עבור לתוכן

שאלה לגבי תחזוק של כוננים חיצוניים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי שאלה קטנה לגבי אופן תחזוק של כוננים חיצוניים

ברשותי 2 כוננים חיצונים אחד של 320GB ואחד של 1TB ושמתי לב שכאשר אני מכבה את המחשב 2 הכוננים ממשיכים לדלוק (כלומר לפעול)

לכונן של 1 TB יש כפתור הפעלה ואילו לזה של ה 320GB אין כפתור הפעלה

מה יותר נכון מבחינת תחזוקה בריאה של הכוננים - לנתק את הכבל USB\לכבות אותם בזמן שהמחשב סגור או לחילופין כשהמחשב פתוח אך איני משתמש בהם? או שאין זה מפריע שהם ימשיכו לעבוד?

תודה רבה למגיבים!

פורסם

תתיחס לזה כמו שאתה מתייחס לאור בשירותים.

פורסם

הם ממשיכים לפעול גם שעות לאחר שהמחשב כבוי?

פורסם
  • מחבר

האמת אף פעם לא שמתי לב אם אחרי זמן מה הם נכבים...

אבל נראה לי שלא..

פורסם

לשאלתך אתה יכול לכבות את שניהם* אם אתה רוצה לחסוך בחשמל ובשעות העבודה שלהם. הם אמורים לעשות Spin down ולחסוך בחשמל/עבודה, כמובן ביחס למצב פעיל כשהפלטות מסתובבות וה-Actuator מתפקד. בכל מקרה כשהדיסקים במצב הזה הם עדיין צורכים חשמל בעוד שהם ממתינים להוראות אבל לדעתי זה לא נורא ולא חייב לכבותם.

*גם את הדיסק שאין לו מתג כיבוי. אתה מבצע הוצאה בטוחה ומנתק אותו מהחשמל לאחר שהוא מפסיק לתפקד.

אגב באילו דיסקים מדובר?

פורסם

אני מאמין שזה קשור לאפשרות להדליק את המחשב באמצעות המקלדת/עכבר. בשביל שהאפשרות הזאת תעבוד הלוח ממשיך לספק מתחים לUSB שמגיע גם לדיסקים.

תנסה למצוא ולבטל בביוס את האפשרות הזאת והכוננים יכבו עם המחשב.

פורסם

אישית, הייתי מנתק אותם מכל כבל כשאני עוזב אותם (אם הם לגיבוי כמובן, כי אחרת זה טרטור כל פעם לנתק ולחבר את ה- USB והחשמל).

זאת כדי להפחית למידה המזערית את האפשרות שקפיצת ברק ברשת החשמל תגיע אל ה- HD ותגרום לו נזק.

במידה ומדובר ב- HD שבהם אתה משתמש באופן קבוע ושוטף, ולא רק לגיבוי אחת לשבוע/אחת למס' ימים - נסה את העצות שהוצעו לפניי.

לילה טוב,

אורן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים