עבור לתוכן

דגימה+עריכה של סרטים ממצלמה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי מצלמה עם קלטות קטנות.

איך אפשר בצורה המקצועית (ואם אפשר קצת פשוטה), לדגום את הסרט שצילמתי. ואחרי זה לערוך קטעים ולמחוק חלקים לא רצויים?

לא אכפת לי מחיר של התוכנות, העיקר שאני יקבל את העבודה האיכותית ביותר.

תודה רבה לכולם.

פורסם

1. דגימה- למצלמה שלך יש, בתקווה, יציאת FIREWIRE ולמחשב שלך, שוב בתקווה, כניסת FIREWIRE

http://www.smelectronics.com/images/Firewire.jpg

(כאן תוכל לראות את הכבל שמחבר בין השתיים ולהבין את צורת הכניסות- הקטן למצלמה והגדול למחשב)

ברגע שחיברת אתה זקוק לתוכנת עריכה:

2. העניין הוא לא המחיר כמו ההבדלים בפשטות העבודה מול האפשרויות-

בין התוכנות הבסיסיות :

MovieMaker שמגיע עם הווינדוס -שהיא תוכנה מאוד פשוטה אבל גם די מעצבנת לדעתי.

וה Elements של ADOBE.

בין התוכנות המקצועיות :

Adobe Premiere- התוכנה שבה אני משתמש. לוקח יותר זמן לשלוט בה אבל היא מקצועית ומאוד חכמה.

אני מציין רק את אלה כי אותן אני מכיר הכי טוב אבל יש גם את ה :

Edius, Avid, Sony Vegas. לרובן יש גם תוכנה למשתמש המתחיל וגם למתקדם.

אם אתה רוצה תוכנה שתעבוד איתה גם בעתיד אני מציע שמלכתחילה תפנה לאחת התוכנות המתקדמות יותר, זה ישתלם מאוד מהר, אחרת- נראה לי שהElements היא אחלה תוכנה (אגב אם יש לך מק אז יש את ה- iMovie שהיא פשוטה ולא רעה בכלל)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אז זהו שאין למצלמה שלי יציאת fireware.. אלא אני מחבר אותה לכרטיס עריכה (EZMaker), וזה כמו חיבור USB של כרטיס עריכה.

ב-VirtualDub אני כן מזהה את הכרטיס, אבל בפרימיאר זה לא מזהה לי ב-Capture.

מה אפשר לעשות בנידון?

פורסם

ב USB ובתוכנה שציינת- תקבל איכויות גרועות

אתה חייב כרטיס עם כניסת DV לדגום את החומרים, תוכנת דגימה טובה וזה חשוב (דוגמת 4:2:2 או 4:2:0 לפחות),תוכנת עריכה ואם יש לך כרטיס עריכה- זה יעזור לך מאוד.

בדיוק השבוע אני משדרג את המערכות עריכה שלי- ואני מוכר 3 כרטיסי עריכה מקצועיים של CANOPUS במחיר ממש נמוך - יתנו לך פתח ענק בעריכת וידאו,כמובן בקלות ובלי בעיות.

דבר איתי בה"פ.

סתם לידע, תקרא פה נושא שפתחתי :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=97123.0

נכון זה ארוך, אבל זה ייתן לך הרבה תשובות לשאלות שיש לך...

פורסם

אז זהו שאין למצלמה שלי יציאת fireware.. אלא אני מחבר אותה לכרטיס עריכה (EZMaker), וזה כמו חיבור USB של כרטיס עריכה.

ב-VirtualDub אני כן מזהה את הכרטיס, אבל בפרימיאר זה לא מזהה לי ב-Capture.

מה אפשר לעשות בנידון?

premiere לא יזהה לך מצלמה דרך USB וכמו שערוץ 10 אומר האיכות של ה EZMAKER+VIRTUALDUB נמוכה.

המלצה שלי היא לדגום חומרים דרך מצלמה אחרת שיש לה יציאת FIREWIRE. אגב, איזה מצלמה יש לך?

פורסם

התוכנות שאתם מדברים עליהם הם תוכנות קידוד והמרה ולא תוכנות עריכה.

את האופציה השנייה שהבאת לו- בלתי אפשרי, אסביר למה-

הוא רוצה להכניס למחשב RCA, ואין לו איך. הוא יכול לחבר מצלמה אחרת שיש לה DV למחשב, אבל אין לו לאן לחבר את המצלמה שלו, כי אותה מצלמה שיש לה DV אין לה כניסת RCA אלא רק יציאה.

לעומת זאת הפוך זה אפשרי- יציאה של DV מהפרמייר לתוך המצלמה, ואז הוא מוציא מהמצלמה RCA- אבל זה רק למטרת מוניטור חיצוני.

כניסות של RCA ויציאה למחשב DV יש רק במכשירי VTR ,אבל הם מאוד מאוד יקרים (10 אלף ומעלה).

- אלא אם כן יקנה מצלמה אחרת- ואז שוב- סתם הוצאה שלא תתן לו הרבה

בגלל זה הצעתי לו כרטיס עריכה, שלכרטיסים שלי למשל- יש כניסות אנלוגיות אבל הדגימה שלהם היא באיכות של DV אמיתי(תלוי באיכות מקור כמובן)

כמובן שלכרטיס יתרונות רבים- יציאה למוניטור ריל טיים, עריכה ריל טיים ללא רנדור (גם עם 10 שכבות+20 פילטרים+30 מעברים), דגימה איכותית מאוד, וכמובן קידוד ל MPEG2 ברמה גבוהה ברבע מ"זמן אמת" (שעה סרט ייקח 16 דקות קידוד, שבמחשב ללא כרטיס זה ייקח שעתיים).

*** אגב- שאתה אומר "יש לי מצלמה עם קלטות קטנות" - הכוונה לקלטות MINI DV או קלטות אנלוגיות קטנות HI8 ?

פורסם
  • מחבר

המצלמה שברשותי היא SONY אבל עם קלטות של 8MIN.. משהו כזה (VHS)

הצלחתי לחבר רק עם כבל S-Video לוידאו ו-A/V בשביל הקול.

דרך VirtualDub הצלחתי להקליט, אבל היה לי בעיה של פסים כאלו בתמונה עם תזוזה מהירה.. עם פלאג קטן הצלחתי לסדר את זה "איכשהוא".

הבעיה העיקרית זה שהכרטיס העריכה שלי לא טוב?

פורסם

כרטיס עריכה...? לפי מה שהבנתי אין לך בכלל... :kopfpatsch:

(רק אל תגיד לי של"מתאם קומבינה USB" שמוכרים ב 200 שקל אתה קורא כרטיס עריכה).

הקלטות שיש לך הם HI 8 , זה אומר VHS לכל דבר, רק שהסליל קטן וקצר יותר, כלומר איכות בינונית ומטה... אל תצפה להרבה...

כדי לדגום -אתה חייב כרטיס עריכה עם כניסות אנלוגיות.

אם תרצה- שלח לי ה"פ, אסביר לך טלפונית מה ייתן לך כרטיס עריכה, ואולי זה יפתח לך דלת לעתיד ועבודה בתחום.

(אגב, ככה אני התחלתי, ערכתי בקטנה, קניתי כרטיס שהוא מעל הצרכים שלי- התפתחתי, ופתחתי עסק להפקות וידאו).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על ההסבר.. אבל זה לא עבודה שארצה לעבוד בה.. ככה שאני רק רוצה להעביר דברים של הבית שלי למחשב.. לא יותר.

הקומבינה הזו, זה לא נקרא כרטיס עריכה? אני יכול לדגום כרגיל.. לא?

פורסם

אתה מתכוון לבדיחה הזו?

http://www.mdk.co.il/default.asp?catid={F41E2E56-CBDB-48E5-A314-C373E181EEC3}&details_type=1&itemid={1E04A129-4F8A-432C-B04B-28EE96244A3D}

כרטיס עריכה ממש לא, אולי ADAPTER...

אף פעם לא נגעתי בדברים האלה, אבל אם כתוב שאתה יכול לדגום כנראה שזה מה שזה עושה, אל תצפה לאיכויות טובות...

כולה 100 שקל, מה יש לך להפסיד? (תקנה,אם לא טוב תחזיר עד 14 יום ותקבל זיכוי)

פורסם
  • מחבר

תודה טל.

זה לא זה.. אבל נראה לי על אותה טכנולוגיה.

עכשיו עם הפילטר הזה: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=117802

אני דוגם באיכות דיי סבבה.. לא איכות DVD, אבל איכות סבירה.

ו-100 שקל, זה הוצאה שאני לא מוכן לקחת על עצמי בשביל זה.

אחרי שדגמתי את הכל, עם איזה תוכנה מומלץ לעבוד?

פורסם

לא הבנתי איזה פילטר אתה מדבר.

תוכנה? אם אתה דוגם באיכות בינונית, לך על תוכנות שהם חצי מקצועיות כי אחרות לא יתנו לך כלום...

ULEAD טובים, PINNACLE גם אחלה....(ממה שאני זוכר לפני 7 שנים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים