עבור לתוכן

רמות מסוכנות של קרינה אלמ"ג?

Featured Replies

פורסם

אני כרגע מתכנן מערכת תקשורת wif‏ עם משדר בעוצמה 1000mW ‎ומגבר של 36dbm או 4000mW.‎ השאלה שלי היא האם עוצמת היציאה מהאנטנה תהיה 4000 או 5000. כמו כן מהיא רמה מסטכנת של עוצמת שידור. בהנחה ומדובר באנטנה של 11dbi ‎וניחת מחברים של 2db. האנטנה קרובה אליי ב 30סמ.

פורסם

אני כרגע מתכנן מערכת תקשורת wif‏ עם משדר בעוצמה 1000mW ‎ומגבר של 36dbm או 4000mW.‎ השאלה שלי היא האם עוצמת היציאה מהאנטנה תהיה 4000 או 5000. כמו כן מהיא רמה מסטכנת של עוצמת שידור. בהנחה ומדובר באנטנה של 11dbi ‎וניחת מחברים של 2db. האנטנה קרובה אליי ב 30סמ.

אני מקווה שברור לך שעוצמות כאלה דורשות רישיון ממשרד התקשורת. הקמת משדר כזה ללא רישיון היא עבירה פלילית.

פורסם
  • מחבר

עדיין בשלבי תכנון. כמו כן משרד התקשורת מגביל את עוצמת השידור ל 20DBM.

השאלה היא תאורטית נטו. כמו כן אם יתבצע שידור כזה האם זה יכול לפגוע בבריאות ברמה מסוכנת?

ואני חוזר לשאלה שלי לגבי משוואת העוצמות. אם אני משדר ב 1000mW ומגביר ב 4000mW האם עוצמת היציאה שלי היא 4W או 5W.

הציוד:

ALFA AWUS036H

RF LINX 2400DTC

LINKSYS HTA7T

אנא ענו על השאלה אם אתם יודעים בוודאות, בבקשה תחסכו מכולם את התגובות הלא רלוונטיות.

פורסם

קבל תשובה מקצועית:

1000mw = 30dbm

4000mw =4w = 36dbm

אתה מתכוון לאמר שיש לך מגבר של 36db ולא מגבר של 36dbm.

30+36=66dbm

66dbm=3.98kw שזה המון הספק כמו תחנת שידור.

אני מבין שאתה מתכוון לאמר שהספק היציאה אחרי המגבר הינו 4000mw משמע 4W סה"כ. כלאמר יש לך מגבר של 6db ( פי 4)

אנטנה של 11dbi - זו אנטנה עם gain טוב מאוד.

אחרי האנטנה אתה תקבל:

ERP: 36+11= 47dbm

שזה: 50W !!!!.

זה המון. לא רק שזה מסוכן, זה יבשל אותך.

אם אתה לא מבין בזה, אל תתעסק ב- RF.

20dbm זה 100mw כלומר 0.1w שזה הספק שאפשר לחיות בסביבתו.

למה בכלל אתה צריך הספק כזה גדול ?

יש היום הרבה דרכים להתגבר על בעיות קליטה אם יש לך כאלה.

פורסם
  • מחבר

משהו כאן פשוט לא אפשרי, מדובר על מגבר rf ‎‏ עם צריכה של 12 וואט. ואני מניח שהספק שידור ב50וואט פשוט חשמלית לא אפשרי, לכן סביר להניח שהספק יציאה מקסימלי הוא 36db. האנטנה היא אנטנה של לינקסיס עם gain ‎של 7dbi.‎ ‎אם נניח שהספק היציה מהאנטנה הוא 4וואט האם רמה כזו של שידור היא עדיין מסוכנת?

ומן הסתם ברור ש50 וואט של מיקרוגל מספיק בשביל להרוג/לפגוע בצורה קשה מאוד באיברים הפנמיים.

השימוש הוא תאורטי לחלוטין וניסוי שכזה אם יבוצע בכלל אז רק בים הרחק מהחוף.

פורסם

תצייר את החיבור של כל המרכיבים, כולל נתונים gain וכניסה, ונראה.

לגבי ניסוי בחוף וכו, עזוב אותך, אני יודע שאתה תחבר את זה בבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים