עבור לתוכן

להשאיר כונן חיצוני דלוק כל הזמן?

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי כונן חיצוני חדש של סיגייט. כעקרון אני מעוניין להוריד אליו קבצים גדולים, מה שאומר שהוא צריך להיות דלוק לפעמים כמה ימים ברציפות.

האם קיימת בעיה כלשהי עם זה?

תודה.

פורסם

לא אמורה להיות בעיה עם זה.

אבל שים לב שאם ה-HD הזה מחובר למחשב באופן קבוע, אולי לא היית צריך לקנות חיצוני, אלא פנימי?

האם אתה מעביר איתו קבצים למקומות אחרים, או שהוא משמש רק כתוספת מקום עבור המחשב שלך?

(אני שואל את זה, כי יש הרבה אנשים, שלא מרגישים נוח לפרק את המחשב ולהרכיב HD פנימי בעצמם, אז הם פשוט קונים חיצוני, בלי שהם באמת צריכים חיצוני, וחבל).

בכל אופן, אם אכן זה לשימוש קבוע רק במחשב אחד, אתה יכול לפרק את המארז של ה-HD הזה, להוציא משם רק את ה-HD, ואז להרכיב אותו בתוך המחשב שלך..

פורסם
  • מחבר

תודה עומר.

האמת שאין לי בעיה עם חיבור HD למחשב, אלא שאני עובד עם לפטופ ולכן הלכתי על החיצוני.

בהקשר הזה עוד שאלה - האם כדאי לעבוד ממש על הכונן החיצוני מבחינת הרצת משחקים, תוכנות וכו', כי הרי הוא מהיר יותר מה- HD של הלפטופ (7200 סל"ד לעומת 5400)?

תודה.

פורסם

יש מצב שהחיצוני מהיר יותר מהפנימי באופן עקרוני.

השאלה אם זה בא לידי מימוש.

אם הוא מתחבר למחשב בUSB2 הוא מוגבל בתעבורה.

התקנות של תוכנות עדיף לעשות בפנימי כדי לא להיות תלוי בחיצוני כשאתה מתנייד.

אותו דבר לגבי משחקים אלה אם כן מבדיקה שעשית החיצוני מתפקד יותר מהר, ואתה לא מעוניין להפעיל משחקים בהתניידות.

המלצה שלי תתקין הכל בפנימי, ותשתמש בחיצוני לתכני מדיה גדולים.

פורסם

ל-jara14:

גם אם אתה עם לפטופ, אז כיוון שמחירי ההארדיסקים כל הזמן יורדים, אני מאמין שיכולת פשוט לקנות HD פנימי חדש ללפטופ שלך, והוא יהיה עם קיבולת גדולה מאד בהשוואה למה שיש לך כבר בפנים,

ואז להחליף את הפנימי, בחדש(שיהיה בפנים במקום הקודם)..

זה מה שאני הייתי עושה.

לא רק שזה יותר נוח, כי ה-HD בפנים,

גם מבחינת מהירות התקשורת בין המחשב ל-HD, זה שיפור גדול.

כמו ש-Art אמר, USB2 לא נותן מהירות גבוהה כמו החיבור הפנימיים של המחשב(IDE או SATA).

(הבעיה הזו נפתרת עם USB3, או עם הארדיסקים שהם עם חיבור eSATA)

בכלאופן, אם יש לך אפשרות להחזיר את החיצוני, ולקנות במקומו HD פנימי של נייד, והמחיר יוצא כזה שאתה יכוללקבל קיבולת מספיק גדולה בשבילך, אז לך על זה.

(על אף האולי שהמוכר לא ישמח =] )

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על המידע חברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים