עבור לתוכן

מתלבט: 2 מסכים צמודים ואיכותיים- לעריכת וידאו

Featured Replies

פורסם

ל-2333T למיטב זיכרוני יש ארגונומיה מאוד מוגבלת...

• תגובות 53
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מה נותן לי "ארגונומיה"?

הדגשתי שאני ממש ממש לא צריך USB, לא צריך PIVOT ולא צריך שטויות מסביב.

דבר נוסף- חשבו לי שכפתורים יהיו מקדימה ולא בצדדים כי אני תולה על הקיר ומצמיד אחד לשני- כפתורים בצדדים=לא ניתן ללחוץ.

ל2333T איפה הכפתורים?

לפי זה הם בצד:

http://www.logicpc.co.il/Data/Items/MONITORS%20LCD/SAMSUNG/19315.jpg

שבוע שעבר רכשתי את U2410 DELL ואתמול וחברתי אותו לראשונה.

המחיר סביר 2400 ש"ח

כיוון שאני צריך 2 ולא אחד, יוצא לי קרוב ל5000 שקל- יקר מאוד.

אם אתה מראש לא מתכנן לעבוד ברזולוצית המסך הטבעית וכתוצאה מכך תפסיד את היתרון של שטח עבודה הגדול יותר, כלומר ייתכן שלא תקבל שטח עבודה גדול באופן משמעותי מזה שיש לך עכשיו, למה בכלל לשדרג? בגלל גודל העצמים? אני לא יודע עד כמה הם יהיו גדולים וחדים (זה תלוי ברזולוציה) ולכן אולי כדאי לשאול קודם באיזו רזולוציה אתה מתכנן להשתמש?

כתבתי בהתחלה באיזה רזולוציה אני עובד. ה"טבעית" אצלי היא גבוהה, אבל כיוון שזה 17 אינץ, אם אני שם טבעית זה ממש ממש קטן.

מה שאתה אומר בעצם שמסך 17 ומסך 23 יהיו אותו גודל של עצמים ??? נשמע לי לא הגיוני...

פורסם

אם אתה תולה אותם על זרוע יעודית אז נושא הארגונומיה לא משמעותי עבורך.

הנתון שצריך לעניין אותך מבחינת ה"גודל" של העצמים זה ה-dot pitch של המסך.

פורסם

זה לא מה שאני אומר. אני פשוט אומר שיש פה כנראה איזו פשרה שתצטרך לבצע - גודל עצמים או חדות תמונה - ושיש לקחת את זה בחשבון.

אם אתה עובד ברזולציה הטבעית של מסך 22" העצמים (בעיקר טקסט וסמלים) יהיו קטנים ממה שאתה רגיל עכשיו ואתה אומר שזה קטן מדי עבורך.

מצד שני אם תעבוד ברזולוציה לא טבעית מקבילה (פחות או יותר כמובן, ובהתאם ליחס התמונה של המסך) לרזולוציה שאתה עובד בה עכשיו, העצמים יהיו גדולים יותר בהשוואה, אבל:

א) תאבד שטח עבודה.

ב) אני חושש (אבל זה עניין מאוד אישי) שייתכן שהתמונה תהיה פחות ממוקדת ממה שאתה רגיל עכשיו וזה לא בהכרח עומד בקנה אחד עם עניין ה"עייפות לעיניים" שמושפעת לא מעט מחדות התמונה.

לכן, תצטרך למצוא את רזולוצית הביניים הזאת בה גם התמונה תהיה מספיק חדה ובמקביל גם הכתב יהיה גדול מספיק. זה אפשרי אך יכול להיות שיידרוש קצת ניסוי וטעיה

כמו שכתבתי באחת ההודעות הקודמות, מסך גדול יותר פיסית לא אומר שתראה עליו עצמים גדולים יותר, לרוב קונים מסך גדול כדי לקבל שטח עבודה גדול יותר.

אולי לשם בדיקה כדאי לך לנסות את הדבר הבא:

תעלה את הרזולוציה במסכים הנוכחיים שלך לרזולוציה המרבית. לאחר מכן תעלה את הגדרת ה-DPI של מערכת ההפעלה. האם זה משפר מבחינתך את גודל הטקסט למצב שמיש? אם כן, אז זה אולי פתרון בינים לא רע בין עבודה ברזולוציה טבעית (או קרובה לטבעית) ובין עניין גודל הטקסט והסמלים.

פורסם

במסכי LCD יש חוק אחד בל יעבור - לעולם, אבל לעולם יש לעבוד ברזולוציה הטבעית (המקסימלית) של המסך.

פורסם

שינוי הDPI בוינדוס 7 או ויסטה זה פיתרון טוב למי שחושב שהכל קטן או שלא יושב צמוד מספיק למסך.

בוינדוס XP שינוי הDPI נראה פחות טוב.

אני למשל אוהב לשבת במרחק של מטר עד מטר וחצי רוב הזמן ושינוי הDPI פותר לי את הבעיה.

אם אתה יושב במרחק של חצי מטר אז ה DPI אמור לסדר לך כל עניין שיש לך עם גודל.

פורסם
  • מחבר

יש לי שולחן עריכ המיוחד שבניתי אצל נגר,הוא צר יחסית וארוך מאוד (2.5 מטר). המסכים צמוידים לקיר,מרחק 0. אני יושב כ40-50 ס"מ מהמסכים.

עד היום לעולם המסכים האלה לא היו ברזולוציה הטבעית שלהם- וזה ממש לא הפריע לי, אני רואה חד וברור גם עם ה VGA (כנראה המסגים האלה ספציפית עושים את זה טוב).

רק במחשב עריכה הראשי, ווינדוס 7, הרמתי רזולוציה -גם לא לטבעית, אלא משהו ביניים (בתבתי למעלה), והגדלתי DPI, אז באמת הכל נראה מאוד חד וטוב, רק שבתוכנת עריכה הכל נשאר קטן- וזה קצת מה שמפריע לי.

עם אותם הגדרות- אם אני יחבר 22 אינץ- הכתב בתוכנת עריכה יגדל מעט למצב קריא ? אם כן- אז זה בסדר...

לגבי מסכים- עדיין מתלבט בין ה 2209 ל 2333, שכמובן ההפרד הגדול בקניית זוג- דיי משפיע על הבחירה, לא?

פורסם

עם אותם הגדרות- אם אני יחבר 22 אינץ- הכתב בתוכנת עריכה יגדל מעט למצב קריא ? אם כן- אז זה בסדר...

יגדל כן, אבל על חשבון החדות. זאת בדיוק הנקודה. אני לא בטוח שאם תעבוד ברזולציה של מסך 17" על מסך 22" תקבל את החדות שאתה רגיל אליה היום ואומר שמבחינתך היא מספיקה. ככל שהרזולוציה הטבעית גבוהה יותר (וכאן יש הבדל בין מסכי 17 ו-22") ועובדים ברזולוציה מעשית נמוכה יותר, כך איבוד החדות גדל.

בקשר להתלבטות, כדאי להתקשר לחנות שממנה אתה מתכוון לרכוש ולברר לגבי מיקום הלחצנים ב-2333T. ברשת מצאתי תמונות סותרות, בחלקן הלחצנים פנו כלפי מטה, אבל בשום מקום את לא הייתה תמונה "רשמית". יכול להיות שהתמונות הללו היו סתם להמחשה ובכלל מדובר על דגם מסך אחר שיש לו מאפיינים חזותיים דומים. חוץ מזה שרוב התמונות דווקא הראו שהלחצנים ממוקמים בצד. ניסיתי למצוא את מדריך ההפעלה של המסך, אך לא מצאתי את הדגם באתר היצרן(?). אם הם אכן בצד זה די פותר לך את ההתלבטות לא?

פורסם
  • מחבר

אם הם באמת בצד,אז כן,לא תיהיה גישה אליהם, וזה דיי יעצבן שבגלל זה המסך הזה יירד מהפרק...

בלוגיק אני מקבל הנחה קבועה, ייוצא לי 2500 לזוג 2209WA. אגב משנה אם זה A01 או A02 ?

פורסם

ב 2333 הכפתורים הם בצד ימין של המסך ...

פורסם

עד היום לעולם המסכים האלה לא היו ברזולוציה הטבעית שלהם- וזה ממש לא הפריע לי, אני רואה חד וברור גם עם ה VGA (כנראה המסגים האלה ספציפית עושים את זה טוב).

רק במחשב עריכה הראשי, ווינדוס 7, הרמתי רזולוציה -גם לא לטבעית, אלא משהו ביניים (בתבתי למעלה), והגדלתי DPI, אז באמת הכל נראה מאוד חד וטוב, רק שבתוכנת עריכה הכל נשאר קטן- וזה קצת מה שמפריע לי.

אתה לא יודע כמה פעמים כבר קרה לי שבביקור אצל חברים תיקנתי להם את ההגדרות לשימוש ברזולוציה הטבעית של המסך והעיניים נפתחו להם כאילו מישהו הסיר את הערפל מהעולם. :lol: הם פשוט עברו מ-CRT ל-LCD ולא טרחו לשנות את הרזולוציה. תמיד הם טוענים ש"אני רואה מצויין" עד שהם רואים את הרזולוציה הטבעית, במיוחד בחיבור DVI. כנראה שעם VGA ועם כל המפצלים שלך ממילא איכות התמונה כל כך גרועה שההבדלים לא כאלה תהומיים :nixweiss:

מסך איכותי בחיבור דיגיטלי ברזולוציה טבעית נראה הרבה הרבה הרבה יותר חד ונקי - באופן מורגש ומשמעותי גם להדיוטות עם ראיה בינונית.

מסך שהוא גם כנ"ל וגם בגודל הולם ורזולוציה גבוהה נראה עוד הרבה יותר טוב אבל ההבדל פחות תהומי.

פורסם
  • מחבר

כבר ממזמן שמתי טבעית, נראה באמת טוב, מדהים לא טוב, אבל קטן אז החזרתי... צריך להגיע לעמק השווה ולא לקרוא כתב סיכות העיקר שיהיה יפה וברור...

מסך אחד מחובר דרך ה KVM, ואחד עם HDMI. הבדל? לא מורגש גם לעין שלי (ויש לי עיין חדה של עורך וידאו), סה"כ בהירות גבוהה יותר,לא יותר מזה.

כשאתה אומר "עם כל המפצלים שלך..." זה נשמע אילו שמתי שם קומבינה ענקית.

סה"כ ה KVM הספציפי הזה הוא בין האיכותיים ביותר שקיימים בשוק בעולם, ותאמין לי עברתי עם 5-6 חברות וסוגים.

אגב זה מה שיש לי:

http://www.cablesalescanada.com/products/D-IC-714-IAC.html

פורסם

תשמע... זה כנראה מאוד אינדיבידואלי, אבל למרות שממש אין לי עין של עורך וידאו אלא של מהנדס עם יותר מדי שעות מסך, עוד לא קרה לי שלא הבחנתי בבירור בין מסך ברזולוציה טבעית לאחד שלא. :nixweiss:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=244421.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=348583.msg3014647#msg3014647

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=309421.msg2703590#msg2703590

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=251062.msg2215498#msg2215498

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=241832.msg2129139#msg2129139

פורסם
  • מחבר

גם אני מבחין בזה, העניין הוא להגיע לעמק השווה בעצם...

להגיע למצב אופטימלי בשבילי, שגם יהיה נוח, וגם ברור כמה שניתן.

בקיצור להזמין זוג 2209?

מה לגבי מה שקראתי עם A01 ל A02 ?

פורסם
  • מחבר

* עדכון *

הזמנתי 2 מסכי DELL 2209WA ישירות דרך היבואן, ב 1170 כולל מעמ, עם 3 שנים אחריות מלאות.

אפרט כשנתחיל לעבוד עליהם.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים