עבור לתוכן

שאלה בקשר ל AMD

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ביצעתי איתו OC הגעתי בין 3GHZ יותר מזה הוא לא נתן הבעיה שיש מדי פעם ניתוקים והתייאשתי , פתאום המחשב עושה Restart .

קראתי בפורום שלמעבד אין משמעות במשחקים כמו למעבד של הכרטיס מסך GPU

רק אתרים שמהללים את AMD לא מוטים?

• תגובות 34
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מכיר כזה. מציגים תוצאה אובייקטיבית.

שני האתרים שציינתי בפירוש מראים שה980X חזק יותר. אבל לפחות הם הוגנים.

הם גם לא מתלהבים אחרי HYPE למשל, כאשר יצא i5, הם לא הסתירו את התוצאות של Q9X50 ושל E8600 שהיו עדיפות במשחקים. הדיווח ענייני, אמין ומדוייק.

פורסם

לא. אבל התמונה בחלק גדול מהאתרים קצת מוטה. יש נטייה ברורה למעבדי Intel ולא תמיד היא מוצדקת. אפשר לטעון שזה נעשה בתום לב ורק משקף את המגמה שגם ככה רווחת בשוק להעדפה של מעבדי Intel (ולא תמיד משיקולים עניינים, ראה את הסדר הטיעון שנחתם בין Intel ל-AMD בעקבות תביעתה של האחרונה על הפרת חוקי ההגבלים העסקיים מצד Intel) ואפשר לטעון שזה לכאורה במזיד. הסיבה לא ממש משנה למען האמת ולטובת הצרכנים יש להסתמך על השוואות הוגנות יותר.

כך או כך, שלא יובן שיש פה מסע הכפשה כנגד Intel או משהו כזה. מעבדי Intel הם מצוינים בזכות עצמם. אבל כשזה נוגע להגדרה של המונח 'משתלם' המצב משתנה בין קהלים שונים. פה בפורום לרוב מדובר על משתלם ביחס למחיר (כלומר ביצועים ביחס למחיר) ונכון להיום לפלחי שוק מסוימים, בעיקר כאלה שלגביהם שואלים גולשי הפורום (כולל גיימניג), ניתן לבנות מערכת AMD זולה יותר שתספק חווית שימוש דומה למערכת מקבילה מבוססת Intel ולכן מוגדרת כמשתלמת יותר.

קראתי בפורום שלמעבד אין משמעות במשחקים כמו למעבד של הכרטיס מסך GPU

בקשר ל-Restart יכול להיות שהוא פשוט לא יציב או שיש בעיה אחרת.

בקשר למעבד, כבר הסברתי לך, זה מאוד תלוי ברזולוציה שבה אתה משחק. במוקדם או במאוחר מגיע מתי שהוא השלב שבו המעבד הופך לצוואר בקבוק ואי אפשר להימנע מזה.

פורסם
  • מחבר

E6700 VS AMD 445 איזה מעבד חזק יותר ? שניהם אותו מחיר 300+מע"מ .

פורסם

עדיף ה-Athlon IIx3 445 מכיוון שהוא משלב באופן נהדר בין תדר שעון גבוה יחסית ושלוש ליבות.

פורסם

בקשר לOC למעבד שלך: האם יש לך גוף קירור טוב, איזה ספק?

אם יש לך כלים מתאימים, אתה יכול להתיעץ בפורום אוברקלוקינג, ולהשתמש במעבד הזה.

פורסם
  • מחבר

עדיף ה-Athlon IIx3 445 מכיוון שהוא משלב באופן נהדר בין תדר שעון גבוה יחסית ושלוש ליבות.

אפשר לראות בנצמרק אמין שמאשר את זה ש AMD עדיפה ? אולי למעבד הזה של AMD יש עדיפות בקידודים חוץ מזה לא נראה לי שהוא מציג עליונות על אינטל בביצועי שולחן ( אופיס , אינטרנט ,עבודה ) , משחקים ..

בקשר לOC למעבד שלך: האם יש לך גוף קירור טוב' date=' איזה ספק?

אם יש לך כלים מתאימים, אתה יכול להתיעץ בפורום אוברקלוקינג, ולהשתמש במעבד הזה.

[/quote']

מה הבעיה לעשות OC ? זה משחק ילדים הבעיה שמעל תדר 2.8GHZ יש לי ניתוקים וזה מעצבן אותי אין ללוח שלי אפשרות לעלות מתחים לזכרונות וגם לא צריך זה זכרונות פשוטים סטנדרטים לא משהו מיוחד שדורש את זה 1.8V זה מצויין , יכול להיות שהניתוקים באים מהספק כח או מהזכרונות למרות שבדקתי את הזכרונות במשך 20 שעות ב MEMTEST ויצא תקין ללא אף שגיאה .

יש לי גוף קירור של ASUS כבד נחמד ופשוט שמוברג מאחורי הלוח יש תושבת מיוחדת עם מדבקה .

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אם המעבד מומהר ל 2.8 הוא הופך להיות ברמה של E5200 ? איך אפשר באמת לדעת ?

פורסם

אפשר לראות בנצמרק אמין שמאשר את זה ש AMD עדיפה ? אולי למעבד הזה של AMD יש עדיפות בקידודים חוץ מזה לא נראה לי שהוא מציג עליונות על אינטל בביצועי שולחן ( אופיס , אינטרנט ,עבודה ) , משחקים ..

לעבודה משרדית אין לו או למעבד חדש של Intel עליונות גם על המעבד הנוכחי שלך.

למשחקים, כמו שכבר ניסיתי להסביר, זה תלוי ברזולוציה ובמשחק עצמו (מנוע המשחק) יש משחקים שבהם הוא עדיף ויש משחקים שאולי מעבד כזה או אחר יציג, במבחן ביצועים כלשהו, יכולת מעט טובה יותר. כל זה לא משנה כי אתה כמשתמש לא תרגיש בכך ותקבל אותה חווית משחק.

אם אתה כל כך לא רוצה AMD וחושב שמעבדי Intel עדיפים אז תקנה מעבד כזה. נאמר והוסבר לך למה עבורך, אם תשדרג, מערכת AMD משתלמת יותר, אבל אם אתה מעוניין במערכת Intel, בבקשה - גם היא מצוינת לכל הדעות.

פורסם

זה נכון שמערכות מבוססות AMD נותנות תמורה טובה יותר למחיר (בגלל זה קניתי כזו לפני כמה חודשים) אבל צריך לתת גם את הקרדיט לאינטל.

טכנולוגית, היא מובילה על AMD ודי בגדול, גם מבחינת תהליכי ייצור וגם מבחינת ארכיטקטורה. זה שבגלל ההעדפה הרווחת לכיוון שלהם (של אנשים שלא ממש מבינים את העסק ועדיין חושבים שמעבד חזק זה דבר חשוב כמו פעם) הם מרשים לעצמם לתמחר את המעבדים שלהם גבוה זה כבר משהו אחר.....

בכל מקרה, מעבדי העילית של AMD מתחרים מבחינת המחיר והביצועים במעבדי מיינסטרים של INTEL. אין ספק שאם AMD היתה יכולה לענות על 980X היא היתה עושה את זה. כרגע, טכנולוגית, היא פשוט לא יכולה.

כל זה לא ממש משנה לצרכן הממוצע שגולש באינטרנט, מתעסק עם אופיס, קצת גיימינג ואולי אפילו מידי פעם עושה עריכת סרט. מעבד של AMD יתן לו תמורה מעולה לכסף והוא כלל לא ירגיש הבדל בביצועים, בהנחה שבכלל יש כזה.

וזה עוד לפני שאני נכנס לחוצפה של אינטל בתיכנון הצ'יפסטים שלהם...... להשתמש ב-PCIE 1.0 .....לא להכניס בכוח SATA3 או USB3 ועדיין לגבות מחיר שערורייתי. בושה. :pissed:

איפה הימים העליזים של A64 + NF4 ונהרות הזיעה קרה שזרמה מאנשי אינטל...... :(

פורסם

זה נכון שמערכות מבוססות AMD נותנות תמורה טובה יותר למחיר (בגלל זה קניתי כזו לפני כמה חודשים) אבל צריך לתת גם את הקרדיט לאינטל.

טכנולוגית, היא מובילה על AMD ודי בגדול,

מצטער אבל אני לא רואה את זה.

- AMD מובילה בטכנולוגיה של ריבוי ליבות. לא מכיר מעבד של אינטל שמכניס 12 ליבות למעטפת הספק של 105W

- ביצועי זכרון (אמנם סינטטי בלבד) עדיפים במערכות אופטרונים.

- AMD היו ראשונים בארבע ושש ליבות על חתיכת סיליקון אחת

- AMD היו ראשונים לייצר בקר זכרון על המעבד.

במערכות דסקטופ, הכמה הראשונים (שלושה ארבעה) של אינטל עדיפים בשיקלול ביצועים כללי. זה לא הופך את העדיפות הזאת ל"טכנולוגית היא מובילה בגדול".

אין ל-AMD שום צורך לענות על ה980X שנכון להיום, הוא נראה כמו ניסוי טכנולוגי. הוא הרי לא נמכר כמו לחמניות (אני בספק אם נמכרו עשרה כאלה בארץ). דעתי היא שכל תכליתו היתה להתמקם שם למעלה בדיאגרמות הבנצ'ים כדי ששום הפתעה מהמתחרים לא תיטול את הבכורה.

פורסם

הנה שאלה מעניינית.... עד כמה יותר יקר לייצר את ה980X מאשר את הi3? ואיפה נכנס ההבדל בייצור - באורך הזמן שלוקח לייצר אותו? כמות חומרים וארכיטקטורה קשה לי להבין איך הם יכולים לעשות שינוי כ"כ משמעותי פה..

ואם אין הבדל כ"כ גדול, למה לא להפציץ ולהקפיץ את כל הלין בכמה רמות (כי הרי הם יכולים) ולהעיף את המתחרים מהמים (בין אם זה AMD או אינטל). יכול להיות שזה רק כדי שהם יוכלו לדרוש מחירים יותר גבוהים על מעבד יותר טוב למרות שבתכלס העלות ייצור שלו כמעט זהה?

פורסם

מצטער אבל אני לא רואה את זה.

- AMD מובילה בטכנולוגיה של ריבוי ליבות. לא מכיר מעבד של אינטל שמכניס 12 ליבות למעטפת הספק של 105W

- ביצועי זכרון (אמנם סינטטי בלבד) עדיפים במערכות אופטרונים.

- AMD היו ראשונים בארבע ושש ליבות על חתיכת סיליקון אחת

- AMD היו ראשונים לייצר בקר זכרון על המעבד.

במערכות דסקטופ' date=' הכמה הראשונים (שלושה ארבעה) של אינטל עדיפים בשיקלול ביצועים כללי. זה לא הופך את העדיפות הזאת ל"טכנולוגית היא מובילה בגדול".

אין ל-AMD שום צורך לענות על ה980X שנכון להיום, הוא נראה כמו ניסוי טכנולוגי. הוא הרי לא נמכר כמו לחמניות (אני בספק אם נמכרו עשרה כאלה בארץ). דעתי היא שכל תכליתו היתה להתמקם שם למעלה בדיאגרמות הבנצ'ים כדי ששום הפתעה מהמתחרים לא תיטול את הבכורה.

[/quote']

אני לא מסכים איתך

לגבי תהליך ייצור, אינטל עובדים כבר עם 32nm בזמן שGF רק יתחילו עכשיו לעשות את זה.

מבחינת ארכיטקטורה, INTEL מצליחים להוציא יותר פר CLOCK מהמעבדים שלהם. הארכיטקטורה הנוכחית של AMD פשוט מפגרת אחרי זו של אינטל, אין סיבה להצניע או להתעלם את זה. האם זה משנה ללקוח הביתי זו כבר שאלה אחרת.

מה שאמרת לגבי מרובעי ומשושי ליבה זה נכון וגם לגבי בקר זיכרון אבל זה הבקר זיכרון זה חידוש מתקופה אחרת (ואני דיברתי על עכשיו) והריבוי ליבות לא עזר להם לעקוף את אינטל אלא רק להשתוות.

אם AMD היו יכולים לענות על 980X הם היו עושים את זה. אומנם הרווח הוא לא בסגמנט הזה אבל זה כן משפיע על תודעת הציבור. AMD היו שמחים אם היה להם את המעבד הכי חזק לדסקטופ ולו רק מסיבות שיווקיות. זה נכון במיוחד לגבי AMD שעד עכשיו סובלת מתדמית של "יצרנית הפחות מוצלחת של מעבדים שמייצרת מעבדים חמים בטירוף ונחותים" בקרב הציבור הרחב.

הנה שאלה מעניינית.... עד כמה יותר יקר לייצר את ה980X מאשר את הi3? ואיפה נכנס ההבדל בייצור - באורך הזמן שלוקח לייצר אותו? כמות חומרים וארכיטקטורה קשה לי להבין איך הם יכולים לעשות שינוי כ"כ משמעותי פה..

ואם אין הבדל כ"כ גדול, למה לא להפציץ ולהקפיץ את כל הלין בכמה רמות (כי הרי הם יכולים) ולהעיף את המתחרים מהמים (בין אם זה AMD או אינטל). יכול להיות שזה רק כדי שהם יוכלו לדרוש מחירים יותר גבוהים על מעבד יותר טוב למרות שבתכלס העלות ייצור שלו כמעט זהה?

המעבד מכיל יותר טרנזיסטורים, כלומר עולה יותר לייצור (ענייני תהליכים יצור, Q&C, חומרי גלם). אבל אני חושב שהעלות שלו מגלמת בעיקר את הסטטוס שלו (מעבד משושה אקסטרים) מאשר את עלות הייצור + פיתוח. זו דעתי לפחות....

נצל"ש: ידוע אם AMD מתכננים להוציא משושי ליבה נוספים חוץ מה 1100T שיהיו מהירים יותר?

פורסם

צריך לזכור פה שני דברים (כמובן שזאת דעתי בלבד).

1. ל-Intel משאבים (כספיים ואחרים) גדולים יותר משמעותית. כשזה נוגע לפסי ייצור וקידום תהליכים יש לזה משמעות גדולה.

2. מייחסים חשיבות גדולה מדי לפוטוליתוגרפיה. המגמה כמובן חשובה אבל באופן פרטני זה הרבה פחות חשוב ממה שנוטים לייחס לזה וזה כבר מעין נתון מקדם מכירות (או נתון להתפארות עצמית) יותר משמעיד על יכולות טכניות כאלו ואחרות.

בנוסף, AMD סבלה גם קצת מחוסר מזלם (שאולי חלקו גם באשמתה) בשנתיים-שלוש האחרונות מה שעוד קצת מעוות את התמונה בגלל גורמים בלתי-תלויים.

בכל מקרה, שלא תצטייר תמונה שהמעבדים של Intel לא טובים או לא מומלצים כי הם טובים בזכות עצמם. אבל, ההכללה הזאת של מעבדי Intel טובים ושל AMD פחות היא לא לעניין וכל הזמן חוזרת פה בפורום שוב ושוב. מעבדי AMD ו-Intel אמינים באותה מידה. מפה והלאה זאת כבר שאלה של התאמת המפרט לשימושים, לדרישות ולמסגרת התקציב - ולפעמים גם של העדפה אישית (מישהו שמעדיף רק Intel או AMD מסיבותיו שלו). אותם דרישות, שימושים ומסגרת תקציב הם אלו שמכווינים פה את ההמלצות והייעוץ.

פורסם
  • מחבר

עשיתי בדיקה של ביצועים וכו' רציתי לדעת לאיזה מעבד של AMD ה E4400 מקביל ויצא לי AMD ATHLON X2 5600+

E4400 = X2 5600

המעבד של AMDX2 6400 הוא לא רע בכלל יחסית למעבד ישן בעיקר במשחקים עפ"י ביקורות

פורסם

מבחינת ארכיטקטורה, INTEL מצליחים להוציא יותר פר CLOCK מהמעבדים שלהם. הארכיטקטורה הנוכחית של AMD פשוט מפגרת אחרי זו של אינטל, אין סיבה להצניע או להתעלם את זה. האם זה משנה ללקוח הביתי זו כבר שאלה אחרת.

היה דיון על חשיבות הביצועים של הת'רד הבודד (בהקשר לאוברקלוק). היום זה הולך ומאבד את החשיבות. התדר אט אט מוחלף בכמות הליבות והאתגר הוא להכניס כמה שיותר ליבות למעטפת הספק. השילוב של ריבוי ליבות במעטפת הספק נמוכה תתן את הביצועים הטובים ביותר. ראה למשל כאן:

http://www.cpubenchmark.net/multi_cpu.html

(אגב, התוצאה של ה980X במבחן הזה היא בסביבות 10000)

שנית, אין שאיפה למקסם את הביצועים לתדר בכל מחיר. אם המחיר לכך יהיה צריכה גבוהה של הספק חשמלי אז אפשר לוותר כאן. כלומר השיקול של ביצועים לתדר / ליבה בודדת נתונים לשינוי והפחתה אם בשיקלול הכללי זה ימנע ממני להכניס יותר ליבות לתוך המעבד (ואם ריבוי הליבות יתן יותר).

אם AMD היו יכולים לענות על 980X הם היו עושים את זה. אומנם הרווח הוא לא בסגמנט הזה אבל זה כן משפיע על תודעת הציבור. AMD היו שמחים אם היה להם את המעבד הכי חזק לדסקטופ ולו רק מסיבות שיווקיות.

קודם כל זה לא נכון, שנים היו לNVIDIA הכרטיסים המהירים ביותר אבל רוב המכירות היו לATI בזכות מוצרים מצויינים ותימחור. זה שיש לך את המעבד השולחני המהיר ביותר לא אמור להוות יתרון שיווקי מכריע.

שנית, אפשר לבנות מערכת עם ריבוי מעבדים שתהיה באותו סדר גודל מחיר וחזקה לפחות כמו ממערכת 980X דהיינו, "אם אתה כזה אידיוט שמוכן לשלם סכום עצום על מעבד בודד, הבט סביב, אולי אפשר לקבל יותר עם הכסף שאתה הולך להוציא" וזה כמובן מחזיר אותי לטיעון הקודם, שכל תכליתו של ה980X היא לפאר את אינטל בדיאגרמות הבנצ'ים. הם הרי לא מצפים שיקנו אותו הרבה בשוק הביתי ואם זה לא לבית אז הראיתי למעלה שיש מגוון פתרונות לא פחות טובים הן מאינטל והן מ-AMD

(ראה למעלה בקישור שנתתי)

זה נכון במיוחד לגבי AMD שעד עכשיו סובלת מתדמית של "יצרנית הפחות מוצלחת של מעבדים שמייצרת מעבדים חמים בטירוף ונחותים" בקרב הציבור הרחב.

עוד אגדה:

- נתתי דוגמה קודם על 12 ליבות שנכנסות ל100W הספק

- הפנומים X6 צורכים הרבה פחות מ-i7 על תושבת 1366

- הפנומים X6 צורכים פחות או יותר כמו i7-8XX וקרים יותר ב15-20 מעלות

סימוכין (אחד מרבים):

http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2010/test-amd-phenom-ii-x6-1055t-und-1090t-be/34/#abschnitt_temperatur

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים