עבור לתוכן

על טכנולוגיית הגרעין, פצצות אטום, וכורים גרעינים

Featured Replies

פורסם

טעות בפיך,אישי החכם...

פצצת ניוטרונים היא פצצה אשר נמצאת בשימוש סדיר (לפי ידיעתי בינתיים רק בארה"ב),הבעיה בפצצת ניוטרונים היא שהכל מת...כולל פרחים עצים עשבים וכו',למזלנו טווח הפגיעה שלה לא גדול יחסית היא פשוט משמידה הכל...כך שאם תגיע לאזור כזה,יהיה שם שומם לגמרי (אולי ישארו גופות אבל גם מהם לא ישאר הרבה) לא משתמשים בה ממניעים הומניטריים....

דווקא פצצת הניוטרונים עדיפה על הפצצות הגרעיניות משתי סיבות -

- אמנם היא משמידה כל אורגניזם חי - אך היא משאירה את הסביבה ללא פגע (בניגוד לפצצה אטומית)

- כמו כן , בניגוד לפצצה אטומית שיירי הקרינה לא נשארים במשך שנים ארוכות. מה שהופך את הנשק הזה לעדיף, שכן אין סכנה שהנשורת תגיע אליך. ;D

• תגובות 80
  • צפיות 13.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דווקא פצצת הניוטרונים עדיפה על הפצצות הגרעיניות משתי סיבות -

- אמנם היא משמידה כל אורגניזם חי - אך היא משאירה את הסביבה ללא פגע (בניגוד לפצצה אטומית)

- כמו כן , בניגוד לפצצה אטומית שיירי הקרינה לא נשארים במשך שנים ארוכות. מה שהופך את הנשק הזה לעדיף, שכן אין סכנה שהנשורת תגיע אליך. ;D

גריי בהצלחה בקריירת הדיקטטורה...

בכל אופן פצצת ניוטרונים הורגת כל אורגניזם,גם את הצמחים והחיות....כך שאתה לא יכול להגיד שהיא לא פוגעת בסביבה...

אם אתה רוצה לכבוש עיר מבלי להרוס אותה...push the red button

(אבל עדיין אני לא מבין למה שתרצה להפוך עיר לעיר רפאים במקום להרוס אותה לגמרי...)

פורסם

למה להפוך את העיר לעיר רפאים? כדי שאחר כך אחרי שכולם ימותו אתה תגיע לשם והכל יהיה בשבילך כל המבנים של העיר = פחות השקעה בשיפוץ

פורסם
  • מחבר

אתם מדברים כאלה שטויות..למה להרוס? בשביל מה טובה פצצת אטום? בשביל להרוג

ולהרוס את הכל? זה אחת ההמצאות הכי מדהימות והכי מסוכנות שיש וחבל שאנשים מנצלים

את הטכנולוגיה הזאת לרעה. תזכרו, בכל מלחמה אין מנצח ואין מפסיד..כולם מפסידים. רצון שלי, וכוחות

של סופרמן ולא הייתה פה פצצת אטום אחת...

פורסם

רצון שלי, וכוחות

רצון שלי...ו...*צונזר עקב שימוש בוטה בתיאוריית השתלטות על העולם חולנית במיוחד*

ד"א לאיש שמעל פאט',למה שאני ארצה להשאיר עיר שלא חי בה בן אדם אחד,בשביל מה לשפץ אותה?

פורסם

אתם מדברים כאלה שטויות..למה להרוס? בשביל מה טובה פצצת אטום? בשביל להרוג

ולהרוס את הכל? זה אחת ההמצאות הכי מדהימות והכי מסוכנות שיש וחבל שאנשים מנצלים

את הטכנולוגיה הזאת לרעה. תזכרו, בכל מלחמה אין מנצח ואין מפסיד..כולם מפסידים. רצון שלי, וכוחות

אבל היא קיימת, וברגע שהיא קיימת ויש אותה למדינה אחת, גם השנייה תשאוף אליה, מחשש לאיום, והרצון לאיים.

אפשר לחשוב על פצצת האטום כעל גול עצמי, תראה למה היא נוצרה, ותראה מה קורה שהיא מגיעה (או תגיע) לידיים

הלא נכונות (איראן לדוגמא).

בכל אופן זה לא רק מהות הפצצה, אלה הטכנולוגיה והמידע שהתפתח והושג בעקבות המצאתה.

נ.ב

אתה לא יכול להגיד שזה לא נשק יעיל (ראה סוף מלחמ"ע ה-II, יפן) ;)

ועוד זאת הייתה אחת "קטנה" ביחס להיום...

פורסם

הסבר נחמד מאוד.

אפשר גם אחד על פצצות מימן?

פורסם

פצצת מימן.... אחחח.... כלי ההרס החזק ביותר...

רק בשביל להמחיש למי שלא יודע כמה גדולה ההשפעה שלה - בשביל להלפעיל פצצת מימן יש צורך לפוצץ פצצת אטום לפני בשביל להתחיל את הרצף

פורסם
  • מחבר

כמו שערן ציין פצצת מימן היא באמת כלי מהשטן.

היא עובדת על עקרון הפוך מפצצת אטום- במקום לפצל אטומים נוצר תהליך של איחוד אטומים.

האנרגיה שמשתחררת בתהליך היא הרבה יותר חזקה בעוצמתה מהאנרגיה של פצצת אטום רגילה,

שאגב חיונית לפיצוץ של פצצת מימן בגלל החום הרב שהיא יוצרת, שבלעדיו לא מתאפרשת תחילת התהליך.

פצצה אחת כזאת על ישראל ואין ישראל.

פורסם

פצצה אחת כזאת על ישראל ואין ישראל.

לא מדוייק. אני לא חושב שפצצה אחת תשמיד באופן מיידי אפילו את גוש דן. אני כמובן לא מדבר על ההשלכות שיהיו לפיצוץ כזה, שבוודאי יגרום לקריסתה של המדינה.

פורסם
  • מחבר

לא מדוייק. אני לא חושב שפצצה אחת תשמיד באופן מיידי אפילו את גוש דן. אני כמובן לא מדבר על ההשלכות שיהיו לפיצוץ כזה, שבוודאי יגרום לקריסתה של המדינה.

רק כדי להמחיש, עוצמה של פצצה כזאת הי פי 1000 יותר גדולה מפצצת אטום.

ברגע הפיצוץ ימחק מיידית אזור בקוטר של כ-1000 ק"מ ואני לא מגזים. הקרינה תגמור

את כל מה שנשאר תוך שעות.

פורסם

הייתי בטוח שהעיקרון בפצצת מימן הוא נזק עצום אבל לא מתמשך כמו במקרה של פצצת אטום...

פורסם
  • מחבר

הייתי בטוח שהעיקרון בפצצת מימן הוא נזק עצום אבל לא מתמשך כמו במקרה של פצצת אטום...

הקרינה היא אותה קרינה כי זה אותו תהליך רק reverse.

פורסם

אז אפקט הקרינה בפצצת מימן יכול להימשך שנים כמו בפצצת אטום?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים