עבור לתוכן

די! נמאס מאוזניות בינוניות! כמה צריך להשקיע באוזניות כדי לקבל איכות טובה?

Featured Replies

פורסם
עוד לא יצא לי ליתקל באוזניות בחנויות שמרגישות ככה
כניראה זה האבדל באיכות בניה בין אולפנים לאנשים רגילים
הצלי כרגע לא צריך -רק שהמתאם (שעולה כמה שקל ) היתעקם ואני צריך לקנות אחר

הזכרת לי את זה:

http://www.siz .co.il/my/g1jo5egyi2mc.jpg

g1jo5egyi2mc.jpg

מוזר האתר לא מאפשר העלאת תמונות, לצמצם רווחים

מוזר שמתי לב שיש לך 15000 ומשהו תגובות ועדיין לא למדת לכתוב, בלי לפגוע או משהו כן, זה מילים קלות שחוזרות על עצמם לדוגמא הצלי במקום אצלי,

בן כמה אתה שתהיה בריא?

• תגובות 104
  • צפיות 23.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

32

זה מה שיוצא מילד שהיה מבריז משיעורים

כי הוא היה איפרקטיבי

פורסם

אתה כבר לא היפר נכון? כאילו זה מוזר לפי מספר התגובות שלך כתבת כביכול אנציקלופדיה..

ואני חשבתי שאני זקן (בן 27 ) פה בפורום, אגב אני דודי נעים מאוד...

ניראה לי אתה מסתלבט עליי באמת אתה רציני אם כן, הפתעת אותי.

פורסם

כבר לא היפר -וחבל כי זה יכל לעזור לי היום

אבל כן סובל מחוסר סבלנות לדברים שאני לא מחובר אליהם

פורסם
  • מחבר

הגדרה מעולה של צרכים, יעזור לסנן המון אפשרויות.

עוד לא החלטתי אם לפרש את זה כציניות עדינה או משהו רציני למחצה... ;)

אני מסכים איתך שיתכן בהחלט שההגדרה שלי יוצרת מחסום בלתי עביר בדרך להשגת האיכות הרצויה (עד כמה שניתן להגדיר אותה בטקסט בפורום).

זכור לי שאתה עוסק/מתעניין בשיווק, נכון? אז אני אנסה לכוון את השאלה שלי בהקשר הזה - בטווח מחירים של 500-1000 ש"ח, איזו קונפיגורציית חומרה/תוכנה תביא אותי לשיא של עקומת יחס עלות/תועלת במקרים הבאים:

1. בהנחה שהנתונים הם כמו שהם (האזנה ישירות מהמחשב, חיבור PL אנלוגי סטנדרטי מלוח האם) ואני מעוניין לקנות אוזניות בלבד.

2. המקור עדיין מהמחשב, אבל ניתן לשקול כרטיס קול/מגבר אוזניות לא יקר + אוזניות.

3. כל פיתרון ריאלי אחר.

הנחות עבודה:

* רגישות לאיכות השמע מעל הממוצע אך לא אודיופילית.

* יש העדפת מה לפתרון באיזור הנמוך של טווח המחירים.

* חשיבות גדולה לנוחות בהאזנה ממושכת.

או בקיצור, כפי שנאמר מעליי:

בקיצור מה האלטרנטיבה הכי טובה לשמוע מוזיקה ממחשב עם אוזניות כמובן בגבול הטעם הטוב כן? נגיד בהשקעה של 1000+-

תודה!

פורסם

tmpusr מה דעתך על הפיתרון שאני המלצתי וזה ליקנות אוזניות סטודיו משומשות ?

כל עוד אתה לא צריך אוזניות משולבות במיקרופון לגימינג -קשה לי להאמין שתימצא משהו עלות תועלת משתלם יותר

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה...

לא רק שאין לי מושג מה לקנות, ממש לא בא לי להתעסק עם אוזניות משומשות, החלפת חלקים וכדומה (שלא נדבר על כמה שנות ג'יפה של אוזניים של מישהו אחר :lol:)

יתר על כן - כפי שציין ICE2K, לא בטוח שזו התשובה כולה...

פורסם

אבל אז אתה מתפשר על "צעצועים" מבחינת איכות בניה

פורסם

ice2k אם הבנתי אותך נכון אתה אומר שגם אם קונים אוזניות איכותיות ב-2000 ש"ח למחשב זה יהיה ביזבוז, ועדיין צריך מגבר איכותי כדי לממש את הפונטנציאל שלהם? מה הקטע ואם רוצים לשמוע מהמחשב כרטיס קול טוב זה כמו מגבר איכותי?

זה בדיוק מה שלא ניסיתי להגיד, סה"כ ניסיתי להיכנס לתחושות של TMPUSR ולנסות לנתח מה המקור לבעייה או לפחות לציין שישנה אפשרות לכמה מקורות לבעייה שכל כך קשה לתאר אותה במילים. אמרתי זאת כי גם לי בעבר הייתה בעייה דומה שלמרות התקדמות עם רמקולים "זה לא היה זה". מגבר פתר את הבעייה, שנהיית יותר מהותית ככל שעולים באיכות או בדרישות מהסאונד.

ולכן המלצות "לתקנה ככה או תקנה ככה" זה בדיוק מה שניסיתי להזהיר אותו מפניו (למשל הגדרות כלליות כמו "אוזנייה ב 2000 ש"ח") ביחד עם זה שאחרים כאן מנסים להבין מה חסר לו, ודרך דימיון של סאונד אי אפשר באמת להבין למה הוא מתכוון. יש לי תחושה, ותחושה בלבד שמה שהוא מרגיש שחסר לו הוא יקבל רק עם שיפור בהגברה, אבל את זה הוא יצתרך לבדוק. סה"כ האוזניות שהוא משתמש בהם נחמדות ומהנות אבל אם הוא מרגיש פתאום שחסר לו - כאן כבר צריך להיזהר, קל ליפול עם שידרוג חלקי.

עוד לא החלטתי אם לפרש את זה כציניות עדינה או משהו רציני למחצה... ;)

אל דאגה זה לא זה ולא זה, הייתי רציני לחלוטין. סוף סוף הגדרה תמציתית של דרישות כשלב ראשון לפיתרון בעייה, פשוט לא רואים את זה כל יום בפורום.

אני מניח שקראת את מה שרשמתי מקודם ועכשיו כתשובה ל DD7, האכזבה שבקנייה זה חלק מעולמם של האודיופילים עד שהם מגיעים לסלט הנכון של הרכיבים שמספקים להם את הסאונד שאיתו הם מרגישים "שזה זה". אני שוב חוזר על זה - תחושות של סאונד אי אפשר להעביר לאחרים או קשה מאוד. אני באמת ממליץ לך בחום לנסות אוזניות פוטנציאליות (וקצת לעומק כי רושם ראשוני מטעה) לפני שאתה מחליט לשדרג אוזניות.

גם לא ציינת איזה כרטיס קול יש לך (אם זה און בורד פתרת את הבעייה, זה בחיים לא יכול להיות זה עם הממירים האלה). אולי יש לך אחד עם מגבר אוזניות ואז הדרך לשלב הבא פתוחה בקלות.

בכל מקרה גם על עיוור זו שיטה טובה ושלפעמים קולעת טוב אבל אז באמת לא יעזור כל מה שאנשים מתארים פה כי אוזניות בשלב הבא (כמו הHD555) יכולות להשמע כלכך שונה על רמות בסיסיות של הגברה מול הגברה נורמאלית. מתוך כל מה שמתאים לתקציב שלך האזנתי רק ל555 והן בהחלט רמת כניסה אודיופילית (הבסיס של הבסיס), די מדהימות בהתחלה, יש להן מרחביות עצומה ומהנה, הן קצת קלילות ואוריריות ומאוד מפורטות, תענוג להאזין איתן למוזיקה כמו ג'אז או כזאת שדורשת פירוט טוב מצד שני - אין להן הרבה נפח ונשמה והן לא ממש באסיות אבל הן יכולות להוציא וואו בקלות ממי שמאזין לציוד טוב בפעם הראשונה.

ההסתייגות היא - שהאזנתי להן עם מגבר של NAD ועם כרטיס קול בעל ממירי הדגל של סיירוס לוג'יק (קריסטל). אין סיכוי לקבל את מה שתיארתי עם הבסיס של הבסיס, אולי שווה לנסות.

אני לא יודע לגבי הSHURE שאני יכול להניח שיהיו יותר חמות ואולי גם יותר מתאימות לסגנון שלך, אבל קשה לי לפסול אותן כאופצייה אם הן באמת בתקציב, מה שכן - אין לי שמץ של מושג איך זה נשמע ישירות מכרטיס קול בסיסי או לא בסיסי.

פורסם

אתה בטוח בזה? Think Again

ה Shure מתומחרות בכ-150$-200$ והן ברמה אחרת לגמרי מהגראדו, שאיכות הבניה שלהן משתווה ללגו של ילד בן 3.

אכן איכות בניה של לגו - מי שמכיר לגו יודע שזה מאוד מאוד איכותי!

יש לי את האוזניות האלו יותר מ-5 שנים, הן עברו איתי דירה 4 פעמים, התעללתי והזנחתי אותן, התוצאה - רפידות בלויות שהוחלפו ברפידות של HD414, כיסוי פלסטיק קטן וחסר משמעות שנפל וזהו בערך. האוזניות מחוברות אצלי ליציאת האוזניות של מגבר מרנץ ענתיקה ונשמעות נהדר.

התמחור של ה-Shure ב-KSP אכן מעולה ובאופן כללי התמחור של גראדו תמיד היה קצת גבוה, אבל לא מדובר באוזניות צעצוע כלל ועיקר ולא סתם לגראדו יש עדת מעריצים לא קטנה.

4447621682_edaf299191_m.jpg

מה שכן - צריך להביא בחשבון שאוזניות מסוימות חייבות הגברה נאותה על מנת להשמע טוב. האזנתי פעם ל-HD600 עם הגברה לא טובה (מגבר HT של ימאהה - דווקא מאוד יקר) והסאונד היה לא מרשים.

פורסם
  • מחבר

ראשית - תודה לכולם על התשובות המפורטות ובעיקר ל-ice2k על ההבהרות מאירות העיניים :xyxthumbs:

גם לא ציינת איזה כרטיס קול יש לך (אם זה און בורד פתרת את הבעייה, זה בחיים לא יכול להיות זה עם הממירים האלה). אולי יש לך אחד עם מגבר אוזניות ואז הדרך לשלב הבא פתוחה בקלות.

...

אין לי שמץ של מושג איך זה נשמע ישירות מכרטיס קול בסיסי או לא בסיסי.

כרגע אני שומע עם כרטיס קול ON BOARD של לוח X58 מבית GIGABYTE. אני לא פוסל אפשרות של הוספת כרטיס קול או מגבר אוזניות קומפקטי - אלא אם מדובר בהוצאה כספית כבדה. על מגבר FULL SIZE אין על מה לדבר בשלב זה...

* בהנחה שאני נשאר בינתיים עם כרטיס קול מובנה, אני מחפש אוזניות שיהוו קפיצת מדרגה בהשוואה ל-PORTA PRO ויהוו match איכותי לשדרוג עתידי של כרטיס קול או מגבר אוזניות (דגמים פשוטים וטובים - לא משהו ברמה מקצועית) במידת הצורך/האפשר.

כרגע מדובר על ה-Shure , ה-GRADO או ה-HD555, נכון? הנטיה שלי היא ל-Shure אבל ממש בלי נימוק משכנע.

* איזה כרטיס קול/מגבר אוזניות יכול להתאים כאן בלי לקרוע את הכיס? משהו טוב אבל ברמת כניסה שיכול לתת boost לאוזניות כנ"ל?

יש משהו בטווח מחירים של כמה מאות שקלים בודדות?

שוכ, תודה על העצות,

גונן.

פורסם

כרטיס קול שלא יקרע לך את הכיס? לך ליד שניה בחו"ל, איביי וכו'.... אני אישית יושב עם הכרטיס קול שלי... עתיק אבל פשוט מעולה

http://hwzone.co.il/reviews/sound/audigyzs

פורסם

כרגע אני שומע עם כרטיס קול ON BOARD של לוח X58 מבית GIGABYTE. אני לא פוסל אפשרות של הוספת כרטיס קול או מגבר אוזניות קומפקטי - אלא אם מדובר בהוצאה כספית כבדה. על מגבר FULL SIZE אין על מה לדבר בשלב זה...

יש לי לוח שנופל תחת אותו תאור(ga-x58a-ud3r) והכרטיס קול שלו די סביר.

בסכומים שאתה מתכנן להוציא, לטעמי, עדיף להוציא את הכול על אוזניות.

פורסם
  • מחבר

בסכומים שאתה מתכנן להוציא, לטעמי, עדיף להוציא את הכול על אוזניות.

זה הלוח שיש לי :xyxthumbs:

מה סדר גודל המחירים של מגבר אוזניות בסיסי וטוב?

איך הוא מתחבר למחשב? SPDIF אני מניח?

מה הגודל הפיזי של הדברים האלה?

כרטיס קול פנימי למחשב יכול להוות חלופה ראויה? כמה אמור לעלות דגם בסיס וטוב של כרטיס קול מתאים?

פורסם
  • מחבר

משהו מהאוזניות של Skullcandy שוות משהו?

http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=596&t=43

חבר המליץ לי אבל רק מניסיון אישי - הוא ממש לא אודיופיל... אפילו לא קצת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים