עבור לתוכן

איך לעשות מארז שקט יותר?

Featured Replies

פורסם

אני לא סגור לאיזה פורום זה מתאים יותר, לפה או לקירור, אבל בכל זות.

אז ככה, מעבר לרכיבים שקטים יותר, ומאווררים שקטים יותר, אילו אופציות יש בשביל לעשות את המארז שקט יותר? ,אני מדבר על מארזים בכללי ולא על מארז ספציפי.

נ.ב: העדפה לדברים שיש בבית ואפשר לקמבן לבד.

פורסם

השאלה היא כללית מידי,

לא ממש הבנתי אם אתה מעוניין להשקיט מארז קיים או לקנות כזה חדש

אם זה קיים איזה מארז יש לך? אם זה מארז סטנדרתי תמונות יעזרו..

אם זה מארז חדש כמה אתה מוכן להוציא?

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, לא נתתי ניסוח טוב, אני יותר מדבר על איך גורמים למארז להיות שקט בכללי, כאילו דיון, על מה אתם עושים בשביל לעשות את המארז שלכם טיפה שקט יותר(שום דבר ספציפי שאני רוצה לעשות).

פורסם

נראלי שהבנתי..

אני אישית קניתי מאווררים שקטים + בקר מאווררים בשביל לתרום לשקט..

המארז מגיע עם 3 מאווררים של 140 ואחד אחורי של 120 שאותו החלפתי לשקט יותר של scythe והוספתי עוד אחד במיקום של הכוננים 5.25

ועוד אחד גם של scythe מתחת לכ.מסך שיושב בין הספק לקשיחים.. סה"כ 6 מאווררים (לא כולל מאוור של CPU וה GPU)

בחיבור סטנדרתי אין ספק שזה היה "מרעיש" אבל בזכות הבקר אני מרוויח גם שקט בעבודה רגילה וגם אוורור טוב בזמן משחק ..

האמת שעם כל זה גם במאמץ המאוורר שבעיקר יצא לי לשמוע הוא של הGPU ובגלל זה אני מת להחליף קירור ..

פורסם
  • מחבר

אוקי זו אופציה נחמדה, אבל מה אם נגיד משתמשים בחומרי בידוד למארז, כאילו לעשות אותו שקט, יש אופציות כאלו?, והאם יש חומרים ביתיים שיתן לעשות את זה איתם?

פורסם

אפשר לקנות ספוג מוקצף ולהדביק בדלתות המארז, לא ניסיתי אבל שמעתי שזה תורם

חוץ מזה יש ערכות מקיצועיות עם חומרי בידוד שמודבקות בחלקים שונים במארז ומשקיטות אותו..היה פה פעם איזה דיון לגבי

ערכה מומלצת אבל זכור לי שזה לא היה כזה זול.

מה שכן לדעתי מי רוצה שקט באמת שיאכסן את המארז בתוך ארון מעט מאוורר, זה יכול להעלות את חום המארז אבל בעבודה רגילה הוא כמעט חרישי.

פורסם
  • מחבר

כן זהו, גם אני חשבתי על קצף בידוד, השאלה היא האם יש חומרים ביתיים שניתן לשמות איתם את ההשפעה של החומר?

השאלה שלי היא בעצם מה גורם לחומר לבודד צליל, התאוריה שלי היא כמה שהחומר דחוס יותר ככה הוא מבודד יותר, אבל אין לי שום שמץ של מושג בזה אז אני שואל אותכם.

פורסם

חלק מהלוחות של מחשב מגיעים באריזה אם חומר ספוגי שחור כזה. הוא אמור לבודד טוב. כדיי שלא יאסוף אבק תשים מעליו ניילון

כונן קשיח ניתן לתלות אם גומיות בתוך המארז

את המארז עצמו לשים אל ספוגים מהמשטח שאליו הוא עומד

קירור אם מאוורר שנדלק ומתכבה : לי מפריע רעש קבוע ממחשב אבל לא רעש זמני (גם אם הוא חזק). עשיתי פעם לפנטיום 4 שהמאוורר של ה CPU (סטוק) עובד אל תרמוסטט מכאני שמדליק ומכבה אותו (אחריי זה שיניתי שיהיה כיבוי לא מוחלט אלא מהירות נמוכה כי בלי זה הוא היה קופץ כל הזמן למצב של מהירות מלאה)

פורסם

קנה קירור שקט למעבד+קירור למארז וסגור את הבסטה..

לי יש מארז מסכן של HEC ב200 שקל .. והמחשב שלי מאוד.. שקט. יש לי 2 מאווררים למארז מסדרת SFLEX שרצים לי לרוב תחת 700-800RPM

ועוד קירור למעבד MUGEN 2 , ובלי קשר יש לי SSD כך שאין את הרעש המכני המציק של המחט..

בנוסף לזה קירור לכרטיס מסך וכו' זה כבר שיקול שלך , במידה ואתה לא משחק זה לא אמור לשנות כי גם כך המאוורר סטוק שקט בRPM נמוך לרוב.

פורסם

למחשב באמת שקט שלא צריך ממנו הרבה ניתן להשאיר אם כרטיס מסך מובנה. הוא עצמו אם קירור פאסיבי וגם לא מחמם את המארז

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים