עבור לתוכן

משקפיים...

Featured Replies

פורסם

לאחרונה חשתי ירידה קלה באיכות הראייה שלי, ולאחר בדיקה קצרה אצל אופטומטריסט - יש לי חצי מספר בשתי העיניים.

קיבלתי מהאופטומטריסט הצבאי voucher לרכישת משקפיים (עד 300 ש"ח, או הvoucher+סכום שאני אשלם... אני יכול גם לקנות משקפיים ב1,000 ש"ח ופשוט לשלם עליהן 700) שתקף ב"אופטיקנה" וב"אופטיקה הלפרין" (אם מישהו יודע על עוד מקומות שאפשר, אשמח לדעת!).

בקצרה - הייתי בסניף כלשהו של אופטיקה הלפרין וכמות המשקפיים הנורמליות שם(מחיר של עד 300 ש"ח) מגוחכת, וכולם כרובם משקפי נשים.

המשקפיים היחסית נורמליות(וגם אלה לא היו נראות טוב במיוחד) מתחילות ב~420 ש"ח - כלומר אני אצטרך להוסיף עוד 120 ש"ח בשביל "לזכות בהן"... סכום שכחייל שמרוויח אלפי דולרים, אני לא שש להוציא.

אני לא מחפש משהו מתוחכם, או משקפיים שעולות אלפי שקלים - משהו פשוט, מסגרת פשוטה שחורה/חומה. הם גם ככה ישמשו אותי בעיקר לנהיגה ואולי לצפייה מרחוק ולא יותר מכך.

הגיוני שבאמת אין דבר כזה?

מישהו מכיר דגם, יודע איפה אפשר לרכוש עם הוואצ'ר משהו שדומה למה שאני רוצה? לא נראה לי שזו דרישה גדולה מדי...

תודה מראש לעוזרים

פורסם

בד"כ יש מבצעים מטורפים בכל הרשתות, גם בהלפרין. פשוט שים לב ותקנה אז. כמובן שהמבצעים הם לא על משקפיים מרהיבים במיוחד אבל בהחלט משקפיים סבירים לדעתי.

פורסם

בזמני הייתי במצבך, לקחתי את הכי פחות גרוע בתור משקפי גיבוי כאלה.. אם מצאת זוג שאתה אוהב ב420 שקל זו באמת מציאה.

פורסם

אם מצאת זוג שאתה אוהב ב420 שקל זו באמת מציאה.

+1

המחירים של משקפיים פשוט מוגזמים.

דרך אגב אני לא הייתי קונה מהלפרין. רוב המשקפיים הזולים שם הם פשוט זבל שמתפרק המון.

קניתי שם שני זוגות "במבצע" ובשניהם לידיות (אין לי מושג איך לקרוא לזה) לא לקח יותר מדי זמן

להתפרק, המתכת שתופסת את הסיליקון שיושב על האף הייתה עקומה קצת- דבר שגרם למשקפיים

לשבת באלכסון קל שמאוד הציק לי בראיה וחירטטו אותי שם לקחת עדשות עמידות יותר מעדשות

זכוכית רגילות, אמרו לי שם שהן שקופות בדיוק כמו זכוכית ובסוף יש גוון צהבהב קל לעדשה.

לא משהו מציק אבל אחרי כמה זמן עם המשקפיים אני שם לב להבדלי צבע אם אני מוריד את המשקפיים.

לשיקולך.

פורסם

מחירי משקפים נורמליות הם יקרות

זה מתחיל באיזור ה800 שקל ומעלה

העניין שלצבא לא כדי לקנות משהו יקר כי זה יהרס\יאבד ותגיד בי בי לכסף

לי יש 2 זוגות משקפים

1 לעבודה שאני מכנה טנק

והשניה לדברים רגילים והן גם יפות ובקושי מורגשות

כמובן עלו איזה 1400 שקל

משקפים יקרות אני לא ממליץ לצבא

תיקנה משהו עמיד וזול שלא מציק יותר מידי

פורסם
  • מחבר

אני לא צריך משקפיים FOR הצבא - הראייה שלי לא כ"כ חדה למרחקים ארוכים. בצבא נדיר אם אני עושה משהו שדורש ראייה ליותר ממטר קדימה(קומנטרי על המצב הביטחוני anyone?) אלא קיבלתי voucher של 300 שקל FROM הצבא. המשקפיים ישמשו אותי, כנראה בבלעדיות, לנהיגה ולקולנוע.

באמת אלו המחירים של משקפיים? =/ אתם אומרים שאם יש משקפיים בסביבות ה450-500 זה שווה..?

פורסם

זה תלוי עם הם בכלל סבירות

עם הם סבירות -כן קפוץ על זה

מניסיון שלי במחירים האלו זה בדרך כלל מסריח

פורסם

רק שתדע שבד"כ בחנויות קטנות יותר בדרך כלל מקבלים תמורה טובה יותר למחיר, המשקפיים הזולים בהלפרין/ אופטיקנה הם זבל בהשוואה למה שאפשר למצוא בחנויות קטנות יותר ופחות מפורסמות, תברר לאיפה עוד השובר הזה תופס.

אני לא אומר שברשתות הגדולות אין משקפיים טובים, אבל לא כל אחד יכול לבזבז 2000 שקל על "מותג על סופר דופר איכותי פשערשע שחור פלילי מבריק" (וזה עוד למספרים נמוכים).

פורסם

מצטרף להמלצה השלילית על אופטיקה הלפרין. מכרו מוצר פגום וסירבו לקחת אחריות למרות שהגעתי עם המשקפיים אחרי יום כאשר ברור שהמצב שלהם לא נגרם עקב שימוש לא ראוי.

בקשר למשקפיים, אם הן נוחות לך ויושבות כמו שצריך, ונראות עמידות. לך על זה, אבל קח את השרידות שלהן בעירבון מוגבל.

אני למשל קניתי את המשקפיים הנוכחיות בלמעלה מ-2000 שקלים בחנות שכונתית. מרוצה מאוד.

פורסם
  • מחבר

בחנויות פרטיות אין לי 300 ש"ח וואוצ'ר מהצבא... זה בכל זאת סכום די מכובד... ואני לא מאוד זקוק למשקפיים, סה"כ חצי מספר וראייה לרחוק - להוציא עכשיו 2,000 ש"ח על זה זה יותר מדי בשבילי.

פורסם

2000 ש"ח זה הרבה. באופטיקנה אפשר למצוא מסגרות ב-600-700 ש"ח (צריך להוסיף לזה את המחיר של העדשות).

פורסם
  • מחבר

אגב, העדשות כלולות בוואצ'ר - הוואוצ'ר נותן מסגרת עד 300 שקל + עדשות(הכי פשוטות שיש, אבל גם זה משהו).

פורסם

בחנויות פרטיות אין לי 300 ש"ח וואוצ'ר מהצבא... זה בכל זאת סכום די מכובד... ואני לא מאוד זקוק למשקפיים, סה"כ חצי מספר וראייה לרחוק - להוציא עכשיו 2,000 ש"ח על זה זה יותר מדי בשבילי.

הגזמת בטירוף. אני לקחתי מסגרת של ראלף לורן + עדשות יפניות סופר דופר דקיקות למינוס 4 (עבור מינוס 4 הן באמת דקיקות) וכל התענוג עלה 1,000 ש"ח בחנות פרטית. אני לא מתקרב לרשתות הגדולות. אין אופטימטריסט שמכיר אותך, מוכרנים עובדים על מינימום + עמלות ובגדול חווית קנייה כמו בסופר פראם.

אני לא זוכר איפה (השתחחרתי לפני שלוש שנים, אחרי הכל), אבל היה אתר עם רשימה מעודכנת של חנויות שעובדות עם הצבא. ברשימה יש גם חנויות פרטיות.

פורסם
  • מחבר

אתה היית מוציא עכשיו 700 ש"ח על משקפיים שנועדו אך ורק לנהיגות ארוכות? אני שואל ברצינות.

פורסם

בתור משקפופר: מחזק - קשה מאוד למצוא משקפיים "נורמליות" בסכומים שנמוכים מ 700 שקל. הזוג האחרון שלי עלה 1000 שקל (ויש לי עדשות פשוטות).

אם מצאת משהו שנראה לך בסדר ב 420 שקל, לך על זה. קח בחשבון גם שאם תקנה מסגרת איכותית שאכן תחזיק לך הרבה זמן, יש אפשרות של החלפת עדשות בלבד (עשיתי את זה לא מזמן), בעתיד, כשתצטרך. כך שאולי כדאי לך לבדוק אפשרות של לקחת משהו קצת יותר יקר, אם אתה מרגיש שבאמת יש הבדל באיכות. מה שכן - זה לא קורה לרוב, בדרך כלל המסגרת מצליחה לההרס\להאבד לפני שצריך להחליף מספר.

בנוגע לחנות: גם אני ממליץ לחפש חנות אחרת חוץ מהלפרין, למרות שבצבא קניתי שם משקפיים עם הקופון (לא צריך לכתוב כל הזמן voucher...) של הצבא - והיה בסדר. אני קונה שם עדשות מגע, כי הכי זול שם - ובכל פעם שאני שם אני רואה מישהו מתלונן על המשקפיים שהוא קנה ונהרסו לו.

עוד משהו שאתה צריך לקחת בחשבון:

כשתקנה את המשקפיים ינסו לדחוף לך כל מני תוספות (הגנה מפני שריטות, הגנה מפני השתקפויות). אם המשקפיים ישמשו אותך רק לעיתים נדירות, אני לא ממליץ לך לקחת את התוספות האלה. בסה"כ יש לך מספר מאוד נמוך, שאפשר להסתדר איתו יפה מאוד גם בלי משקפיים בעקרון.

ולסיום: מזל טוב על ההצטרפות לחוג המשקפופרים. החוג היקר בעולם - להיות בעל בעיות ראייה בימינו זה סיפור יקר בצורה מעצבנת מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים