עבור לתוכן

תאכלס - יש דבר יותר מהיר ממהירות האור ?

Featured Replies

פורסם

למי שמעוניין, יש פה אתר עם הרבה קטעי וידאו (במקור מדובר בתוכנית שלמה של 3 שעות) ועוסקים בנושא של תורת המיתרים. עוד לא יצא לי לראות ואני לא יודע עד כמה הם בהירים, כי הם מבוססים על ספר מסויים (היקום האלגנטי) שבזמנו התחלתי לקרוא והתייאשתי מרמת הסיבוך , אבל יאללה

http://www.pbs.org/wgbh/nova/elegant/program.html

• 6 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 54
  • צפיות 9.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר לשאול איך בדיוק מודדים מהירות אור?

פורסם

עם סטופר ממש ממש מהיר, ויד יציבה...... ;D

אני מניח ששולחים פולס של אור למרחק מסוים ובודקים אחרי כמה זמן הוא מגיע (למרחק גדול ועם שעונים מאוד מדויקים....)

אפשר לעשות את זה גם בעזרת אסטרונומיה בצורה כלשהי. (אבל אני מניח שזה פחות מדויק, כי זה מסתמך על משוואות ומדידות לא הכי מדויקות-נגיד בשנים במקום בשניות).

פורסם

במגזין science ישנה כתבה עכשיו שאומרת שישנן קרני אור שיכולות לעקוף אחת את השניה (במהירות).

חפשו את זה היכנשהו כאן:

www.science.com

פורסם

עד כמה שאני זוכר איינשטיין אמר ששום דבר שאנחנו מכירים לא מגיע למהירות האור, אבל יכול להיות שיש משהוא שאנחנו לא מכירים שהרבה יותר מהיר...

דרך אגב אם אני זוכר נכון המהירות של מהירות האור היא משהוא כמו 299,792.5 ק"מ בשניה...

פורסם

קצת קשה שיהיה חומר שנע יותר מהר ממהירות האור, כיוון שלחומר יש מסה, וגוף שנע במהירות האור ובעל מסה אילו הקטנה ביותר יוכל לעבור דרכך...

פורסם
  • מחבר

OFF TOPIC:

אחחחחח איזה ת'רדים מצוינים יש ל- HeaT-SinK ... 8)

פורסם

כאן אנחנו כבר נכנסים לחלק שאני יודע עליו פחות אז אני אשמח לתיקונים אם יש:

אם אני לא טועה תורת המיתרים אכן פותרת את זה אבל אין לה שום הוכחות ותיאוריה ללא הוכחה לא הרבה יותר טובה מלומר "ככה זה וזהו"

הסיבה העיקרי לזה היא שבשביל שתיאורית המיתרים תעבוד היא צריכה בין עשר לעשרים ושש מימדים ולא הוכיחו אפילו מימד חמישי עדיין אז זה בעייה

(המימדים הקיימים הם כמובן אורך רוחב גובה וזמן)

יש מספיק ויכוחים גם על כך שה"זמן" הוא מימד, אני אישית לא מאמין שיש מימד כזה שנקרא זמן. זו פשוט עוד דרך שהאדם קבע בכדי למדוד דברים, במקרה שלנו מהירות.

פורסם

אז כמה כמה יצא ברזיל - אורגוואי?

חחחח אני מרגיש לא קשור כאן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים