עבור לתוכן

על טכנולוגיית הגרעין, פצצות אטום, וכורים גרעינים

Featured Replies

פורסם

פצצת מימן=פצצת אטום+תהליך גיבוש אטומים של מימן ליסודות נוספים.

• תגובות 80
  • צפיות 13.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק כדי להמחיש, עוצמה של פצצה כזאת הי פי 1000 יותר גדולה מפצצת אטום.

ברגע הפיצוץ ימחק מיידית אזור בקוטר של כ-1000 ק"מ ואני לא מגזים. הקרינה תגמור

את כל מה שנשאר תוך שעות.

אתה מגזים לגמרי פאט'

הפצצות הגדולות ביותר שבנו המעצמות היו בעוצמת 100 מגה טון,כלומר בערך פי 20 מהפצצה בהירושימה,זאת אומרת רדיוס פגיעה של

בערך 50 קילומטר מקסימום וטווח קרינה קטלנית של 100

לא 1000 כפי שגרסת...

פצצות קטנות כמו שאיראן רוצה להשיג היא רק 10 מגה טון ואולי פחות,מספיק להשמיד את ת"א למשל...אבל בהחלט לא את גוש דן

אין שום פצצה שבעולם שמסוגלת להשמיד 1000 ק"מ...אפילו לא רבע מזה...צר לי "לאכזב" אותך....

בסך הכל אני חושב שהעובדה שיש פצצות אטום עזרה מאוד להפחתת המלחמות בעולם,שים לב מה היה קורה אם ארה"ב לא הייתה משיגה את האטום,היא הייתה נכנסת לגיהנום עלי אדמות,כל אזרח יפני אומן להגן על המולדת עד טיפת הדם האחרונה (ותאמין לי שהם היו עושים את זה)

בגלל האטום יפן נכנעה וארה"ב מנעה מעצמה עוד חצי מליון הרוגים לפחות...

בנוסף האטום מנעה מלחמה מוחשית בין ארה"ב ובריה"מ,מכיוון שהוא היה גורם מאזן...

כל צד ידע בדיוק שהצד השני יכול להשמיד אותו אם הוא יפתח במלחמה אטומית

וזכור את מה שקרה במלחמת יום כיפור,שגולדה מסרה מסר חד וברור לחוסיין שאם הוא נכנס למלחמה,רבת עמון נמחקת,יכול להיות שזה מנע מירדן להכנס למלחמה ובכך לחסל את ישראל (שכאמור לא החזיקה כוחות בגבול)

פורסם
  • מחבר

פצצת מימן=פצצת אטום+תהליך גיבוש אטומים של מימן ליסודות נוספים.

דיטריום+טריטיום שמתאחדים=הליום+המון אנרגיה+נויטרונים.

קרינה---> נויטרונים וגאמה בעיקר כמו פצצת אטום.

עוצמה--> כמו שאמרתי פי 1000

צסקנה: אל תנסו לבנות את זה במרתף ואם תיפול כזאת פצצונת באזור עדיף שלא תהיו שם.

פורסם
  • מחבר

אתה מגזים לגמרי פאט'

הפצצות הגדולות ביותר שבנו המעצמות היו בעוצמת 100 מגה טון,כלומר בערך פי 20 מהפצצה בהירושימה,זאת אומרת רדיוס פגיעה של

בערך 50 קילומטר מקסימום וטווח קרינה קטלנית של 100

לא 1000 כפי שגרסת...

פצצות קטנות כמו שאיראן רוצה להשיג היא רק 10 מגה טון ואולי פחות,מספיק להשמיד את ת"א למשל...אבל בהחלט לא את גוש דן

אין שום פצצה שבעולם שמסוגלת להשמיד 1000 ק"מ...אפילו לא רבע מזה...צר לי "לאכזב" אותך....

בסך הכל אני חושב שהעובדה שיש פצצות אטום עזרה מאוד להפחתת המלחמות בעולם,שים לב מה היה קורה אם ארה"ב לא הייתה משיגה את האטום,היא הייתה נכנסת לגיהנום עלי אדמות,כל אזרח יפני אומן להגן על המולדת עד טיפת הדם האחרונה (ותאמין לי שהם היו עושים את זה)

בגלל האטום יפן נכנעה וארה"ב מנעה מעצמה עוד חצי מליון הרוגים לפחות...

בנוסף האטום מנעה מלחמה מוחשית בין ארה"ב ובריה"מ,מכיוון שהוא היה גורם מאזן...

כל צד ידע בדיוק שהצד השני יכול להשמיד אותו אם הוא יפתח במלחמה אטומית

וזכור את מה שקרה במלחמת יום כיפור,שגולדה מסרה מסר חד וברור לחוסיין שאם הוא נכנס למלחמה,רבת עמון נמחקת,יכול להיות שזה מנע מירדן להכנס למלחמה ובכך לחסל את ישראל (שכאמור לא החזיקה כוחות בגבול)

גיא, על מה לאזעזל אתה מדבר?

אנחנו מדברים על פצצת מימן, לא אטום. פצצת מימן היא הרבה, אבל הרבה יותר חזקה מאטום וזאת

בגלל שהאנרגיה שמשתחררת בעת איחוד אטומים הרבה יותר גדולה מזאת שמשתחררת בעת הפיצול.

ועוצמה של פצצה כזאת, כמו שאמרתי, היא פי אלף מאטום.

This types of bomb has been tested by many nations in South Pacific and in Siberia from 1952 to 1963. Generally, a hydrogen bomb is 100 to 1000 times more distructive than a fission bomb.

פורסם

גיא, על מה לאזעזל אתה מדבר?

אנחנו מדברים על פצצת מימן, לא אטום. פצצת מימן היא הרבה, אבל הרבה יותר חזקה מאטום וזאת

בגלל שהאנרגיה שמשתחררת בעת איחוד אטומים הרבה יותר גדולה מזאת שמשתחררת בעת הפיצול.

ועוצמה של פצצה כזאת, כמו שאמרתי, היא פי אלף מאטום.

ובכן אתה צודק,אבל לא נשמע לי הגיוני שרדיוס של פצצה הוא 1000 קילומטר...פשוט לא

מצויין שהיא פי 1000 חזקה בעוצמה,אבל לא בעלת טווח גדול יותר...

ד"א תיקון הפצצות בהירושימה היו בעלות 15 ו20 קילוטון בהתאמה...

פורסם
  • מחבר

לוקחים פצצות בכל מני גדלים ויש לך רדיוסים של 1000 ק"מ ומעלה

זה לא נשמע הגיוני כי עדיין לא היו שום פיצוץ אמיתי של פצצות מימן כדי לאמוד על נזקים

היו כמה ניסויים אבל אני בטוח שבכמויות מאוד קטנות.

עריכה: תמשע, עכשיו קראתי עוד קצת על הנושא ואולי אתה צודק, 1000 ק"מ הם לא יגיעו

אבל, לפחות כמה מאות ק"מ הם כן, וזה מה שצריך כדי לשלוח את כולנו לעולם הבא.הנה משהו שידגים על העוצמה

The first H-bomb ever 'Mike' was exploded at 7.15 am local time on November 1st 1952. The mushroom cloud was 8 miles across and 27 miles high. The canopy was 100 miles wide. Radioactive mud fell out of the sky followed by heavy rain. 80 million tons of earth was vaporised. Mike was the first ever megaton yeild explosion.

עריכה שניה: עכשיו קראתי עוד פרט מעניין. קחו את הפצצה שהייתה בניסוי, תכפילו אותה ב300000 ותקבלו את

הנזק והעוצמה שתתרחש אם כוכב שביט קטנטן יתנגש בנו, ואני לא נדבר על פלנטה חס ולילה.

עריכה שלישית ואחרונה.

The hydrogen bomb is a thermonuclear weapon capable of devastating 150 square miles by blast, with searing heat effects and radioactive fallout for more than 800 square miles, depending on the size of the weapon. Its explosions are much larger than those of atomic (fission) bombs. The hydrogen bomb explosion is produced by nuclear fusionthe collision of neutrons with the nucleus of an unstable isotope of hydrogen, either deuterium or tritium, under high temperatures. Usually an atomic bomb inside the thermonuclear device triggers the fusion reaction.

פורסם

עריכה: תמשע, עכשיו קראתי עוד קצת על הנושא ואולי אתה צודק, 1000 ק"מ הם לא יגיעו

אבל, לפחות כמה מאות ק"מ הם כן, וזה מה שצריך כדי לשלוח את כולנו לעולם הבא.הנה משהו שידגים על העוצמהעריכה שניה: עכשיו קראתי עוד פרט מעניין. קחו את הפצצה שהייתה בניסוי, תכפילו אותה ב300000 ותקבלו את

הנזק והעוצמה שתתרחש אם כוכב שביט קטנטן יתנגש בנו, ואני לא נדבר על פלנטה חס ולילה.

כמו שאמרתי,מקסימום שפצצה כזאת מאוד גדולה של מימן תגיע הוא הרס של 150 ק"מ בערך,מספיק כדי להוריד רבע מגוש דן

הקרינה מן הסתם תגרום לעוד כמה מאות אלפי מתים...וזוהי הסכנה הרצינית...

בכל אופן אם מדברים על שביטים,אז במקום לדבר על התנגשויות בת'רד זה,נסה לפתוח עוד נושא (חדש),גם כי הפורום לא משופע מהם וגם כי זה לא בדיוק קשור לנושא זה וגם כי זה יהיה יותר ענייני לדבר על זה בנושא חדש ולא בהקשר לנושא זה...אם אתה רוצה אני אפתח ת'רד כזה מחר כי עכשיו אני הולך לישון (מחר מבחן בעיצוב תוכנה) וויש מי לאק...לילה

פורסם
  • מחבר

גיא: ראה עריכה אחרונה שלי

אם אתה רוצה לפתוח ת'רד- you welcome

אני לא התכוונתי לסטות מהנושא, רק ציינתי עובדה מעניינת לדעתי.

פורסם

omg radius killing of 850 square miles?

ביי עולם!

פורסם

יש כמה דברים שהתעלמת מהם

בעקבות התגובה של התפרקות הגרעיניים

נוצר נשק מאוד קטלני ששמעת עליו הרבה אני מניח

ה EMP

שפשוט שורף כל מעגל אלקטרוני פועל

:)

דבר מאוד יעיל ומשעשע שבעוד אנו מדברים מנסים לגרום לו ללא ההרס הרב של פצצה גרעינית

ובנוסף לכל זה

לדעתי ההמצעה הכי מסוכנת של בני האדם היא הקפיטליסט לדעתי

;D

פורסם
  • מחבר

ElectroMagnetic Pulse או בקיצור emp

אני חושב שמישהו הזכיר את זה בדיון...בכל מקרה כמו שהבנתי הפצצות האלה כבר פעילות והאמריקאים

אף השתמשו בהם בעיראק אם אני לא טועה..

פורסם

ובנוסף לכל זה

לדעתי ההמצעה הכי מסוכנת של בני האדם היא הקפיטליזם לדעתי

;D

bloody communist....

איזה שטויות

פורסם

פעילות הם לא

:)

זה עדיין עובד רק בתנאי מעבדה בקני מידה מאוד מאוד קטנים

בכל אופן

קפיטליזם אולי לא קזה נורא

אבל אני לא קומוניסט

אני דמוקרט סוציאל

פורסם

pathfinder אתה מדבר יותר מדי שטויות על דברים שאתה לא מבין בהם, זורק מספרים לאוויר, אם אתה רוצה לשמור על הפורום הזה ברמה מקצועית כדאי שתגבה את הדברים שלך ע"י משהו.

פורסם
  • מחבר

pathfinder אתה מדבר יותר מדי שטויות על דברים שאתה לא מבין בהם, זורק מספרים לאוויר, אם אתה רוצה לשמור על הפורום הזה ברמה מקצועית כדאי שתגבה את הדברים שלך ע"י משהו.

כנראה שיש לך כמה בעיות קריאה...בוא ננסה לעזור לך

א. כל מה שאני מדבר עליו אני יודע. אני לא מביא עובדות שלא בדקתי קודם.

ב. אני מניח של"שטויות" אתה קורא נתונים על פצצת מימן, אבל אם תקרא היטב אתה תראה שהבאתי

שני ציטוטים ממקרות חיצונים כדי להדגים, אם זה לא מספיק לך אז אני יכול להביא עוד...

ג.אני מבין מהתגובה שלך שסיימת תואר שני בפיסיקה גרעינית אז אתה מוזמן לתרום לנו מהידע הרחב שלך ולתקן כל מידע

שגוי שאני כביכול כתבתי ולא גיביתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים