עבור לתוכן

כימיה - היווצרות היהלום

Featured Replies

פורסם

אבל היסוד הוא רק אטום אחד (וזה לפי הגדרה), העובדה שניתן למצוא מולקולות שמורכבות רק מיסוד אחד איננה הופכת את המולקולה להיות אותו יסוד.

לפחמן יש אינסוף צורות אפשריות בעיקרון כי אפשר לחבר אותו בשרשראות אינסופיות לעצמו.

אטום=יסוד=אטום, אין יסודות שמורכבים מיותר מאשר אטום אחד.

• תגובות 32
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא, אמירם, אתה טועה כאן ואני סגור על זה ב-100%. היסוד שמסומן כ-O מופיע בטבע בשני

אופנים ו O2 ו-O3, כשלראשון קוראים בד"כ גז חמצן ולשני גז אוזון. שתי המולקולות

האלה מורכבות מיסוד. אין O (g) לבדו בטבע בכלל, או לפחות לא בתהליכים

שמהווים חלק להסילבוס של כימיה 5 יח"ל.

פורסם
  • מחבר

אתם צודקים..... עכשיו מי שאמר שאפשר ליסרוט יהלום עם עוד יהלום אז תעשה ניסוי תיקח שני חתיכות זכוכית זהות ותשפשף אחד בשניה ותיראה מה התוצאה. זה רק רעיון לא יודע עם זה ניסוי מיקצועי כי זה תרכובת לא כמו יהלום שהוא מולקולה שבנויה מסוג של אטום אחד בלבד

פורסם

לא, אמירם, אתה טועה כאן ואני סגור על זה ב-100%. היסוד שמסומן כ-O מופיע בטבע בשני

אופנים ו O2 ו-O3, כשלראשון קוראים בד"כ גז חמצן ולשני גז אוזון. שתי המולקולות

האלה מורכבות מיסוד. אין O (g) לבדו בטבע בכלל, או לפחות לא בתהליכים

שמהווים חלק להסילבוס של כימיה 5 יח"ל.

אתה מבלבל שני דברים לא קשורים, זה שחמצן לא נמצא באופן טבעי בתור אטום בודד לא הופכת את O2 לצורה הבסיסית של חמצן. שום יסוד לא ישאר כאטום בודד פרט לגזים האצילים.

היסוד חמצן הוא O, המולקולה O2 איננה היסוד חמצן אלא מולקולה שמורכבת משני אטומים של חמצן.

גם הצורה הטבעית של מימן היא H2, אבל עדיין היסוד מימן הוא H אחד בלבד, H2 היא כבר מולקולה ולא יסוד.

בבתי חולים ומד"א כשאומרים חמצן מתכוונים ל O2, אבל זו לא הגדרה מדעית.

אם O2 היא הצורה הבסיסית של חמצן אז מגיע O בודד ל H2O ?

מים:

photo-water.jpg

מולקולה של מים: H2O

O2:

oxygen.jpg

מולקולה של O2:

O2

חמצן: O

מולקולה של חמצן: אין דבר כזה

אטום של חמצן: O

פורסם

הקשר בין אטומי הפחמן ביהלום ובגרפיט הוא בכלל אטומרי ולא קוולנטי. ומכאן מגיע החוזק! או החולשה... הכל תלוי במבנה

הגרפיט נראה כמו בניין רב-קומות בעוד שהיהלום נראה יותר כמו ערמה של חול...

פורסם

היום המורה שלי לכמיה(5 יחידות) דיברה על היהלום והיא אמרה שזה החומר הטבעי החזק ביותר ולאחר מכן היא אמרה שעובדים כרגע על חומר(סיבסוד של חומרים עם אני לא טועה) יותר חזק מיהלום ....

פורסם

בקצרה, מה שמתרחש בגרפיט הוא של-C (פחמן) יש ארבע אלקטרונים ברמה האחרונה, לכן הוא מסוגל ליצור 4 קשרים

נוספים, בדיוק כמו ביהלום, הגרפיט בנוי משכבות שכבות שביניהן אין קשר קוולנטי, ה-C יוצר 3 קשרים עם שאר ה-C

האלקטרון הבודד משייט לו בין השכבות, הוא חופשי, וזוהי הסיבה בעצם שהגרפיט מוליך חשמל (בכיוון אחד) והיהלום לא.

ביהלום לעומת זאת הפחמן © "מנצל" את כל ארבעת הקשרים שלו עם ה-C האחרים ואין אלקטרונים חופשיים, לכן אין מוליכות חשמלית

ביהלום. היהלום הוא סריג אטומרי ולכן המבנה החזק מאוד שלו.

פורסם

יהלום נוצר כתוצאה של פחמן בלחץ אדיר.

ישנם תהליכים אשר מנסים ליצור איתם "אבק יהלומים" בעזרת לחץ אדיר לפרק זמן קצר על פחמן.

ישנם כוכבים אשר מכילים פחם, פחמן וכתוצאה מהמסה האדירה שלהם, והלחץ העצום נוצרים שם כמויות לא מבוטלות של יהלומים בגדלים אדירים.

פורסם

יהלום נוצר כתוצאה של פחמן בלחץ אדיר.

ישנם תהליכים אשר מנסים ליצור איתם "אבק יהלומים" בעזרת לחץ אדיר לפרק זמן קצר על פחמן.

ישנם כוכבים אשר מכילים פחם, פחמן וכתוצאה מהמסה האדירה שלהם, והלחץ העצום נוצרים שם כמויות לא מבוטלות של יהלומים בגדלים אדירים.

היום כבר אפשר ליצר יהלומים באיכות לא רעה במעבדה אבל עדיין יש הבדל מיהלום טבעי ,

הרעיון הכללי הוא הפעלת לחץ אדיר וחום למספר שעות על גרפיט

ועוד בעיה אחת היא שהתהליך הוא די יקר ולא משתלם

פורסם

AMIRAM גופרית באה בטבע בצורה של S8 ועדיין יש לך חומצה גופריתית של H2SO4

בתהליך של הווצרות מים מחמצן ומימן (ע"י ניצוץ חשמלי) הניצוץ גורם לפירוק הקשר בין החמצנים לבין עצמם ובין המימנים לבין עצמם ונוצרים קשרים חדשים.

החומר החזק ביותר שקיים

CARBON NANOTUBE

תוכלו לקרוא עליו קצת יותר ב

http://www.personal.rdg.ac.uk/~scsharip/tubes.htm

פורסם

AMIRAM גופרית באה בטבע בצורה של S8 ועדיין יש לך חומצה גופריתית של H2SO4

בתהליך של הווצרות מים מחמצן ומימן (ע"י ניצוץ חשמלי) הניצוץ גורם לפירוק הקשר בין החמצנים לבין עצמם ובין המימנים לבין עצמם ונוצרים קשרים חדשים.

החומר החזק ביותר שקיים

CARBON NANOTUBE

תוכלו לקרוא עליו קצת יותר ב

http://www.personal.rdg.ac.uk/~scsharip/tubes.htm

בפעם המיליון, זה שמוצאים יסוד X במצב Y בטבע אינו הופך את מצב Y להיות המצב הבסיסי של היסוד.

היסוד הוא אטום בודד בלבד, בין זה לבין המצב הסביר למציאת היסוד אין שום קשר.

S8 כפי שכבר אמרתי איננה היסוד גופרית אלא מולקולה שמורכבת כולה מגופרית.

התכונות של S8 שונות מהתכונות של אטום הגופרית, היא איננה מייצגת את היסוד גופרית.

האטום הוא החלק הקטן ביותר שעדיין שומר על תכונות היסוד, כל מבנה שמכיל יותר מאטום אחד איננו יסוד אלא מולקולה גם אם הוא מורכב אך ורק מאטומים מסוג אחד.

S8 היא המצב שבו תימצא גופרית אילו הדבר היחידי שיש לה להגיב איתו הוא גופרית, אבל זה נובע מהתכונות של האטומים הבודדים - שכל אחד מהם הוא היסוד עצמו.

פורסם
  • מחבר

כן מאוד הדהים אותי עם הכוכבים בעלי כמויות אדירות של יהלומים.

אפשר לעשות איזה מישלוח קטן ;D ככה 50 קילו מיטען יספיק לי.

השאלה שלי זה האם יש תמונות של הכוכבים או שזה לפי השערות לפי תהליכים שקורים שם

פורסם

בטכנולוגיה הנוכחית אין שום סיכויי להגיע לכוכב כזה וגם אם כן זה יקח מאות מליוני שנים אז נראה לי שאתה יכול לוותר על הרעיון.

פורסם

היהלום הוא סריג אטומרי ולכן המבנה החזק מאוד שלו.

שוב, אין קשר. חוזקו של היהלום נובע מהמבנה שלו. אתה אומר שבגלל שהוא חומר אטומרי אז הוא חזק וזה לא נכון.

גפ גרפיט הוא חומר אטומרי אבל הוא רך מאוד.

פורסם

היהלום הוא סריג אטומארי בו כל אטום מקושר לארבעה אחרים במרחב. הגרפיט הוא סריג אטומארי בו כל אטום מקושר לשלושה אחרים - שחייבים, אם תנסו לצייר לכם תמונה בראש, להיות על אותו מישור. גרפיט עשוי מהרבה מישורים, או "שכבות", ולכן הוא רך מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים