עבור לתוכן

מארז למפרט משרדי: 350 ש"ח כולל ספק. מה כדאי?

Featured Replies

פורסם

אני בונה בקרוב כמה מחשבים עם מפרט משרדי, ואני מתעכב בבחירת המארז.

האם אפשר לקבל המלצה למארז שיהיה כך:

1. לא גדול מדי. יכול להתאים ללוח ATX, אבל שלא יהיה גדול מדי.

2. בא עם מאוורר (מספיק 1) אחורי שקט. עדיף 120 מ"מ.

3. עם יציאות USB בחלק האמצעי/עליון של המארז, אבל לא למטה: זה לא לעניין.

4. מישהו ראה את ה-HEC 66RC:

http://skypc.co.il/pl_product~CI-66RC-NPS~6~0.htm

זה מארז "הפוך". איך הוא? לא גדול / מכוער מדי?

עדיין לא החלטתי אם אני לוקח את ספק הכוח בנפרד. אני רואה שיש אצל סקיי באנדלים יפים של מארז + ספק של HEC סביב 250 ש"ח. מישהו יודע מה דגם הספק, והאם הוא בכלל מוצר מודרני?

אני מדבר על אלה:

http://skypc.co.il/pl_products~6~0~112-124.htm

מארזים שאני מכיר, אם תרצו להשוות אליהם:

HEC 6A19

Coolermaster Elite 342

Coolermaster RC 690

Antec 3480 + 4482 + 6580

Antec 300

Antec Sonata III

תודה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חושב לקחת את ה-HEC 63RA. מארז מודרני (דגם חדש), מאוורר 120 מ"מ אחורי, פורטים למעלה, יפהפה.

http://www.compucase-hec.co.uk/pccase_atx_63.htm

איזה ספק אני לוקח איתו? בדרך כלל אני לוקח Seasonic SS-350ET אבל זה לא ילך כי המארז "הפוך" והכבלים של ה-Seasonic קצרים מדי. הייתי לוקח Seasonic S12 330 אבל כבר אין בארץ! עסק ביש.

יש אצל RSM ספק EarthWatts 430 ב-178 ש"ח, כנראה טעות במחיר... הלוואי שלא.

פורסם
  • מחבר

^ המחיר לא טעות, אבל זה היה מבצע מוגבל ונשארה לי בדיוק יחידה אחרונה. לא יודע על מה ולמה. לקחתי. אין מבצע על ה-EarthWatts 380.

בכל אופן היות שיש לי כמה מחשבים לבנות השאלות עדיין פתוחות ואשמח לעצותיכם.

פורסם

אם יש מארז גנרי / חצי גנרי שנראה לך בנוי טוב תיקח (תעשה זיכוי אל הספק שמגיע איתו)

אם לא אז יש כל מיני מארזים שיכולים לייעץ לך אליהם (אני לא מכיר - כמעט כל המארזים שהתעסקתי איתם גנריים)

ספק של hec / fsp / seasonic - למחשב משרדי לא צריך יותר מהספק הבסיסי של כל אחת מהחברות, תוודא רק שיש להם הגנת זרם יתר. (OCP protection) ל hec ואוליי גם ל fsp יש כמה דגמים בלי. קיימים ספקים איכותיים יותר אבל היתרונות שלהם לא כזה משנים במחשב משרדי פשוט

פורסם

אם יש מארז גנרי / חצי גנרי שנראה לך בנוי טוב תיקח (תעשה זיכוי אל הספק שמגיע איתו)

אם לא אז יש כל מיני מארזים שיכולים לייעץ לך אליהם (אני לא מכיר - כמעט כל המארזים שהתעסקתי איתם גנריים)

ספק של hec / fsp / seasonic - למחשב משרדי לא צריך יותר מהספק הבסיסי של כל אחת מהחברות, תוודא רק שיש להם הגנת זרם יתר. (OCP protection) ל hec ואוליי גם ל fsp יש כמה דגמים בלי. קיימים ספקים איכותיים יותר אבל היתרונות שלהם לא כזה משנים במחשב משרדי פשוט

יש לי שאלה.

מה קורה אם ספק בלי הגנת זרם יתר? ???

פורסם

לכל ספק (חוץ מחלק מהספקים הגנריים), כולל ל hecים האמורים, יש הגנת עומס יתר ראשית. היא כמו המפסק הראשי בארון חשמל של הבית

בספקים שיש להם הגנת זרם יתר, יש הגנה נוספת לכל מסילה בנפרד. היא כמו המפסקים של כל חדר בארון חשמל

כלומר, אם יקרה מקרה שהזרם במסילה אחת גבוה מדיי בשביל המסילה אבל קטן יותר מהמקסימום של כל הספק, הספק ימשיך לעבוד ולא יתכבה ויכול להישרף

במחשב בסיסי ללא חומרה מתקדמת יש כמות קטנה יחסית של דרכים שבהם יכול לקרות עומס יתר, וברוב המקרים עומס יתר יהיה כזה שההגנה הראשית של הספק תזהה אותו ותתכבה. עומס יתר מהסוג הבעייתי כמעט תמיד קורה בגלל הוספת חומרה חזקה מדיי למחשב (בלי לבדוק אם הספק מתאים) ולא משינוי פנימי במחשב שקרה לבד

ספק ללא הגנת זרם יתר פחות בטוח מספק שיש לו את כל ההגנות, אבל המקרה שממנו ההגנה הזאת אמורה להגן לא ריאלי במחשב בסיסי (אם לא מתחילים לשדרג בצורה מאסיבית). למחשב מתקדם יש לקחת ספק שיש לו את כל ההגנות

אם קורה קצר ההגנה הראשית תגיב ותכבה את הספק

פורסם

עכשיו ברור לי. תודה על הסבר כמפורט

פורסם
  • מחבר

ל-11010010110, תודה על התשובות האיכותיות. ניסיתי בעבר להזדכות על ספק גנרי ולא הצלחתי. אני יכול לנסות שוב. מעניין כמה הוא שווה במכלול של ה-130 ש"ח...

למי שמתעניין ב-63RA הוא לא זמין בארץ, לצערי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים