עבור לתוכן

מחפש המלצה: עד 6000 ש"ח, לצרכי מחקר, עבודה, וסרטים

Featured Replies

פורסם

תקציב: כ-6000 ש"ח (בארץ).

השימוש העיקרי: אני מתכוון להשתמש בו למחקר, ויהיה עליו לטחון הרבה מספרים והרבה DATA.

שימוש משני: לחבר לטלוויזיה על מנת לראות סרטים, וכמובן עבודה "משרדית" (מסמכים ומאמרים וכו').

* גודל המסך?

אני צריך ניידות בסיסית ולכן משהו באזור 15 אינצ' נראה לי נכון. עדיין צריך רזולוציה טובה (לא צריך 1900X1080, מספיק באזור 1600 וכו').

המסך ישמש הרבה לקריאה וכתיבת מסמכים (מאמרים) וצריך איכות טובה.

עריכה: ממה שראתי עד עכשיו, נראה שכל המסכים בגודל 15 אינצ' הם בזולומציה של 1366X768 אז אם אין ברירה, אין ברירה :(

* משקל רצוי?

2 עד 3 ק"ג.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?

לא צריך זמן סוללה ארוך, רוב הזמן הוא יהיה בחשמל. 4 שעות נראה לי מספיק ואם חייבים גם אסתפק בפחות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)

HDMI, וכן USB-ים.

חיבור למסך נוסף (יש DVI בלפטופים?)

* בלוטות?

יהיה נחמד, לא קריטי.

* גודל מינימלי של כונן קשיח?

500GB וגם מהיר - אני כותב וקורא הרבה נתונים.

* צורב DVD?

לא ממש צריך צורב, ואפילו אסתפק בקורא DVD חיצוני (אבל האם ניתן להתקין WINDOWS מקורא DVD חיצוני?)

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

לא ממש.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

שמעתי טובות על ASUS.

לא רוצה DELL עקב נסיון רע רב של מספר חברים עם המחשבים וגם עם התמיכה.

עוד מידע:

מעבד: אני צריך מעבד טוב ומהיר יחסית, על מנת לטחון נתונים. 2 cores יחד עם hyperthreading זה נראה מספיק, כל עוד כל CORE רץ מהר ויש לו CACHE.

זכרון: כמובן לפחות 4GB זכרון. אם אפשר 8GB בלי לפרוץ את התקציב - זה יהיה אחלה.

כרטיס מסך: אני לא מתכוון לשחק עליו שום דבר רציני- אבל אני כן מריץ windows 7 עם AERO ואני מתכוון לראות סרטים ב-1080p (קידוד h264 הוא אחלה :) ).

חשוב לי אמינות סבירה. לחברים שלי עם DELL חזק (שמיועד לעסקים!) היו כל הזמן בעיות, הרבה מעבר לסביר.

עדיף משהו שיש לו דרייברים סטנדרטים ולא דרייברים מוזרים שצריך להוריד מאתר החברה שבנתה את המחשב (וזה בהנחה שהם טרחו לספק אותם...).

עדיף מקלדת יחסית טובה עם כפתורים גדולים. האצבעות שלי גדולות...

תחנת עגינה זה נחמד אך לא קריטי - אם צריך אז אני אחבר את החוטים מחדש כל פעם.

עריכה (2):

יש לי windows מהאוניברסיטה ולכן אם יש אופציה לחסוך ולקנות מחשב בלי windows אז אחלה.

ממה שראתי עד עכשיו, נראה שכל המסכים בגודל 15 אינצ' הם בזולומציה של 1366X768 אז אם אין ברירה, אין ברירה :(

פורסם

הדבר הכי טוב שאני יכול להמליץ עליו במקרה שלך הוא הזמנה מחו"ל.

הזמנה של לנובו מהאתר- http://shoplenovo.i2.com/SEUILibrary/controller/e/lenovofamily/StdAffinityPortal/en_US/StdAffinity:Home?home=lenovofamily&affinity=lenovofamily

דגם כמו ה-T510 עם 3 שנים אחריות בני"ל (תקפה בישראל) ומפרט לדוגמה:

ntel Core i5-560M Processor (2.66GHz, 3MB L3)1

Genuine Windows 7 Home Premium 6412

15.6" HD Anti-Glare Display with LED Backlight and WWAN Antenna

Intel HD Graphics with Always On USB for T510

8 GB PC3-10600 DDR3 SDRAM 1333MHz SODIMM Memory (2 DIMM)8

500 GB Hard Disk Drive, 7200rpm4

Multi Recorder Optical Drive (12.7mm)5

6 cell 2.6Ah Li-Ion Battery - Dual Mode60

Bluetooth w/ antenna

ThinkPad bgn Wireless10

Integrated Mobile Broadband - Upgradable

יעלה עם המשלוח והמיסים בארץ משהו כמו 6500 שח.

אני לא חושב שתקבל בארץ מחשב דומה או קרוב (במיוחד לא עם 8 ג'יגה זכרון) במחיר שנופל מ-10000 שח.

בנוסף סדרת ה-T של לנובו היא לא פחות ממצויינת בנוגע לאיכות הבניה, ועולה על כל נייד ביתי בשוק

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל זה צריך להיות בארץ.

4GB זה בסדר גם כן, 8 זה רק נחמד אם אפשר להשיג אבל לא קריטי.

האמת שהמחשב הזה נראה לי מאוד יקר ביחד למה שהוא מציע.

מה לגבי ASUS A52JC? נראה כאילו הוא מתאים מלבד הרזולוציה הקצת נמוכה.

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=8041

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Z2t1FkxEW31lzErY

אני מוכן להתפשר על דברים אם אין ברירהץ

פורסם

ה-510 חזק מאוד, ויחסית אפילו לא יקר למחירים שלו בארץ. ועוד נקודה - על איכות בניה משלמים.

האם יש דרישה לכרטיס מסך חיצוני?

אם לא, הפיצ'ר הזה יוריד לך את חיי הסוללה בלי צורך.

אם לא חשוב כרטיס מסך חיצוני, הנה דוגמה למחשב עדיף:

http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=0301-DGG&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

עם שדרוג זכרון ל-4 ג'יגה (ניתן גם ל-6) אתה מגיע לסכום של כ-4100 שח.

לשימושים כמו לימודים, אני חושב שמסך מט הוא אופציה עדיפה על מסך מבריק

פורסם
  • מחבר

אופציה לשקול. בתנאי שלנובו שווים משהו. בכל מקרה אין צורך בכרטיס מסך.

האם כל מסך anti glare הוא מה שאחנו קוראים לו מסך מט?

פורסם

אופציה לשקול. בתנאי שלנובו שווים משהו.

שווים משהו?

סדרת ה-thinkpad של לנובו, ובמיוחד מודל ה-T שלה נחשב כמעט אגדי בעולם העסקים.

מדובר בסדרת המחשבים אולי הכי נמכרת בהייטק (בארץ בכל אופן), בעלת איכות בניה ושירות יוצאים מהכלל

היתרון של לנובו, הוא שנותן השירות הוא IBM, והשירות הוא כלל עולמי על הדגם - ובלי שאלות!

ואכן, anti-glare הוא מסך מט.

פורסם

זליג תרשה לי רק לחזק את דברך ואת דברי "כניסה נמנעה" או איך שלא נפרש את זה או נדחתה

אסוס אכן מחשבים מעולים מעולים יותר לטעמי מהדלים שחברי הפורום נוהגים להמליץ עליהם

לנובו אכן עשו תרגיל טוב ובלבלו את האנשים כאשר רכשו את חטיבת היצור של איי בי אם שאם לא כן אף אחד לא היה חושב לרכוש את המחשבים שלהם בארץ ובאירופה

אבל שום דבר לא השתנה בסדרת הפינקפאד היו ונשארו כמה רמות מעל כל מחשב שתוכל לחשוב לקנות

מדובר באיכות ממדרגה ראשונה עמידות חסרת מתחרים אולי בעמידות רק פנסוניק מתחרה איתם הם מייצרים מחשבים מבטון

אפרופו הלינק שנתן "כניסה נדחתה"אתה צריך אולי לחפש מחשב עם חומרה קצת יותר טובה רק רציתי שתדע שלכרטיס המסך המובנה הזהX4500HDחומרה יעודית לניגון סרטי 264

The card has no dedicated memory of its own; it instead borrows memory from the computer’s main memory (RAM) for graphics use. During normal usage it will draw a negligible amount, and while gaming, the 4500MHD will borrow what it needs to run the game but no more. The 4500MHD will give up memory if the system requires it.

The 4500MHD supports Microsoft’s DirectX 10 technology, which is a Windows Vista-only technology and will power future games. In addition to DirectX 10, the 4500MHD also supports Windows Vista’s ‘Aero’ graphical interface.

Video playback is a key focus of the 4500MHD. It supports Intel Clear Video technology, which allows the 4500MHD to decode Blu-ray and 1080p high-definition video.

In addition to high-definition video playback, Clear Video technology allows the 4500MHD to connect to a variety of external displays. High-Definition Multimedia Interface (HDMI) and the latest monitor connection, DisplayPort, are both supported. The 4500MHD also supports traditional DVI-D and VGA monitor connections.

דרך אגב לא כתבת עם איזו תוכנה אתה מנתח את כל המידע אם תכתוב חברי הפורום יוכלו להמליץ לך על המעבד אותו יש לחפש

בשורה תחתונה לך על הפינקפאד אתה תהיה מפסוט מהרגע שתפתח את הקופסא

פורסם

שווים משהו?

סדרת ה-thinkpad של לנובו, ובמיוחד מודל ה-T שלה נחשב כמעט אגדי בעולם העסקים.

מדובר בסדרת המחשבים אולי הכי נמכרת בהייטק (בארץ בכל אופן), בעלת איכות בניה ושירות יוצאים מהכלל

אל תתפוס אותי במילה כי אני לא מומחה גדול כאן, אבל יותר מפעם אחת טענו בפני יודעי דבר שסדרת ה-EDGE ממש לא באותה איכות בניה של סדרות ה-T/L למרות שכולן ממותגות תחת ThinkPad. בעוד האחרונות הן באמת חלק מאותו ליין אגדי ומאוד מומלץ (מניסיון עם דגמי ה-X/T מדור קודם), למיטב הבנתי החלקית מאוד, ה-EGDE לא עומד באותם סטנדרטים ולכן מחירו הנמוך בהשוואה.

שווה לברר את הנקודה.

אם לא חשוב כרטיס מסך חיצוני, הנה דוגמה למחשב עדיף:

http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=0301-DGG&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

עם שדרוג זכרון ל-4 ג'יגה (ניתן גם ל-6) אתה מגיע לסכום של כ-4100 שח.

לא הבנתי משהו...

מחיר בסיס עם 2G זיכרון ושנת אחריות - 3885 ש"ח

הרחבת אחריות ל-3 שנים - 600 ש"ח

עוד 2G זיכרון נאמר 265 ש"ח בשביל הנוחות?

סה"כ 4750 ש"ח - אני מניח ש-4100 זה עם אחריות לשנה - לא הכי מומלץ לניידים לדעתי.

למיטב זכרוני ההבדל בין I3 ל-I5 הוא ממש לא גדול במרבית המקרים ואם תבחר ב-14' שנייד הרבה יותר, יש חלופות מצויינות כמו ה-LENOVO L412

http://www.qsys.co.il/sg_product~440369U~10~31.htm

3 שנות אחריות, 2G זיכרון, דיסק 7200RPM, מסך 14', מאיץ גרפי של ATI ומעבד I3 ב~4300 ש"ח.

אם הדיסק הקשיח הוא צוואר הבקבוק ואתה זקוק לנפח גדול עם ביצועים גבוהים במחיר סביר, שקול בכובד ראש לקחת MOMENTUS XT:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=475050.msg4061554#msg4061554

אם כי למיטב הבנתי זה בעייתי עם האחריות.

פורסם

בכללי סדרת ה-thinkpad עדיפה, כי היא הליין העסקי ולכן איכות הבניה טובה מהליין הביתי.

הכוונה בדברים באמת ספציפים למודל ה-T שנחשב אגדה, ועולה באיכות בכמה דרגות על מודל ה-edge.

האחרון עדיף על ניידים ביתיים מקבילים, ולדעתי גם על אסוסים.

המבצע במקור הוא כבר עם 3 שנים אחריות ולכן אין תוספת של 600 שח.

מחיר המחשב הוא 3885 שח, ועוד מודול של 2 ג'יגה זכרון יעלה כ-265 שח כלומר 4150 שח.

אל שתשכח להוסיף את המחיר של זכרון נוסף ל-L412. מה שמעלה את המחיר שלו לכ-4550.

בנוסף קיום כרטיס גרפי נפרד פוגע באורך חיי הנייד, וגורם לו להתחמם יותר מנייד עם כרטיס מובנה.

אני תמיד מוותר על כרטיס נפרד כשאין דרישה ממש למשחקים.

פורסם

הכוונה בדברים באמת ספציפים למודל ה-T שנחשב אגדה, ועולה באיכות בכמה דרגות על מודל ה-edge.

אז גם אתה מסכים עם הקביעה שה-EDGE, למרות המיתוג, לא באותה רמה של סדרות ה-L וה-T? מה ההבדל בין שתי האחרונות?

המבצע במקור הוא כבר עם 3 שנים אחריות ולכן אין תוספת של 600 שח.

פרטי המבצע לא ממש מופיעים באתר כרגע ממה שראיתי. אולי פיספסתי.

בנוסף קיום כרטיס גרפי נפרד פוגע באורך חיי הנייד, וגורם לו להתחמם יותר מנייד עם כרטיס מובנה.

הכרטיס הנפרד כבוי כל עוד אין בו צורך למיטב ידיעתי כך שהוא לא פוגע בזמן הסוללה ולא גורם להתחממות ברוב הזמן.

אם עוד חצי-שנה, שנה, שנתיים פתאום יעלה הצורך בביצועים גרפיים כלשהם (גיימינג קל, אתרים כבדים או סרטי HD כבדים) לא יהיה לך איך לשדרג...

פורסם

לגבי הכרטיס הגרפי - לא בכל נייד יש אפשרות לכבות את השימוש בו. במקרה שבוא הוא עולה יותר - על חשבון חוזק מעבד, זה כנראה מיותר.

במיוחד כשהיית בקשה למעבד חזק לצורך עיבוד מסיבי. במקרה הזה ל-i5 יש יתרון על ה-i3 למרות שתדרי השעון של המעבדים דיי קרובים.

בכל מקרה, אתרים כבדים או סרטי HD כבדים ככול שיהיו, יועברו בצורה חלקה לגמרי על ידי המעבד שחזק מספיק לתמוך בזה בלי בעיה.

אני מסכים שה-edge לא ברמה של ה-T, אבל עדיין מדובר בסדרה טובה.

סדרת ה-L של לנובו היא בערך סדרת ה-SL עם מפרט חזק (מבוסס core i) עם מספר שינויים קלים מאוד.

ה-edge הוא מותג חדש יחסית עם איכות בניה דומה, מעוצב קצת שונה ועם אפשרות לטילט מלא של המסך (180 מעלות מהמקלדת)

במקרה הזה אני לא חושב שיש לה עדיפות רצינית על ה-edge. אבל בגלל שאין edge 14 עם מסך מט האופציות שהייתי ממליץ עליהן:

במידה ורוצים נייד בגודל 14 אינצ' - L412

במידה ורוצים נייד גדול יותר - edge 15

מסך מט ללימודים והרבה שעות עבודה הוא בגדר חובה בשבילי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה לכולם על התשובות המפורטות.

אנסה לסכם פה ולענות לכולם.

* נראה לי שכולם מסכימים שסדרת T של Lenovo (שהיא חלק מ-thinkpad) היא איכותית במיוחד. וגם סדרת L.

* ל-core i3 יש חסרון בגודל ה-cache, ולכן אני מעוניין ב-i5.

* אין לי שום צורך בכרטיס מסך משודרג או חיצוני. בשביל משחקים יש מחשב נייח. אם הכרטיס המובנה ב-core i5 הוא חזק מספיק בשביל WIN 7 ובשביל לראות סרטים ב-1080P אז אני מבסוט.

* למי ששאל - אני מבצע ניתוח נתונים סטטיסטי, עם הרבה אלגברה לינארית. יהיה שימוש רב ב-MKL, ויתכן שגם MATLAB או דברים אחרים.

* משיטוט בפורום, אסוס נחשבים (להפתעתי) לאיכותיים יחסית ונותנים תמורה טובה ביחס למחיר.

* הרבה אנשים מציעים פה שאני אעשה שדרוגים למחשב בזמן הקנייה. למרבה הצער בגלל הדרך המסובכת יחסית שבה אני קונה את המחשב, זה לא כ"כ מעשי :(

* כולם ממליצים על מסך מט.

והנה מספר שאלות המשך:

1) האם בכלל קיימים מסכי מט בגודל 14 עד 15 אינצ' ברזולוציות גבוהות יותר מ-1366X768?

2) מה ההבדל העקרוני בין סדרת T לסדרת L של לנובו?

3) מה ההבדל העקרוני בין T410 ו-T510? גודל המסך?

אופציות שאני רואה:

http://www.qsys.co.il/pl_product~K52JC-B1~12~65.htm

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2961

אני חייב להודות שהאסוס נראה הרבה יותר מרשים מחינת עלות תועלת: מציע יותר במחיר נמוך משמעותית.

פורסם

1) האם בכלל קיימים מסכי מט בגודל 14 עד 15 אינצ' ברזולוציות גבוהות יותר מ-1366X768?

כן:

http://www.qsys.co.il/sg_product~2901AKU~10~29.htm

מסך 14' ברזולוציה 1440X900 במשקל נמוך ועובי דק במיוחד.

פורסם

T410s הוא נייד מדהים. במקרה הזה הוא חלש בהרבה מהאופציות האחרות. וגרסה חזקה יותר תעלה כבר באזור ה-10,000 שח.

והנה מספר שאלות המשך:

אני חייב להודות שהאסוס נראה הרבה יותר מרשים מבחינת עלות תועלת: מציע יותר במחיר נמוך משמעותית.

1. קיימים, למה חשוב לך רזולוציית מסך גבוה יותר?

2. סדרת ה-L היא בעצם SL עם שינויים קלים ומפרט חזק יותר. היא לא עמידה ואיכותית (מבחינת מבנה הנייד) כמו סדרת ה-T

לדוגמה, ב-T קיים שלד מגנזיום פנימי ששומר על הנייד. בנוסף ה-L שמן וכבד יותר מנייד בגודל מקביל מסדרת ה-T.

3. רק גודל המסך

קיימים דגמים מקבילים ל-T בחברות אחרות במחירים קצת זולים יותר, לדוגמה E6510.

הנה מפרט חזק מאוד שלו במחיר של כ-6000 שח:

http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=478

פורסם

והנה מספר שאלות המשך:

גם אני מחפשת עכשיו נייד, עם דרישות די דומות. מחשב ללימודים, מספיק חזק לעיבוד נתונים כבד במטלאב, ושהמסך יהיה נוח לקריאה ממושכת.

אבל אני מתכוונת לקנות בארה"ב, זה יוצא הרבה יותר זול, ולי חשוב הכרטיס הגרפי לעבודה מינימאלית עם תוכנות תלת.

מתוך הביקורות והמפרטים שקראתי החלטתי ללכת על מחשב מהסדרות העיסקיות, עם מסך מט, ברזולוציה יותר גבוהה מ 1366X768. נראה שזה הכי נוח לקריאה ממושכת. גודל המסך 14"-15", עם עדיפות ל 14" כדי לחסוך במשקל. התמקדתי בעיקר בלנובו, HP ודל, לא מכירה את הדגמים של האסוס

בסדרות הבאות יש מעבד I5/I7, מסך מט, אפשר לבחור רזולוציה גבוהה יותר מ 1366x768 והאם להוסיף כרטיס מסך:

Lenovo T410, T510, W510, Dell Latitude E6410, E6510, HP EliteBook 8440p, 8440w

בד"כ 4 מסמן 14" ו 5 15", וה w בסדרות של HP ושל לנובו הם מחשבים עמידים יותר (workstation) ויקרים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים