עבור לתוכן

תוך כמה זמן מורכב מחשב שהוזמן?

Featured Replies

פורסם

הזמנתי ביום שני שעבר מפרט מחשב, ודאגתי לכך שכל החלקים יהיו במלאי כדי שהמחשב יגיע כמה שיותר מהר.

עד עכשיו הוא לא הגיע וכשהתקשרתי לשאול אמרו לי "אל תדאג, כשיהיה מוכן נתקשר".

רציתי לדעת רק בשביל לקבל מושג אם זה סביר, תוך כמה זמן אמור להיות מוכן מפרט כזה? (כזכור, כל החלקים היו במלאי בשעת ההזמנה.).

פורסם

אתה תקבל אותו אחרי שמחיר החלקים ירדו אצל היבואנים.

פורסם

משתנה ממקום למקום ותלוי בזמינות החלקים במלאי (אם לדוגמה הסתמכת על החלקים שמופיעים כזמינים במלאי באתר ואפילו אם ביררת מול נציג אנושי זה עדיין למרבה הצער לא מבטיח זמינות בפועל), כמות המחשבים שממתינים להרכבה ועוד.

ברוב המקומות שאני מכיר ברגע שכל החלקים זמינים במלאי מדובר על פרק זמן של יומיים או שלושה. עיכובים בדרך כלל נגרמים בגלל חוסר זמינות של רכיבים ולא "עצלות" של צוות החנות.

בכל מקרה, כחלק מתנאי העסקה אמורה להינתן התחייבות של החנות למועד האספקה (תאריך או מספר ימי עסקים), כך שקל לדעת מהו המועד המאוחר ביותר שבו הם התחייבו לספק את המערכת.

פורסם

הייתי במקומך מתקשר אליהם ואומר "רבותי, הזמנתי מחשב שכל חלקיו היו אמורים להיות במלאי לפי טענתכם במעמד הקניה לפני שבוע. שבוע זה די והותר זמן לאספקה במקרה הזה, כך שאם מחר לא מחכה לי מחשב חדש בבית (או לפחות אישיר משלוח מדואר רשום), אני מתקשר לחברת האשראי ומורה להם לבטל את התשלום כי הסחורה לא סופקה ובחנות מורחים אותי". יש לך בערך יומיים עד שהאשראי יורד, כך שלא כדאי למשוך זמן.

פורסם

^^^

עצה מפגרת לחלוטין.

זמן קבלת המוצר מרגע ההזמנה עומד בדר"כ על 14-21 ימי עבודה (תלוי בחנות כמובן).

להיזכר עכשיו שפתאום אתה חייב את זה תוך שבוע כשהחנות לא התחייבה לכך זה סתם להיות לקוח מגעיל.

פורסם

כשלקוח שואל במיוחד האם כל הרכיבים נמצאים במלאי, הוא ממש לא מתכוון לזמן אספקה של 3 שבועות.

פורסם

ובכן, זמן האספקה הוא עדיין שלושה שבועות, בין אם התקשרת לוודא שכל הרכיבים במלאי ובין אם לאו.

פורסם

אתה אולי מוכן לחכות, כי אתה צרכן שלא אכפת לו שדורכים עליו.

יצא לי פעם לקנות כרטיס מסך בהזמנה דרך האינטרנט - למחרת היום חזר אלי נציג מטעם החנות לוודא את ההזמנה, ואמר לי (מיוזמתו) שהכרטיסים הללו אינם במלאי כרגע וצפויים להגיע רק כעבור 3 שבועות - התברר שזה גם צויין בעמוד המוצר באתר שלהם ואפילו באופן די בולט, פשוט לא שמתי לב. הוא שאל אם ברצוני לשנות את ההזמנה למשהו שיש במלאי באותו זמן, ואפילו לא בהכרח כרטיס דומה או יקר יותר, או אפילו לבטל את ההזמנה. בסוף החלפתי לכרטיס אחר.

אני מבין שזה אולי "מעל ומעבר" עבורך, אבל בשבילי זה מה שגורם לי לרצות לחזור לחנות הזו בעתיד (לצערי היא כבר לא קיימת). באותה מידה, אם המוכר אומר לי שהכרטיס נמצא במלאי ואז מורח אותי 3 שבועות, זה עסק חרא שלא עומד במילה שלו - אפילו אם הוא לא הבטיח במפורש זמן אספקה קצר, ברור שאם הוא מחכה שבועיים אז אין את הכרטיס במלאי).

אה, ואת ההזמנה האחרונה שלי של "מוצר במלאי" קיבלתי בדואר תוך 3-4 ימים.

פורסם

אנשים אשכרה מחכים 3 שבועות למחשב :s05: :s05:

אנחנו מתחייבים ל5 ימים וכבר ביום השני מתקשרים לצעוק עלי שלמישהו יש עבודה קריטית להגיש או ילד שמאיים להתאבד אם לא תהיה לו גישה לפייסבוק או משהו בסגנון.. כל הכבוד על הסבלנות של מי שממתין כל כך הרבה.

כאילו פאק קחו את החלקים הביתה, תעשו קורס למידה עצמית מeHow איך להרכיב מחשב ותעשו את זה לבד.. מה 3 שבועות השתגעתם :smile1:

פורסם

אתה אולי מוכן לחכות, כי אתה צרכן שלא אכפת לו שדורכים עליו.

יצא לי פעם לקנות כרטיס מסך בהזמנה דרך האינטרנט - למחרת היום חזר אלי נציג מטעם החנות לוודא את ההזמנה, ואמר לי (מיוזמתו) שהכרטיסים הללו אינם במלאי כרגע וצפויים להגיע רק כעבור 3 שבועות - התברר שזה גם צויין בעמוד המוצר באתר שלהם ואפילו באופן די בולט, פשוט לא שמתי לב. הוא שאל אם ברצוני לשנות את ההזמנה למשהו שיש במלאי באותו זמן, ואפילו לא בהכרח כרטיס דומה או יקר יותר, או אפילו לבטל את ההזמנה. בסוף החלפתי לכרטיס אחר.

אני מבין שזה אולי "מעל ומעבר" עבורך, אבל בשבילי זה מה שגורם לי לרצות לחזור לחנות הזו בעתיד (לצערי היא כבר לא קיימת). באותה מידה, אם המוכר אומר לי שהכרטיס נמצא במלאי ואז מורח אותי 3 שבועות, זה עסק חרא שלא עומד במילה שלו - אפילו אם הוא לא הבטיח במפורש זמן אספקה קצר, ברור שאם הוא מחכה שבועיים אז אין את הכרטיס במלאי).

לא, אני פשוט לא מפגר כל כך שאם אני ארצה משהו תוך שבוע שאני אזמין אותו ממישהו שאומר שייקח לזה עד שלושה שבועות...

כל עוד החנות לא התחייבה לזמן אספקה של שבוע הציפייה שלך לזמן אספקה של שבוע זה אולי נחמד, אבל חסר קשר למציאות.

אתה רוצה משהו תוך שבוע? בבקשה, אני בטוח שהחנות הזאת (או אחרת) תהיה מוכנה להתחייב לזמן אספקה קצר, תמורת התשלום המתאים.

ובנוגע לסיפור הנחמד שסיפרת על המוצר שלא היה במלאי - מאוד מרתק, אך גם לא קשור בכלל.

אם זמן האספקה שסוכם עליו קרוב יותר מהזמן שבו לחנות בכלל יהיה את המוצר במלאי, הרי שכמובן שהם לא יוכלו לספק לך אותו בזמן ולכן הם חייבים להודיע לך על כך.

דווקא כאן זה לא "מעל ומעבר" אלא בסיסי לחלוטין.

זה לא שאני "צרכן שלא אכפת לו שדורכים עליו" אלא שההתנהגות כאן צריכה להיות הגיונית גם מהצד של הצרכן וגם של החנות.

לא הגיוני לעשות משהו כזה:

כך שאם מחר לא מחכה לי מחשב חדש בבית (או לפחות אישיר משלוח מדואר רשום), אני מתקשר לחברת האשראי ומורה להם לבטל את התשלום כי הסחורה לא סופקה ובחנות מורחים אותי"

אחרי שבוע כשיש עוד שבועיים שלמים עד זמן האספקה שסוכם עליו.

אתה רוצה שחנויות יתנהגו איתך בצורה טובה וסבירה? גם אני. אני רק חושב שלחנות מגיע את אותו יחס, ולא להתנהג כמו ילד קטן שלקחו לו את הצעצוע בגלל שטויות

פורסם

מה שאני אוהב בחנויות כמו SkyPC ו KSP (חוץ מהמחירים) זה עדכוני מלאי באתר, אם יש הכל במלאי אני פשוט בא קונה ואחר כך מרכיב בבית.

בזה אני גם חוסך 100שח, גם מרכיב את המחשב כמו שאני אוהב ולא כמו מישהו במעבדה שמרכיב 20 מחשבים ביום, וגם חוסך זמן לטכנאים שיטפלו בלקוחות אחרים.

פורסם
  • מחבר

אני צריך את המחשב בהקדם האפשרי, כמובן שאף חנות לא תתחייב לזמן אספקה לא סטנדרטי (14 יום הובטח לי), אבל הייתה התחייבות בע"פ שהחנות תעשה כל שביכולתה כדי לגרום לזה לקרות כמה שיותר מהר.

בחרתי חלקים שנמצאים במלאי במיוחד, אפילו שהייתה התפשרות מסוימת. כדי שהמחשב יגיע כמה שיותר מהר.

אתמול עוד הספקתי להתקשר ונאמר לי שהמחשב "בדרך להרכבה". זה פשוט בזיון הדבר הזה, שבוע שלם והמחשב עוד לא הגיע וכל החלקים היו במלאי.

אני לא מאמין שעומס ההזמנות כל כך גבוה שלהוציא מחשב שכל חלקיו במלאי לוקח יותר משבוע.

אם היה לי זמן וניסיון, הייתי פשוט לוקח את החלקים במועד ההזמנה ומרכיב בעצמי.

עריכה: יצרתי איתם קשר שוב, המחשב יגיע מחר בצהריים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים