עבור לתוכן

מה תכלית החיים שלנו?

Featured Replies

• תגובות 33
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כיוונתה לשאלה טובה דווקא,אך תוכן השאלה לקה בחסר.

בסופו של דבר אתה תמות והבן שלך ימות והבן של הבן של הבן שלך ימות והבן של הבן של הבן שלך ימות וכו' וכו' וכו' .

אז מה באמת המטרה?הרי אם אנחנו מתחילים בנקודה A ולא משנה מה נעשה נגיע לB אז למה להתאמץ כל כך הרבה שכולם מגיעים לאותה נקודה,את המחשבה שכתבתי לעיל לא מעט אנשים מדחיקים ובצדק,אין ספק "שמשהו מעל כוח האדם" שהוא במקרה הזה סופו,הוא קשה לתפיסה.

אם אתה אדם שלא מאמין באלוהים ,ושיש המשך.. אחרי המוות, החיים לא יהיו לך קלים את תדון בשאלה הזאת.

לבסוף על כל ההנאות שעשית בנות/מכוניות מפוארות וכו' וכו' אתה תזדקן ,סביר להניח תשכח לא מעט דברים,תשקע בעניינים כמו כדורים/מרפאות וכו',ואז תפרד בלי שישאלו אותך מהעולם.

לפעמים אני שמח שיש מוות,וגם הבן אדם הכי "עשיר" בסופו של דבר יסגור את בסטת חייו בדיוק כמו העני שמחפש כל בוקר אוכל בפחים למשפחה שלו.

פורסם

עד לא מזמן גם אני הייתי חופר ונובר בשאלות "קיומיות" מהסוג זה. עד שהבנתי ששום דבר חיובי לא יוצא מזה. אני הגעתי למסקנה, שבשבילי אין משמעות של ממש לחיים שאנחנו חיים בהם. "המשמעות" עבורי היא מה שאני נותן ומעניק לחיים שלי. אם זה בתחום התעסוקתי, הלימודי בתחום הפנאי או בכל תחום אחר בחיים...

החיים יכולים להיות מאוד מתסכלים וכואבים. השאלה איך אתה לוקח אותם, ומאיזו נקודת מבט אתה מסתכל עליהם... הרוב תלוי בך אם לא הכל.

תסתכל על זה ככה: על האדמה, אין לנו כבני אדם יותר מדי זמן לחיות בממוצע כ- 76 שנה. מתחת לאדמה, יש לנו את כל הזמן שבעולם. נצל את הזמן שיש לך מעל האדמה, ונסה להפיק ממנו כמה שיותר.

פורסם

למה שלא תפתח קומונה של אנשים ממורמרים ושם תשבו כל היום ותחשבו על משמעות הקיום.אולי תמצאו תשובה לכולנו שם.

מה שבטוח שבחיים לא יהיה לך משעמם שם.(מה שנכתב לא נכתב בציניות.כי נראה לי שיצטרפו אילך הרבה)

ובנימה אופטימית.אתה יודע מה קורה לאלה שמחפשים? הם גם מוצאים,לפעמים הם מפתיעים ומפתחים פילוסופיה חדשה לגמרי(זה בהנחה שהם באמת מחפשים,ולא סתם מעברים את הזמן) :)

רק אל תלך לאיבוד בחיפושים שלך,החיים קצרים

פורסם

אני לא מחפש משמעות לחיים - אני מוצא משמעות בחיים

זה לא רק מינוח אלא הלך מחשבה

לדוגמה - גם הדברים הרעים שקרו לי בחיים (אין כמעט בנאדם שלא קרה לא משהו רע) לימדו אותי משהו ויצאתי מהם מחוזק

היום - קמתי בבוקר והרחתי את ריח האדמה הספוגה בגשם - זה היה תענוג - הסתובבתי ונישקתי את אישתי - והלכתי ללטף את הילד. זה היה מלא משמעות מבחינתי.

היום סחבתי לאישה מבוגרת את הסלים מעבר לכביש - זה היה מלא משמעות מבחינתי.

ניתן למצוא בכל דבר קטן משמעות בדיוק כמו שאפשר להגיד שזה קורה כל יום ובנאלי...

זה הכל עניין של תפיסה.

ולגבי להיות מרוצה מהחיים - נכון אין לי בית 3 מפלצים בקיסריה וויותרתי על האופנוע ועל מסך הפלאזמה - אבל אני בריא, יש לי בת זוג וילד (ועוד אחת בדרך) ומבחינתי המזל מאיר לי פנים.

כל טוב,

גבריאל

פורסם

אני לא מחפש משמעות לחיים - אני מוצא משמעות בחיים

זה לא רק מינוח אלא הלך מחשבה

לדוגמה - גם הדברים הרעים שקרו לי בחיים (אין כמעט בנאדם שלא קרה לא משהו רע) לימדו אותי משהו ויצאתי מהם מחוזק

היום - קמתי בבוקר והרחתי את ריח האדמה הספוגה בגשם - זה היה תענוג - הסתובבתי ונישקתי את אישתי - והלכתי ללטף את הילד. זה היה מלא משמעות מבחינתי.

היום סחבתי לאישה מבוגרת את הסלים מעבר לכביש - זה היה מלא משמעות מבחינתי.

זה הכל עניין של תפיסה.

ולגבי להיות מרוצה מהחיים - נכון אין לי בית 3 מפלצים בקיסריה וויותרתי על האופנוע ועל מסך הפלאזמה - אבל אני בריא, יש לי בת זוג וילד (ועוד אחת בדרך) ומבחינתי המזל מאיר לי פנים.

כל טוב,

גבריאל

אהבתי את דבריך..

JohnnyBravo תלמד להתנסח,ולא לצאת בהצהרות של "אתם אנשים ממורמרים".

פורסם

מעקב

פורסם

זה הכל עניין של תפיסה.

+1

אין לך מושג עד כמה.

הסרטון הזה למשל לימד אותי מהן פורפורציות

http://www.youtube.com/watch?v=H8ZuKF3dxCY

פורסם

תקשיב טוב מה תעשה

תגלוש ל www.mmorpg.com ותתחיל לחרוש על איזה משחק מהרשימה במקום לזבל בשכל על כל מיני פילוספיות של תכלית החיים

:goodposting:

פורסם

טובה יותר גדולה שאתה יכול לעשות לדעתי, זה לשאול את רוני עובד האלילים.

פורסם

אהבתי את דבריך..

JohnnyBravo תלמד להתנסח,ולא לצאת בהצהרות של "אתם אנשים ממורמרים".

סורי,לא התכוונתי להעליב.אבל מירמור הוא מצב נתון,לפחות 60% מהישראלים ממורמרים.וחצי מהפוסטים כאן,לא מבין איפה הייתי לא בסדר

פורסם

אני גם לא רואה כ"כ מטרה בחיים

בכל מקרה זה לא משנה כי אני כבר חי וזה לא בר חזור

צריך להנות מהדברים הקטנים

פורסם

כל אחד מוצא משמעות אחרת לחיים, מבחינתך כסף הוא הדבר הכי משמעותי כמו שאתה מציג בהודעה שלך,

אבל אני יכול להגיד לך שכסף מאוד משעמם לבזבז לבד, לגור בדירה ענקית לבד זה לא כיף..

לצאת לטיולים וחופשות לא כיף לבד.. אתה חושב שחברים שלך אולי ישארו איתך לנצח וינעימו את זמנך אבל בעתיד אתה תראה

שהדברים ישתנו, ואתה לא תחפש רק סקס מאישה אלה גם מישהי שיהיה לה איכפת ממך, שתאהב אותך ותדאג לך ואתה לה..

ילדים זה גם חשוב, תאמין לי שכולם אומרים לעצמם "מה אני צריך את הדבר הזה" (גברים בעיקר) אבל כשיש לך משהו שבא ממך ושייך לך

משהו שהוא חלק ממך זה אחרת..

אני יכול עוד לחפור עוד הרבה אבל אין לי כח

פורסם

experience - לחוות

ז"א

אם יש לך רכב יפה או אישה יפה וכדומה... ואתה עדיין לא נהנה\שמח מזה אתה מאבד חלק ניכר מהמשמעות של החיים

וחבל :facepalm:

פורסם

שכחת להוסיף מחשב חזק

שווה הרבה יותר ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים