עבור לתוכן

מחשב נייד נדפק

Featured Replies

פורסם

יש לי את המחשב הבא :

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=735506

כנראה שההארדיסק שלו נדפק. כי כשהמחשב עולה מקבלים הודעה על כך שיש בעיות עם ההארדיסק וכדאי לגבות את המידע. (כנראה ההודעה מתקבלת באמצעות טכנולוגיית SMART, מה שזה לא יהיה).

בכל אופן, אני מניח שצריך להחליף את הארדיסק, למרות שהוא רק בן שנה. אין לי הרבה ניסיון עם לפטופים. האם אני יכול לבחור איזה הארדיסק שאני רוצה ולשים אותו במקום ? או שזה חייב להיות של lenovo ?

כי ממה שאני רואה ב- http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db187326=2165139 המחיר של זה ממש יקר.

תודה רבה.

פורסם

קודם כל, שווה לבדוק האם יש עדיין אחריות על ההארד דיסק, גם אם האחריות על המחשב כולו היתה שנה בלבד והיא כבר הסתיימה.

דבר שני, אתה יכול לבחור כל הארד דיסק בגודל (2.5") ובטכנולוגיה (SATA2 אני מניח אם המחשב בן שנה) המתאימים, מכל יצרן ובכל נפח.

דבר שלישי, לי יש במחשב הביתי הארדיסק שמודיע על תקלת SMART כבר שנתיים, בלי שראיתי איזושהי פגיעה במידע. יכול להיות שנלחצת מוקדם מדי... הייתי במקומך מגבה את המידע הקריטי, בהנחה שהוא לא יותר מכמה GB, וממשיך להשתמש במחשב.

פורסם
  • מחבר

בכתב האחריות כתוב לי שיש 3 שנים אחריות לדיסקים קשיחים, מלבד דיסקים קשיחים חיצוניים או למחשבים ניידים שבהן היא לשנה אחת. אבל אבל אם ממילא אם משהו ייחודי בדיסק קשיח למחשב נייד (כי כמו שאתה אומר אני יכול לקנות איזה הארדיסק שאני רוצה), למה הוא מוגבל באחריות ?

ובנוגע למחשב עצמו. בזמן האחרון הוא עולה *ממש* לאט. וגם זמן הטעינה של ווינדוס אחרי login הוא מאד ארוך.

וגם המחשב בגדול מאד איטי. (למשל כשמנסים לנגן סרט כלשהו מתוך ההארד דיסק, ביחס ללמשל לנגן את אותו הסרט מתוך הארדיסק חיצוני שחובר למחשב).

אז הבעיה כנראה אמיתית.

תודה על התשובה.

פורסם

עוד קצת סדר, ברשותך:

1. אין משהו ייחודי לדיסק הספציפי בנייד שלך, כמו שאמרתי, ואתה יכול לקנות דיסק מכל יצרן, כמו שאמרתי, אבל בשום שלב לא אמרתי שאין הבדל בין דיסקים למחשבים ניידים לבין דיסקים למחשבים שולחניים. להיפך, ציינתי שעל הדיסק להיות בגודל המתאים (2.5"), שזהה אמנם בין כל המחשבים הניידים - אבל בשולחניים הגודל הוא 3.5".

2. יש אחריות מוכר, יש אחריות יבואן ויש אחריות יצרן. תבדוק מה מדיניות היבואן של המחשב שלך בנוגע לדיסקים קשיחים בניידים, ואם זה לא עוזר תבקר באתר היצרן של הדיסק הקשיח (לרוב זה לא יהיה יצרן המחשב עצמו - תבדוק איזה דיסק מותקן אצלך ע"י EVEREST או תוכנה דומה אחרת).

3. לאור דבריך נראה שבאמת הבעיה בהארד דיסק שלך... תנחומי.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על התשובה.

הסתכלתי במפרט של המחשב, וכתוב שם דיסק קשיח SATA 2.5. ה-2.5 זה הגודל, אז האינטרפייס הוא כנראה SATA 1.

זה אומר שאני לא אוכל לחבר הארדיסק שהוא SATA2 ?

פורסם

תוכל בלי בעיה. חוץ מזה היום כשכותבים SATA מתכוונים לSATA2 לרוב, אז לא בטוח ששלך SATA1...

פורסם
  • מחבר

אחלה. חיפשתי ב-ZAP ומצאתי את ההארדיסק הבא שעושה רושם שעונה על הדרישות :

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=8470

למישהו יש ניסיון איתו ? אפשר לקנות אותו בלב שקט ?

ועוד שאלה. זה מסובך להחליף הארדיסק במחשב נייד בעצמי ?

פורסם

זה לא מסובך, צריך רק לזהות את מיקומו ולדעת לשתמש במברג.

בכל מקרה,כדיא לבדוק איזה דיסק יש לך בנייד ומה קרה לו.

תתחיל פה CrystalDiskInfo 3.9.3 ותצרף צילום מסך של התוכנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים