עבור לתוכן

כוננים חיצוניים- כמה שאלות לפני הקניה

Featured Replies

פורסם

קראתי את ה"סטיקי כוננים קשיחים" ויש לי כמה שאלות.

לא הבנתי כל כך את עיניין הגודל. אני רואה 1.8 אינץ, 2.5 אינץ ו3.5 אינץ. מלבד הגודל הפיזי של הכונן יש עוד הבדלים?

לפי מה שהבנתי ההבדלים הגדולים הם כונן עם/בלי חיבור לחשמל. אני מסייר באינטרנט, איך אני יודע איזה כונן הוא עם חיבור לחשמל ואיזה לא? רק 3.5 הם עם חיבור לחשמל?

אני צריך 1000GB זול, ההבדלים במחירים בין כונן עם כבל חשמל לבלי הם כל כך גדולים?

אשמח גם לקבל המלצות ספציפיות.

פורסם

כוננים קטנים יותר צורכים פחות אנרגיה ובחלק מהמקרים איטיים יותר. זאת הסיבה שהם לא דורשים חיבור לחשמל.

בדרך כלל ה3.5 הם עם חיבור לחשמל כי בגלל הגודל שלהם אנשים מעדים להשאיר אותם על השולחן .הם יגידו עם נפחים גדולים יותר וגם עם יותר תכונות.

כוננים קטנים יותר בדרך כלל יחסכו ממך את הצורך בחיבור לחשמל כי הם מיועדים להיות ניידים. בכל מקרה בכל דף מוצר חייב להיות כתוב אם זה דורש חיבור לחשמל או לא.

מה הדרישות שלך? למה מיועד הכונן? איך אתה רוצה המלצות?

פורסם
  • מחבר

הדרישות שלי? בעיקר לגיבוי. מין מחסן לשים בו דברים שלא יהיו בשימוש יום יומי. אני לא חושב שאראה סרטים או אשמע שירים מהכונן, הוא יהיה מנותק רוב הזמן. לעיתים אולי אצטרך אותו כדי להעביר דברים ממחשב למחשב.

אני עוד לא סגור אם החיבור לחשמל מפריע לי כל כך, אני חושב שזה תלוי במחיר. אם הפרש המחירים גדול כל כך בניהם, אני חושב שאוכל לחיות עם עוד כבל חשמל בסביבת המחשב.

למה יש כאלה הבדלים במחירים? למשל כוננים של 1000GB מתחילים ב295 ומסתיימים ב869 (ע"פ זאפ)

ביקשתי המלצות, אולי יש דגמים מסויימים שכדאי לשים לב אליהם, או להתרחק מהם.

פורסם

אני חושב שאתה מתבלבל בין גיבוי ואיכסון.

גיבוי - המשמועות היא שיש לך את החומר ביותר ממקום פיסי אחד. זה יכול להיות שני דיסקים קשיחים בתוך המחשב/דיסק פנימי ודיסק חיצוני/ שני דיסקים חיצוניים שונים וכו'.

איכסון - החומר נמצא במקום כלשהו, לאו דווקא על הדיסק שבתוך המחשב.

זה בסדר גמור לאכסן חומר על דיסק חיצוני על מנת לחסוך במקום בדיסק הפנימי, אבל זה בפירוש לא גיבוי.

פורסם

למה יש כאלה הבדלים במחירים? למשל כוננים של 1000GB מתחילים ב295 ומסתיימים ב869 (ע"פ זאפ)

ההבדלים במחיר [בזאפ] הם ראשית תמחור שונה של דגמים שונים ומיצרנים שונים. שנית מדובר בתמחור שונה של חנויות שונות.

לאחר מכן (בהנחה שמדברים אך ורק על 1TB) יש הבדלים במחירים בעיקר בגלל גדלי תקן וממשקי חיבור שונים. על אלו אתה יכול לקרוא בסטיקי. אמרת שקראת אך לשאלות ששאלת יש תשובות בדיוק שם. אם משהו ספציפית לא ברור אז אתה מוזמן לפרט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עברתי על הכול ועכשיו אני אהיה יותר ספציפי. החלטתי ללכת על כונן גדול של 3.5, עם חיבור לחשמל, USB 2.0, ו1TB או 1.5TB. עכשיו יש לי רק דילמה בקשר לחברה.

Western Digital‎, Seagate, Sumsung, Hitachi.

ל-Western Digital‎ יש את הדגמים של My Book Essential שקראתי עליו רק דברים טובים. המחירים הם:

‏My Book Essential Edition, 1TB USB 2.0 – 385

‏My Book Essential Edition, 1.5TB USB 2.0 – 560

ל- Seagate יש את Expansion ו- FreeAgent כשהראשון זול בהרבה ואני לא מוצא למה. המחירים הם:

‏Expansion 1TB 3.5 In External HDD USB 2.0 – 295

‏FreeAgent 1TB GoFlex Desk External Drive USB 2.0‎ - 410

ההפרש בין ה1TB של שני הדגמים הוא 115 שקל. למה?

Sumsung & Hitachi - יש להם 3 שנים אחריות לעומת 2 אצל הקודמים, אבל אין לי מושג מה המוניטין של החברות האלה בכוננים, ופה אשמח לקבל חוות דעת.

המחירים שלהם לא זולים יותר:

Hitachi XL Desk 1TB - 340

Sumsung G3 Station 1TB - 390

בקיצור, ההתלבטות העיקרית שלי היא בין ה-‏My Book Essential Edition ל-‏Expansion או ה-‏FreeAgent. אני לא מחפש בהכרח לקנות את הזול, אני מחפש את הדגם הטוב והאמין יותר. כבר היו לי טרגדיות עם כוננים, לא רוצה עוד.

פורסם

סמסונג..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים