עבור לתוכן

שאלה בקשר לצריכת חשמל של ספקים

Featured Replies

פורסם

כמה חשמל צורך ספק 850 במנוחה

לעומת כמה חשמל צורך ספק 425 וואט במנוחה

ואותה שאלה לגבי שני הספקים - במצב עבודה כשהצריכה בפועל היא 250 וואט.

(הכל בהנחה שמדובר בספקים עם אותה יעילות )

הנושא עלה אצלי מכיוון ששמתי לב שבאופן כללי ספקים שקטים יותר ככל שהם גדולים יותר.

ולכן השאלה שלי היא כזו, אם המחשב שלי צריך בפועל לא יותר מ300 וואט.

ויש לי שתי אפשרויות ספק 850 וואט שהדציבל שלו עד 350 וואט הוא 14 בלבד, לעומת ספק 450 שהרעש שלו הוא 24.

- האם יש "ביזבוז " חשמל בספק הגדול - ומה גודלו

פורסם

רוב הספקים של 80+ עובדים ביעילות של 80+ מעל 1/4 - 1/5 מהעומס המלא שלהם - בעומס קטן יותר החשמל שהספק עצמו לוקח הוא כבר משמעותי

בעומס של 1/2 הספק עובד ביעילות מקס' (85 - 90 %)

בעומס מקס' היעילות של הספק קרובה ל 80 %

במחשב שלך ה 450 יעבוד בערך היעילות המקס' שלו (מומלץ) ו 850 יעבוד קרוב לגבול הנמוך שלו

אבל - ה 450 יעבוד ב 1/2 הספק (מאוורר יעבוד כנראה במהירות בינונית או קצת פחות) וה 850 יעבוד במינימום כשהמאוורר אל הכי מינימום אז יכול להיות שיהיה יותר שקט

לדעתי תחפש 400 / 450 שקט ואל תיקח 850 זה פשוט יותר מדיי למחשב שלוקח 250

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מה שלא ברור לי פה זה האם אני משלם על יותר חשמל כשהספק גדול יותר בצריכה נתונה ובהנחה תיאורטית ששני הספקים הם בעלי אותה נצילות לאורך כל טווח ההספק שלהם.

אני פשוט מכיר את הנושא מטרנספורמטורים שיש להם זרם ריקם של כ 15% מה שאומר שכשמחברים שנאי של 100 וואט לחשמל ולא מחברים שום צרכן מצד שני

אז צריכת הזרם היא 15 אחוז מההספק שלו . מה שאומר שבדוגמא שלעיל יש צריכה של 15 ואט על כלום, ואם נשים שנאי של 1000 ואט הצריכה תהיה 150 וואט של ביזבוז טהור. לכן בטרנספורמטורים זה טיפשי לקנות שנאי גדול מעבר לצריכה האמיתית שלו.

האם בספקי כוח של מחשב זה שונה .

כלומר האם בצריכה קבועה הספק הגדול יבזבז יותר חשמל .

פורסם

לספק כוח יש צריכת חשמל עצמית - בדיוק כמו בשנאי. בגלל זה מתחת ל 25 % עומס אין בכלל התחייבות שהספק יעבוד ביעילות גבוהה, כי הצריכה העצמית נעשית דומיננטית

אין ספקים שהיעילות שלהם קבועה כי אז זה אומר שלספק יש יעילות גבוהה גם כשלא מחובר אליו עומס - אבל במקרה הזה היעילות היא 0. לכל הספקים המציאותיים יש יעילות בערך כמו בתמונה שהבאתי - מקסימום באיזור האמצע וירידה משמעותית מתחת ל 25 %

בגדול מה שאמרת אל שנאים נכון גם לספקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים