עבור לתוכן

תאכלס - יש דבר יותר מהיר ממהירות האור ?

Featured Replies

פורסם
;)
  • תגובות 54
  • צפיות 9.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ת'אכלס, אתה גם לא יכול להגיע למהירות האור. זאת המהירות הכי גבוהה בטבע, ומה לעשות לפי

מה שפיסיקה טוענת גם לא ניתן להתקרב אליה. הבעיה נעוצה בעובדה שככל שהמהירות שלך מתקרבת

למהירות אור אתה גן קצת "משמין" כלומר המסה שלך גדלה. ומכיוון שהמסה שלך גדלה נדרש כוח יותר גדול להגדיל

את המהירות וכך זה בלולאה אינסופית. אם אתה מעוניין אתה מוזמן לקרוא על תורת היחסות הפרטית של אינשטיין

שדנה בהרחבה בפרטים כאלה, אבל כעקרון גם ההסבר שלי אמור להספיק.

פורסם

טוב, זה עיניין מסובך, אז על רגל אחת:

האור נע במימד אחר מהמימד שאנחנו חיים בו, המימד הזה נקרא SUB SPACE, כעקרון אפשר "להקפיץ" חפץ מסויים למימד הזה עם מהירות פיזית של נגיד 600 קמ"ש ואז הוא ינוע ב600 קמ"ש בתוך מימד שנע במהירות האור, בנוסף לכך חלק ממהקפצה לSUB SPACE מתבצעת ע"י "מתיחה" של חלל רגיל וכעיקרון אתה יכול למתוח את החחל ככה שתנוע במהירות של מהירות האור 9.99 שזה אומר מהירות האור באצרת 9.99 שזה מהיר מאוד.

זה על רגל אחת... אז יש הרבה דברים שהשמטתי.

יאיר.

פורסם

לפי תורת הייחסות אין מהירות גבוהה יותר ממהירות האור. אבל זה רק בהנחה שהתאוריה הזו נכונה.

המדהים הוא שלמרות שהיום כל ילד יודע מהי מהירות האור, אנחנו לא יודעים הרבה מעבר לזה - מה שמאפשר מספר תאוריות מעניינות ומטורפות למדי בנושא.

לא מעט תאוריות (ודווקא תאוריות די מכובדות)טוענות כי המושג "מהירות האור" הוא חסר משמעות. אותם מדענים משתמשים בעקרון הדואליות על מנת להקיש שמהירות האור יכולה להיות קיימת וגם לא קיימת.

לטעמי מדובר בתאוריות מופרכות לחלוטין שמזכירות יותר מד"ב ופילוסופיה ממדע אמיתי, אך בהסתמך על כך שתאוריית היחסות שהיתה בדיחה מלפני מאה שנה, היום היא כמעט בלתי מעורערת (למרות שיש מספר תורות נוספות בלתי מעורערות שסותרות אותה) , האמת שאי אפשר לדעת מה נכון ומה הוא סתם רעיון משוגע.

פורסם

מה שאמרתי הוא לא תאוריה, כבר בנו מכשירים שעובדים על בסיס הSUB SPACE...

ד"א

כבר הוכיחו שתאורית היחסות אינה נכונה ומהירות האור היא דינמית ולא סטטית כמו שאלברט טען.

יאיר.

פורסם

לכל הסקפטים בעניין התשובה היא חד וחלק .......כן

מדוע?

זה פשוט, ביקום יש חלקיקים בשם טכיון, כמובן שמעתם בסדרות המדע הבדיוני את השם,

טכיון הינם חלקיקים יותר קטנים מאטום אשר נעים במהירות יותר גבוהה ממהירות האור!

לדוגמא, כל הזמן עוטפים אותנו חלקקים אלו אך אנחנו לא יכולים לראות אותם בכלל,

בשביל החלקיקים הללו כדור הארץ בכלל אל קיים, הם ממשכים דרכו כאילו כלום.

איך גילו?

בתאוריה נוצר חור אשר לא הסביר דברים כמו במפץ הגדול,

שנים של בדיקות ומחקרים גילו כי בניסוי חפרו מתחת לאדמה חור עצום ומילו אותו במים כבדים.

חלקקי טכיון אשר עוברים בדרך המים ההלו נפגשים באטומי מים כבדים, פגיע זו מייצרת אנרגיה.

האנרגיה כלכך חלשה שצריך אלפי חיישנים מסביב אותו כדור מים .

גילוי כי חלקיקים אלו נעים במהירות פי כמה יותר גבוהה ממהירות האור.

לכן התשובה היא כן.

פורסם

מסתבר שישנם חלקיקים מסויימים אשר קשורים בקשר קוואנטי מסויים וכאשר קורה משו לחלקיק אחד הדבר קורה גם לחלקיק השני בזמן אפס

לא משנה מה המרחק ביניהם

כלומר התבצעה העברת מידע בין חלקיק אחד לשני במהירות אין סופית או זמן אפס

לאחרונה עשו ניסוי והפגיזו חלקיק כזה במליארדי פוטונים(קרן ליזר) והיא יצאה מן החלקיק השני בזמן אפס

אני יחפש על זה מאמר אם אני ימצא אני יביא לינק

בעיקרון תחפשו גם אתם מידע על תורת הקוואנטים ותורת המיתרים ואולי תמצאו גם משו בנושא

פורסם

השאלה המתבקשת...לפי מה נקבעת מהירות האור?

פורסם

השאלה המתבקשת...לפי מה נקבעת מהירות האור?

הרבה דברים.

מרחק מהשמש לכדור ארץ והזמן שלוקח לשמש להגיע לכאן(8 דקות ומשהו)..יש עוד דרכים

כמובן פשוט זאת היחידה שעולה לראש כרגע.

פורסם
  • מחבר

שיו כמה תשובות מעניינות . .

הדבר היחיד שאני יודע זה שמהירות האור זה 7 סיבובים סביב כדה"א בפחות משניה (לפי מסטיק בזוקה)

אבל עכשיו אני יודע עוד !!

פורסם

אוקיי עכשיו נזכרתי

קוראים לזה תופעת ה"צימוד"

אני עכשיו יחפש על זה

פורסם

מהירות האור היא 300000 קילומטר בשניה.

לדוגמא האור שאתה רואה בשמים מכוכבים מרוחקים מגיע אלינו אחרי כמו מאות/אלפי/מילוני שנים מכוכבים כמו השמש שלנו שנמצאים במרחבי היקום.

פורסם

לפי מה שאני זוכר מקורס פיזיקה במכון וייצמן (קורס מחויבות אישית :P), מהירות האור היא 299,992.457 ק"מ בשניה והיא קבועה (סטטית, לא דינמית - הכוונה שהיא לא תלויה במהירות המקור שממנו היא יוצאת). בקורס הזה אמרו לי שלא הצליחו להוכיח שיש משהו שנע במהירות גבוהה במהירות האור.

למרות זאת, אני זוכר שקראתי פעם מאמר על גל כבידה, שהוא למעשה כוח הכובד הנובע ממסה מסויימת של גוף. לפי המאמר, הגל הזה נע במהירות שהיא פי 310 ממהירות האור שהיא 92,999,831.67 ק"מ בשניה

פורסם

By the way, the speed of light is 300,000 kph in a vacuum (speed in air is almost identical) but the speed of light inside liquids for example is lower.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים