עבור לתוכן

מה צריך כדי ש-boot DVD יעלה מ-DOK במקום?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אולי מישהו מתמצא בעניין בכל זאת?

מישהו העביר פעם התקנה מ-CD.DVD ל-DOK?

פורסם

יצא לי ליצור bootable USB ולהתקין עליו משהו שעושה boot, אבל לא להעביר התקנה קיימת.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לעשות BOOT ל-CloneZilla, לינוקס (DSL) ואפילו WINPE אבל לא מצליח "לשכפל: את ה-RECOVERY CD ל-DOKץ לא יודע מה אני עושה לא טוב...

פורסם

המלצה שלי:

עזוב מלנסות לעשות בוט מה-ISO הזה כשהוא על DOK

זה לא תמיד אפשרי, וגם כשזה אפשרי - הרבה פעמים קשה לדעת איך לעשות את זה נכון.

כמו שכתוב בת'רד בפורומים של BootLand - (בתרגום חופשי) "לא כל ה-ISO נבראו שווים..."

סביר שזה אפשרי, כמעט תמיד זה אפשרי, אבל חבל לטרוח אם אתה לא מצליח לעשות את זה בקלות.

בכל מקרה,

לפי מה שראיתי שכתוב בת'רד שקישרת אליו - בתוך הקובץ ISO שיש לך יש קובץ GHO, נכון?

ובכן, ההמלצה שלי היא:

1. תפרוס את ה-ISO הזה ותשים את הקובץ GHO שיש בו איפשהו, למשל על DOK כלשהו

2. תשיג גירסא כלשהי של Ghost שניתן להריץ מתוך DOS/Windows - כל מה שצריך זה את הקובץ exe של גוסט וזהו (הוא צריך להיות חדש מספיק, כי גירסאות ישנות לא בהכרח יסתדרו עם קובץ GHO שנוצר עם גירסא חדשה יותר)

3. תעלה באמצעות DOK שאתה יוצר למערכת מבוססת וינדוס/DOS כלשהי (למשל WINPE או FreeDOS)

4. תריץ את הגוסט שיש לך (סעיף 2) ותשחזר באמצעותו את הכונן הקשיח שלך מהקובץ GHO שיש לך (סעיף 1)

פורסם
  • מחבר

המלצה שלי:

2. תשיג גירסא כלשהי של Ghost שניתן להריץ מתוך DOS/Windows - כל מה שצריך זה את הקובץ exe של גוסט וזהו (הוא צריך להיות חדש מספיק, כי גירסאות ישנות לא בהכרח יסתדרו עם קובץ GHO שנוצר עם גירסא חדשה יותר)

זו בדיוק האלטרנטיבה עליה חשבתי - רק עדיין לא ברור לי איזה EXE אני צריך.

גם recovery CD של GHOST יהיה טוב אני חושב כי יש לי צורב CD חיצוני עם USB במידת הצורך.

חשבתי לעשות כך:

1. לשים את ה-GHO מהדיסק של ASUS על DOK

2. לעלות מ-GHOST recovery CD סטנדרטי (לא יודע עדיין איזה אני צריך).

3. לשחזר את ה-GHO מה-DOK

ובא לציון גואל (אני מקווה).

אשמח לעצות ואולי ללינק לEXE/ISO של GHOST בו מומלץ להשתמש.

תודה!

פורסם

אתה יכול לנסות ליצור ISO מהDVD ולהשתמש בEASYBCD כדי לעשות בוט מהISO. זה לא תמיד מצליח אבל לא מזיק לנסות.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לנסות ליצור ISO מהDVD ולהשתמש בEASYBCD כדי לעשות בוט מהISO. זה לא תמיד מצליח אבל לא מזיק לנסות.

לא מכיר את EASYBCD ... אלך לקרוא קצת.

ראיתי את המדריכים האלה:

http://www.geekyramblings.net/2009/12/06/creating-bootable-ghost-recovery-usb-flash-drive/

http://community.norton.com/t5/Other-Norton-Products/Symantec-Recovery-Disk-SRD-on-USB-disk/m-p/53059#M7177

http://www.tomshardware.com/forum/30106-35-making-ghost-recovery-disk-bootable

כולם מבקשים להפעיל DISKPART כדי לזהות את ה-DOK שלי אבל הוא לא מופיע כלל כשאני רושם list disk - רק הקשיחים וה-HDD החיצוני (ב-WIN הוא מזוהה ועובד). זה קשור אולי להיותו מפורמט ב-FAT32 במקרה? עם לחצן ימני--> FORMAT אין לי אפשרות לפרמט אותו ל-NTFS כלל.

פורסם

נכנסתי רק למדריך הראשון ששמת, ולפי מה שאני רואה, הוא דורש שיהיה לך Ghost מותקן,

אז אם אין לך, או אם אתה לא רוצה להתקין, זה לא מה שאתה צריך.

שלחתי לך ה"פ, תקרא אותה ותראה אם זה יעזור לך.

פורסם
  • מחבר

^

תודה...

חשבתי לעשות כך:

1. לשים את ה-GHO מהדיסק של ASUS על DOK

2. לעלות מ-GHOST recovery CD סטנדרטי (לא יודע עדיין איזה אני צריך).

3. לשחזר את ה-GHO מה-DOK

הכי פשוט - להשיג/לקנות כונן DVD חיצוני ולשחזר ישירות מה-DVD המקורי :kopfpatsch:

פורסם

אגב,

אם יש לך דרך לחבר כונן SATA/IDE בחיבור USB למחשב (משהו כמו זה למשל - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29040)

אז ניתן להשתמש בזה גם בשביל לחבר כונן CD/DVD, ולא רק הארד דיסקים

פורסם

גונן, תנסה את מה שהצעתי. אם זה יעבוד זו הדרך הקלה ביותר. התוכנה עצמה פשוטה מאוד לשימוש, רק צריך לזכור לבחור את הDOK לפני

שעושים שינויים.

פורסם
  • מחבר

^

אנסה, אבל לא הבנתי את כוונתך כאן...

ראיתי שיש לתוכנה הרבה אפשרויות ואופציות - עוד לא מצאתי את הזמן לעיין בה לעומק כדי לדעת במה מהן להשתמש.

פורסם

1. תתקין את מנהל האתחול של BCD על המחיצה הראשית של הDOK. לאחר מכן תתקין את מנהל האתחול של ויסטה. כל זה נמצא

תחת "bootloader setup".

2. לך ל"ADD NEW ENTRY" ושם בחלון התחתון תבחר "ISO BOOT" ותבחר את מיקום הקובץ (שנמצא כבר על הDOK, כן?) ותלחץ על

"ADD ENTRY". תחזור על התהליך הזה שוב כאשר אתה משנה את האפשרות ב"MODE" לאפשרות השניה.

3. צא מהתוכנה, תפעיל מחדש את המחשב דרך הDOK ותנסה את שתי האפשרויות שיופיעו בתפריט ותקווה שאחת מהן תעבוד.

זה הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים