עבור לתוכן

המלצה לבקרי RAID ל10 מחשבים , חלקם חדשים וחלקם ישנים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי כ10 מחשבים שהולכים לאחסן פרויקטים חשובים , חלקם יותר חדשים וחלקם יותר ישנים.

אני צריך בקרי רייד איכותיים ואמינים בשביל המחשבים האלה שיריצו RAID 1 על כונני SATA יחסית חדשים (צריך לזכור שלא כל לוחות האם תומכים SATA).

המלצות?

פורסם

למה צריך לזכור שבלוחות ישנים אין SATA?

הרי בכל מקרה אתה מחבר את הכוננים לבקר החדש. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אני לא כל כך מבין בRAID ובאחסון ובגלל זה אני שואל פה.

אני רוצה המלצה לבקר איכותי ולא מסובך להתקנה לכל המחשבים ולשאול לדעתכם אם RAID 1 של שני כוננים מספיק לגיבוי או שצריך יותר?

פורסם

אין קשר בין גיבוי ל-RAID.

לא היה ולא יהיה קשר.

הרמות הגבוהות מ-0 תטרתן לשפר את השרידות. הם אין מספקות גיבוי (שרידות וגיבוי אינם אותו מושג)

פורסם
  • מחבר

למה זה לא גיבוי ?

בRAID 1 כל המידע נכתב פעמיים על שני כוננים ואם כונן אחד הולך אז הכונן השני מכיל את כל המידע.

ואם זה לא גיבוי אז איך אפשר לגבות פרויקטים חשובים על המחשבים?

פורסם

התשובה שלך היא בגוף מה שכתבת... "בRAID 1 כל המידע נכתב פעמיים על שני כוננים ואם כונן אחד הולך אז הכונן השני מכיל את כל המידע"

המידע נכתב כפול בשני הדיסקים ... - המידע שוכתב על ידי וירוס\תוכנה\אחות קטנה\עיזות - שני הדיסקים מכילים אותו מידע - מאיפה אתה משחזר????

המחשב דולק - קפיצת מתח, הצפת ביוב, נגנב על ידי עלי באבא וארבעים השודדים - מאיפה אתה משחזר???

הבנת את הפואנטה? (ומצטער על השפה - תתייחס בהומור בבקשה)

גיבוי מגבים למדיה חיצונית (הווי מדיה חיצונית - דיסק קשיח\מדיה אופטית\מחשב אחר\FTP וכו') ורצוי עם שימוש בתוכנת גיבוי.

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אוקיי , הבנתי.

אבל לפעמים גם הרד דיסקים סתם מתים ואז RAID 1 עוזר.

ואם עדיין אפשר את ההמלצה?

פורסם

הממ.. נראה לי שבמקום לנסות להתאים בקרים למחשבים שונים, אולי עדיף לך פשוט לקנות מערכת איחסון חיצונית.

מבחינת מחיר כנראה יהיה יקר יותר, (לעומת הבקרים הזולים ביותר) אך גם אמין יותר.

כמה נפח איחסון דרוש לך ?

לבקר RAID, זה בערך הזול ביותר: http://www.shirion-computers.com/Product.asp?Pid=STLAB-A410-SATA-PCIE&Cat2Cat1ID=30&Cat2ID=141&aff=Zap〈=HE

כמה הוא טוב, (או לא) קשה להגיד. רוב אלו שמשתמשים ברייד בסיסי, במתמשים בכזה שמגיע על הלוח. או, שקונים בקרים טובים ויקרים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים