עבור לתוכן

צריך המלצה לקניית הרדיסק חיצוני במארז או מארז והרדיסק.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני קונה הרדיסק נייד מחר או מחרתיים ואני צריך עזרה. לאחר קריאת מספר נעוצים ונושאים של משתמשים אני קצת מבולבל וקשה לי להחליט,

אני צריך הרדיסק נייד לגיבויי תמונות, מסמכים ואחסון סרטי HD . הכיוון הוא 2TB מכיוון שחצי ממנו אני כבר יכול למלא והעלות לשקל שלו הכי משתלמת.

ההתלבטות היא בין ‏My Book Essential Edition, 2TB USB 2.0 במחיר 770 ש"ח ,

ל כניית מארז חיצוני ‏Dynamode External USB 3.0 Hard Disk Enclosure במחיר 170 ש"ח

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbiyalik&uin=10287

והרדיסק פנימי כלשהו (כנראה WD).

למארז החיצוני יש יתרון ברור של ה USB3 (אם זה באמת יעבוד)

השאלות:

1) האם המארז החיצוני של Dynamode ידאג לקירור הנדרש להרדיסק?

2) האם שווה להתעסק ע ההרכבה בשביל התמורה של המהירות? אגב USB3 עובד עד 5Gb/s אבל ראיתי שההרדיסקים עובדים עד 3Gb/s ?!

3) האם הספק שמגיע עם המארז מתאים להרדיסק כזה?

אם למישהו יש נסיון עם המוצרים הללו אשמח להמלצות.

אשמח גם להמלצות אחרות בטווח המחירם הנ"ל.

תודה,

גיא

פורסם
  • מחבר

האם שווה לקנות את הדיסק קשיח "3.5 2000GB מסדרת SAMSUNG G3 Station ?

אני שואל כי בעבר הרחוק היה לי נסיון מר עם הרדיסק של SAMSUNG.

המחיר שלו מצויין 525 ש"ח

http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733486

פורסם

1) האם המארז החיצוני של Dynamode ידאג לקירור הנדרש להרדיסק?

2) האם שווה להתעסק ע ההרכבה בשביל התמורה של המהירות? אגב USB3 עובד עד 5Gb/s אבל ראיתי שההרדיסקים עובדים עד 3Gb/s ?!

3) האם הספק שמגיע עם המארז מתאים להרדיסק כזה?

1. אני לא רואה סיבה שלא. זה נועד לדיסקים קשיחים, בד"כ יש פתחי אוורור והמארז עצמו עשוי מאלומיניום. לא מצאתי ממה עשוי המוצר של Dynamode אבל לא נתקלתי בסיבה לדאגה.

2. תגדיר "להתעסק"? לא השוויתי מחירים כי זה תלוי בכל מיני משתנים אבל השילוב של מארז וכונן קשיח בנפרד אמור להיות גם זול יותר ולא רק להציע ממשק ביצועים טוב יותר. אגב יתרון נוסף הוא שתמיד ניתן לפרק את השילוב ולהרכיב כונן קשיח אחר בפנים.

למה שכל הנ"ל (מחיר, ביצועים, גמישות) לא יהיו שווים את ההרכבה? ההרכבה היא תהליך פשוט בד"כ.

בנוגע לביצועים- המספרים שרשמת הם רק מה שהממשקים מאפשרים (USB 3.0 ו-SATA 3.0Gb/s) ולא המהירויות בפועל. במציאות דיסק קשיח לא מגיע לביצועים של תקן SATA 3.0Gb/s ועל פי כך גם לא ינצל את תקן USB 3.0. עדיין השיפור בביצועים הוא גדול ביחס ל-USB 2.0 שמאפשר בד"כ 30MB/s או במקרה הטוב 40MB/s.

3. זה סטנדרט, אין סיבה שלא יתאים.

אגב רשמת שאם תבחר בשילוב מארז ודיסק קשיח אז תבחר בדיסק של WD. אני מציע שתעיין בסטיקי הכוננים המומלצים שבראש הפורום.

פורסם
  • מחבר

בסוף הזמנתי:

2000GB SAMSUNG G3 Station

דרך YNET ב 603 ש"ח כולל משלוח.

תודה על העצות. אגב השאלה המהותי היתה הם הקירור במארז הנפרד ספיק (הריי הוא לא תוכנן לפי הדיסק שאני קונה)

אפשר לנעול.

פורסם

תתחדש.

ולשאלתך- יספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים