עבור לתוכן

מבקש המלצה ללפטופ ללימודים עד 5K

Featured Replies

פורסם

אממ אז ככה, אני דיי חדש בסוגיית הלפטופים. אמרתי לעצמי אני יסתכל מה יש בשוק ואני יבחר...אבל המבחר כל כך גדול ויש כל כך הרבה חתכי שוק שזה בלבל אותי.

בכל מקרה הנה הדרישות שלי:

1 ) אני מחפש מחשב שיהיה 14" - זו התפשרות בין גודל לבין קומפקטיות... 13 ניראה לי קטן מידי ו-15 כבד ומגושם מידי

2 ) השימוש העיקרי הוא לימודים - אני מריץ עליו תוכנות כמו matlab וdsp ועוד תוכנות יחסית "כבדות" למיניהן. אני מעוניין שבמידה ויש לי תוכנה או שתיים כאלו פועלות אני יוכל במקביל לעבוד על מסמכי pdf, word, excell וגם לגלוש במספר דפי אינטרנט ושזה יהיה ללא תקיעות. הכיוון שלי הוא מעבד i5

3 ) זכרון - אני מעדיף 4gb. - עקב המפורט סעיף קודם.

4 ) כרטיס מסך לא מעניין אותי - מצידי שיהיה הbuilt in של intel. מה שכן חשוב זה שתהיה לי יציאת hdmi.

5 ) חשוב שהמסך יהיה ללא השתקפויות, אני לא רוצה להיות מוגבל בצפייה במסך ביום, אני יודע שכיום זה נהיה טרנד מסכים מבריקים.

6 ) זמן סוללה - אני מעדיף שזמן הסוללה יעלה על 4 שעות ואפילו אם אפשר שיעלה על 6 שעות - כמובן הכל במסגרת התקציב.

7 ) משקל - לא כבד מידי...לא מחפש את המחשב הכי קל בשוק אבל שלא יעלה על 2.5 קילו.

8 ) אחריות - מחפש מחשב עם אחריות טובה ושירות טוב בארץ.

9 ) אני לא יודע בדיוק מה רמת החימום של המחשבים הניידים כיום, אבל יש אצל דודים שלי מחשב נייד של msi שהוא פשוט תנור נייד ולא מחשב נייד. - מעדיף שלא יתחמם(למרות שבחורף זה יכול להיות נחמד :) )

10 ) אני מעדיף מקלדת שקטה - יש מקלדות שכל הקשה עליהן פשוט עושה רעידת אדמה - כמובן שבהרצאות אני לא רוצה להפרע למרצה.

פיצ'רים שהם לא חובה:

1) ראיתי שיש מחשבים עם סאבוופר מובנה, הייתי רוצה שהמחשב יכלול גם את הפיצ'ר הזה - כמובן אם זה גורם לחריגה מהתקציב או משפיע בצורה דרסטית על חיי הסוללה אז אני יוותר.

2) אם יש אפשרות לכפתורים יעודיים לווליום, הפעלה/כיבוי אנטנה וכדומה אני ישמח, אני לא ממש אוהב את כפתורי הפונקציה למיניהם.

נ.ב

יש את black friday של bug ההנחות על הניידים ללא מע"מ שוות משהו? או שזה סתם גימיק שבו מעלים מחיר ואז מורידים מע"מ וזה נשאר על אותו מחיר??

בכל מקרה לא ראיתי שיש להם באתר מחשבי 14" - שווה לקפוץ?

תודה רבה מראש!

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פירטתי כמה שיותר, לא מבין למה מתעלמים...

פורסם

בפורום אנשים עונים כשיש להם זמן וכוח. זה נשמע קצת כפוי טובה לבוא בטענות ::)

לשאלתך, השילוב שאתה מנסה למחפש לא קיים באף מחשב שראיתי בארץ.

אתה מנסה לשלב מספר מאפיינים של מחשב עסקי עם מחשב בייתי בנייד בגודל 14 אינצ' ובמחיר יחסית נמוך.

במקרה שלך יש 2 אופציות שהייתי שוקל -

1. לוותר על גודל המחשב, וללכת על נייד בגודל 15 אינצ'. פותח לך כאופציות את כל סדרת ה-edge של לנובו.

2. לעלות קצת את התקציב ולהחליף את הדרישה ביציאת HDMI ביציאת DP (היציאה הזו מוציאה אות HD אבל דורשת מתאם מיוחד למחשב שעולה עוד כ-80 שח)

במצב השני האופציה הכי טובה שראיתי הוא ה-e6410 של דל שעולה 5200 שח בקונפ' טובה מאוד:

http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=535

פורסם
  • מחבר

בגדול יש חוקי פורום, כתבתי הכל לפי החוקים ואפילו פירטתי מעל ומעבר

לא הקפצתי את האשכול אחרי שעה או יום שאף אחד לא ענה לי, אלא חיכיתי שבוע שלם...גם אם אנשים נכנסו(והיו לפחות 400 צפיות לפני שעשיתי הקפצה) וראו שאני מבקש דרישות "לא הגיוניות" אז לפחות שירשמו שורה אחת ויגידו לא קיים כזה מחשב...

אני בטוח שאף אחד לא חייב לי כאן כלום, אבל אם ניגש אליך בנאדם ברחוב ושואל אותך שאלה אתה מתעלם ממנו? גם אם אתה לא יודע את התשובה לפחות אתה מגיב ואומר לא יודע...

חזרה לענייננו

קודם כל תודה על ההיענות!

האמת היא שראיתי את סדרת ה-E6410 והיא דיי קורצת לי, אבל העיצוב "המשעמם" קצת מבאס אותי...

העלת נק' מעניינת לגבי ה-dp שיש לו מתאם ל-hdmi מבחינתי זה תופס(עלות נמוכה ומכסה את האספקט של פורט hdmi מבחינתי)

בכל מקרה כרגע זו האופצייה(e6410 שהצעת) הכי נראית לי אז אני ישאל עלייה מספר שאלות:

1) רשום שהמשקל הוא מתחיל מ1.93 קילו? לפי אתר dell זהו משקל התחלתי עם סוללה של 4cell שאני מניח לא תחזיק יותר מ3 שעות. ובאתר zol מצויין שזו סוללה 6cell. איך לדעת כמה זמן היא תחזיק וכמה שוקל המפרט הנ"ל?

2) מה הרזולוציה של המסך? wxga הוא 1280*800 לא? זה מספיק לגודל 14?

3) התחממות?

4) ראיתי שאין כמעט סרטונים עליו ביוטיוב, לפחות לא מארה"ב? למה זה? הוא לא מספיק פופולרי?

תודה מראש!

פורסם

העלת נק' מעניינת לגבי ה-dp שיש לו מתאם ל-hdmi מבחינתי זה תופס(עלות נמוכה ומכסה את האספקט של פורט hdmi מבחינתי)

בכל מקרה כרגע זו האופצייה(e6410 שהצעת) הכי נראית לי אז אני ישאל עלייה מספר שאלות:

1) רשום שהמשקל הוא מתחיל מ1.93 קילו? לפי אתר dell זהו משקל התחלתי עם סוללה של 4cell שאני מניח לא תחזיק יותר מ3 שעות. ובאתר zol מצויין שזו סוללה 6cell. איך לדעת כמה זמן היא תחזיק וכמה שוקל המפרט הנ"ל?

2) מה הרזולוציה של המסך? wxga הוא 1280*800 לא? זה מספיק לגודל 14?

3) התחממות?

4) ראיתי שאין כמעט סרטונים עליו ביוטיוב, לפחות לא מארה"ב? למה זה? הוא לא מספיק פופולרי?

תודה מראש!

בתור בעלים של 6410 אני יכול להגיד לך שהמחשב מצוין.

לגבי יציאת DP, נכון שיש מתאם לHDMI, אבל עד כמה שאני יודע הוא לא מעביר סאונד, רק תמונה. קח את זה בחשבון.

המשקל הוא בהחלט לא פחות מ-2 קילו, אבל להערכתי גם לא הרבה יותר. לא יצא לי לשקול את המחשב.

סוללת 6 תאים מחזיקה 5-6 שעות בעבודה משרדית קלה (אופיס). 3-4 שעות בגלישה באינטרנט. קיימת גם סוללת 9 תאים (שבולטת מאחור).

הרזולוציה אכן 800*1280. זה סטנדרטי ומספיק לחלוטין לשימושים רגילים. יש דגמים שמגיעים עם רזולוציה גבוהה יותר של 900*1440.

המחשב כמעט ולא מתחמם.

פורסם

יש לי מחשב מקביל של HP עם יציאת DP, ומתוך ניסיון - המתאם מספק אודיו בנוסף לוידאו בחיבור HDMI.

כמעט כל מחשב נייד חדש עם יציאת DP תומך בסאונד (למעט מספר מוכר של חברות - ע"ע מקבוק של אפל)

כדי לקבל תמונה הכי טובה על המחשב - תחפש את הדיון הראשי עליו בפורום של notebookreview.com

בד"כ הפורום הזה מרכז מספר גדול של אנשים עם ביקורות ודעות על דגמים פופולריים כמו ה-e6410

העיצוב ה"משעמם" של המחשב הוא משהו שלדעתי קל להתפשר עליו.

במיוחד כאשר כל אופציה בעלת עיצוב "מעניין" - תגרור ויתור על משהו חשוב יותר כנראה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם!

אני יבדוק את הדיון ב-notebookreview

Access denied,אפשר לדעת מה דגם ה-HP שיש ברשותך?

נ.ב

אתם יודעים למה לא נמכרים בארץ vostro 14??

האמת שזהו מחשב עם מסך antiglare ועם יציאת hdmi בקלות יכל לענות על הדרישות שלי, גם עיצוב יפה יותר ועם סוללת 6cell שוקל פחות מ-latitude

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים