עבור לתוכן

אם אני לומד C# עם מונודבלופ, מה יקרה כשאני יעבור לפיתוח בעבודה?

Featured Replies

פורסם

אני לא כ"כ מבין בזה, אבל כשאני יתחיל לעבוד עם מחלקות ושימושים בדברים מוכנים, יש הבדל גדול בין Monodevelop לבין התוכנה של מייקרוסופט?

עדיף לא ללמוד על מונו? כי אני לפעמים משתמש בלינוקס וזה נוח שם

פורסם

אני מניח שסך הכל מדובר בשני IDE-ים שונים, ככה שאין שום בעיה ללמוד על זה או על זה. במקרה הכי גרוע זה רק ידרוש ממך להסתגל לתוכנה חדשה, לא משהו קריטי.

פורסם
  • מחבר

אבל כל הספריות והדברים המובנים, הם מגיעים בילד אין ושונים בכל תוכנה או שהם דומים בהן?

הממשק לא מעניינתי

פורסם

אבל כל הספריות והדברים המובנים, הם מגיעים בילד אין ושונים בכל תוכנה או שהם דומים בהן?

הממשק לא מעניינתי

אתה עובד על MONO ולא על דונט יש הבדל, ולא קטן.

פורסם
  • מחבר

אז עוד פעם...לא הבנתי

אם אני עכשיו ילמד לכתוב על מונו, ובעבודה שלי או בתואר או בוואטאבר יעבדו עם .NET עד כמה אני יידפק?

פורסם

מונו זה לא דונט, זה Framework פתוח שמבוסס על דונט אבל לא זהה לו. עד כמה תדפק זאת שאלה מוזרה, אם אתה לומד תיכנות אתה לא תדפק, אם אתה מנסה ללמוד טכנ' כמו JAVA או דונט אז אתה לומד משהו אחר, זה כמו שתשאל אם אתה לומד פיית'ון עד כמה זה יקשה עליך לתכנת נכון בסביבת דוטנט....

פורסם

מונו זה לא דונט, זה Framework פתוח שמבוסס על דונט אבל לא זהה לו.

בטוח? כי למיטב ידיעתי ההבדלים הם בעיקר במימושים, ולא בממשקים (כלומר, השפה עצמה והחבילה הסטנדרטית פחות או יותר אותו דבר). אם זה לא כך, אתה יכול לתת דוגמה?

פורסם

בטוח? כי למיטב ידיעתי ההבדלים הם בעיקר במימושים, ולא בממשקים (כלומר, השפה עצמה והחבילה הסטנדרטית פחות או יותר אותו דבר). אם זה לא כך, אתה יכול לתת דוגמה?

מה אתה מגדיר ממשק ומימוש? אפילו Winforms למשל כרגע נתמך חלקית("סיימו" את WF2.0, וכמובן שאין תאימות של 100% לדונט), כמו כן WPF/WCF לא ממומשים במונו כמעט בכלל.

יש הבדלים גדולים ברמת הruntime, מבחינה ריצת הקוד עצמו רץ אחרי שהוא מקומפל לשפת הבייניים, גם מבחינת ביצועים דוטנט עדיף בסיטואציות מסויימות, וכמובן שלא כל הclass libraries של MS קיימות במונו, וממשקים מקירוסופטיים טהורים, כמו DCOM וכו' לא ממומשים בצורה טובה במיוחד, או בכלל במונו(למשל CAPI לא ממומש בכלל, יש ממשק שונה לקריפטוגרפיה במונו). מונו כבר מזמן לא מתיימר להיות דוטנט, לא מאז שנובל התחילה לממן ולפתח אותו בעצמה.

קוד של מונו דורש mono framework על המחשב(יכול לרוץ גם על דונט אבל לא בצורה טובה במיוחד היום), לא משנה איזה מערכת הפעלה, אם פעם הרעיון של מונו היה הרצת תוכניות של דוטנט על לינוקס היום זה כבר RTE נפרד לחלוטין.

http://mono-project.com/Compatibility

כאן יש את ההבדלים הגדולים, וכמובן שיש עוד הרבה הרבה הבדלים וחוסר תאימות מעבר למה שמופיע כאן, אבל בשביל זה צריך להכנס לכל class lib וכל namespace בנפרד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים