פורסם 2003 בנובמבר 922 שנים מחבר אוקיי אז הפיתרון הוא ששלושת החומרים המתנהגים הפוך מכל השאר הם: מים, ברזל וביסמוט (Bi). הסיבה לכך נעוצה בדיאגרמה שנקראת "דיאגרמת הפאזות" של החומר. בעוד ששאר החומרים הופכים מאדים לנוזל ואח"כ למוצק כאשר מפעילים עליהם לחץ בטמפ' קבועה, שלושת החומרים האלו עוברים מסלול קצת שונה: הם הופכים מאדים למוצק ואח"כ לנוזל.
פורסם 2003 בנובמבר 922 שנים מים לא נחשבים לפי הדרישות שלך לחומר טהור.לפי הקישור הזה http://www.webelements.com/webelements/elements/text/As/heat.html לארסן יש טמפ' רתיחה נמוכה מאשר טמפ' התכה, אלא אם זו טעות אני מאמין שהוא יתאים לניסויי שלך.
פורסם 2003 בנובמבר 922 שנים מחבר מים לא נחשבים לפי הדרישות שלך לחומר טהור.לפי הקישור הזה http://www.webelements.com/webelements/elements/text/As/heat.html לארסן יש טמפ' רתיחה נמוכה מאשר טמפ' התכה, אלא אם זו טעות אני מאמין שהוא יתאים לניסויי שלך.לא. ארסן אינו מתאים להגדרות. לפי הפרופ' שלי לתרמודינמיקה ישנם רק 3 חומרים. sorry.
פורסם 2003 בנובמבר 922 שנים מהן בדיוק ההגדרות?*אתה דרשת 3 חומרים טהורים.... מים, כמו שנאמר, זה תרכובת...
פורסם 2003 בנובמבר 922 שנים זה תהליך שנקרא "המראה" שבו הגז לא הופך לנוזל אלא ישר למוצקהמראה הוא תהליך שבו מוצק הופך לגז, ולא להיפך.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים טוב ידעתי לגבי מים אבל אחרתי את המועד, הייתי רוצה להוסיף עוד חידה, מי יודע איזה תרכובות מתרחבות בקור ומתכווצות בחום? (לי ידוע על 2)
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים המראה הוא תהליך שבו מוצק הופך לגז, ולא להיפך.שכחת לעשותQuote from minimizer
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים טוב ידעתי לגבי מים אבל אחרתי את המועד, הייתי רוצה להוסיף עוד חידה, מי יודע איזה תרכובות מתרחבות בקור ומתכווצות בחום? (לי ידוע על 2)גומי.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים את האמת אין לי מושג לגבי גומי, ממה שידוע לי זאת לא התשובה, אבל כן יש משהו מיוחד לגבי גומי, אם מכווצים אותו ומקפיאים אותו, לוקח לו זמן לחזור לצורה הקודמת שלו (על אסון צלנגר שמעתם?)
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים מים מתרחבים בטמפרטורה של מתחת ל4 מעלות צלזיוסעריכה-------בקשר לצ'לנג'ר, קראתי איפשהו שהפיצוץ לא נוצר בגלל שהגומי היה פגום, אלא בגלל שהוא לא היה מתוכנן בצורה מתאימה.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים אפשר לעשות את הניסוי הזה בביתלהכניס את הגומי שהוא מכווץ למי קרח, ואז הוא לוקח לו זמן להתרחב.מה שקרה בצלנגר זה שהגומי שהיה אחראי לאטום את המעבורת לא התרחב מהר בגלל שהיה קפוא בחוץ.
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים אפשר לעשות את הניסוי הזה בביתלהכניס את הגומי שהוא מכווץ למי קרח, ואז הוא לוקח לו זמן להתרחב.מה שקרה בצלנגר זה שהגומי שהיה אחראי לאטום את המעבורת לא התרחב מהר בגלל שהיה קפוא בחוץ.אתה צודק במאה אחוז,זה מה שגרם לצ'לנג'ר לעלות השמימה....בכל אופן אי הגעתם לצ'לנג'ר ומאבריק שחרר עוד חידות
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים אני חושב שאם תפעיל לחץ על גז יוד הוא יהפוך מייד למוצק. ל- I2 (יוד), במצב צבירה מוצק יש טמפ' שבה הוא הופך לנוזל, אבל היא פשוט בלתי נראית לעין ולכן כאשר מחממים אותו הוא ישר הופך לגז (שאגב, לא כדאי לנשום ) ואגב, I2 הוא חומר טהור, 2 אטומים של I !
פורסם 2003 בנובמבר 1022 שנים מה שקרה בצלנגר זה שהגומי שהיה אחראי לאטום את המעבורת לא התרחב מהר בגלל שהיה קפוא בחוץ.בתהחשב בזה שבחלל הטמפרטורה יכולה להגיע גם למינוס 90 מעלות, אני באמת לא חושב שנאסא היו שמים בחללית גומי שיתכווץ בטמפרטורה של -11 מעלות צלזיוס.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.