עבור לתוכן

הגדרת GRUB בהתקנת Arch Linux

Featured Replies

פורסם

אהלן (שוב),

אחרי סיום התקנת Arch המערכת לא עולה ואני חושד שיש קשר למיקום אליו התקנתי את GRUB - התקנתי אותו להיכן שמצביע הקובץ הגדרה שלו (/dev/sda1), ועכשיו אני חושש כי התקנתי למיקום הלא נכון (משום מה, לא נאמר דבר על כך במדריך למתחילים בויקי של arch). למישהו יש הצעות להיכן צריך להתקין אותו (בהנחה שאין לי מחיצת /boot נפרדת)

תודה מראש :yelclap:

פורסם

מז"א המערכת לא עולה? דרך איפה ניסת להתקין את הgrub?

פורסם
  • מחבר

כחלק מההתקנה של Arch

ובמערכת לא עולה אני מתכוון שVMWare (שבה אני מנסה להתקין) רושמת שהיא לא מוצאת booting device (MBR)

פורסם

החלק המעניין של menu.lst אצלי

# (0) Arch Linux
title Arch Linux
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz26 root=/dev/sda2 ro
initrd /boot/kernel26.img

# (1) Arch Linux
title Arch Linux Fallback
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz26 root=/dev/sda2 ro
initrd /boot/kernel26-fallback.img

אתה מתקין את grub ל /dev/sda - ל mbr

כדיי לתקן תעלה שוב את ה live ותעשה mount למערכת שלך - נניח ל media/system

תן את ההוראה grub-install --root-directory=/media/system /dev/sda כדיי להתקין ב dev/sda

פורסם
  • מחבר

^^^^

אני מניח ש / אצלך נמצא בsda2?

בכל מקרה, הצלחתי, התקנתי את GRUB ל/dev/sda (בניגוד לכל היגיון בריא) וזה עבד

פורסם

כן אצלי sda2 הוא /

למה בניגוד לכל הגיון ? תמיד מתקינים grub ל dev/sda

פורסם
  • מחבר

זה נראה לי מוזר שהmenu.lst מפנה ל/dev/sda2 (מחיצה) בעוד שמתקינים ל /dev/sda (כל הכונן)

פורסם

ה grub אינו חלק פנימי של מערכת ההפעלה. הוא עולה לפניי מערכת ההפעלה, ואז מעלה את מערכת ההפעלה והוא בעצמו מפסיק לעבוד

מערכת ההפעלה לינוקס מכילה קרנל (קובץ בינארי) ואת כונן ה root שיש בו את יתר החלקים של מערכת ההפעלה (סקריפטים וכו)

בהפעלה של המחשב ה bios מעלה את ה mbr. אנחנו רוצים שיעלה grub ולכן שמים אותו ב mbr שנמצא ב sda

ה grub פותח את הקרנל של מערכת ההפעלה שנמצאת במקרה שלי ב sda2 (ב grub זה נקרא (hd0,1) )

ה grub גם מעביר לקרנל את זיהוי הכונן שבו הקרנל יחפש את המשך מערכת ההפעלה אחריי שהוא יעלה בעצמו. לכן בשורה של הקרנל כתוב root=/dev/sda2 - הקרנל מקבל את זה, לא grub (גם ro ו nomodeset למשל ניתן לכתוב כך, זה הוראות לקרנל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים