עבור לתוכן

חידה במצבי צבירה

Featured Replies

פורסם

מים הם לא בדיור חומר טהור...

• תגובות 37
  • צפיות 7.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אוקיי אז הפיתרון הוא ששלושת החומרים המתנהגים הפוך מכל השאר הם: מים, ברזל וביסמוט (Bi). הסיבה לכך נעוצה בדיאגרמה שנקראת "דיאגרמת הפאזות" של החומר. בעוד ששאר החומרים הופכים מאדים לנוזל ואח"כ למוצק כאשר מפעילים עליהם לחץ בטמפ' קבועה, שלושת החומרים האלו עוברים מסלול קצת שונה: הם הופכים מאדים למוצק ואח"כ לנוזל.

פורסם

מים לא נחשבים לפי הדרישות שלך לחומר טהור.

לפי הקישור הזה http://www.webelements.com/webelements/elements/text/As/heat.html לארסן יש טמפ' רתיחה נמוכה מאשר טמפ' התכה, אלא אם זו טעות אני מאמין שהוא יתאים לניסויי שלך.

פורסם
  • מחבר

מים לא נחשבים לפי הדרישות שלך לחומר טהור.

לפי הקישור הזה http://www.webelements.com/webelements/elements/text/As/heat.html לארסן יש טמפ' רתיחה נמוכה מאשר טמפ' התכה, אלא אם זו טעות אני מאמין שהוא יתאים לניסויי שלך.

לא. ארסן אינו מתאים להגדרות. לפי הפרופ' שלי לתרמודינמיקה ישנם רק 3 חומרים. sorry.

פורסם

מהן בדיוק ההגדרות?

*אתה דרשת 3 חומרים טהורים.... מים, כמו שנאמר, זה תרכובת...

פורסם

זה תהליך שנקרא "המראה" שבו הגז לא הופך לנוזל אלא ישר למוצק

המראה הוא תהליך שבו מוצק הופך לגז, ולא להיפך.

פורסם

טוב ידעתי לגבי מים אבל אחרתי את המועד, הייתי רוצה להוסיף עוד חידה, מי יודע איזה תרכובות מתרחבות בקור ומתכווצות בחום? (לי ידוע על 2)

פורסם

המראה הוא תהליך שבו מוצק הופך לגז, ולא להיפך.

שכחת לעשות

Quote from minimizer

פורסם

טוב ידעתי לגבי מים אבל אחרתי את המועד, הייתי רוצה להוסיף עוד חידה, מי יודע איזה תרכובות מתרחבות בקור ומתכווצות בחום? (לי ידוע על 2)

גומי.

פורסם

את האמת אין לי מושג לגבי גומי, ממה שידוע לי זאת לא התשובה, אבל כן יש משהו מיוחד לגבי גומי, אם מכווצים אותו ומקפיאים אותו, לוקח לו זמן לחזור לצורה הקודמת שלו (על אסון צלנגר שמעתם?)

פורסם

מים מתרחבים בטמפרטורה של מתחת ל4 מעלות צלזיוס

עריכה

-------

בקשר לצ'לנג'ר, קראתי איפשהו שהפיצוץ לא נוצר בגלל שהגומי היה פגום, אלא בגלל שהוא לא היה מתוכנן בצורה מתאימה.

פורסם

אפשר לעשות את הניסוי הזה בבית

להכניס את הגומי שהוא מכווץ למי קרח, ואז הוא לוקח לו זמן להתרחב.

מה שקרה בצלנגר זה שהגומי שהיה אחראי לאטום את המעבורת לא התרחב מהר בגלל שהיה קפוא בחוץ.

פורסם

אפשר לעשות את הניסוי הזה בבית

להכניס את הגומי שהוא מכווץ למי קרח, ואז הוא לוקח לו זמן להתרחב.

מה שקרה בצלנגר זה שהגומי שהיה אחראי לאטום את המעבורת לא התרחב מהר בגלל שהיה קפוא בחוץ.

אתה צודק במאה אחוז,זה מה שגרם לצ'לנג'ר לעלות השמימה....

בכל אופן אי הגעתם לצ'לנג'ר ומאבריק שחרר עוד חידות

פורסם

אני חושב שאם תפעיל לחץ על גז יוד הוא יהפוך מייד למוצק.

ל- I2 (יוד), במצב צבירה מוצק יש טמפ' שבה הוא הופך לנוזל, אבל היא פשוט בלתי נראית לעין ולכן כאשר מחממים אותו הוא ישר הופך לגז (שאגב, לא כדאי לנשום ;))

ואגב, I2 הוא חומר טהור, 2 אטומים של I !

פורסם

בתהחשב בזה שבחלל הטמפרטורה יכולה להגיע גם למינוס 90 מעלות, אני באמת לא חושב שנאסא היו שמים בחללית גומי שיתכווץ בטמפרטורה של -11 מעלות צלזיוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים