עבור לתוכן

איכות התמונה של מצלמה דיגיטלית

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות בקרוב מצלמה דיגיטלית ואני מעוניין לדעת מה ההבדל בין 3MP ל-4MP האם הוא כזה משמעותי והאם כדי לי להוסיף עוד כסף ולקנות מצמה עם 4MP במקום 3MP

תודה מראש :D

פורסם

3MP ז"א שהתמונה מורכבת מסה"כ 3 מליון פיקסלים. (הנק' הקטנטנות שבונות את התמונה)

ככל שהתמונה בנויה מיותר פיקסלים היא יותר ברורה.

לפרטים נוספים ראה בדיון הסטיקי "הדיגיטלית שלי" - בראש הפורום.

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע השאלה שלי היא האם ההבדל בין שלוש מגה פיקסל לארבע מגה הוא כל כך משמעותי בתמונות שאני אצלם ששווה לי להשקיע עוד קצת ולקנות 4 מגה פיקסל?

תודה על ההתיחסות בכל מקרה

פורסם

לפי דעתי זה לא שווה. 2MP זה תמונה ברזולוציה של 1600X1200.

3 מגה פיקסל זה יותר גדול ו4 זה עוד יותר גדול. אם אתה לא מתכנן להדפיס פוסטרים עדיף להשקיע במצלמה מבית טוב ובעלת אפשרויות שאתה צריך מאשר בכמות פיקסלים

פורסם

הרבה, הרבה יותר חשוב להשקיע במצלמה מדגם טוב של חברה טובה, מאשר ב"מגה פיקסל" שלה, שלא אומר הרבה על הביצועים בפועל...

יש רמקולים שפועלים ב- 100W ועולים 100 שקל, ויש רמקולים שגם פועלים ב- 100W אבל עולים 10 אלף שקל, וגם נשמעים ככה... אותו דבר עם ה"מגה פיקסל" במצלמות...

לדוגמה, Canon A70, עם 3.1MP, תציג תוצאה הרבה יותר טובה ממצלמת 4MP של איזו חברה אלומת שם, שסביר להניח גם תעלה אותו דבר, או אפילו תהיה זולה יותר - אבל תוציא תמונות פשוט מזוויעות.

anywayz, הרבה מידע נוסף תוכל למצוא כאן: http://www.dpreview.com

פורסם

לי יש מצלמה 3.5MP ואני לא זוכר שעברנו אי פעם את ה 2.5MP.

בכל מקרה כמו שנמאר, יש מצלמות שיש להן 2MP אבל עם איכות יותר טובה באלה שיש להן 3.5MP

אז לדעתי 3MP יספיק בהחלט אם זו מצלמה איכותית כמובן.

במצלמות של NIKON מעולות כדאי לך להתעניין בהן ולבדוק.

אבל מה התקציב שלך?

פורסם
לי יש מצלמה 3.5MP ואני לא זוכר שעברנו אי פעם את ה 2.5MP.

??? אתה מוכן להסביר לי את המשפט הזה ? ???

פורסם

הוא מתכוון שהאפשרויות של המצלמה הוא לא בחר את הגודל של 3MP אלא רק 2MP

תמונות גדולות תופסות גם הרבה מקום בכרטיס הזכרון. (ואחרי זה במחשב וששולחים אותם במייל או לפיקטור וכו')

יניב

פורסם

ישנם מספר שיקולים בעניין.

אם אתה מתכוון להשתמש בתמונות בשביל לשים אותם על מסך המחשב אל תקנה 4MP. פשוט כי לא תשתמש ברזולוציה נוספת.

אם אתה מתכוון להדפיס את התמונות , לרוב 3MP מספיק, להגדלות מומלץ 4MP.

שים -לב! תמונות 4MP שוקלות לא מעט, אז אם אתה מתכנן להשתמש ברזולוציה כזו מומלץ שיהיה לך כרטיס זכרון גדול.

פורסם

יניב הסביר את המשפט שלי.

אבל כמו שנאמר, אם אתה מתכוון לצלם באיכות מלאה של אפילו 3MP

גודל הקובץ יהיה בסביבות המגה...

פורסם

טוב אז פשוט רשמת לא נכון - 2.5 מגהפיקסל זה לא ממש סטנדרט שקיים בשום מצלמה (אתה מוזמן לתקן את ההודעה). אבל חשוב מיזה - עצם זה שלא עברת את ה 2 מגהפיקסל זה לא כי הדבר היה מיותר - אלא כי רצית לחסוך מקום על הכרטיס - וחשוב לציין את זה כי זה יכול מאוד לבלבל את פותח התרד. ונכון שיותר מידע (מגהפיקסלים) יתפסו יותר נפח אבל זה לא כלל , יש רמות דחיסה, ויותר מיזה : לפעמים עדיף רזולוצייה גבוה - ביותר דחיסה ,מאשר רזולוצייה נמוכה - בפחות דחיסה ,ההשפעה של עיוותי הדחיסה יורדת ככל שעולים ברזולוצייה ונשארים עם אותו מסך מחשב או אותו גודל פיתוח, ככה שאם נקטין על המחשב תמונה דחוסה יותר לגודל של פחות מגהפיקסלים - כמעט שלא נבחין ולפעמים בכלל לא ב"אקסטרא עיוותים" שנוצרו בגלל הדחיסה הגבוהה - אבל נרוויח עוד פרטים במקרה של הגדלה או CROP - אמנם פרטים נוספים בפחות איכות - אבל זה עדיף מאשר אינטרפולצייה שתתן תוצאה יותר גרועה, זה אינדיווידואלי לכל מצלמה לכן צריך לבדוק. אצלי אני תמיד מצלם ברזולוצייה גבוהה עם דחיסה גבוהה יותר.

בכל מקרה ההבדל בין 3 מגהפיקסל ל4 מגהפיקסל הוא דיי קטן , תוספת של 30 אחוז לנפח התמונה של 3 מגהפיקסל שזה אומר עוד טיפה לאורך וטיפה לרוחב. כל עוד זה 3 מגהפיקסל ומעלה - חשוב להשקיע יותר במצלמה איכותית ונוחה למשתמש ולא בכמה מגהפיקסל היא.

פורסם

יש הרבה גורמים חשובים יותר מMP כמו F או הגודל הפיזי של ה CCD

פורסם

באופן כללי אם אתה רוצה לשלוח את התמונות באימייל או להעלות לאינטרנט הרזולוציה של מצלמת 3MP יותר ממספיקה.

לגבי הדפסה- הדפסות בגדלים רגילים (10 על 15 ס"מ או 13 על 18 ס"מ) יהיו טובות גם במצלמה של 3MP.

יש לי מצלמת 3MP של MINOLTA, וההדפסות הרגילות יוצאות טוב. לא ניסיתי להדפיס תמונות בגדול.

אני מציע לך לחפש דגמים שמוצאים חן בעיניך (גם במחיר), לקרוא סקירות שלהם, ולהסתכל על תמונות שצולמו בערתם.

פורסם

נכון שמגהפיקסלים לא אומרים שום דבר בנוגע לאיכות המצלמה וחשוב להתמקד באיכות העדשה והחיישן.

לעומת זאת, חשוב לזכור שרוב המצלמות הטובות, עקב תמחורן גם באות עם חיישן של "הרבה" מגה פיקסלים. אף ייצרן לא יצור היום מצלמה בעלת חיישן מגה פיקסל אחד, ולא חשוב עד כמה העדשה או איכות החיישן טובה.

המסקנה היא שהרבה מגה-פיקסלים לא מבטיח מצלמה טובה, אבל מצלמה טובה בד"כ באה עם חיישן של הרבה מגה פיקסלים.

פורסם

הרשו לי לחזק את דברי נמסיס - הכל נכון , רק במשפט האחרון חשוב לציין "יחסית לכל תקופת זמן ". - אני יכול להפנות אותך לסקירה מ98 של מצלמה מעולה עם חיישן של פחות ממגהפיקסל ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים