עבור לתוכן

העברת מודם וראוטר של הוט לסלון- מה הפרוצדורה? ולמה האלחוטי לא מוציא מעל 10MB?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

המצב הוא כזה:

כרגע בבית יש 3 מחשבים שמחוברים בחיבור רשת קווי.

באלחוטי יש אייפון + 2 מחשבים ניידים (ועוד אורחים שבאים מידי פעם עם מכשירים ניידים).

החדר שלי הוא ממ"ד, כל הכבלי רשת מגיעים לממ"ד וכאן יושב הראוטר האלחוטי והמודם לצידו.

התוצאה צפויה, מחוץ לממ"ד כמעט ואין קליטה, שלא לדבר על קליטה בגינה שזה בכלל אבוד מראש.

בסלון יש נקודת רשת, אז חשבתי להעביר את המודם והראוטר לשם, ולחבר בחדר מפצל רשת (מפצל ל8 יציאות של gigabyte gn-sw008).

אז בעצם אני יחבר את המודם והראוטר בסלון ימקם אותם במקום נוח, אני יחבר את הראוטר למפצל שבחדר באמצעות השקע שמגיע לחדר.

מה אתם אומרים?

(אם לא ברור אני יעשה שרטוט).

האם תהיה פגיעה במהירות האינטרנט?

ועוד שאלה, הראוטר הוא LinkSys WRT54GL, כשאני מתחבר מהאייפון שהקליטה מלאה אני לא מצליח לקבל יותר מ10 מגה בspeedtest.net (שהאינטרנט הוא 10).

בעצם גם שאני מתחבר בקווי אני לא מקבל יותר מ10 מגה, אבל שאני מתחבר למחשב ישירות אני מקבל מהירות מלאה של 12.

ולשכנים יש ראוטר אלחוטי של tp-link שאני מתחבר אליהם אני מקבל 12.3 בערך בבדיקה.

ניסיתי לעדכן גרסה לראוטר, יש לכם רעיון לבעיה?

תודה!

פורסם

החדר שלי הוא ממ"ד, כל הכבלי רשת מגיעים לממ"ד וכאן יושב הראוטר האלחוטי והמודם לצידו.

התוצאה צפויה, מחוץ לממ"ד כמעט ואין קליטה, שלא לדבר על קליטה בגינה שזה בכלל אבוד מראש.

בסלון יש נקודת רשת, אז חשבתי להעביר את המודם והראוטר לשם, ולחבר בחדר מפצל רשת (מפצל ל8 יציאות של gigabyte gn-sw008).

אז בעצם אני יחבר את המודם והראוטר בסלון ימקם אותם במקום נוח, אני יחבר את הראוטר למפצל שבחדר באמצעות השקע שמגיע לחדר.

:xyxthumbs: רעיון טוב ! כי לשים נתב אל חוטי בממ"ד יכול לגרום לmultipath fading עצבני. לי היה פעם נתב אל חוטי בחדר שיש לו קירות מחוזקים עם בטון ורשתות בדומה לממ"ד (אבל בניין ישן) וקניתי אנטנות 6db וזה קצת עזר.

גם ככה ליד הטלויזיה יש חיבור לכבלים אז תוכל לחבר את המודם (עדיין תתקשר אליהם אם אתה לא סגור על איך לחבר את המודם). בקשר למיקום הנתב אני לא מומחה אבל יש לי קצת ניסיון עם זה. רצוי שלא יהיה משהו בדרך של האנטנות . אגב הנתבים תקן N קולטים הרבה יותר טוב מה G אבל לא חובה לשדרג אם זה עובד כי מבחינת קצב לא תקבל הרבה.

רשת חוטית הרבה יותר אמינה ומהירה מרשת אל חוטית ואם יש לך את האופציה כדאי להתחבר חוטית(אלא אם כן ניידות חשובה לך ואתה לא צריך רוחב פס גדול או לשחק משחקי רשת) . חוץ מהעובדה שבנחושת אין הפרעות כשמשתמשים בswitch תקשורת בין נקודה A לנקודה B לא מפריעה לתקשורת בין C ו D ובשני המקרים הצדדים יכולים לעבוד במהירות מקסימאלית (לרוב 100/1000 mbps ) . ברשת אל חוטית יש לך הפרעות מהמיקרוגל, הפרעות מהשכנים, הפרעות בגלל הקירות וכו . ואז כשמישהו רוצה לדבר הוא תופס רוחב פס מהרשת האל חוטית ומגביל את האחרים.

בקשר להבדלי מהירות שאתה רואה זה כנראה בגלל הקליטה של הרשת האל חוטית . chief שלח כאן כמה לינקים לבדיקת מהירות מקומית ואולי כדאי לנסות אותה כי התוצאות יותר אמינות מללכת דרך האינטרנט. אפשר פשוט להעתיק קובץ גדול (300 מגה למשל) למחשב שמחובר ברשת אל חוטית ולבדוק כמה שניות עברו . העומס יכול לקרות גם על הקו של הוט כי הם מחלקים איזה 200-400mbps בין כל השכנים (היתה הערכה שהם משתמשים ב16 ערוצים שזה 900mbps סך הכל ) . לרוב התשתית לא בעיה רוב העומס שיש בארץ הוא על הקווים לחו"ל שיושבים אחרי הספק אינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים