עבור לתוכן

Future Media Architects

Featured Replies

פורסם

בעקבות הדיון:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=477700.0

שגלש לנושא של domain squatting וכו', מצאתי את Futrue'>http://www.fma.com/index.html"]Futrue Media Architects שלהם אלפי דומיינים "נחשקים"(mp3.tv, fed.gov, jackass.com וכו'). רק מה? האתרים האלו לא מעודכנים לחלוטין (ממליץ להיכנס לjackass.com, זה מאוד משעשע) - אין בהם בכלל פרסומות אך הם גם לא למכירה(כפי שמצויין בabout us של FMA).

מישהו יודע או יכול להסביר מה הם FMA בעצם? מה הם עושים? למה הם עושים את זה? איך הם מרוויחים כסף?

ומעין שאלת בונוס - איך מגיעים למצב שבבעלותך אלפי דומיינים? לא כל הדומיינים בעולם שייכים לאיזשהו אירגון ללא מטרות רווח או משהו בסגנון? קצת איבדתי את הצפון בקטע הזה...

פורסם
  • מחבר

קראתי את זה עוד לפני שפתחתי את הדיון - זה לא עונה לי על אף אחת מהשאלות.

פורסם

אם השאלות שלך איך רישום DNים עובד אז לא, רישום דומיינים עובד בצורה מאוד פשוטה.

יש לך את ICANN שמנהלת את רישום כתובות ה-IP ורישום שמות המתחם בעולם, בגדול היא אחראית על פיקוח על חלוקת כתובות IP, על ניהול הtop level domains ועל ניהול ה-root dns servers, שאת רובם מבצעים גופים אחרים כמו IANA, צבא ארצות הברית\מהשהב"ט האמריקאי, וחברות פרטיות כמו Verisign, את רישום כתובות האתרים עצמם מבצעות חברות פרטיות, וגם רוב ניהול הTLDים עצמו כבר עבר ליידים פרטיות.

פורסם
  • מחבר

ואיך חברה פרטית כלשהי יכולה שיהיה לה את הזכות על דומיין כמו "sex.com" או "whitehouse.com" וכו' וכו'? למה לחברה הפרטית יש את הזכות על הדומיין הזה(ועקב כך הזכות להקים בו אתר, למכור אותו וכ') ולי אין?

למרות שלא זו השאלה שלי, אלא:

בעקבות הדיון:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=477700.0

שגלש לנושא של domain squatting וכו', מצאתי את Futrue'>http://www.fma.com/index.html"]Futrue Media Architects מה הם עושים? למה הם עושים את זה? איך הם מרוויחים כסף?

פורסם

^ ברגע שאתה, או כל חברה או גוף אחר קונים שם דומיין מסוים אז הוא בבעלותך עד שתחליט למכור אותו או לא לחדש אותו. הרבה אנשים עשו כסף לא רע בתחילת ימי "בועת האינטרנט" מקניית דומיינים שאחר כך הפכו למבוקשים ואז מכרו אותם בסכום גדול משמעותית מהסכום שבו קנו אותם. היום המצב כבר הרבה יותר מסובך כי השוק רווי מאוד.

מבחינה משפטית -- כמעט כל התוכן שברשת הוא קניין רוחני, החל משמות מסחריים של חברות, אתרים, מוצרים ושירותים ועד לתוכן עצמו. קיימים חוקים שמיועדים להגן על הקניין הרוחני הזה, ובאופן ממוקד יותר, על קניין רוחני כפי שמוצג ברשת (התפתחות האינטרנט הציבה אתגרים חדשים שלא היו מכוסים בעבר במסגרת החוק מכיוון שלא היו קיימים).

בכל הנוגע לשמות דומיינים, קיימים חוקים שמטרתם לצמצם שימוש לרעה וניצול של דומיינים שנמצאים בבעלות של מישהו אחר. בדרך כלל מדובר בדומיינים שהצליחו או של חברות מצליחות שמישהו מנסה לקבל רווח אישי משימוש כזה או אחר בשמן. היו לא מעט מקרים בהם חברות (כאן מדובר בדרך כלל בתאגידים) שתבעו אנשים שקנו את שם הדומיין שלהם עוד בימים הראשונים של האינטרנט (לפני שהחברות עצמן עלו על הפוטנציאל שטמון באינטרנט ולא טרחו לקנות את שם הדומיין של עצמן) וזכו בתביעות מכיוון שבית המשפט פסק שמדובר בשם מסחרי של החברה ושלכן שם הדומיין שייך לה ועל בעל הדומיין למסור להם אותה ללא פיצוי או תמורת סכום סמלי (ולא עשרות אלפי דולרים כפי שחלקם ציפו מכיוון שקניית שם דומיין המבוסס על מוניטין שנמצא בבעלות של מישהו אחר למטרות רווח הוא בדיוק אחד מהשימושים לרעה איתם מנסים להתמודד החוקים). היו גם מקרים שההכרעה הייתה הפוכה (כלומר בית המשפט פסק לטובת מחזיק הדומיין ולא החברה).

זה תחום שהוא עדיין מאוד בעייתי מבחינה משפטית וחובת ההוכחה היא בדרך כלל על התובע. כל עוד לא הוכח מעל לכל ספק שיש כוונה לעשות שימוש לרעה בשם הדומיין, או שרישום שם ה דומיין מפר את החוק (כמו במקרה של סימנים מסחריים) הרבה פעמים ההכרעה תהיה דווקא לטובת בעל הדומיין. אם ננסה לסכם זאת בקצרה, מדובר בקובץ חוקים שמטרתו להגן על קניין רוחני ולמנוע ניצול ושימוש לרעה במוניטין או קניין רוחני של אדם או גוף מסוים על-ידי אדם או גוף אחר שאינו קשור לאדם או גוף שהוא הבעלים המקורי של הקניין הרוחני.

בקשר ל-FMA אני לא יודע ממה הם עושים כסף, לא מכיר את המודל העסקי שלהם אז אני לא יכול לענות לך על זה. אני מניח שהם חיים מפרסומות שהם מציבים בדומיינים ה"ריקים" שלהם.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שהדומיינים של FMA(חלקם לפחות), לא ריקים - ואלו שכן "ריקים" (כמו media.com) פשוט עושים redirect לאתר הראש(fma.com).

דוגמאות לאתרים של FMA שגם יושבים על דומיינים "נחשקים", ואין בהם לא פרסומות ולא תוכן אמיתי(קרי - מעודכן או/ו אינפורמטיבי):

DJ'>http://www.dj.net/classifieds.php"]DJ NET - פורטל DJS "הצומח ביותר בעולם" - ההודעה האחרונה בפורומים היא מספטמבר 2009(יותר משנה! מונחי נצח באינטרנט)

mp3.tv - פורטל מוזיקה שאפילו היה הספונסר בתחרות מירוצים ב2002 - החדשה האחרונה היא מה7 לינואר 2010 - הפורומים("community") - ריקים. דף לבן.

JackAss.com - אתר המוקדש ל"בהמת המשא של פעם"(פחחחחח) - עידכון אחרון מ-מאי 2008(!!).

Palatte.com - אתר המוקדש ל... צבעים באינטרנט. לא כתוב ממדי העידכון האחרון, אך האתר "מפרסם" מפגש כלשהו מ2008...

Fed.com - אתר שבABOUT שלו כתוב שמטרתו "ליידע, לחנך, לשאול שאלות/להטיל ספק ולייעץ"(TO WHAT? לא ברור.) - אגב למי שלא בקיא בנבכי ה"סלנג" האמריקאי FED זה כינוי לממשל הפדרלי. - עידכון אחרון מאפריל 2009. הוא כולל גם את הסקר החשוב

"דרג את הבית הלבן" עם אפשרויות מA עד E.

ושוב - בכל האתרים האלו אין באמת תוכן עדכני או חשוב כלשהו, ואין בהם שום פרסומות. מה הם לעזאזל? נראה לי שמצאתי את הFRONT של שרדר והמוח להשתלט על העולם...

אגב- סוג של כתבה/ראיון על FMA ועל האיש מאחורי החברה:

http://www.dnjournal.com/columns/coverstory2.htm

נראה כמו כתבה מוזמנת ויח"צ חסר בושה לחלוטין - "יש אנשים שאומרים שלFMA יש הרבה דומיינים רק כי יש להם הרבה כסף. באותה מידה אנשים יכולים לשאול את עצמם האם הם היו יכולים לצייר כמו מיכאלנג'לו אם היה להם מספיק כסף..."

פורסם

כמו שאמרתי, אני לא מכיר את המודל העסקי שלהם אז קשה לי לענות לך מאיפה הם (או הוא) עושים את הכסף שלהם. אני מניח שאפשר לחקור על זה ברשת, אך אין לי ממש כוח לזה עכשיו.

מחיפוש קצר שכן ערכתי גיליתי שפעילותם ללא ספק בעייתית ושהם בילו די הרבה בבתי משפט בענייני שמות דומיינים שהם רשמו ושאחרים תובעים עליהם בעלות.

לפחות בכל מה שקשור לאתר JackAss.com הם כנראה העלו לשם תוכן כחלק מכתב ההגנה שלהם בתביעה שהגישה רשת MTV שטענה ש-JackAss הוא שם שמזוהה עם התוכנית שלהם. כחלק מההגנה FMA טענו שהדומיין לא נקנה כך סתם אלא מיועד להיות אתר שמוקדש לחמורים.פה לדוגמה בית המשפט הכריע לטובת FMA כי לא הצליחו להוכיח מעל לכל ספק שיש פה ניצול לרעה של מוניטין או כל עבירה ברורה אחרת על החוק. בנוגע לכל שאר הדומיינים שרשמת, באמת שאין לי מושג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים