עבור לתוכן

האם הטמפרטורות הללו נורמליות לפנטיום 2.4C?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שלום לכם ותודה על התגובות.

הוספתי (לא בדיוק כפי שהצעתם) שני מאווררי אלומיניום 80 מ"מ עם חיבורי מולקס (כי למאווררים האחרים היו חיבורי 3 פינים ללוח האם, שקראתי שהם לא מומלצים). את המאווררים הוספתי אחד מקדימה (מכניס אוויר) ואחד מאחור (מוציא אוויר).

יש שיפור בטמפרטורה, אבל עדיין הטמפרטורה של לוח האם (כפי שמדווחת) מאוד גבוהה, אפילו שהמחשב לא עושה כלום (והיא ממשיכה לעלות אפילו שהמחשב בעומס 0% זמן רב).

בסוף ההודעה מצורף צילום מסך של ה-Task Manager (שמראה על 0% עומס) ושל הטמפרטורות עליהן מדווחת AIDA32 (גרסה 3.85).

בנוסף נגעתי בגוף הקירור (הירוק) שעליו יש מאוורר שעל ה-Chipset לאחר שהמחשב דלק מספר שעות והוא היה חמים בלבד (בהחלט לא חם רק חמים).

האם המסקנה היא שהחיישן מזייף לגבי הטמפרטורה של לוח האם, ואם הוא מזייף אז למה? ולמה הטמפרטורה של לוח האם תמיד עולה ואיך כמובן אפשר לסדר אותו, כדי שידווח על טמפרטורה נורמלית?.

בתודה מראש!

• תגובות 36
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1) קח את המאורר 80 ממ' ששמת מקדימה ושים מאחורה מוציא, יש מספיק חורים לאוויר להכנס למארז ועדיף שיהיו מאוררים שימשכו אותו החוצה.

2) הטמפ' ממש נראית כאילו התוכנה הזאת מחליפה בין הלוח אם למעבד כי 59 זה הרבה יותר מתאים למעבד ו 39 לצ'יפסט, אני חושב שכדאי לך להוריד את התוכנה של ABIT שיש להם באתר ולבדוק איתה מעלות..

ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae//hwm_ic7.exe

פורסם

מדובר בלוח שבמפרט?

תנסה לעשות לו עדכון ביוס

פורסם

תבדוק פשוט תיגע בסינק של הצ'יפסט אם יהיה לך שרפה ביד...

אז זה באמת 59 :)

פורסם

מדובר בלוח שבמפרט?

תנסה לעשות לו עדכון ביוס

אם היתה קורא מההתחלה היית מבין שעברנו על זה כבר והביוס שלו מעודכן

תבדוק פשוט תיגע בסינק של הצ'יפסט אם יהיה לך שרפה ביד...

אז זה באמת 59

אם גם אתה היית קורא כמה הודעות מעליך היית מבין שהוא כבר נגע בסינק עם היד וזה לא היה כל-כך חם !

פורסם
  • מחבר

2) הטמפ' ממש נראית כאילו התוכנה הזאת מחליפה בין הלוח אם למעבד כי 59 זה הרבה יותר מתאים למעבד ו 39 לצ'יפסט, אני חושב שכדאי לך להוריד את התוכנה של ABIT שיש להם באתר ולבדוק איתה מעלות..

ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae//hwm_ic7.exe

אז לקחתי את התוכנה של Abit והתוצאות הן:

System: 32

CPU: 39

PWM: 56

באותו זמן AIDA נתנה את התוצאות הבאות:

Motherboard: 56

CPU: 39

Aux: 32

SMART: 34

כך שנראה ש-AIDA לא מחליפה בין הטמפרטורה של המעבד לזו של לוח האם.

השאלה היא האם ב-PWM (שאני לא יודע מה זה) ב-Hardware Doctor הכוונה לטמפרטורה של לוח האם (נראה שכן, כי הטמפרטורה שנמדדה ללוח האם ב-AIDA הייתה זהה לזו של ה-PWM ב-Hardware Doctor).

צירפתי גם את תמונת המסך של הטמפרטורות ב-Hardware Doctor (שנמדדו ב-0% עומס על המעבד).

תודה.

פורסם

אם המחשב עובד לך יציב אז זאת רק בעיית מדידה, הלוח לא מודד נכון את המתח.

מה זאת אומרת לא מודד נכון את המתח?! כמעט כל מי ששאלתי אמר לי שאם המתחים יורדים מ2.00 אז יש בעיה במשהו.

יש לכם מושג אולי מה זה יכול להיות?!

בקשר לטמפ' של פותח הת'רד, זה במנוחה או מאמץ? (39 מעלות) כי זה מעולה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים