עבור לתוכן

אני צריך ספר אדמיניסטרציה וניהול שרתים

Featured Replies

פורסם

אני צריך ספר טוב ולמתחיל להסביר לי על השרתים , מהו שרת והו לא , על ניהול השרת ותחחזוק השרת ועל ומה זה אדמינסטרציה וניהול שרתים והסבר על זה !

וכמה שרתים יש וככה מידע של מתחיל - בינוני .

פורסם

איזה שרתים?

IRC?

רדיו?

אחסון?

AD?

משחקים?

ונטרילו?

FTP?

DNS?

ומה בדיוק הקשר ל"שפות תכנות"?

פורסם
  • מחבר

שרתי אירוח אתרים , שרתי איכסון אתרים .

פורסם
  • מחבר

תודה . אבל אני צריך ספרים או אתרים בעיברית ולא באנגלית .

פורסם

אין ספרים בעברית על הנושא הזה ... לפחות לא כאלה שראוי לקרוא.

על איזה פלטפורמה? לאיזו מטרה?

פורסם

"לנהל שרתים" זה לא לסמן "וי" ליד אפשרויות והגדרות שונות בעברית וללחוץ בסוף "אישור" או "ביטול".

אין מדריכי קסם שילמדו אותך לעבוד במחשבים בלי לדעת אנגלית.

אם לא תדע אנגלית או לפחות תשקיע את המינימום מאמץ של להבין הסברים באנגלית בשביל להתקדם בתחום שאתה מתענין בו-

אזי לא תוכל "לנהל שרתים" והמקסימום שתנהל בתחום ההייטק יהיה שרתים מהסוג שמנקה את השירותים.

פורסם

המקסימום שתנהל בתחום ההייטק יהיה שרתים מהסוג שמנקה את השירותים.

:lol:

פורסם

אנגלית זה חובה בכל ספרות מקצועית מתקדמת.

אבל לא צריך אנגלית ברמת שפת אם או לקחת קורסים לאנגלית במיוחד בשביל זה.

כל עוד יש אנגלית בסיסית והיכרות כללית עם מונחים טכניים בסיסיים מהתחום, אפשר להבין על מה מדובר.

מקסימום לומדים תוך כדי.

שזאת בדיוק התכונה הכי חשובה לאיש מחשבים ותוכנה

היכולת ללמוד תוך כדי עבודה את כל מה שצריך כדי להגיע לתוצאות הרצויות.

אין מנהל שרתים אחד שידע ויודע את כל מה שצריך לפני שהוא צריך.

עובדים עם הבסיס שיש.

אחר כך מקבלים נסיון בלפתור בעיות ולהתעסק עם דברים חדשים.

ובסופו של דבר מוכנים לכל דבר גם אם יודעים עליו מעט מאוד.

לפעמים ההבדל בין מנהל לבין סגן או עובד זוטר הוא לא בידע עצמו, אלה בדרך והגישה שלהם לעניין, ובביטחון שהם מפגינים בתמהיל של חוכמה וזהירות.

פורסם
  • מחבר

אני יודע אנגלית ויודע אנגלית טוב . אבל יותר קל לי ללמוד בעיברית .

ואני יודע אנגלית יותר טוב מאנגלית בסיסית אבל קל יותר בעיברית .

אז לא תגידו שאני לא יודע אנגלית .

עכשיו הגעתי להחלטה שאני קודם אלמד על השרתים . איך הם עובדים וניהול שרתים ואחזקת שרת .

אבל קודם צריך להתחיל מהבסיס . שהוא לדעת מה זה שרת אפצי מה זה שרת web שרת איחסון ושרת איחסון FTP .

אני יודע שגם פרוטוקול ה SSL קשור איכשהו בשרתים הרי לא על זה עובד ?

תגידו מה אתם מציעים ?

פורסם

אני חושב שאין כמו נסיון מעשי.

וכל האינפורמציה שבן אדם צריך נמצאת באינטרנט.

אבל אין כמו בן אדם מומחה שמספר לך מהנסיון שלו גם את הראיה המערכתית וגם את הפרטים הקטנים.

חברים כאלה שווים זהב לאיש מחשבים.

ספר זה נחמד אבל יש גבול כמה אפשר ללמוד מזה.

על יבש קשה מאוד ללמוד.

אם אתה משלב ספרים עם ישום של הידע על שרתים וירטואלים לצורך למידה מעשית זה כבר יותר טוב.

אבל עדיין יש בזה משהו קצת יבש.

הכי טוב זה לקפוץ למים כמה שיותר מוקדם ולצבור נסיון וידע תוך כדי עבודה על מטרות בסביבה אמיתית.

בן אדם יכול לקחת 3 שנים קורסים ועדיין לא ידע רבע ממי שעבד בזה שנה בסביבה דינמית.

במקום לבזבז כסף על קורסים עדיף לקחת משרה במקום שאפשר להתפתח כמתמחה בחינם ואחרי כמה זמן בשכר נמוך.

ואיפה שכבר לא ממש מתפתחים, עוזבים והולכים למקום הבא.

ומי שעושה את זה נכון ובוחר את המקומות עבודה בחוכמה, הופך לספציאליסט מבוקש תוך 6-10 שנים ומרוויח משכורת של העשירון העליון בתחום ההיטק.

פורסם
  • מחבר

בזה אתה צודק .

אבל כאשר אתה בא למישהו שלא מבין כלום בשרתים ותגיד לו תלך ותעבוד בשרתים הוא לא ידע מאיפה להתחיל ומה לעשות בשביל זה צריך קורס שעובדים על המחשבים כל הזמן ומתמרנים ואחרי זה הוא ילך למישהו לעבוד כדי להתפתח . לפחות זו הדעה שלי .

מה אתם אומרים ?

איזה קורסים אתם מכירים שהם טובים למי שרוצה לעבוד בשרתים ניהול שרתים תחזוקת שרתים ואולי אחרי זה לפתוח איזהשהוא חברה אחסון אתרים אירוח אתרים ?

פורסם

אני גם אוהב ונהנה לקרוא בעברית

אם אני קורא משהו מורכב באנגלית אני מתעייף מהר

הבעיה שבאנגלית החומר יותר מעודכן מעברית. למשל אני קורא על subnetting בעברית אבל הוא מ 2005

פורסם
  • מחבר

כן זאתי הבעיה . כשאני קורא משה בעיברית אני מבין יותר מהר מאשר להבין באנגלית יש אפילו שורות שאני חוזר עליהן בקריאה כי לא הבנתי בדיוק את המשמעות שלהן אבל בעיברית אני מבין יותר מהר .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים