עבור לתוכן

ללמוד net. ו JAVA

Featured Replies

פורסם

אני הולך ללמוד תכנות שזה למידת net. ו JAVA

עכשיו יש לי עבודה מובטחת מקרוב משפחה ב SSL ואני רוצה לדעת האם אני הולך בכיון הנכון או לא .

אם לא אז מה ללמוד ?

האם התכנות יעזור לי ב SSL ?

ואני רוצה לדעת ה Apache וה Cpanel וה plesk הם שרתים או מה ?

תודה

פורסם

עם כל הכבוד, עברה שנה מאז הת'רד הזה ואתה עדיין לא יודע מה הם כל המושגים האלה?

בכל מקרה, אין פה ממש קשר לשפות תכנות. SSL זה סה"כ פרוטוקול לתקשורת מאובטחת, אין לי מושג איך מישהו יכול "לעבוד בזה". חשבת לשאול את אותו קרוב משפחה מה אתה צריך לדעת?

פורסם
  • מחבר

בסדר זה אני מבין אבל מה עם ללמוד תכנות .האם זה יעזור לי ב SSL או לא ?

ואם יש פורום למה לשאול את הקרוב משפחה שלא יודע כלום אלא סידר לי לעבוד אצל מישהוא כשאני אהיה מוכן .

פורסם

בהצלחה בלימודים.

מה זה לעבוד בSSL?

אפאצ'י זה שרת .HTTP. ןשתי התוכנות האחרות הן פאנל ניהול.

פורסם

אני מנחש שהבחור בן 15 או יליד 1991 אז הוא לא מבין על מה אתה מדבר.

אלכס, אתה מדבר על שני דברים שונים לחלוטין בדיוק כמו בנושא לפני שנה (אז "שרתים" בעצם לא היו שרתים) כי גם היום הקשר בין תכנות לבין SSL הוא מקרי בהחלט.

קרא מה זה SSL

http://he.wikipedia.org/wiki/SSL

אחרי שהבנת את זה, אתה בטח יודע שתכנות לא קשור למושג הזה ישירות כי זה סה"כ פרוטוקול, סט של פעולות המאוגד תחת סטנדרט מסויים לביצוע תקשורת מאובטחת (זה אני מנסה להגדיר בשבילך בפשטות פרוטוקול).

אז אתה יכול לתכנת אפליקציה (תוכנה) שתעבוד עם מיליון פרוטוקולים שונים כאשר אחד מהם הוא SSL. משתמשים ב-SSL במגוון צורות כמו שקראת במאמר בויקיפדיה (מה שהבאתי למעלה) ולכן אתה לא יכול "ללמוד לתכנת SSL" כי זה סטנדרט קיים. אתה יכול ללמוד לתכנת תוכנה המשתמשת ב-SSL כחלק מתפקידה או שבתוכנה יהיה FEATURE שתפקידו יהיה לקיים תקשורת מאובטחת בין נקודות A ל-B אבל בכל מקרה אתה צריך ללמוד לתכנת תוכנה קודם לפני שאתה גורם לה לדבר עם הפרוטוקול SSL שעובד על PORT 443.

פורסם

ואם יש פורום למה לשאול את הקרוב משפחה שלא יודע כלום אלא סידר לי לעבוד אצל מישהוא כשאני אהיה מוכן .

אז שהוא ישאל מה זה "לעבוד ב-SSL". הפורום לא יוכל לומר לך למה אותו קרוב משפחה התכוון, זה רק הוא יכול לומר.

פורסם
  • מחבר

תודה ל Alex Turovsky על התשובה .

אז ללמוד תיכנות כדי לתכנת תוכנה כדי להתשתמש בפרוטוקול SSL ?

פורסם

שוב, תלוי מה רוצים שתעשה, ואת זה אנחנו לא יכולים לדעת.

אתה צריך ללמוד תיכנות בשביל להיות מסוגל לכתוב תוכנות. בין אם הן משתמשות בפרוטוקול SSL או לא.

פורסם

אלכס,

תוכנה היא פשוט משהו שאתה רואה בצורה גרפית (יש גם תוכנות בלי גרפיקה ובלי ממשק משתמש אלא פשוט שורת פקודה (לחץ START לחץ RUN לחץ CMD, זאת שורת פקודה, תחשוב על החלון השחור הזה כתוכנה בלי ממשק משתמש מה שנקרא באנגלית GUI graphic user interface ובעברית ממשק).

כדי שתוכנה תעבוד, היא צריכה להשתמש בפרוטוקול. לדוגמה תוכנת דואר תעבוד עם פרוטוקול POP3 ן SMTP ו IMAP (שהוא אלטרנטיבה מתקדמת לפרוטוקול POP3) וכמובן עם SSL על מנת להצפין דואר אלקטרוני כדי שלא יצטטו לך להודעה, כשיש בכך צורך).

גם חלונות היא מערכת הפעלה שיודעת לעבוד בהמון פרוטוקולים וכוללת בתוכה תת תוכנות שפועלות במגוון פרוטוקולים גם כן.

לדוגמה אם אתה נמצא באותו חלון שחור שדיברתי עליו קודם ותלחץ FTP ותעשה ENTER, תראה שרשום "FTP". עכשיו תלחץ "?" ותראה רשימת פקודות שאותו פרוטוקול תומך בהן ולמעשה עכשיו הרגע להסביר שFTP זה קיצור של FILE TRANSFER PROTOCOL וככה אתה יודע שכל הפקודות האלו משמשות לחיבור למחשב אחר ולהורדת והעלאת קבצים אליו.

אני ממליץ לך לקרוא לאט לאט אודות פרוטוקול תקשורת ולהתייחס לטבלה הירוקה. על כל הטבלה הזאת בנוי עולם האינטרנט והקשר העולמי בין כל מחשב למחשב אחר.

ברגע שתראה בטבלה הירוקה SSL, תבין שמסביבו בשכבות השונות של מודל 7 השכבות של התקשורת ישנם עוד עשרות פרוטוקולים שונים וכאן אנו חוזרים להתחלה - שעם כל אחד מהפרוטוקולים האלה יכולה לעבוד תוכנה ברמת קוד כזאת או אחרת. אז לסיכום ברגע שיש לך תוכנה כמו WINDOWS או כמו תוכנות קטנות כמו CUTE FTP _שזאת תוכנה קטנה לשימוש באותו פרוטוקול FTP עליו דיברתי קודם) וכדומה, שאותה תכנתת (כתבת שורות קוד) - אין סוף לפרוטוקולים איתם היא תוכל לעבוד.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C_%D7%AA%D7%A7%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%AA

פורסם
  • מחבר

תודה לך Alex Turovsky .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים