עבור לתוכן

ssd- שווה את ההשקעה?

Featured Replies

פורסם

חברה אני בהתלבטות גדולה עם לקנות כונן ssd בחו"ל (ארה"ב). שם זה יוצא לי הרבה יותר זול, אבל בכל זאת כונן טוב של 120gb עולה שם מעל 200$. שווה את זה?

חשבתי אולי על ה-vertex 2, למישהו יש התנסות עם הכונן הזה, או כונן דומה מבוסס sandforce? או שעדיף להשקיע על כונן כמו crucial c300 שנותן מהירויות קריאה מטורפות, אבל הבעיה היא שאין לי לוח תומך sata3 אז הוא יעבוד על sata2. אני לא רוצה את הכוננים של אינטל, כי הם הרבה יותר איטיים...

תודה לעוזרים!

פורסם

אני לא רוצה את הכוננים של אינטל, כי הם הרבה יותר איטיים...

מאיפה הבאת את זה?

אינטל זו קניה בטוחה, אתה מקבל בדיוק מה שמובטח, מתקין, משתמש ונהנה.

Sandforce - אלופים במבחנים ("תפורים") עם עדכוני קושחה כל שני וחמישי.

מי שרוצה להתעסק עם SSD - שיקח Sandforce, מי שרוצה פשוט להשתמש ב- SSD - משהו "איטי" עדיף לו.

נ.ב.

אני לא עובד ולא משווק של אינטל, ושירבו SSD מתחרים, רק עם פחות יחצנות וביצועים וירטואליים.

פורסם

אגב אינטל...

תעשה חיפוש בגוגל על הRoad Map שלהם. לפי השקף אנחנו בפתחו של רענון הכוננים של אינטל כאשר המיינסטרים הופך מכונני 80, 160 ----> לכונני 160, 300 ו- 600.

מדובר על שיווק ברבעון האחרון השנה וכן על הפחתת עלויות ושיפור בביצועים.

כמה מזה נכון ומתי בדיוק זה יקרה....

לכן אם אתה חייב עכשיו קח SSD של אינטל (ה160 מומלץ הרבה יותר מה80).

פורסם
  • מחבר

layzee,

תשמע לפי התגובה שלך אני רואה שההבנה שלך בכונני ssd עכשוויים היא לא משהו. כונני אינטל איטיים בהרבה בכתיבה ובקריאה, והמחירים שלהם בחו"ל כבר לא זולים בהרבה מכוננים מבוססי sandforce. אפילו בארץ, כונן 80gb של אינטל עולה בערך 1000ש"ח, ובעוד 250 ש"ח אתה יכול לקנות כונן 128gb של crucial עם sata3 ומהירויות קריאה של מעל 300MB/s.

תכל'ס אני לא צריך מישהו שיגיד לי עם אינטל יותר טוב, אני מחפש חוות דעת של מישהו עם כונן של sandforce/crucial c300(בקר) שיגיד לי אם הוא הרגיש שיפור משמעותי, וההוצאה הכספית שווה.

פורסם

layzee,

תשמע לפי התגובה שלך אני רואה שההבנה שלך בכונני ssd עכשוויים היא לא משהו.

בחור צעיר, אחרי שתעכל את כל הלוקשים הפרסומיים ותתחיל להבין מה בדיוק נמדד בכל מבחן ובאיזה תנאים, תוכל לשפוט אם אני מבין משהו או לא.

בינתיים, נראה כי אתה לא יודע למה אתה צריך כונן SSD ומה השימושים שלך. אם אתה לא מתכוון לכתוב/לקרוא סרטים, קבצי Adobe CS וכו', קריאה/כתיבה לינארית לא ממש צריכה לעניין אותך. יתרונות בסיסיים של כונני SSD הם בתחום אחר.

דרך אגב, לא אמרתי מלה רעה על crucial c300, רק לא יודע איפה מצאת אותו ב -1250 ש"ח במלאי.

פורסם

בחור צעיר, אחרי שתעכל את כל הלוקשים הפרסומיים ותתחיל להבין מה בדיוק נמדד בכל מבחן ובאיזה תנאים, תוכל לשפוט אם אני מבין משהו או לא.

בינתיים, נראה כי אתה לא יודע למה אתה צריך כונן SSD ומה השימושים שלך. אם אתה לא מתכוון לכתוב/לקרוא סרטים, קבצי Adobe CS וכו', קריאה/כתיבה לינארית לא ממש צריכה לעניין אותך. יתרונות בסיסיים של כונני SSD הם בתחום אחר.

דרך אגב, לא אמרתי מלה רעה על crucial c300, רק לא יודע איפה מצאת אותו ב -1250 ש"ח במלאי.

חברים ייקרים,

מי שרוצה למצוא crucial ssd במחיר של 2$ לGB יכול למצוא את זה בארץ.

128 GB עולה 256$

256 GB עולה 512$

פורסם

אני חושב שלא במיוחד בזמן הזה שעוד מעט יהיה ירידת מחירים משמעותית

אם אתה משתמש שפותח הרבה תוכנות ביחד ועושה הרבה פעילות רבות לדיסק אז מומלץ לקנות דיסק

שמתי את ה SSD שלי בנייד

אני כרגע בנייח ומרגיש קצת הבדלים

למשל BOOT TIME

המחשב קצת נתקע אם מפעילים כמה דברים בבת אחת וכו

אבל ברמת העיקרון למשתמש במומצע יכול לעזור ברמה כזה שלא משתלם ללכת עליו

אם אנו מדברים על כוננים קטנים אפשר להמליץ עליהם בתור התחלה ואז לעבור למשהו יותר רציני מתי שיהיה ירידת מחירים משמעותית

בתור אחד שיש לו SSD זה מגניב אין ספק אבל לחכות עוד חצי שנייה או שנייה זה לא נורא לרוב הדברים

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, כרגע אני אחכה קצת אולי שיצאו ה-g3 של אינטל שאמורים להביא להורדת מחירים משמעותית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים