עבור לתוכן

תאכלס - יש דבר יותר מהיר ממהירות האור ?

Featured Replies

פורסם

בקשר לצימוד(entanglement)

http://www.perl.com/pub/a/2001/08/08/quantum.html

יש עוד מלא רק צריך לחפש entanglement בגוגל

מסתבר שישנם חלקיקים מסויימים אשר קשורים בקשר קוואנטי מסויים וכאשר קורה משו לחלקיק אחד הדבר קורה גם לחלקיק השני בזמן אפס

לא משנה מה המרחק ביניהם

כלומר התבצעה העברת מידע בין חלקיק אחד לשני במהירות אין סופית או זמן אפס

לאחרונה עשו ניסוי והפגיזו חלקיק כזה במליארדי פוטונים(קרן ליזר) והיא יצאה מן החלקיק השני בזמן אפס

אני יחפש על זה מאמר אם אני ימצא אני יביא לינק

בעיקרון תחפשו גם אתם מידע על תורת הקוואנטים ותורת המיתרים ואולי תמצאו גם משו בנושא

טיאוריית המיתרים בעברית רהוטה...

מי שמעוניין ללמוד עליה יותר בלי להיכנס למטמתיקה שלא בריאה למוח האנושי מוזמן לקרוא את סאגת "אנדר" של אורסון סקוט קארד

• תגובות 54
  • צפיות 9.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

By the way, the speed of light is 300,000 kph in a vacuum (speed in air is almost identical) but the speed of light inside liquids for example is lower.

זה KPS, לא KMH.

S=SECOND

פורסם

טיאוריית המיתרים בעברית רהוטה...

מי שמעוניין ללמוד עליה יותר בלי להיכנס למטמתיקה שלא בריאה למוח האנושי מוזמן לקרוא את סאגת "אנדר" של אורסון סקוט קארד

חחחחחח כמו שנאמר

"מי שקרא בפעם הראשונה את תורת הקוואנטים ולא הזדעזע עד כלות נשמתו לא הבין אותה"

אותו דבר עם תאורית המיתרים

יש ספר מצחיק על הנושא

זה על פיזיקאי משוגע(אחד הגאונים אבל עדיין משוגע)

אני חושב שקוראים לזה "אתה בטח מתלוצץ מר פיינמן"

שווה קריאה

פורסם

מי המחבר?

פורסם

לפי תורות היחסות מסה לא יכולה להגיע למהירות האור וזאת מפני שאז המסה שלה צריכה להיות אינסופית - לפי הנוסחה הבאה:

אם המהירות מגיעה למהירות האור אז כל במכנה שווה ל-0 ואז החלוקה נותנת לנו אינסוף.

חוץ מזה הכל עניין של הגדרה: אפשר לומר שיש דברים שעוברים את מהירות האור. השאלה היא מה התווך. ישנו אפקט בקרינה גרעינית שנקרא אפקט צ'רניקוב. זהו אפקט שקורה כאשר האלקטרונים עוברים את מהירות האור במים ולכן נראה מין אור כחול.

blueglow.jpg

כך בעצם אפשר לדעת אם כור גרעיני עבד או לא (אפילו אם כיבו אותו מזמן).

בקיצור ולעניין זה הכל עניין של הגדרה.

פורסם

מי המחבר?

לא מצאתי כרגע את הספר ככה שאני לא יודע אבל יש ספר אחר שמסביר הרבה דברים בפשוטת

"היקום האלגנטי מאת בריאן גרין" הוצאת מטר

פורסם

סבבה תודה

פורסם

תורת היחסות איננה מושלמת ואי אפשר לטעון שלא ניתן לנוע מהר יותר ממהירות האור.

ישנן תופעות בלתי מוסברות ע"י תורת היחסות שניתן להסביר ע"י מכאניקה קוואנטית, אך בבסיסן מכאניקה קוואנטית ותורת היחסות שוללות זו את זו. התוצאה היא שבמצבים מסויימים יש לבצע חישובים לפי מכאניקה קוואנטית ובמצבים אחרים לפי תורת היחסות, כאשר ידוע לנו מראש שאף אחת מהן איננה כל האמת. מכאניקה קוואנטית איננה שוללת תנועה מעל מהירות האור ואפילו מציעה מצבים שבהם הדבר אפשרי.

כמו כן כבר בוצעו ניסויים שבהם שודר מידע על פני מרחקים קצרים במהירויות העולות על מהירות האור.

השורה התחתונה היא שאין לזה תשובה כיום, ככל הנראה יש דברים שנעים מעבר למהירות האור אבל אין תשובה לגבי היכולת של עצמים מוצקים מאסיביים לבצע זאת.

יש לציין שגם תורת היחסות איננה שוללת תנועה במהירות העולה על מהירות האור אלא רק שוללת אפשרות של תנועה במהירות האור.

ההנחה שיש להאיץ ממהירות "תת אורית" אל מעבר למהירות האור יכולה להתברר כמוטעית, ותורת היחסות כלל איננה מגדירה הגבלות על עצמים שנעים מעבר למהירות האור.

פורסם

יש לי רק דבר אחד להוסיף בקשר לתיאורית היחסות:

אין שום צורך בתיאוריה אחרת כדי להפריך אותה היא מפריכה את עצמה וזה דבר ידוע

הסיבה היא שיש מצבים שתיאורית היחסות מנבאת שבהם היא קורסת (שהם המצב לפני המפץ הגדול וחורים שחורים אם זכור לי נכון)

לעומת זאת יש את מכניקת הקוונטים שמסתדרת יותר טוב עם דברים מסויימים אבל גם היא לא משתלבת עם החלקים של תורת היחסות שידוע לנו שהם נכונים

עקב המצב האבסורדי הזה שאין לנו אף תיאוריה על היקום שעובדת אז משתמשים בשתי התיאוריות האלה כל אחת בשביל התחומים שלה

שזה לכל הדיעות פיתרון דיי דבילי אבל זה מה יש

זה או זה או שפיזיקאים יצטרכו להודות שאין להם מושג על היקום (מדענים לא אוהבים להודות בזה כל כך)

כרגע המדע בחיפוש אחרי משהו שנקרא "תיאורית היחסות הקוואנטית" או משהו כזה שיאחד את שתי התיאוריות ללא הצלחה

עריכה: לקח לי דיי הרבה זמן לכתוב את התגובה הזאת ובזמן הזה אמירם כתב את אותו הדבר בעצם טוב נו שיהיה ;D

פורסם

החיפוש אחרי תורה כזאת שתאחד את שני התחומים(יחסות וקוואנטים) היא כבר מתבצעת

די הרבה זמן וללא הצלחה..מספרים שחלומו של איינשטיין היה למצוא תיאוריה כזאת אבל כפי

שכולנו יודעים הוא לא ממש הצליח בזה. הבעיה שיש יותר מדי אי התאמות בין שני תיאוריות ובמצב

כזה קשה מאוד למצוא משהו שיאחד אותם.

פורסם

תאכלס - יש דבר יותר מהיר ממהירות האור ?

לפי הפיזיקה ה"רשמית" והמקובלת של היום, חד וחלק לא.

עשו כבר ניסויים בטלפורטים והצליחו להעביר חלקיק ממקום למקום, אני לא יודע אם אתה יכול לקרוא לזה מהירות, זה אולי כבר מונח פיזיקלי אחר.

לפי דעתי אפשר להגיע ממקום למקום בצורה מהירה יותר מאשר בטיסה במהירות האור אבל זה לא הוכח, אני רק משאר את זה (עוד פעם, TELEPORT), השאלה האם זה נחשב מהירות, האם זה באמת קיים, מזה בכלל ? ואיך אתה באמת מגיע ממקום למקום אם אחרי הכל קיים דבר כזה...

פורסם

teleport?

עשו ניסויים בזה והצליחו...? באמת?

תפנה אותי בבקשה למקור "מהימן" שיאמת את העובדה הזאת, כי זה קצת נשמע לי כמו mambo jambo...

פורסם

הצליחו להעביר פוטון אחד אבל זה לא ידוע אם זה יצר העתק מדויק או לחילופין באמת העביר את זה

זה אולי נשמע לך אותו הדבר אבל המקור נהרס בתהליך אז אם זה יצור חי אז בעצם הוא מת ונוצר יצור אחר שנראה בדיוק אותו הדבר ואם זה בן-אדם אז זה לא יהיה אותו בן-אדם

פורסם

ככל הידוע לי, תורת המיתרים מצליחה לשלב את תורת היחסות והקוונטום בצורה טובה בלי לגרום לסתירות ביניהן, להיפך - (מספר רב של אבני בסיס בתורת המיתרים נובע מהצירוף של שתי התורות הקודמות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים