פורסם 2010 בנובמבר 3015 שנים אני לפני קניית מחשב יוקרתי ורציתי לשאול מה יתן לי יכולת סטארטאפ מהיר יותר של מערכת ההפעלה:מעבד I5 760 עם שני כונני OCZ SSD מהירים בRAID0או שעדיף לקנות רק כונן SSD אחד ללא RAID ולהעביר לI7 ( אבל עדיין עם SOCKET 1156)אשמח לשמוע דעתכם גם אם התשובה היא איננה אחת משני התצורות שרשמתי (כמו כונן היבדרידי או מעבד עוד יותר חזק)מחכה לתגובה ותודה מראש
פורסם 2010 בנובמבר 3015 שנים יש לא מעט מידע בפורום וחיפוש היה יכול לעזור לך מאוד.אני מאמין ששני כוננים ב RAID0 יתנו סטארטאפ יותר מהר.הכונן הקשיח משפיע יותר מהמעבד בהפעלת המחשב.
פורסם 2010 בנובמבר 3015 שנים איזה אוטו מתניע מהר יותר - עם מנוע יותר גדול או עם מדגש טורבו?אתם באמת חושבים ש- SSD או מעבד הם צוואר בקבוק באתחול המחשב ;Dתקראו קצת על תהליך האתחול.balinti, אתה קונה אוטו מחשב בשביל להתניע לאתחל אותו?
פורסם 2010 בנובמבר 3015 שנים שלום וברוך הבא ל-HWzone.אנא קרא את חוקי הפורום וערוך את כותרת הדיון בהתאם אחרת הדיון ינעל
פורסם 2010 בנובמבר 3015 שנים איזה אוטו מתניע מהר יותר - עם מנוע יותר גדול או עם מדגש טורבו?אתם באמת חושבים ש- SSD או מעבד הם צוואר בקבוק באתחול המחשב ;Dתקראו קצת על תהליך האתחול.balinti, אתה קונה אוטו מחשב בשביל להתניע לאתחל אותו?אשמח להסבר בנושא...
פורסם 2010 בדצמבר 115 שנים מחבר אני מניח שאינני קונה אוטו רק בשביל להתניע אותו... אולם גם השיקול של התנעה קלה ומהירה חשוב עבורי...
פורסם 2010 בדצמבר 115 שנים אני לפני קניית מחשב יוקרתי ורציתי לשאול מה יתן לי יכולת סטארטאפ מהיר יותר של מערכת ההפעלה:מעבד I5 760 עם שני כונני OCZ SSD מהירים בRAID0או שעדיף לקנות רק כונן SSD אחד ללא RAID ולהעביר לI7 ( אבל עדיין עם SOCKET 1156)אשמח לשמוע דעתכם גם אם התשובה היא איננה אחת משני התצורות שרשמתי (כמו כונן היבדרידי או מעבד עוד יותר חזק)מחכה לתגובה ותודה מראשזה לא משנה איזה מעבד תבחר- זה לא ישפיע על זמן עליית מערכת ההפעלה.מבין SSD ב-RAID0 ל-SSD בלי RAID כמובן שה-RAID0 עדיף אבל ההבדל לא יהיה משמעותי.ומלבד זאת רק בשביל Startup אתה קונה SSD? בזבוז של כסף, במיוחד אם אין לך ניסיון עם SSD ואתה לא מעריך מראש את שיפור הביצועים בשימושים שלך (במידה וזה אכן משתלם לשימושים שלך).
פורסם 2010 בדצמבר 115 שנים מיותר לעשות RAID רק בשביל STARTUP. אתה גם מסתכן באיבוד כל הנתונים שלך אם אחד הכוננים הולך, RAID הוא ממשק עדין ויכול לההרס בקלות יתרה.איזה נפח חשבת לקנות? האם הוא מספיק רק למערכת ההפעלה והתוכנות או שיש בו גם מקום לבצוע פעולות נוספות כמו העתקת קבצים?
פורסם 2010 בדצמבר 115 שנים למען האמת, RAID רק מגדיל את זמן הStartup בגלל הזמן שלוקח לזהות את הRAID.יש כאן השוואה מצויינת:http://www.overclock.net/ssd/859715-crucial-realssd-c300-128gb-single-vs.html
פורסם 2010 בדצמבר 115 שנים מיותר לעשות RAID רק בשביל STARTUP. אתה גם מסתכן באיבוד כל הנתונים שלך אם אחד הכוננים הולך, RAID הוא ממשק עדין ויכול לההרס בקלות יתרה.איזה נפח חשבת לקנות? האם הוא מספיק רק למערכת ההפעלה והתוכנות או שיש בו גם מקום לבצוע פעולות נוספות כמו העתקת קבצים?רייד הוא לא ממשק "עדין". הסבירות לתקלה ב2 כוננים מכניים גבוה יותר מאשר בכונן אחד. בSSDים החשש לקריסה הוא הרבה יותר נמוך. כל שאר הטיעונים שהועלו כאן נכונים כמובן.
פורסם 2010 בדצמבר 115 שנים אבל ב-RAID0 אתה לא צריך ששני ה-SSD ידפקו אלא רק אחד בשביל שהמערך ייפול. וזה לא משנה אם הכונן מכני או אלקטרוני- ככל שיש יותר כוננים אז הסיכויים של המערך ליפול גדלים.
פורסם 2010 בדצמבר 115 שנים נכון, אבל הסיכון הרבה יותר נמוך כך שהשיקול של נפילת המערך פחות קריטי מאשר במערך של כוננים מכניים. אני לא טוען שמה שהוא רוצה לעשותכדאי, אני פשוט אומר שבמדיות לא מכניות סדר העדיפויות והשיקולים השתנה.
פורסם 2010 בדצמבר 115 שנים לא יודע, אני עברתי על הרבה ביקורת של משתמשי SSD בימים האחרונים, וראיתי המון דיווחים על תקלות, בעיקר כוננים שמתו לאחר חודש-חודשיים.זה לא מסמן או אומר שום דבר על הטכנולוגיה, וכמובן שזה קורה גם במגזר המכאני, אבל איך שלא תסתכל על זה, הטכנולוגיה אינה FOOL PROOF, וברגע שאתה מפצל את המידע בין שני כוננים, הסיכוי לאבד את כל המידע שלך, גדל.
פורסם 2010 בדצמבר 215 שנים עוד דבר לקחת בחשבון - אין תמיכה ב-TRIM על RAID עדיין...Trim הוא סוג של של Garbage collection שיכול לחדש בלוקים on the fly ועובד רק ב-WIN7 ורק במצב בודד ו-Garbage Collection לעומת זאת רק שהכוננים במנוחה ועובד באופן קבוע (גם בלי מערכת הפעלה) וגם עובד במצב ריידC300 - תומך ב-GC ו-TRIMSF1200 - תומך ב-GC ו-TRIMIntel G2 - אך ורק TRIM, חיסרון גדול למי לרייד ולא אין הבדל משמעותי ב-login בין רייד 0 לבין SSD בודד
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.