עבור לתוכן

על טכנולוגיית הגרעין, פצצות אטום, וכורים גרעינים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

או קיי, דבר ראשון מה זה לעזאזל אנטי ניוטרון ? אתה כתבת פה הרבה תאוריות לא מוכחות (ניוטרונים הם דבק לפרוטונים.. אין לזה הוכחה)

ישנם יסודות שפולטים חלקיקי אלפא, He2+ , חלקיקי אלפא ניתן לעצור ע"י שימוש בנייר עיתון.

ישנם יסודות הפולטים חלקיקי בטא, שהינם אלקטרונים, ניתן לעצור אותם ע"י ברזל בעובי 2 מילימטר.

כאשר חלקיק בטא פוגע באטום אחר הוא מוסיף לו אנרגיה, כתוצאה מזאת האטום פולט קרינת גאמא.

קרינת גאמא לא ניתן לעצור!

ישנה טבלה שמראה את העובי הדרוש מחומר כדי להקטין את הקרינה פי 10, עופרת למשל זה בין 2 ל 6 CM.

אנטי נויטרון זה חלקיק המנוגד לנויטרון, כמו שיש אנטי אלקטרון וגם אנטי חומר. מוכח? יכול להיות שלא באופן

סופי אבל עדיין זה אחת התאוריות הרווחות בין המדענים כיום. חלקיק אלפא זהו He4 כי אין דבר כזה He2. ניתן

להגן על עצמך מקרינת אלפא ובטא על ידי הרבה אמצעים, לא חייב להיות דווקא ברזל.קרינת גמא, באמת לא ניתן לעצור, אלא

רק להחליש, כי זהו בעצם פוטונים שנעים באורכי גלים קטנים מאוד ולכן הם מאוד חדירים ובעלי אנרגיה גדולה מאוד.

עופרת בגלל המבנה שלה עוזרת לסננן חלק מהחלקיקים ולכן הקרינה נחלשת

• תגובות 80
  • צפיות 13.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טעות בפיך,אישי החכם...

פצצת ניוטרונים היא פצצה אשר נמצאת בשימוש סדיר (לפי ידיעתי בינתיים רק בארה"ב),הבעיה בפצצת ניוטרונים היא שהכל מת...כולל פרחים עצים עשבים וכו',למזלנו טווח הפגיעה שלה לא גדול יחסית היא פשוט משמידה הכל...כך שאם תגיע לאזור כזה,יהיה שם שומם לגמרי (אולי ישארו גופות אבל גם מהם לא ישאר הרבה) לא משתמשים בה ממניעים הומניטריים....

ד"א אם מדברים על קרינה אלקטרומגנטית ופצצות,אזי יש לנו גם פצצה שעובדת על עיקרון האלקטרו מגנטיות,פצצת ה-E BOMB החכמה של האמריקאים גורמת לפולס אלקטרו מגנטי שכידוע משבש תקשורת לסוגיה ושדרים ובכך גורמת לנפילה של כל מחשב ברדיוס גדול...בלי לפגוע בא אחד...בעתיד כנראה ישתמשו בה לשבש את מהלכי האוייב ויחידותיו (בטוח שהצבאות יהיו תלויים יותר במחשבים ובאמצעים טכנולוגיים מתקדמים יותר) במלחמה בין שתי אומות (או יותר) מתקדמות טכנולוגית...:)

לא בדיוק נפילה של מערכות מחשב...

בפיצוץ גרעיני,אחד מ"תופעות הלוואי", נוצר פעימה אלקטרו-מגנית, (Electro-Magnetic Pulse), טווח הפעימה זאת רחוקה הרבה יותר מהפיצוץ

וההדף שנוצר עקב ההיתוך, לכן באזורים שלמים גם שהיו מאוד רחוקים מהפיצוץ קורסות מערכות מיחשוב, אבל למה?

כי ה"תדר" שבו פועל הפעימה לא מסוכנת לאדם, אבל וואחד מסוכנת לכל סבב סיליקון (שכידוע מרכיב כל מערכת מחשב), הפעימה

גורמת לסיליקון להנמס, ולהפסיק לתפקד...

עד כמה שאני יודע, עוד לא הצליחו לפתח פצצת אטום אשר גורמת רק לפעימה אלקטרו-מגנטית ללא ההדף של הפיצוץ, אבל מדענים

הצליחו להגביר בהרבה את מרחק הפעימה בפצצה מאוד קטנה, כלומר רדיוס נזק קטן לאדם ולסביבה, רדיוס נזק גדול מאוד למערכות מיחשוב.

פורסם

לא בדיוק נפילה של מערכות מחשב...

בפיצוץ גרעיני,אחד מ"תופעות הלוואי", נוצר פעימה אלקטרו-מגנית, (Electro-Magnetic Pulse), טווח הפעימה זאת רחוקה הרבה יותר מהפיצוץ

וההדף שנוצר עקב ההיתוך, לכן באזורים שלמים גם שהיו מאוד רחוקים מהפיצוץ קורסות מערכות מיחשוב, אבל למה?

כי ה"תדר" שבו פועל הפעימה לא מסוכנת לאדם, אבל וואחד מסוכנת לכל סבב סיליקון (שכידוע מרכיב כל מערכת מחשב), הפעימה

גורמת לסיליקון להנמס, ולהפסיק לתפקד...

עד כמה שאני יודע, עוד לא הצליחו לפתח פצצת אטום אשר גורמת רק לפעימה אלקטרו-מגנטית ללא ההדף של הפיצוץ, אבל מדענים

הצליחו להגביר בהרבה את מרחק הפעימה בפצצה מאוד קטנה, כלומר רדיוס נזק קטן לאדם ולסביבה, רדיוס נזק גדול מאוד למערכות מיחשוב.

נכון,אתה צודק במאה אחוז,אבל כן יש פצצת אטום בעל הדף פיצוץ קטן מאוד מאוד אשר גורמת לפולס אלקטרו מגנטי עצום...הרבה יותר מזה של פצצה הגדולה ממנה פי כמה וכמה...כמו שאמרת,וזה מה שהתכוונתי...

ד"א הדבר הודגם מאוד יפה בסרט האקשן הזה,עם טום קרוז או ברוס וויליס,שבו פוצצה פצצת אטום תת קרקעית וגרמה לפולס עצום שהפיל את כל המערכות מחשוב...מצטער לא זוכר את שמו :(

פורסם

נכון,אתה צודק במאה אחוז,אבל כן יש פצצת אטום בעל הדף פיצוץ קטן מאוד מאוד אשר גורמת לפולס אלקטרו מגנטי עצום...הרבה יותר מזה של פצצה הגדולה ממנה פי כמה וכמה...כמו שאמרת,וזה מה שהתכוונתי...

ד"א הדבר הודגם מאוד יפה בסרט האקשן הזה,עם טום קרוז או ברוס וויליס,שבו פוצצה פצצת אטום תת קרקעית וגרמה לפולס עצום שהפיל את כל המערכות מחשוב...מצטער לא זוכר את שמו :(

מדוזה סאן? אני חושב שזה הסרט... הוא בעיקרון על פיתוח פצצת אלקטרו-מגנטיק פולס..

יש בו חלקים קצת הזויים אבל סרט חביב...

פורסם

ניראה לי שאני זוכר את הסרט הזה ואם אני לא טועה הוא היה עם ברוס ויליס. מדובר על מדען גאון מטורף (כמו תמיד) שהתנכלו לו (כמו תמיד) ורוצה להשמיד את העולם (כמו תמיד) על ידי בנית פצצה אטומית (כמו תמיד) רק שפה הצליחו להפיל את הפצצה לים והיא לא גרמה לאבידות בנפש אלא "רק" החשיכה את החוף המזרחי של ארה"ב.

פורסם
  • מחבר

ניראה לי שאני זוכר את הסרט הזה ואם אני לא טועה הוא היה עם ברוס ויליס. מדובר על מדען גאון מטורף (כמו תמיד) שהתנכלו לו (כמו תמיד) ורוצה להשמיד את העולם (כמו תמיד) על ידי בנית פצצה אטומית (כמו תמיד) רק שפה הצליחו להפיל את הפצצה לים והיא לא גרמה לאבידות בנפש אלא "רק" החשיכה את החוף המזרחי של ארה"ב.

חוץ מזה שמופיע שם פצצה אטומית אתה לגמרי טועה.

הנה הכרזה של הסרט:(מומלץ ביותר)

k19-widowmaker.jpg

פורסם

חוץ מזה שמופיע שם פצצה אטומית אתה לגמרי טועה.

הנה הכרזה של הסרט:(מומלץ ביותר)

k19-widowmaker.jpg

לא לא פאט'...אנחנו מדברים על משהו אחר...

פורסם
  • מחבר

אני הבאתי את הסרט שאני עליו דיברתי, זה לא מה שערן ניסה לומר?

פורסם

כתבה נחמדה מאוד, הייתי אמנם מפרט יותר ברמה גבוהה יותר למי שכן מבין ומילים מפוצצות לא מפחידות אותו :-)

היה קצת חסר תיאור של יסודות הפצצה עצמה וסוגי הפצצות וגם היה חסר איך מתחיל ונגמר התהליך... אבל חפיף, גם למדתי משהו D:

פורסם

PathFinder אני ממליץ לך ללמוד איך כותבים יונים

He2+

יון הליום שחסר בו 2 אלקטרונים.

EMP גורם לשינוי בשדה המגנטי --> שינוי בזרם --> זרם ענקי דרך מוליך קטן --> המוליך מתחמם --> סיליקון נשרף

לא שום דבר אחר שקשור לתדירות.

פורסם
  • מחבר

מה הקשר......התכוונתי להליום 4, ובארבע התכוונתי למסה אטומית,

בכלל לא התייחסתי לאלקטרונים.

פורסם

אני הבאתי את הסרט שאני עליו דיברתי, זה לא מה שערן ניסה לומר?

לא,ערן ניסה לחשוב על איזה סרט אני מדבר....בכל מקרה לגבי מה שערן אמר ניסיתי למצוא את הסרט גם בפילמוגרפיה של ברוס וגם של טום קרוז ולא מצאתי...

(או שלא הבנתי נכון)

בכל מקרה מה זה הקיי 19 הזה?

פורסם
  • מחבר

על צוללת גרעינית ש*כמעט* וגרמה למחמת עולם שלישית....בעיקרון

זה על המלחמה הקרה אבל יותר מצד רוסיה....שווה צפייה בהחלט, לא סתם

סרט אקשן הוליוודי.

פורסם

על צוללת גרעינית ש*כמעט* וגרמה למחמת עולם שלישית....בעיקרון

זה על המלחמה הקרה אבל יותר מצד רוסיה....שווה צפייה בהחלט, לא סתם

סרט אקשן הוליוודי.

חבר שלי תקע נוד בגבול וכמעט פתח במלחמה כימית נגד סוריה...:)

פורסם

אני לא מבין למה אנשים חייבים לדחוץ כאלה הערות חסרות טעם! זהו פורום מיקצועי לכל דבר, זה שהוא נמצא בקטגוריה האוף-טופיק רק מצביע על זה שהוא לא קשור ישירות למחשבים. הוא עדיין פורום מאד מאד מקצועי.

למען האמת הוא אמור להיות הכי מדוייק פה! כלומר בלי שטויות.

אז בבקשה ממכם, בלי ספאם ובלי טרוליזם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים