עבור לתוכן

מה הסיכוי שהחשמל בבית לא תקין?

Featured Replies

פורסם

רכשתי לפני כחודש וקצת הארדיסק פנימי ובנוסף מארז חיצוני.

לאחר חיבור של חשמל למארז של הארדיסק הוא נוטה להתחמם ומגיעה עד ל-43 מעלות לאחר כ-20 דקות. עד אתמול הייתי בטוח שההתחממות נגרמת כתוצאה של חיבור ה-usb לטלויזיה lcd שדרכו אני צופה בסרטים.

אחרי כמה שבועות כאשר אני עדיין מוטרד מהעניין שזה לא הגיוני כי הארדיסק לא נוטה להתחמם, חיברתי רק את החשמל למארז ללא ה-usb ועדיין הטמפרטורה מגיעה ל-43 מעלות.

היום רציתי לעשות בדיקה אחרת, הלכתי לבית של חברה שלית חיברתי את החשמל למארז גם ללא חיבור usb והטמפרטורה הייתה 33 מעלות כאשר הארדיסק היה דלוק כ-5 שעות.

מה אני אמור להסיק מזה?

פורסם

שאצלך בבית אין מזגן ואצל חברה שלך יש.

פורסם
  • מחבר

ממש לא, אצלה יותר חם מאצלי, ולא ניראה שמזגן יוריד 10 מעלות, אלה רק אם הוא ממש מכוןן אליו וממש קרוב אליו.

פורסם

תוכל לצלם את הספק של המארז?

איך אתה מודד טמפרטורה?

אולי אצלך בבית הוא מונח על משהו אחר שמתחמם?

פורסם
  • מחבר

אני כרגע לא בבית, ברגע שאני אגיע אני אצלם ואעלה לאתר. בנוגע למשטח, הארדיסק מונך על מתקן שלו בעמידה. את הטמפרטורה אני בודק עם מד חום בייתי

פורסם
  • מחבר
img0052pn.th.jpg
פורסם

הספק הוא switching. לא אכפת לו ממש מה המתח בבית וכמה הוא נקי

לספק יש תקע של 2 מגעים או של 3 ?

אם של 2 - תעשה שוב את הניסוי של החשמל ללא USB, כשהכונן והתקע USB נמצאים אל משטח מבודד חשמל

אם של 3 - תלביש אל התקע מתאם של תקע אמריקאי כדיי שהוא יתחבר ללא אדמה, ותבדוק אותו כמו תקע של 2, ללא USB אזהרה - אין אדמה ולכן אתה לא אמור לגעת בכונן או בכבל USB שלו במהלך כל הבדיקה. תוציא אותו מהחשמל שניה לפניי שאתה בא לבדוק את הטמפרטורה

אם החיבור ללא אדמה (במקרה של תקע של 3) עשה הבדל כנראה שיש בעיה בספק עצמו ולא בחשמל של הבית

תווד שכל יתר התנאים לא מפריעים - שהבית שלך באמת לא יותר חם ושהכונן נמצא אל משטח באוויר פתוח ב 2 המקרים

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק את העניין מחר אין לי מתאם של חשמל אמריקאי, בלי שום קשר לזה עכשיו עכשו לא הייתי מחבר בכלל את ה-usb כשהייתי בודק.

בנוסף הארדיסק היה מתחמם גם כאשר היה מחובר למארז אחר של חברה אחרת בכלל. גם אז שמתי לב פעם אחת שכאשר היה מחובר אצל חבר הוא לא התחמם כלל.

היום בדקתי את החשמל ביית עם רב מודד, הוא עמד על 220 ככה שזה כן תקין.

אבל אולי יש משהו אחר בחשמל שמפריע לו?

פורסם

הערך המדוייק של המתח לא משפיע - הספק הוא switching כך שהוא יכול לקבל תחום גדול של מתחים בכניסה בלי שתהיה השפעה אל היציאה

מה שכן יכול להיות זה שחלק מה 240 V שמגיע בכניסה עובר לצד של המתח הנמוך (למשל דרך קבל סינון פרוץ בספק), מגיע לכונן, עובר בכונן ומחמם את המוליכים, ויוצא דרך האדמה של הקופסה / הכבל USB.אם חיבור הכונן ללא אדמה מפסיק את ההתחממות אז זה הבעיה. איכות שונה של האדמה ב 2 הבתים יכולה לשנות את ההתחממות

פורסם
  • מחבר

אפשר להגיד שהארדיסק הציל יציל לי את החיים, גיליתי הרגע שאין לי בכלל הארקה בבית. חיברתי את הרב מודד בין הפאזה להארקה ועדיין קיבלתי מתח, מחר מגיע החשמלאי לסדר את זה.

האם בכל זאת זה מה שכרם לו להתחמם?

פורסם

המתח אל L ואדמה אמור להיות 240 וולט (והמתח אל N ואדמה אמור להיות כ 0 - 3 וולט)

מה שאתה אומר הוא התנהגות של אדמה תקינה

פורסם
  • מחבר

L הכוונה לפאזה? אם כן איך זה הגיוני? הרי אדמה לא אמור לתת כלל חשמל?! גם התקשרתי לחשמלאי לברר איתו והוא אימת את העניין והיה ממש בהלם!

בכל מקרה כרגע חיברתי את הארדיסק עם מתאם אמריקאי (2 פינים) אשוב לעדכן עוד 20 דקות בערך.

פורסם

אדמה ו N נמצאים שתיהם במתח 0 V כלפיי האדמה. (ה N והאדמה מחוברים ביחד לייד השנאי שנותן את המתח למערכת. בבתים חדשים הם מחוברים בנקודות נוספות כש האחרונה מתוכן נמצאת בלוח החשמל של הבית

מה שאומר שמבחינת מתחים N ואדמה בעלי אותו מתח (לא מדוייק, יהיה הבדלים קטנים ולא משמעותיים בגלל התנגדות של החוטים וכו)

מה שאומר שהמתח בין L ו N הוא גם המתח בין L ואדמה - 240 V

תזכור לא לגעת בכונן כשהוא מחובר ללא אדמה אלא לנתק אותו ואז למדוד טמפרטורה

פורסם
  • מחבר

עדכון:

עדיין מתחמם!

ד"א היום בדקתי את הכונן עם הארדיסק אחר אצל חבר אחר, גם אצלו לא התחמם כלל.

פורסם

אם בבדיקה הזאת לכונן לא היה מאיפה לקבל אדמה (כבל USB או שהכונן או הכבל היו אל משטח מוליך בזמן הבדיקה) - אז זה לא בעיה של אדמה

אני לא רואה דרך שבה מתח קצת שונה בכניסה של הספק יכול לעשות כזה הבדל ביציאה

אם זה לא מתח ולא אדמה אז לא בטוח שהבעיה בכלל קשורה לחשמל

תנסה לחבר את הכונן אצל שכנים ולבדוק. ואז תביא כבל מאריך מהבית שלך / מהם אליך ותבדוק אם הבעיה קשורה למקום של הכונן או למקור החשמל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים