עבור לתוכן

אתגר למי שמבין ב-VB ו-WORD:

Featured Replies

פורסם

שלום, אני כותב מילון ב-WORD, רק שבמהלך העבודה נתקלתי בבעייה:

אתם מכירים שבכותרת של כל עמוד במילון, מופיעים הערכים שבראש כל עמוד ובסוף כל עמוד, כגון: א-אבא...

איך עושים את זה ב-WORD?

ניסיתי לעשות זאת ע"י שדות בשילוב מאקרו, אך לא הצלחתי.

אודה מאוד למי שיכול למצוא לי את הפיתרון לבעייה, תודה.

פורסם

אתה מתכוון שכל עמוד חדש שתעשה זה יופיע לך אוטומטית?

אם כן, אז יכול להיות שאפשר דרך מספור אוטומטי.

פורסם
  • מחבר

בס"ד

אודה לך אם תפרט יותר את כוונתך.

על כל פנים אביא כאן מה שניסיתי לעשות:

לא כתבתי קוד VB. לצערי אני לא יודע לכתוב ברמה סבירה ב-VB.

מה שכן אני יודע זה להקליט מאקרו. כך שניסיתי אחר שלחצתי על הקלטה, לעשות הוספה==> שדה, ולחפש שדה מתאים. רק שחיפשתי שדה מתאים שיאחזר את הערך הראשון והאחרון בעמוד (שדות מתאימות למילון), אך לא מצאתי שדה מתאים שמבצע את המשימה הזאת. ניסיתי לחפש שדה שהוא מאחזר פקודת מאקרו, כך שאעשה פקודת מאקרו, ואומר לשדה לפתוח את המאקרו.

ו... אכן מצאתי משהו דומה, קוראים לזה: MacroButton. השדה הזה מאפשר ליצור ב-WORD שדה שהוא בעצם כפתור, שכאשר לוחצים עליו הוא מפעיל פקודת מאקרו שיצרנו.

אלא שהבעייתיות שבו היא שהוא לא מתעדכן באופן אוטומטי ב-"עדכן שדות", כמו כל שאר השדות (למשל: אם אני מציב שדות Time / Date במסמך, אני יכול לעדכן את כולם בבת אחת ע"י Ctrl+A ועדכן שדות... אמנם שדה MacroButton אינו מתעדכן באופן זה אלא חייבים לעבור על כל שדה ושדה שכזה במסמך וללחוץ עליו כדי לעדכנו).

מה שאני מחפש כעת? האם ניתן ליצור שדה נוסף ב-WORD, שבדומה ל-MacroButton יוכל להפעיל פקודת מאקרו שיצרנו, רק שיתעדכן כמו כל שאר השדות שבמסמך, ללא צורך בלחיצה על כל שדה ושדה. כך שבכל פעם שאעדכן שדות יופעל המאקרו.

כך אוכל להקליט פקודת מאקרו שתאחזר את הערך הראשון בעמוד או את הערך האחרון בעמוד. אח"כ אצור שדה שיפעיל את המאקרו הזה ויקבל את האחזור, אציב את השדות האלו שיופיעו בכותרת כל עמוד ועמוד, והשדה יאחזר בכל עדכון ועדכון את הערכים הרצויים בכל עמוד ועמוד.

זה היה כיוון הפיתרון שלי.

אשמח לראות אם אפשרי לעשות את זה ב-WORD, או לקבל כל פיתרון אחר יותר טוב. תודה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב. למי פונים? לאן כדאי להפנות את השאלה?

פורסם

אני לא מתכנת VB אבל אתה יכול לעשות בכותרת עליונה ובכותרת תחתונה באופן אוטומטי text box שמציגה את השורה/מילה הראשונה (אין בעיה להגדיר את זה)

וכנל לגבי הכותרת התחתונה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים