עבור לתוכן

מערכת עריכה חדשה- תקציב 5000-5500 (תלוי מה טוב)

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיות עם המערכת העריכה הראשית שלי, שוקל לקנות חדשה.

בגלל שאני קרוב לשנה לא בקיא במפרטים החדשים, אשמח לעזרה וכיוון (למשל מה ההבדל בין 870 ל 930? / סוקט שונה ל I5 וה I7?)

תקציב- 5 עד 5.5 (בשביל משהו טוב גם נשלם 6)

מטרה- עריכת וידאו, אפטר.

ללא ציוד הקפי, ללא מארז (מכניס הכל למארז נוכחי), ללא דיסקים קשיחים- רק אחד חדש למערכת הפעלה,רצוי יציב.

דגשים חשובים: (ולא מענין אותי שיש "דומה בפחות כסף") :

מעבד- רק אינטל, עדיפות I7.

כ.מסך- לפחות ברמה של 5770 ומעלה,חברה ידועה, לפחות 1 גיגה (עדיפות ל 3 מסכים)

זיכרונות- לפחות 4 או 6

לוח אם- רק אסוס.

ספק- לפחות 650 ואט אמיתיים ויציבים.

הקנייה תיהיה מלוגיק פיסי (יש לי הנחה קבועה שם).

תודה רבה

פורסם

-i7 8xx מיועד לסוקט 1156, וi7 9xx מיועד ללוחות 1366. משום שהמעבדים דומים בביצועים, עדיף ללכת על i7 870 כי אתה חוסך פה איזה 500 שקלים על לוח-האם (לוח P55 לעומת X58).

האם אתה חושב שתצטרך יותר מ8GB זיכרון בסה"כ?

-לאפטר אני בספק אם יש צורך בכרטיס חזק מGTS450 (שנושק לביצועיו של HD5770). האם אתה בטוח שאתה צריך כרטיס חזק יותר (כגון GTX460)?

-בנוגע ללוח-האם, לפי דעתי לוחות-האם של ג'יגבייט עדיפים (בעיקר בסבב הזה של לוחות-האם) בגלל מבחר גדול יותר, מחיר ופיצ'רים אם אתה משווה בין לוחות-האם.

האם עדיין אינך מוכן להתפשר על לוח מחברה אחרת? האם יש תמיכות מיוחדות שאתה צריך (FW/RAID/ESATA/USB3)?

-בעייתי להרכיב מפרט מלוג'יק בגלל שהרכבת המפרט שם די מסורבלת, אין ממש ברירות לבנות מחנות אחרת ותצטרך להתאים את המפרט ללוג'יק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אין לי בעיה להתאים את המפרט ללוגיק ולקבל מחיר אפילו טוב יותר מחנויות אחרות (VIP שם, אמרנו? ;)

- בביצועי וידאו ה I7 טוב יותר, לא?

- כרטיס מסך- כל חיי עבדתי רק עם ATI בגלל תאימות לצרכים שלי, לעולם לא קניתי נ.ווידיה.

- כרגע יש לי 4850, עם חצי גיגה זיכרון, הייתי מעדיף גיגה לפחות ויציאה ל 3 מוניטורים (ריבוי מסכים), ה 5770 נראה לי טוב, מה מקביל אליו? (כמובן שקוודארו 1800 עדיף).

- לוח אם- פיצרים לא מעניין אותי, יותר חשוב לי מיקומי הסלוטים כי הכרטיס כריכה שלי ארוך, ולא מתאים לכל לוח.עדיין - אסוס בלבד.

- אני לא עובד עם רייד בכלל, ונכון לעכשיו אין שימוש ב SATA3/USB3 . כמובן שאם יהיה זה טוב, אולי את הדיסק מערכת נשים SATA3 (אם זה ייתן משהו).

E SATA חובה שיהיה,אם יותר מ1- יותר טוב.

פורסם

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1156 2.8GHz 860 - BOX ₪1244

לוח אם:

[..] ASUS P7P55 LX ₪677

זיכרון:

[..] G.SKILL RIPJAWS 8192MB (4096MBX2) DDR3 1333 CL9 ₪952

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1009

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR 700W CM - RETAIL ₪475

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪286

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪5595

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אני יודע שאתה מעדיף מלוג'יק פיסי, אבל אני לא מתמצא באתר שלהם - מקווה שעזרתי

* שמתי 16גיגה זכרון פנימי - אתה יכול לשים רק קיט אחד אם 8גיגה מספיק לך, אפשר גם לשים קיט של 8 וקיט של 4 ואז יהיה לך 12.

ואם אתה מקודד הרבה וכאלה או מאמץ את המעבד בדרכים שונות אז מומלץ שתוסיף קירור (תלוי כמובן במארז שלך ואז הקירור דורש בחירה בהתאם, לא תמיד הגדול וה"חזק" יספק ביצועים מעולים במארז שבנוי בצורה דחוסה וחסרה בו זרימת אוויר)

פורסם

הינה:

NewBitmapImage4-2.jpg

וכן עדיף NVIDIA במקרה הזה, חוץ מזה מעבד ממש טוב, כרטיס מסך לא צריך יותר מזה, לוח אם בלי יותר מדי פיטשרים - אתה לא צריך, דיסק קשיח של 1 טרה.

6GB זכרונות שעובדים בשלוש ערוצים, ספק של CORSAIR שאני ממליץ עליהם, וצורב (אם אתה לא צריך פשוט תתעלם מזה)

פורסם
- בביצועי וידאו ה I7 טוב יותר, לא?

- כרטיס מסך- כל חיי עבדתי רק עם ATI בגלל תאימות לצרכים שלי, לעולם לא קניתי נ.ווידיה.אז כנראה הגיע הזמן לשינוי. עקב מעבדי CUDA שיתנו לך אקסטרה ביצועים, מומלץ ללכת על אנוידיה.

- כרגע יש לי 4850, עם חצי גיגה זיכרון, הייתי מעדיף גיגה לפחות ויציאה ל 3 מוניטורים (ריבוי מסכים), ה 5770 נראה לי טוב, מה מקביל אליו? (כמובן שקוודארו 1800 עדיף). כרטיסי קוואדרו הם כרטיסים שנויים במחלוקת בגלל מחירם והשימושים הספציפיים שלהם. אני חושב שעדיף ללכת על ג'יפורס רגיל.

- לוח אם- פיצרים לא מעניין אותי, יותר חשוב לי מיקומי הסלוטים כי הכרטיס כריכה שלי ארוך, ולא מתאים לכל לוח. מה זאת אומרת? אם כבר גודל המארז הוא זה שקובע. יכול להיות שאתה מתכוון לשאר החומרה שיושבת על לוח-האם כמו זכרונות/חיבורים. על איזה חיבור יושב כרטיס העריכה? עדיין - אסוס בלבד.

- אני לא עובד עם רייד בכלל, ונכון לעכשיו אין שימוש ב SATA3/USB3 . כמובן שאם יהיה זה טוב, אולי את הדיסק מערכת נשים SATA3 (אם זה ייתן משהו).

E SATA חובה שיהיה,אם יותר מ1- יותר טוב.

פורסם: אתמול בשעה 17:50:52

האם אתה רוצה שנשים 8GB זיכרון ב4 סטיקים (כלומר לא תוכל להוסיף עוד בעתיד) או 2 סטיקים של 4GB כל אחד (ישארו לך 2 סלוטים פנויים, אבל סטיק בודד של 4GB יקר מאוד)?

2danimm- בספק עד כמה המפרט הזה משתלם (בגלל שניתן לקחת שילוב אחר של מעבד+לוח אם מבוסס P55 ולקבל ביצועים זהים בכמה מאות שקלים פחות).

doscape- בערך באותו מחיר של ספק הכח ששמת, ניתן למצוא את הקורסאייר 750TX שחזק, שקט ואיכותי בהרבה מהHEC הנ"ל. כמו כן אם איני טועה לוח-האם הנ"ל לא תומך ביציאת E-Sata ומומלץ לשים קירור טוב ושקט על המעבד (שיחזיק אותו בצורה טובה בשעת מאמץ ממושך).

בכלליות מה שחשבתי עליו זה מעבד i7 860/870 ביחד עם לוח-אם P7P55 LX (ממליץ בחום לבדוק בפורום לוחות-אם אם יש אחד עדיף)+ 8 ג'יגה (2 או 4 סטיקים- תלוי מה תעדיף)+ כרטיס GTS450/GTX460 וספק קורסאייר 750TX אם הוא יעלה סביב ה450 שקלים, אם לא אז סיסוניק 620W (או אם אין את שניהם, אז אין ברירה אלא לקחת את הקורסאייר 550VX/650TX).

פורסם

2danimm- בספק עד כמה המפרט הזה משתלם (בגלל שניתן לקחת שילוב אחר של מעבד+לוח אם מבוסס P55 ולקבל ביצועים זהים בכמה מאות שקלים פחות).

נכון אפשר גם לקחת פנטיום 4, אבל ברגע שהוא נותן תקציב של 5 וחצי אז למה לא לנצל הכל ולהביא את מקסימום :kopfpatsch:

לגבי NVIDIA כמו שאמרתי אתה צודק, וכן שילך על 450 ואני לא יודע מספיק על ה-QUADRO זה למה הלכתי על ה-GEFORCE ובגלל מחירם המוגזם

הוא לא יצטרך יותר מ650 לדעתי אבל תשאל מנוסים ממני

אה וכן אני אוהב את העובדה שהוא תומך ב-DX11

פורסם
נכון אפשר גם לקחת פנטיום 4, אבל ברגע שהוא נותן תקציב של 5 וחצי אז למה לא לנצל הכל ולהביא את מקסימום

מה הקשר? מדובר פה על אותם הביצועים. יש הבדל בין לנצל את כל התקציב כדי לקבל מקסימום ביצועים, לבין לנצל את כל התקציב רק כי "אפשר" ללא תוספת כלשהי או תוספות שלא רלוונטיות. למה לשלם מאות שקלים יותר בשביל כלום? :facepalm:

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

ירדתי מקוודרו, לאלה עם המחיר הנורמלי אין יציאה ל3 מסכים.

- ספק כוח- אין צורך, כי נזכרתי שיש לי Enermax 420 מחודש בארון, שחזר מתיקון (הוא יילך למערכת אחרת,והנוכחי למערכת החדשה), אז חסכתי פה כמה גרושים... (נשמור בצד ל3 מסכים חדשים).

- זיכרון- מעדיף שיהיה ניתן להוסיף בעתיד (למרות שבכל מערכת שהרכבתי תמיד אמרתי- ואף פעם לא הוספתי). אם סטיקים "כבדים" מייקרים- כמובן שעדיך 4 של 2 גיגה מאשר 2 של 4 גיגה. (המטרה היא לשים לפחות 6 גיגה).

- נראה לי ש 58 עדיף מ 55 בגלל ביצועים (אבל זה גורם לי לשים מעבד 9XX מאשר 8XX?)

- אני חושב ש 5770 יספיק לי, מה ההבדל בין סדרה ב 6XXX היקרה יותר? (ראיתי שה 5770 חזק יותר) * מעדיף של GIGABYTE,

- איזה אנווידיה "מקביל" לכרטיס מסך שציינתי?

פורסם
- נראה לי ש 58 עדיף מ 55 בגלל ביצועים (אבל זה גורם לי לשים מעבד 9XX מאשר 8XX?)

תקרא שוב את מה שרשמתי למעלה בנוגע לזה.

אין שום הבדל בביצועים בין לוחות X58 וP55, ההבדלים העיקריים הם פה ושם אקסטרה חיבורים ותמיכות- את רובם אמרת שאתה בכלל לא צריך.

הבדל הביצועים בין i7-9xx לi7-8xx הוא אפסי (בערך אותם ביצועים, תלוי בדגם). לשימושיך אך כל צורך בלוח שעולה 1000+ שקלים.

- אני חושב ש 5770 יספיק לי, מה ההבדל בין סדרה ב 6XXX היקרה יותר? (ראיתי שה 5770 חזק יותר) * מעדיף של GIGABYTE,

HD5770 אחד הכרטיסים הלא משתלמים כיום, זה טמטום ואין שום הגיון לרכוש אותו, מהסיבה הפשוטה שמצד אחד יש לך את GTS450 שנושק לביצועיו (עניתי על שאלתך הבאה), מצד שני יש לך את HD5830 שחזק יותר אשר עולה בדיוק אותו מחיר בחלק מהחנויות (800 שקלים) ויש לך את GTX460 שמעט יקר יותר אך טוב משניהם כמובן. סדרה 6XXX מעט משופרת בפילטרים וטסלציה (לגיימינג), ה5770 חלש ממנה- לא יודע איפה ראית שהוא חזק יותר.

לשימושיך, וכדי לא להעמיס יותר מדי על ספק הכח שלך- לא אמליץ על כרטיס חזק מGTS450.

פורסם
  • מחבר

אחרי שיחה עם חבר(עורך וידאו), זה מה שהוא קנה עכשיו וממליץ לי:

מעבד- לוידאו עדיף סדרה 9XX, כלומר 930, או ב 100 שקל יותר את ה 950.

כרטיס מסך- רק ATI (כמו שתמיד יש לי)- 5850 גיגה בייט.

לוח- P6T

- לגבי הספק כוח- למערכת הנוכחית שאני רוצה אני שם את מה שיש לי עכשיו- OCZ 600W, (האנרמקס 420 שמצאתי בארון יהיה למערכת אחרת)

אגב, אני חייב חיבורי E SATA לפחות 2 מאחורה (מחוברים לשם DOCK כוננים חיצוניים).

פורסם

אנשים רגילים להציע את מה שיש להם, ההצעות שלו די מוטעות.

מעבד- לוידאו עדיף סדרה 9XX, כלומר 930, או ב 100 שקל יותר את ה 950.

הנה השוואה בין ה870 ל950, כפי שניתן לראות הפרש הביצועים קטן, ועליו אתה צריך לשלם מאות שקלים.

http://www.anandtech.com/bench/Product/107?vs=100

כרטיס מסך- רק ATI (כמו שתמיד יש לי)- 5850 גיגה בייט.

לא משתלם בשיט, HD6870 חזק ממנו ועולה איזה 200 שקלים פחות. כך או כך לשימושיך את שניהם אתה לא צריך.

- לגבי הספק כוח- למערכת הנוכחית שאני רוצה אני שם את מה שיש לי עכשיו- OCZ 600W, (האנרמקס 420 שמצאתי בארון יהיה למערכת אחרת)

בחלק מהחנויות יש לך (כנראה לזמן מוגבל) את הספק 750TX של קורסאייר בסביבות ה450 שקלים- הוא טוב, חזק, משתלם ואיכותי יותר.

אגב, אני חייב חיבורי E SATA לפחות 2 מאחורה (מחוברים לשם DOCK כוננים חיצוניים).

תקן אותי אם אני טועה, אבל אם אני זוכר נכון ללוח האם הנ"ל (P6T) יש רק חיבור אחד, כנ"ל לרוב לוחות האם (בספק אם יש אחד עם יותר מחיבור אחד). כנראה שתצטרך לרכוש מתאם PCI-ESATA או משהו כזה.

תפסיק ללכת ראש בקיר, אם תמשיך ככה אז אין טעם לדיון הזה בכלל מהתתחלה.

פורסם
  • מחבר

אין קשר לראש בקיר, זה שאני לא מקבל משהו לא אומר שאני פועל לא נכון...

העורך שדיברתי איתו- הוא זה שמתקין לי את המערכות הפעלה (ולוקח דיי יקר),הוא תותח בתחום הוידאו.

את המפרט הזה ספציפית הוא הזמין 3 כאלה לפני שבוע, הוא יודע מה הוא עושה מן הסתם...סה"כ רציתי להתייעץ גם פה.

הוא בדק בעצמו הבדלים בביצועים של וידאו בין סדרה 870/860, לבין 930/950 - והיה הבדל גדול.

רוב הבדיקות בעולם מתייחסות לגיימינג - מה שאצלי ממש ממש לא רלוונטי לעולם.

- לגבי ה 5850- נכון הוא מאוד ייקר.

מבחינת מחיר אני דיי נוטה ל 5770, גם ב 5830 שאמור להיות זול- עולה יקר (בלוגי'ק לפחות).

תתפלא כמה כ.מסך טוב וחזק - טוב לעריכת וידאו בריל טיים (וכבר הוכחתי את זה לעצמי,ע"י כך שמערכת חזדה לא "סחבה" טוב שכבות וידאו, החלפה של כ.מסך לדגם אחר/ חברה אחרת- פתרה את הבעייה מיידית, לכן הפסקתי לקנות ספייר)

-ספק כוח- גם אם היה עולה 200 שקל- אין לי צורך כי יש לי כבר. מה רע ב OCZ600?(שעלה יקר בזמנו)

אין בעיה ל ESATA אחד, מה שכן- חייב שהחיבור למקלדת/עכבר- יהיה בנפרד ולא יחד בגלל שימוש ב KVM.

תודה

פורסם

סתם רציתי להבין למה אתה לא מגיב למפרט שהצעתי לך? לדעתי מושלם

פורסם
  • מחבר

באמת מפרט טוב...

רק ספק כוח יורד, אז מגיעים ל 5000, ולמה דיסק מערכת שיהיה 1T ... ? מספיק 250/320 (וגם הוא יחולק), וכ. מסך שכתבת- אני ייקח רק ATI, ובחברה בציינת אני לא ייגע...

ההתלבות היא:

1. בין 930 ל 950.

2. זיכרון 6 או 8.

3. כרטיס מסך- 5770 / 5830 , או 6870 שהציעו לי אבל לא קיים של גיגהבייט אלא רק ספייר (לא רוצה לגעת עוד בחברה הזו).

אגב, יש טעם לשים דיסק מערכת שהוא SATA 3 ? יש הבדל?

*עריכה ותוספת*

2 לבטים נוספים:

זיכרון-

1. האם לקחת 3 סטיקים של 2 גיגה, ולהרכיב 6 גיגה של OCZ, או לקחת 2 סטיקים של 4 גיגה ולהרכיב 8 של G.SKILL?

2. מהירות- מהירות 1333 מספיק? מה טוב יותר- מהירות נמוכה יותר וכמות גבוהה יותר או להיפך?

לוח אם-

אני רוצה לציפ X58. ראיתי את ה P6T SE, ויש גם את ה asus p6x58d (עם E או בלי).

מה עדיף?

דגשים שאני חייב אותם - חיבור נפרד לPS/2 למקלדת ולעכבר (לא אחד משוטף)+ יציאת E-SATA שזה חובה + יציאת פיירוייר חובה (עדיף 2).

רצוי שיתמוך גם בכוננים IDE אחרת אני זורק 2 לפח...

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים