עבור לתוכן

Intel i5 750 VS AMD Phenom 2 955

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני קונה מחשב חדש ואני נורא מתלבט האם לבסס את המפרט שלי על AMD או Intel.

לפי הלך הרוח בפורומים פה, אני רואה שממליצים יותר על AMD (אותם ביצועים פלוס מינוס, בפחות כסף..).

מצד שני, יותר מדי אנשים שאני מכיר שיש להם ניסיון רב בתחום החומרה ושנים של ניסיון(מהנדסי אלקטרוניקה, מהנדסי מחשבים, מתכנתים וטכנאים מנוסים מאוד) טוענים ש Intel עולים על AMD כמעט בכל קנה-מידה ואף הראו לי בנצ'מרקים המוכיחים זאת.

בנוסף לביצועים, אחד הטיעונים הוא שאם ביום מן הימים תהיה לי תקלה בלוח/מעבד של AMD, זה יהיה הרבה יותר מורכב לתת לי תמיכה/החלפת המוצר מהסיבה הפשוטה ש Intel הרבה יותר נפוצים בישראל מאשר AMD.

מה דעות המומחים פה בנושא??

בגדול אני מעוניין במעבד 4 ליבתי שיודע "לתת עבודה" - אני מתכוון להריץ על המחשב הרבה אפליקציות במקביל, תכני HD, והרצת מכונות וירטואליות (Vmware).

במסגרת התקציב שלי (800 ש"ח בערך),שמתי את העיניים שלי על המעבדים הבאים ששמתי לב שיש הרבה חילוקי דעות בכל מיני אתרים איזה מבין השניים הוא טוב יותר:

AMD Phenom 2 955 Black Edition 95w

Intel core i5 750

עזרו לי בבקשה ???

פורסם

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Phenom_II_X4_970/1.html

יש לך פה אחלה ביקורת שכוללת תוצאות של המעבדים האלה שאתה מתלבט בניהם, ריאלי להשוות את הI5 750 לPH II X4 965 (אני חושב שה750 עוקף אותו בכל מבחן אפשרי שרואים פה אם לא כמעת כולם)

הייתרון שיש ל955 הוא שאתה צריך לשלם פחות על לוח אם איכותי (משהו כמו 500-550 לעומת 700-750) שיאפשר לך אוברקלוקינג בריא, אם אתה לא בזה אז גם לוח אם סביב ה550 יתאים לך לI5

פורסם

כל מה שנאמר לך על הבדלי האמינות או איכות (לטובת Intel) ועניין קבלת השירות זה פשוט לא נכון.

המעבדים אמינים באותה מידה ואין שום בעיה לקבל שירות עבור מעבדי AMD כל עוד קנית ממשווק מורשה (כלומר שעובד מול הייבואן המורשה וזה נכון אגב גם למעבדי Intel).

כעת מגיעים לנושא שלשמו נפתח הדיון. כשבאים להשוות בין רכיבי חומרה משווים בין דגמים ולא בין יצרניות, כלומר לא משווים בין Intel ל-AMD (כי בכל נושא האמינות וה"איכות" אין שום הבדל), אלא בין דגמים ספציפיים - מה שעשית למעשה.

בחתך רוחב שני המעבדים שווים. כשאתה בודק מבחני ביצועים תתעלם מכל מבחני הביצועים הסינטטיים שאינם מעידים כלום על ביצועי המעבד בפועל, ותתמקד במחבני הביצועים שנוגעים לשימושים המיועדים שלך. לפעמים אפילו אם בחתך רוחב המעבדים זהים, דווקא ליישום מסוים אחד מהם עדיף על האחר, לפעמים זה לא משנה.

בנוסף, כמו שציין dj-ElectriC, אתה לא קונה רק מעבד, אתה קונה פלטפורמה (לוח-אם + מעבד) ולכן גם למחיר לוח האם יש חשיבות. כאן גם חשוב לדעת מהן הדרישות שלך מלוח האם, האם יש לך דרישה לכמות וסוג חיבורים מסוים?

אגב, כשאתה אומר מכונות וירטואליות, לכמה מכונות ובאיזו תדירות אתה מתכוון להריץ אותן?

פורסם

אני קונה מחשב חדש ואני נורא מתלבט האם לבסס את המפרט שלי על AMD או Intel.

לפי הלך הרוח בפורומים פה, אני רואה שממליצים יותר על AMD (אותם ביצועים פלוס מינוס, בפחות כסף..).

זה נכון באופן כללי, לעת עתה מערכות מבוססות AMD יותר משתלמות.

מצד שני, יותר מדי אנשים שאני מכיר שיש להם ניסיון רב בתחום החומרה ושנים של ניסיון(מהנדסי אלקטרוניקה, מהנדסי מחשבים, מתכנתים וטכנאים מנוסים מאוד) טוענים ש Intel עולים על AMD כמעט בכל קנה-מידה ואף הראו לי בנצ'מרקים המוכיחים זאת.

זה לא נכון. יש מוצרים טובים לשתי החברות. הביטוי "יותר טוב" ללא התייחסות באיזה פרמטר העדיפות הוא חסר משמעות.

בנוסף לביצועים, אחד הטיעונים הוא שאם ביום מן הימים תהיה לי תקלה בלוח/מעבד של AMD, זה יהיה הרבה יותר מורכב לתת לי תמיכה/החלפת המוצר מהסיבה הפשוטה ש Intel הרבה יותר נפוצים בישראל מאשר AMD. מה דעות המומחים פה בנושא??

תהיה לך אותה עזרה או תמיכה בלי קשר למוצר שבחרת.

בגדול אני מעוניין במעבד 4 ליבתי שיודע "לתת עבודה" - אני מתכוון להריץ על המחשב הרבה אפליקציות במקביל, תכני HD, והרצת מכונות וירטואליות (Vmware).

במסגרת התקציב שלי (800 ש"ח בערך),שמתי את העיניים שלי על המעבדים הבאים ששמתי לב שיש הרבה חילוקי דעות בכל מיני אתרים איזה מבין השניים הוא טוב יותר:

AMD Phenom 2 955 Black Edition 95w

Intel core i5 750

- שני המעבדים מצויינים

- יש עוד אלטרנטיבות מצויינות לשימושים שציינת והן זולות יותר (אתלונים מרובעים)

- ה-i5 עדיף בקצת על ה955 אבל זו לא עדיפות שמרגישים בעבודה שוטפת (בנצ'ים מרגישים, בני אדם לא)

- תכני HD לא מהווים אתגר לאף מעבד היום, הרבה אפליקציות כנ"ל. מכונות וירטואליות זה תלוי מה אתה עושה באותן מכונות והאם ריבוי ליבות במכונה הוירטואלית עצמה חיוני.

מהתיאור שלך, לדעתי תוכל להרויח מקנייה של 640 AMD athlon II מרובע. בביצועים הוא חלש מ-i5-750 בסביבות 15% אבל בפחות מ-500 ש"ח אין עסקה יותר טובה מזה, וזה מתאים בול לשימושים שלך.

פורסם
  • מחבר

- לגבי מעבד ה Athlon - אני חושב שאוותר על ההצעה.. יכול להיות שאני טועה פה, אבל אני מעדיף לקנות את ה Phenom 955/965 מהסדרה החדשה במידה ואבחר ב AMD.

- מבחינת OC - אני לא בקטע.. אני לא חושב שיש צורך בכלל במקרה שלי.

- מכונות וירטואליות - זה לא הייעוד של המחשב, אבל בתור איש סיסטם אני כנראה אריץ שרת וירטואלי אחד -מקסימום 2 שרתים (נדיר) במקביל עם 2 ליבות כל אחד.

(כנראה שרוב הזמן זה יהיה שרת לינוקס וירטואלי אחד שלא אמור להכביד במיוחד על המחשב).

- מבחינת לוח אם, הוא צריך להיות:

1. לוח מוארך

2. רצוי עם כ. מסך מובנה סבבה (אני לא גיימר לכן פחות חשוב לי לקנות נפרד)

3. לפחות 2 חיבורי PCI-E X1

4. 4 סלוטים לזיכרונות - חובה

5. כ. קול מובנה איכותי עם כמה שיותר יציאות - מומלץ

6. 2 חיבורי usb3 - מאוד מומלץ

7. חיבור eSATA - אופציונלי (לא נורא אם אין)

8. לא מעניין אותי RAID..

9. עדיפות ל Gigabyte

מצאתי לוח כזה של Gigabyte עבור פלטפורמת AMD: (עולה כ 550 ש"ח שזה ממש סבבה מבחינתי)

GA-880GA-UD3H

בינתיים לא מצאתי משהו כזה עבור Intel, אשמח אם תעזרו לי לשם ההשוואה.

- דבר נוסף שמטריד אותי, הוא שמישהו שבאמת מבין אמר לי שה i5 מנצל את 4 הליבות שלו בצורה יותר חכמה ויעילה מאשר המקבילה לו ב AMD - דוגמת ה 955/965.

ושככל הנראה מעבדי ה-4 וה6 ליבות של AMD זה יותר "גימיק שיווקי" (כי עובדה שיש בנצ'מרקים שמראים מעבדי core 2 duo שעוברים את ה 955 בצורה משמעותית..)

אשמח אם מישהו פה יכול לשפוך אור בנושא

פורסם

- דבר נוסף שמטריד אותי, הוא שמישהו שבאמת מבין אמר לי שה i5 מנצל את 4 הליבות שלו בצורה יותר חכמה ויעילה מאשר המקבילה לו ב AMD - דוגמת ה 955/965.

ושככל הנראה מעבדי ה-4 וה6 ליבות של AMD זה יותר "גימיק שיווקי" (כי עובדה שיש בנצ'מרקים שמראים מעבדי core 2 duo שעוברים את ה 955 בצורה משמעותית..)

אשמח אם מישהו פה יכול לשפוך אור בנושא

טענה על "ניצול ליבות" - זאת שטות גמורה. תוכנות שמתוכננות לעבוד עם ריבוי ליבות מנצלות אותן באותה מידה. אפשר לומר שההיפך הוא הנכון. בעומס עם המון תהליכים ומיקבול, דווקא מעבדי AMD מראים יתרון (למשל, שרת שעם מעט קליינטים יש יתרון ל-i5 וכאשר מעלים עומס ה-AMD עומד בו טוב יותר)

מעבדי 4 ו-6 ליבות בשתי החברות הן לא גימיק שיווקי. ישנם עומסי עבודה שבהן ריבוי הליבות נותן תוספת משמעותית בביצועי המחשב.

יכול להיות שיש בנצ' שבו C2D יהיה מהיר מ-955. זה בטוח יהיה בנצ' שלא יודע לנצל ליבות ורץ על אחת או שתיים לכל היותר. יכולים להיות עוד מאפיינים. למשל, ישנם משחקים שבהם ה-c2D E8600 מפגין ביצועים עדיפים הן על i5-750 והן על ה-955. מה שקובע הוא השיקלול ולא הבנצ' הבודד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז נצא מנקודת הנחה שהמעבדים שהצגתי די זהים מבחינת ביצועים..

איך תסבירו את זה שתכלס בארץ (ולמיטב ידיעתי ברוב העולם) ברוב החנויות מוכרים בעיקר מחשבים מבוססי Intel - חד וחלק..

אחד ההסברים שקיבלתי מטכנאי מנוסה שאני מכיר (שאין לו שום אינטרס) הוא שהמצב הוא כזה בשל בעיות שטכנאים רבים חוו עם מעבדי AMD (בעיקר בעיות התחממות) ולכן מעדיפים פחות "להתעסק" עם AMD.

אני אשמח אם גם תוכלו להתייחס לנקודות שהעלתי בתגובה הקודמת (דרישות עבור לוחות אם, מכונות וירטואליות).

בקיצור, אני כבר ממש אובד עצות - אפילו יצא לי קצת לקרוא בפורומים ב toms-hardware ויש שם ויכוחים מטורפים סביב ההשוואה של המעבדים הללו..

אני באמת הייתי שמח להתנסות עם AMD כי זו עסקה ממש משתלמת מבחינת התקציב שלי, מצד שני אני מאוד חושש מאיכות הפלטפורמה

פורסם

אין לך מה לחשוש מהפלטפורמה בדיוק כמו שאין לך מה לחשוש מפלטפורמת Intel (הרי גם בה לא התנסית).

עניין נתח השוק והמחשבים מבוססי Intel אינו נובע מטעמי "איכות" אלא מטעמים אחרים לגמרי שזה לא המקום להיכנס אליהם. אם אתה רוצה ניתן להגדיר זאת בכלליות כמיתוג ושיווק אגרסיבי. עניין האמינות והאיכות אינו מהווה בשום אופן סיבה או גורם לכך.

אתה כצרכן צריך לקנות את המוצר שהכי משתלם לצרכים ולתקציב שלך.

הלוח שציינת הוא לוח טוב בדיוק כמו כל לוח אחר שמתאים למעבד. פשוט תעבור באתר היצרן על המפרט של לוחות לתושבת שלך, ותבחר את הזול ביותר שעונה על כל הצרכים שלך. אם יצא שזה הלוח הנ"ל, אז מצוין.

פורסם

היי

אל תפחד מאיכות הפלטפורמה של AMD, לי היה AMD3800 ליבה כפולה וזה לפי דעתי היה המעבד המוצלח ביותר, פלטפורמה של AMD מעולה למישחקים ,אבל AMD965 מקביל לI5 760 ולא AMD955 ,לוחות של AMD ברמה גבוהה+יש להם הרבה יציאות כולל כניסת מצלמת וידאו, אני יודע שאתה מיתלבט הרבה , זה לא נכון שמעבדיי AMD מיתחממים הרבה, זאת אתה יכול גם ליפתור בקלות עם קירור טוב, אני שאלתי גם הרבה מומחים למחשבים וכולם אמרו לי שאם זה למישחקים אז רק AMD , מעבדיי AMD הם באמת עם 4 ליבות אמיתיות (זאת למבינים באמת)

אני היום בשימחה היתי קונה AMD965 +לוח אם טוב ץ

רוני

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה לכולכם על התגובות המהירות :xyxthumbs:

רק עוד כמה דברים:

אין לך מה לחשוש מהפלטפורמה בדיוק כמו שאין לך מה לחשוש מפלטפורמת Intel (הרי גם בה לא התנסית).

מה זאת אומרת? כל החיים שלי אני עובד על פלטפורמות Intel..

אני שאלתי גם הרבה מומחים למחשבים וכולם אמרו לי שאם זה למישחקים אז רק AMD

הזכרתי כבר שאני לא כזה גיימר, אז נושא המשחקים פחות רלוונטי פה.. תודה בכל אופן

המדדים העיקריים בהשוואת המעבדים הנ"ל הם:

1. התמודדות עם תכני HD

2. יכולת וירטואליזציה (כלומר ניצול נכון של הליבות להרצה טובה של שרת וירטואלי או שניים)

3. הרצת הרבה אפליקציות במקביל

4. הרצת מ"ה Windows 7 Ultimate 64Bit

פורסם

מה זאת אומרת? כל החיים שלי אני עובד על פלטפורמות Intel..

התכוונתי לפלטפורמה החדשה של Intel הרי לא התנסית בה (התנסית עם דורות קודמים) אז למה אתה לא חושש מבעיות אמינות איתה? זאת שאלה רטורית. אין לך מה לחשוש מפלטפורמת AMD מבחינת איכות ו/או אמינות. אתה צריך לקנות את הפלטפורמה שהכי משתלמת לך. לדוגמה, בכרטיס מסך, כונן קשיח, חברת זכרון וכו' אני מניח שאתה לא מתעקש אך ורק על יצרנית אחת אלא מחפש את מה שהכי משתלם לך. אם זה נכון, זה נכון גם לתחום המעבדים.

1. כל מעבד מהשנתיים-שלוש האחרונות מתמודד על תוכן HD ללא שום בעיה.

2. זה כבר תלוי בתוכנה שבה אתה משתמש לצורך הוירטואליזציה. ייתכן שתוכנות שונות מנצלות ריבוי ליבות בצורה שונה. בעקרון לא צריכה להיות לך שום בעיה עם כל תוכנות הוירטואליזציה. מה גם שאמרת שאתה לא מריץ מכונות באופן קבוע או כמות גדולה שלהן. אם כן, אולי עדיף לך לשקול את ה-Phenom IIx6.

3. כמו בסעיף 1. כל מעבד דו-ליבתי מהדורות האחרונים יתמודד עם המשימה ללא בעיה. רק תקפיד שיש לך מספיק זכרון כדי להכיל את כל היישומים.

4. שתי הפלטפורמות מאפשרות את זה (שוב, כל מעבד ב-4-5 שנים האחרונות מאפשר להריץ מערכת 64 סיביות). סתם כהערה, AMD היא זאת שבנתה את ערכת הפקודות AMD64 ו-Intel משתמשת בה ברישיון (ולהפך כשזה נוגע ל-32 סיביות).

אני עדיין ממליץ לך לשקול שוב את ההצעה ל-Athlon IIx4 שלפי התיאורים שלך יהיה עבורך משתלם יותר.

פורסם

אוקיי, אז נצא מנקודת הנחה שהמעבדים שהצגתי די זהים מבחינת ביצועים..

הם לא. ה-i5-750 עדיף בקצת.

ה965 שווה לi5-750 וה970 שווה ל-i5-760 . הקבוצה הזאת קרובה בביצועים כאשר ההבדל בין הקצוות הוא בסביבות 10%

איך תסבירו את זה שתכלס בארץ (ולמיטב ידיעתי ברוב העולם) ברוב החנויות מוכרים בעיקר מחשבים מבוססי Intel - חד וחלק..

שכיחות מוצר לא תלויה באיכותו הטכנית. יש מליון סיבות מדוע מוצר אחד שכיח מהשני. מותג, תדמית, תופעת העדר וכו'. במקרה של מעבדים הסיבה היא לא טכנית. מבחינה טכנית שני הפתרונות מצויינים. הAMD יותר זול ויהיה עוד יותר זול אם תבחר Athlon II X4

אחד ההסברים שקיבלתי מטכנאי מנוסה שאני מכיר (שאין לו שום אינטרס) הוא שהמצב הוא כזה בשל בעיות שטכנאים רבים חוו עם מעבדי AMD (בעיקר בעיות התחממות) ולכן מעדיפים פחות "להתעסק" עם AMD.

הטכנאי, משיקולים שלו סתם מנסה להפחיד אותך, או שהוא באמת לא יודע, או שסתם עבר שטיפת מוח.

האמת היא שה-AMD יותר קר. ראה כאן:

http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2010/test-intel-core-i5-760/31/#abschnitt_temperatur

צריכת ההספק שלו במאמץ 100% גבוהה יותר ב20W בערך. ראה באותו אתר.

אני אשמח אם גם תוכלו להתייחס לנקודות שהעלתי בתגובה הקודמת (דרישות עבור לוחות אם, מכונות וירטואליות). בקיצור, אני כבר ממש אובד עצות - אפילו יצא לי קצת לקרוא בפורומים ב toms-hardware ויש שם ויכוחים מטורפים סביב ההשוואה של המעבדים הללו.. אני באמת הייתי שמח להתנסות עם AMD כי זו עסקה ממש משתלמת מבחינת התקציב שלי, מצד שני אני מאוד חושש מאיכות הפלטפורמה

התייחסו לזה לפני.

מה שתבחר טוב, תהיה רגוע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים