עבור לתוכן

מחפש אל פסק למערכת חדשה שהספק שלה הוא 620W (מה האופציות שלי?)

Featured Replies

פורסם

אני מחפש אל-פסק. כאשר אני לא ממש מבין בזה

זה הספק שהיה לי

sea sonic s12-2 620 w

היתי רוצה שגם המסך 75W ,המודם והנתב (12W כל אחד) גם היו מחוברים

מה אתם אומרים?

פורסם

תלוי מה אתה רוצה מה UPS

מבנה : יש interactive ויש online. ויש מגן ברקים פשוט שאינו UPS

מגן ברקים : נותן הגנה בינונית עד טובה מקפיצות מתח, מתח גבוה / נמוך, והגנה בינונית עד נמוכה מברקים (רוב המחשבים נהרסים דווקא מקפיצות מתח או מתח לא תקין, ולא מפגיעת ברק). אינו מגן מכיבוי לא מסודר של המחשב. להגנה על מחשב ביתי או משרדי מנזק לחומרה בחורף, קח מגן ברקים שמכיל הגנת השהייה, הגנת מתח גבוה / נמוך, והגנת ברקים

אינטראקטיב UPS : מאפשר למחשב להמשיך לעבוד כמה דקות אחריי התחלת הפסקת חשמל. בניגוד למה שמקובל לחשוב, ה UPS אינו מגן מקפיצות מתח, מתח גבוה / נמוך או ברקים. רק בחלק מה UPSים מסוג אינטראקטיב (האיכותיים יותר) יש מגן ברקים מובנה שנותן את ההגנות האלה. (ניתן לחבר מגן ברקים פשוט ו UPS פשוט כדיי לקבל את 2 ההגנות ביחד). כיבויים לא מסודרים של המחשב יכולים לגרום למחיקה של קבצים שהיו פתוחים על המחשב באותו זמן ולא נשמרו, אבל לא יכולים לגרום להרס החומרה של מחשב. אם אתה רוצה כיבוי מסודר של המחשב ללא איבוד מידע במקרה של הפסקת חשמל, קח UPS אינטראקטיב אם מגן ברקים מובנה או UPS אינטראקטיב ובנוסף מגן ברקים

אונליין UPS : נותן הגנה מוחלטת למחשב מכל בעיות החשמל, ומסנן את החשמל שעובר בו. יקר מאוד. חיוני בחלק קטן מהמקרים ומיותר במחשב ביתי או משרדי

קיימים UPSים זולים ולא איכותיים (בדרך כלל מסוג אינטראקטיב) שיכולים לייצר בעצמם מכת מתח שיכולה להרוס את המחשב, ולכן רצוי לא לבחור UPSים לא איכותיים

סוג הגל : קיימים כמה צורות גל חשמליות : גל sine (כמו בחשמל ראשי רגיל), גל מרובע, וגל שלבים (modified) אם כמויות שונות של שלבים

גל מרובע או גל שלבים שיש לו פחות מ 2 שלבים יכול לשרוף ספקי כוח של מחשב שיש להם PFC (בספקים איכותיים כמו seasonic יש PFC)

גל sine או גל שלבים שיש לו 3 שלבים ומעלה מתאימים לכל הספקים. UPS של גל sine פחות יעיל בחשמל ויותר יקר

מגן ברקים שאינו UPS תמיד נותן גל sine

לסיכום :

אם אתה רוצה הגנה מנזק לחומרה של המחשב, קח מגן ברקים שמכיל הגנת השהייה, הגנת מתח גבוה / נמוך והגנת ברקים

אם אתה רוצה הגנה מנזק לחומרה והגנה ממחיקת קבצים שהיו פתוחים במקרה של הפסקת חשמל, קח UPS אינטראקטיב איכותי שנותן גל 3 שלבים ומכיל מגן ברקים מובנה, או UPS כזה ללא מגן ברקים + מגן ברקים פשוט

בעומס מקס' אל המחשב כל הציוד לוקח כ 900 W שהם כ 1150 VA, כלומר אתה צריך UPS 1150VA בערך. אם המחשב לא מנצל את העומס המלא של הספק באף מקרה, ניתן לקחת UPS קטן יותר בהתאמה

קיימים UPSים שמכילים כמויות וסוגים שונים של סוללות - מה שמשפיע אל אמינות והזמן שהוא מחזיק בהפסקת חשמל

פורסם
  • מחבר

כרגיל תגובה מהירה ולענין בצורה מעולה :)

אז לפי מה שאני מבין הסיכוי שהיה בעיה בחומרה זה רק משנוים קצונים בתדר של החשמל ולא מנתוק פתאומי .

רק שאלה כללית אם אני באמצע התקנה של וינדוס ויש הפסקת חשמל זה גם לא פוגע בחומרה ?

בגדול אותי מענין החומרה,

יש מצב שאתה ממליץ לי על מגן ברקים אכותי ומשתלם ?

ואל פסק אינטראקטיבי בסיסי עם מגן מפני מגן ברקים רק כדי לראות את ההפרש מחרים ...

ושוב תודה רבה

פורסם

כיבוי פתאומי לא יכול להרוס חומרה חוץ אוליי מאם בידיוק באותה שניה עידכנת ביוס

אין לי הרבה ניסיון אם מגיני ברקים חדשים (בדקתי פעם דגם של GPT שלא מיוצר יותר ושונה ממה שיש להם היום)

ל UPS ממש פשוט אין הגנות של מגן ברקים

פורסם

תלוי מה אתה רוצה מה UPS

מבנה : יש interactive ויש online. ויש מגן ברקים פשוט שאינו UPS

מגן ברקים : נותן הגנה בינונית עד טובה מקפיצות מתח, מתח גבוה / נמוך, והגנה בינונית עד נמוכה מברקים (רוב המחשבים נהרסים דווקא מקפיצות מתח או מתח לא תקין, ולא מפגיעת ברק). אינו מגן מכיבוי לא מסודר של המחשב. להגנה על מחשב ביתי או משרדי מנזק לחומרה בחורף, קח מגן ברקים שמכיל הגנת השהייה, הגנת מתח גבוה / נמוך, והגנת ברקים

אינטראקטיב UPS : מאפשר למחשב להמשיך לעבוד כמה דקות אחריי התחלת הפסקת חשמל. בניגוד למה שמקובל לחשוב, ה UPS אינו מגן מקפיצות מתח, מתח גבוה / נמוך או ברקים. רק בחלק מה UPSים מסוג אינטראקטיב (האיכותיים יותר) יש מגן ברקים מובנה שנותן את ההגנות האלה. (ניתן לחבר מגן ברקים פשוט ו UPS פשוט כדיי לקבל את 2 ההגנות ביחד). כיבויים לא מסודרים של המחשב יכולים לגרום למחיקה של קבצים שהיו פתוחים על המחשב באותו זמן ולא נשמרו, אבל לא יכולים לגרום להרס החומרה של מחשב. אם אתה רוצה כיבוי מסודר של המחשב ללא איבוד מידע במקרה של הפסקת חשמל, קח UPS אינטראקטיב אם מגן ברקים מובנה או UPS אינטראקטיב ובנוסף מגן ברקים

אונליין UPS : נותן הגנה מוחלטת למחשב מכל בעיות החשמל, ומסנן את החשמל שעובר בו. יקר מאוד. חיוני בחלק קטן מהמקרים ומיותר במחשב ביתי או משרדי

קיימים UPSים זולים ולא איכותיים (בדרך כלל מסוג אינטראקטיב) שיכולים לייצר בעצמם מכת מתח שיכולה להרוס את המחשב, ולכן רצוי לא לבחור UPSים לא איכותיים

סוג הגל : קיימים כמה צורות גל חשמליות : גל sine (כמו בחשמל ראשי רגיל), גל מרובע, וגל שלבים (modified) אם כמויות שונות של שלבים

גל מרובע או גל שלבים שיש לו פחות מ 2 שלבים יכול לשרוף ספקי כוח של מחשב שיש להם PFC (בספקים איכותיים כמו seasonic יש PFC)

גל sine או גל שלבים שיש לו 3 שלבים ומעלה מתאימים לכל הספקים. UPS של גל sine פחות יעיל בחשמל ויותר יקר

מגן ברקים שאינו UPS תמיד נותן גל sine

לסיכום :

אם אתה רוצה הגנה מנזק לחומרה של המחשב, קח מגן ברקים שמכיל הגנת השהייה, הגנת מתח גבוה / נמוך והגנת ברקים

אם אתה רוצה הגנה מנזק לחומרה והגנה ממחיקת קבצים שהיו פתוחים במקרה של הפסקת חשמל, קח UPS אינטראקטיב איכותי שנותן גל 3 שלבים ומכיל מגן ברקים מובנה, או UPS כזה ללא מגן ברקים + מגן ברקים פשוט

בעומס מקס' אל המחשב כל הציוד לוקח כ 900 W שהם כ 1150 VA, כלומר אתה צריך UPS 1150VA בערך. אם המחשב לא מנצל את העומס המלא של הספק באף מקרה, ניתן לקחת UPS קטן יותר בהתאמה

קיימים UPSים שמכילים כמויות וסוגים שונים של סוללות - מה שמשפיע אל אמינות והזמן שהוא מחזיק בהפסקת חשמל

שטויות במיץ.

קודם כל יש שלושה עיקריים

Standby, שאפילו הוא מספק הגנה מפני נחשולי מתח(Surge), כמעט לא מיוצרים היום(פעם לפני 10+ שנים הם היו הזולים), כאשר ההזנה במצב רגיל מגיע במקביל לממיר הAC-DC של הUPS, שנמצא לאחר מייצב המתח של הUPS. הUPS מגן מפני "נחשולים" אבל לא מפני תת מתח, וברגע שיהיה תת מתח הוא יעבור למצב של עבודה מול סוללה.

Line-interactive - זהו UPS שמכיל AutoTransformer, שמאפשר לו להמשיך לספק הספק גם במצב של תת מתח או נחשול(עד לאחוז מסויים) ללא צורך בשימוש בסוללה, ע"י תיקון המתח שנכנס.

כיוון שכל הUPSים היום תומכים ב50/60hz וב 220-240 או אפילו ב110-240 לכולם יש AutoTransformer מובנה, ולכן לא תמצא היום UPS שהוא לא LIPS, אין סיבה לא לייצר אחד בגלל הרכיבים שזמינים היום בשוק.

Online/DC - זהו UPS שבו ההספק מגיע תמיד ממיר הDC-AC כלומר מהמצברים, זהו UPS יקר, בד"כ לא זמין בתצורה של Singlebox, ומדובר על UPS שמסוגל להוציא ולקבל מתחים משתנים בהתאם להגדרות ולטווח הסיבולות שלו.

יש כמובן UPSים שפועלים על 2 השיטות האלה, או שיטות נוספות שהן יותר אקזוטיות(כמו UPSים מכאניים לדוגמא, שבד"כ מותקנים בשביל החצי דקה-דקה עד שלוקח לגנרטור להתחיל לעבוד בבתי חולים, DatacenterHם גדולים וכו').

פורסם
  • מחבר

למען האמת אני צריך משהו פשוט שיגן לי על המחשב.

כמובן שהעדיפות הראשונה שלי זה החומרה. תוכנה תמיד אפשר לשחזר.

זה המפרט של המחשב אם זה עוזר במשהו

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=464632.20

פורסם

חברת רוזטק שידועה בסוללות למכישירי אל פסק, מארזים וגם כמובן ספקי כח אנרמקס, מביאה גם מכשירי אל פסק איכותיים. הם מתאימים לספקי כח עם תיקון מקדם הספק אקטיבי (active pfc). תתקשר ותשאל מה מתאים לך והיכן קרוב אליך אפשר להשיג. בעיקרון הספק מכשירי אל פסק מוגדרים ביחידות VA (וולט-אמפר) ומכפילים ב-0.65 כדי לקבל הספק W (וואט) מירבי שניתן לקבל מהם. לא יודע כמה באמת צורך המחשב שלך (להערכתי יותר קרוב ל-420 וואט בניצול 90 אחוז עומס על המעבד), אם בפועל צריך הספק של בערך 420 וואט לפי החשבון שעשיתי עם כרטיס 5850 אחד, תוסיף על זה כל מה שציינת נניח 100 וואט ביחד , יוצא 510-520 וואט. צריך אל פסק של 800VA. בתוספת רזרבה או אפשרות להגדלה בעתיד ממליץ של 1000VA טוב .

לחישוב הספק של ספק כח נדרש לפי נתוני מחשב עיקריים:

http://extreme.outervision.com/PSUEngine

פורסם

קצת יותר הסבר אל החישוב VA / W:

כמה W :

ה W שכתוב אל הספק הוא W מקסימלי שהוא יכול להעביר לתוך המחשב, אבל יכול להיות שהמחשב לוקח פחות. ניתן לקחת את ה W שכתוב אל הספק (ויתכן שנקבל UPS גדול יותר ממה שצריך - יקר יותר אבל מתאים) או לחשב את ה W האמיתי של המחשב אם כלי כמו antec psu calculator

ה W שקיבלנו הוא כמה המחשב לוקח. לספק כוח איכותי יש 80 % יעילות כלומר הספק לוקח מה UPS פי 1.25 W

למשל, ספק של 400 W בעומס מלא יקח מהחשמל 500 W

כמה VA :

לכל מערכת חשמלית יש הספק שהיא לוקחת שנמדד ב W (ואט). רוב הספקים של מחשב וכדומה לוקחות את ההספק בצורה של פולסים קצרים וגבוהים ולא בצורה רציפה. השיא של כל פולס כזה גבוה יותר ובתוכו עובר הספק גבוה יותר. ההספק הגבוה יותר מחושב לפי הזרם של הפולס * מתח וכך מקבלים הספק נוסף ב VA

בספקים גנריים הפולסים דיי גדולים וניתן להניח שה W הוא רק 0.5 - 0.65 מה VA כלומר VA גדול פי 2 בערך

בספקים שיש להם PFC התפקיד של PFC הוא להחליק את הפולסים האלה, כך שבספק PFC טוב ה VA הוא יותר באיזור של פי 1.1 - 1.2 מ W

למשל, אותו ספק של 400 W שלוקח מהחשמל 500 W יקח 550 - 600 VA

כמה בסך הכול :

לספק נוסיף את המסך, ציוד רשת וכדומה (הספקים שלהם ללא PFC כלומר אותם יש לחשב לפי VA = W כפול 2)

למשל אם מוסיפים מסך של 75 W הוא יקח 150 VA. ביחד אם המחשב זה 700 - 750 VA

כל המספרים כאן הם לדוגמא, יתכן שהמחשב שלך בהספק שונה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים