פורסם 2010 בנובמבר 2415 שנים אונליין UPS נשרף, אני מנסה לתקן אותומה קרה כשהוא נשרף :ה UPS עבד תקין, היו כמה קפיצות מתח מהירות ואחריהם הפסקת חשמל. המחשב המשיך לעבוד מ UPSהחשמל חזר, ה UPS ממשיך לצפצף ולעבוד מסוללה. בארון חשמל יש מפסק C16 מכובהאני מרים את המפסק, יש פלאש כחול גדול במפסק (בטח כמה מאות A) והוא קופץ שובאני מרים אותו פעם שניה, אין פלאש בכלל והמפסק עלה ללא בעיה. ה UPS עדיין מצפצף ועובד מסוללה. בשקע שאליו ה UPS מחובר יש חשמלבתוך ה UPS : (מעגל בתמונה)F1 ו F2 - שתיהם F10A - שרופיםNTC1 - נראה לי תקין (2.5 אום ויורד אם אני מחמם אותו אם המלחם)SU1 (מנורת גז) - מראה נתק, נראה שלם מבחוץD1 - מיישר BR106 (10A 600V). אחת מהדיודות בתוכו מקוצרת ב 2 הכיווניםD2 - דיודת זנר כלשהיא - אין לי שמץ מה כתוב אליה. במולטימטר (מודד במתח 9 V מקס) נראית תקינהC1 - קבל 450V 5000uF - לא נראה מנופח, נטען ושומר מטען טוב ב 12 V (לא בדקתי במתח גבוה יותר)F3 - F10A - שלםלדעתי הבעיה התחילה מפריצה של D1 (לא מובן למה, אם זה היה מכת מתח לא מובן למה SU1 לא קיצר אותה) - אני הולך להחליף את D1 והפיוזים שנשרפולא נראה לי שיש בעיה בהמשך כי F3 שלם ?אם זה היה C1 שמקצר ככה היה ניתן לראות בעיה גם במדידה אם 12 V שהוא לא תקין ?אין לי מנורה להחליף את SU1, לא ממש קריטי מיידית ?משהוא אחר לבדוק / להחליף ?[attachment deleted by admin]
פורסם 2010 בנובמבר 2415 שנים יכול להיות ש F3 לא נשרף בגלל הקבלאחרי שתחליף את D1 תחבר בלי המנורהתנסה להחליך דיודה D2 אם תצליח לזהותפעם ניסית לתקן UPS של אדוויס החלפתי כמה רכיבים והוא פשוט התפחם כל הלדים שהיו בו (SMD) התפוצצו בה בם יחד עם עוד כמה רכיבים (נוזל קבלים לא יורד בכביסה)מה שלא יהיה שים משקפי מגן ותימנע מחלקי גוף חשופים
פורסם 2010 בנובמבר 2415 שנים מחבר אם היה קצר בהמשך ה UPS (אחריי F3 אז הוא היה נשרף. זה ש F3 שלם אומר לדעתי שהקצר היה באיזור שכן בדקתיהמנורה היא מגן ברקים (היא נפרצת כשיש מכת ברק ויוצרת קצר, אבל אחריי זה מתנתקת)אם היתה מכת מתח שהדליקה את המנורה אז F1 ו F2 היו אמורים להישרף, אבל זה התפקיד של המנורה להגן אל D1 נכון ? אם היתה מגיעה מכת מתח שהמנורה לא יכולה להתמודד איתה הייתי מצפה שהמנורה תתפוצץ, אבל היא שלמהאם D1 נשרף בעצמו , למה ?
פורסם 2010 בנובמבר 2515 שנים רוב הסיכויים שאיזה ספייק שרף את המיישר. מנורה זה לא משהו מספיק מהיר. לפעמים אפילו וריסטור לא מספיק.זה שF3 שלם לא אומר ששאר המעגל תקין. אולי הוא לא היה מספיק מהיר. תבדוק את הממתגים של הספק בהמשך המעגל.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.