עבור לתוכן

על טכנולוגיית הגרעין, פצצות אטום, וכורים גרעינים

Featured Replies

פורסם

(ניוטרונים הם דבק לפרוטונים.. אין לזה הוכחה)

נראה לי שזה לא שאין לזה הוכחה אלא שזה פשוט לא כך. מה שמחזיק את גרעין האטום ביחד זה כחו הגרעיני החזק (לא בטוח, כי אני לא זוכר מה בדיוק הכח הגרעיני החלש עושה). אולי המצאות הניוטרונים תורמת לכך שכוח הדחיה החשמלי שקיים בין מטענים חיוביים (במקרה זה פרוטונים) יהיה חלש יותר מהכוח שמחזיק את הפרוטונים ביחד (הכוח הגרעיני החזק) אבל הם לא "דבק".

• תגובות 80
  • צפיות 13.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

כרגיל אנשים לא מאמינים לי.......נו אז אני הולך ומחפש קצת, הנה לכם מקור חיצוני די מהימן

http://www.geo.arizona.edu/xtal/geos306/fall02-2.htm

וציטוט מתוכו

The proton has slightly less mass than a neutron, but more importantly, it has a positive charge. Protons can exist in close proximity with other protons only if neutrons are also present. Neutrons are the glue that holds a nucleus together. The number of protons in an atom is called the atomic number. This number defines an element. It also allows us to order the elements into a list. An example of such a list is the periodic table.

פורסם

מה זאת אומרת לא מאמינים לך? שניה אתה לא הסמכות העליונה בכל הנוגע למדע?

גם אני יכול ללכת לגוגל ולהביא ציטוטים ממקורות כאלו ואחרים, בשורה התחתונה שנינו לא יודעים הרבה על מה שאנחנו מדברים, הרי לא אתה ולא אני לא למדנו פיזיקה באקדמיה, לפחות לא מספיק כדי להתעמק בנושאים אלו.

בכל מקרה, במקרה זה צדקת (וגם אני חלקית), הם "הדבק" למרות שלא הבאת הסבר לכך. ממה שקראתי, אז ההסבר הפשטני הוא שהכח הגרעיני החזק מחזיק את הפרוטונים וניוטרונים קרובים אחד לשני, והוא מספיק חזק במרחקים ההם כדאי להתגבר על הדחיה בין הפרוטונים. בכל מקרה אני אפסיק עכשיו כדי לא להפגין עוד מבורות שלי, וגם לך כדאי אם אתה לא מבין דברים עד הסוף.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת לא מאמינים לך? שניה אתה לא הסמכות העליונה בכל הנוגע למדע?

גם אני יכול ללכת לגוגל ולהביא ציטוטים ממקורות כאלו ואחרים, בשורה התחתונה שנינו לא יודעים הרבה על מה שאנחנו מדברים, הרי לא אתה ולא אני לא למדנו פיזיקה באקדמיה, לפחות לא מספיק כדי להתעמק בנושאים אלו.

בכל מקרה, במקרה זה צדקת (וגם אני חלקית), הם "הדבק" למרות שלא הבאת הסבר לכך. ממה שקראתי, אז ההסבר הפשטני הוא שהכח הגרעיני החזק מחזיק את הפרוטונים וניוטרונים קרובים אחד לשני, והוא מספיק חזק במרחקים ההם כדאי להתגבר על הדחיה בין הפרוטונים. בכל מקרה אני אפסיק עכשיו כדי לא להפגין עוד מבורות שלי, וגם לך כדאי אם אתה לא מבין דברים עד הסוף.

למה אתה נסחף? אמרתי שלא מאמינים לי כי היה פה גם משתמש mass שהתחיל להגיד שאני מביא שטויות

ועוד דברים כאלה, נראה לי מבלי שהוא בכלל קרא את הציטוטים שהבאתי. לא אמרתי שאני הסמכות העליונה במדע ואני

גם לא טוען לכך. לטענה שלי הבאתי מקורות חוץ ואני יכול להביא עוד כמה שתרצה. אולי אני לא צודק ובעוד כמה שנים

יוכיחו שאני מדבר שטויות אבל בכל אופן עכשיו זאת ההנחה ואני גם סבור כך. וכמו שהסברתי לmass אני אגיד לך גם:

אני לא מביא דברים שלא בדקתי ואימתי קודם.

הנה ד"א משהו שמצאתי שמפריך את שתי התיאוריות(שלי ושלך):

Nucleus

The nucleus consists of a number of positively charged protons and uncharged neutrons. They are approximately the same size and weight.

Since like charges repel, there is some sort of "nuclear glue" that holds the nucleus together. There must usually be more neutrons than protons for a nucleus to be stable, so it has been thought that neutrons had something to do with this nuclear glue. Present theories state that there is a sub-nuclear particle called a gluon that holds the nucleus together.

הרבה חלקים בפיסיקה עדיין נסתרים מעינינו ולטעון דבר זה או אחר באופו מוחלט בהחלט טיפשי. גם אני הבאתי את הטענה

שלי כטענה בלבד וכעת אני רואה שגם היא לא אבסולוטית. ככה שהרבה דברים ניתנים לויכוח ולא אני ולא אתה יכולים

לטעון לשום וודאות במקרה ספציפי זה או במקרה כלשהו אחר.

ושיהיה לכם יום נפלא ושבת שלום 8)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כמו שכבר הסברתי בכתבה על לייזר, העולם שלנו מורכב מאטומים. אבל גם אטומים מורכבים מחלקים עוד יותר קטנים הנקראים פרוטונים, נויטרונים ואלקטרונים. פרוטונים ונויטרונים מרכיבים את גרעין ((Nucleus ואילו אלקטרונים מסתובבים להם על הכיפק מסביב לגרעין בסדר מסוים, הקרוי גם רמות אנרגיה(רמות אלקטרונים). אלקטרונים מצוידים במטען שלילי ואילו פרוטונים במטען חיובים נויטרונים הם נייטרלים, כלומר אין להם שום מטען חשמלי ולמעשה תפקידם בגרעין הוא לשמש דבק לפרוטונים. זאת מכיוון שכל הפרוטונים הם בעלי מטען חיובי ולכן הם דוחים זה את זה וכדי שזה לא יקרה, נויטרונים באים לעזרה. כמעט כל אטום מורכב משלושתם, למעט מימן שמכיל רק פרוטון ואלקטרון אחד. בכימיה ובפיסיקה ישנו גם ביטוי "מסה אטומית". המסה בעצם מציינת את סכום הפרוטונים ונויטרונים של אותו אטום.

עד עכשיו הסברנו את המבוא הבסיסי שדרוש כדי להבין איך עובדת טכנולוגית הגרעין וכעת נתעמק מעט יותר בנושא. כפי שרובכם יודעים רוב החומרים בטבע מורכבים מיסודות ומולקלות. יסוד זהו בעצם אטום מסוים, כמו אטום של מימן, חמצן, נחושת, אלומיניום וכו', מאידך מולקולות הם שילובים של אטומי יסוד שנותנים חומרים מסוימים בטבע. למשל מולקלות מים מורכבת משני אטומי מימן ואטום אחד של חמצן. מולקלות הם ברות פירוק לאטומי יסוד אבל את האחרונים כבר אי אפשר לפרק לאטומים אחרים ולכן הם גם נקראים יסודות. אבל כאן זה לא נגמר. גם בין היסודות יש את החבר'ה השקטים, שלא עושים בעיות ויש את החבר'ה הבעייתים. דוגמא ל יסוד "שקט" הוא אלומיניום. הוא מורכב מ13 פרוטונים, 14 נויטרונים ו13 אלקטרונים. קח מיליוני אטומים של אלומיניום ותקבלנכון מאוד, אלומיניום. תשאיר את אותו בבקבוק מיליוני שנים, וגם אז הוא יישאר אלומיניום. פשוט ולעניין. אבל לא כל היסודות הם כמו אלומיניום חברינו. ניקח לדוגמא את מימן. באמת הבחור הכי פשוט בחברה, פרוטון ואלקטרון אחד, לא ביג דיל. אבל מסתבר שהבחור הוא שובב לא קטן. למימן 1 יש שני אחים, מימן 2 הנקרא דיטריום ומימן 3 הקרוי גם טריטיום. ממש שק הפתעות. במדע קוראים לשלוש הצורות איזוטופים של מימן, ולחלק מהם יש תכונות מאוד מעניינות. מימן 2, שלהביל ממימן 1 מכיל גפ נויטרון אחד בגרעין, מסוגל להרכיב מולקלות מים אבל הוא גם מסוכן ורעיל בכמויות גדולות.

למזלנו, הוא בדיוק נפוץ בטבע, פחות מחצי אחוז מכל המימן בטבע. זהו אבל גם איזטופ יציב, לעומת הבא אחריו, טריטיום. טריטיום הוא מה שנקרא, האגוז הקשה במשפחה. הוא מכיל בגרעין 2 נויטרונים ופרוטון אחד, נויטרון יותר מאחיו דיטריום. טריטיום הוא גם יסוד לא יציב, "מעורער בנפשו" מה שנקרא. מה כוונה? אני אסביר לכם. במהלך השנים נוטה נויטרון אחד בגרעין של טריטיום להחליף זהות ולהפוך לשלוש אלמנטים בבת אחת- פרוטון, אנטי- נויטרון ולאלקטרון. אלקטרון ואנטי- נויטרון נפלטים מהאטום במהלך מה שנקרא קרינת אלפא ואילו פרוטון נשאר בגרעין. לאחר המהפכה קיבלנו יסוד עם שני פרוטונים בגרעין ונויטרון אחד, יסוד שקרוי גם הליום. נו, ממש שובבים האטומים האלה, לא? תהליך שתיארתי כאן נקרא במדע התפרקות רדיואקטיבית.

בטבלת היסודות ישנם מס' יסודות בעייתים שנוטים להתפרק רדיואקטיבית. חשוב לציין שלא כל יסוד בעל איזוטופים הוא רדיוקטיבי, למשל לנחושת יש שני איזוטופים ושניהם יציבים ולא מתפרקים. אבל מצד שני יש כמה יסודות, כמו אורניום המפורסם שכל האיזוטופים שלו הם רדיואקטיבים, מה שאולי מסביר את הפופלריות הרבה שלו בטכנלוגיות הגרעין:-)איזוטופים רדיוקטיבים נוטים להתפרק בשלוש אופנים:

שלב ראשון(קרינת אלפא)- האטום פולט מתוכו שני פרוטונים ושני נויטרונים מאוחדים,שגם מרכיבים את גרעין יסוד הליום4, והופך ליסוד אחר. זה בעיקר נפוץ ביסודות הכבדים שמורכבים מהרבה נויטרונים ופרוטונים בגרעין, כמו למשל יסוד אמריציום שמתפרק בשלב הזה ליסוד נפטונים שמסתו קטנה בארבע מאמריציום.

שלב שני(קרינת בטא)- קרינת בטא היא מה שקורה באיזוטופ מימן 3. נויטרון הופך לפרוטון, אנטי נויטרון(?) ואלקטרונים, כששני האחרונים נפלטים מהאטום והראשון נשאר בגרעין. שימו לב, החלקיק הנפלט, אלקטרון הוא יותר קטן משני פרוטונים ונויטרונים, המהווים חלק מקרית אלפא, ואי לכך הוא גם יותר מזיק.

שלב שלישי(התפצלות האטום)- זהו השלב שבו האטום פשוט מתפצל לשני אטומים אחרים והרבה פעמים פולט נויטרונים, הנקראים גם קרינת נויטרונים, שיכולים לגרום להתנגשות נוספת באטום מסוג זהה וליצור תגובת שרשרת גרעינית(העיקרון שעליו פצצות אטום עובדות) או ליצור קרינת גמא המסוכנת. חשוב להסביר כאן בשני מילים על קרינת גמא. בניגוד לשני האחרות, קרינת חלקיקי אלפא ובטא, קרינת גמא מאוד, אבל מאוד מסוכנת מכיוון שהיא פולטת בעיקר אנרגיה שנובעת מביקוע האטום. בעוד שעם שני הקרינות הראשונות האדם יגול להתמודד ללא בעיה מיוחדת, על ידי חליפה, קרינת גמא נבלמת בעיקר על ידי עופרת, מתכת כבדה במיוחד שמספקת הגנה כמעט יחידה מפני הקרינה המסוכנת הזאת.

שלום לכולם

אני הדגשתי כמה טעויות שיש פה

א)ניוטרונים הם לא "דבק" ומה שמקשר את הפרוטונים הוא הכוח הגרעיני החזק

הכוח הגרעיני החלש פועל על חלקיקים כמו נייטרינו

כמו כן קיימים עוד כוחות בטבע- כוח המשיכה והכוח האלקטרומגנטי

ניוטרונים מתפרקים (אם איני טועה) לפרוטון אלקטרון ואנטי ניטרינו של אלקטרון

נכון יש אנטי ניוטרונים אבל זה מתבטא במטען בריוני שונה ולא למטען חשמלי כמו שיש מטען חשמלי יש גם מטען בריוני ועוד כמה סוגים של מטענים

ב) בפיצוץ של פצצת מימן אין קרינה אלא מה שנשאר אלה גרעיני הליום

ג) E=MC^2 חומר שהופך לאנרגיה

בפצצת אטום רק אלפית של המסה של האורניום או הפלוטונים הופך לאנרגיה

בפצצת מימן רק מאית עד עשירית מהחומר הופך לאנרגייה אני מתכוון להשמדה טוטאלית ומוחלטת של החומר

מה דעתכם על פצצת אנטי חומר שבה נהפך כל החומר(מאה אחוז) לאנרגיה למרות שזה לא קיים עדיין

עוד חומר:

http://particleadventure.org/particleadventure/

פורסם

ElectroMagnetic Pulse או בקיצור emp

אני חושב שמישהו הזכיר את זה בדיון...בכל מקרה כמו שהבנתי הפצצות האלה כבר פעילות והאמריקאים

אף השתמשו בהם בעיראק אם אני לא טועה..

זה לא מה שאתה חושב.

האמריקאים פיזרו רסיסים מאוד מאוד קטנים של גרפית(או חומר אחר אני פשוט לא זוכר) שגרם לקצר בין קוי החשמל בעירק.

ג) E=MC^2 חומר שהופך לאנרגיה

בפצצת אטום רק אלפית של המסה של האורניום או הפלוטונים הופך לאנרגיה

בפצצת מימן רק מאית עד עשירית מהחומר הופך לאנרגייה אני מתכוון להשמדה טוטאלית ומוחלטת של החומר

מה דעתכם על פצצת אנטי חומר שבה נהפך כל החומר(מאה אחוז) לאנרגיה למרות שזה לא קיים עדיין

עוד חומר:

http://particleadventure.org/particleadventure/

זה לא שהחומר נעלם לגמרי, באותה מידה אפשר גם להפוך אנרגייה לחומר במאיץ חלקיקים.

פורסם
  • מחבר

לpoiiopipoippzzttw:

קודם כל אתה לא היית חייב להביא את כל ההסבר שלי, זה מכער את העמוד ולגמרי לא הכרחי.

עכשיו מעבור סעיף סעיף.

א) אם היית קורא את כל התגובות, ובמיוחד את התגובה שלפניך היית רואה שהבאתי גם הסבר אחר

על תפקיד הניוטרונים ו"תיקנתי" את עצמי אם אפשר להגיד כך. הנה גם ציטוט מהאתר שהבאת

The strong force holds quarks together to form hadrons; its carrier particles are whimsically called gluons because they so successfully "glue" the quarks together. The binding of protons and neutrons to form nuclei is a residual strong interaction effect due to their strongly-interacting quark and gluon constituents. Leptons have no strong interactions

כפי שאתה שם לב גם פה הם מביאים בחשבון את החלקיקים שנקראים "גלואונים" בגלל היותם הדבק של

הגרעין.

ב) כנראה לא שמעת על קרינת ניוטרונים, קרינה די מזיקה למען האמת. בפיצוץ פצצת מימן משתחררים הרבה

ניוטרונים חופשיים עם אנרגיה די גבוהה לסביבה. ניוטרון שכזה יכול "להדביק" חומרים אחרים ולעשות אותם רדיאוקטיבים

וגם פגיעה והריסה מוחלטת של תאים חיים. אני מניח ששמעת פעם על פצצת נויטרונים, נכון? ההבדל היחידי בינה ובין פצצת

מימן הוא בריכוזי החומר והגובה שבו מפוצצים את הפצצה. היות ופצצה ניוטרונים מתפוצצת בגובה רב אין נזק לרכוש אך

קרינת ניוטרונים עושה את שלה בתחום האדמה ומשמידה כל תא חי שפוגשת.

ג) לא טענתי אחרת. ציינתי שעוצמתה של פצצת מימן גדולה פי כמה וכמה מאטום. למה? בגלל שבמימן יותר מסה הופכת

לאנרגיה. אם לא כתבתי כך במפורש התוספת שלך מתקבלת בברכה

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

:xyxthumbs:

אחלה כתבה אין כמוך!!!

דרך אגב הפרוטונים והניוטרונים (בקיצור כל המיני אטומים שנמצאים בגרעין האטום בלבד-לא כולל האלקטרונים) עשויים מקווארקים!

פורסם

ניוטרונים הם דיפולים, הם מורכבים הפרוטון ואליקטרון, הפרוטונים נמשכים למטען השלילי של הניוטרון, וזה מה ש"מדביק" אותם. כיחידה הניוטרון נייטראלי, אבל זה לא אומר שהוא לא מירכב מכמה מטענים...

פורסם

המשיכה בין הניוטרונים לפרוטונים היא לא חשמלית....

פורסם

כל משיכה שהיא, בסופו של דבר חשמלית :jump1: (אני מת על הסמיילי הזה :smile1:)

פורסם

ממש לא... יש 4 כוחות

החזק-בין קוארקים

החלש-בין פרוטונים וניוטרונים

האלקטרומגנטי-בין מטענים

כבידה- בין כל דבר

פורסם

בין מטענים יש כח חשמלי, מהכח החשמלי נובע הכח המגנטי.

פורסם

בדיוק!

למה נוצרת הכבידה?

פורסם

אין לזה עדיין הגדרה.

כמו שאין לאף אחד מושג מהי מסה, ולמה יש לה את התכונות שלה, כלומר למה מסה גדולה לא רוצה לזוז כמו שמסה קטנה וכד'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים