עבור לתוכן

צריך עזרה בנושא סוג תקשרות PPTP או L2TP, מה טוב יותר, כיצד להגדיר וכדומה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כיום אני מחובר לתשתית של HOT עם ספק של נטוויז'ן ובהגדרה הראשונית של הראוטר שלי, הנציג מטעם נטוויז'ן אמר לי להגדיר סוג תקשורת L2TP.

עשיתי connect וראיתי שדברים עובדים סך הכל בסדר.

לאחר מספר ימים של עבודה עם האינטרנט אני פתאום נתקל בבעיות רבות להיכנס לאתרים די סטנדרטיים כגון ג'ימייל, פייסבוק, אתרים ישראליים אחרים.

האינטרנט לא זז מהר במיוחד אבל בבדיקת מהירות באתר speedtest.net ראיתי שאני אכן על המהירות שביקשתי (2.5MB).

היום לאחר חפירה קטנה ברשת, ראיתי שעלולות להיווצר בעיות אינטרנט במידה והראוטר שמחברים אינו תומך בסוג תקשורת L2TP וכתוצאה מכך החלטתי לשנות את סוג התקשורת ל-PPTP ופתאום האינטרנט החל לפעול בצורה תקינה!!!

הראוטר שברשותי הוא של חברת TP-Link מדגם WR541G. בדיקה קצרה אני חושב שהוא אינו תומך בתקשורת L2TP ומכאן נובעות הבעיות שתיארתי קודם לכן.

מישהו יכול בבקשה לשפוך קצת אור על מה שחוויתי לאחרונה ולומר לי מה עלי לעשות כצעדים נוספים? או לחילופין מה עלי לשנות?

חשוב לי מאוד שהרשת שלי תהיה מוגנת ככל האפשר מבלי שתהיה חדירת רוגלות למיניהם או וירוסים קשים (יכול להיות שאין בכלל קשר בין השניים), אני מציין זאת משום שקראתי איפשהו שהתקשורת PPTP היא סוג תקשורת ישנה יותר ופחות מאובטחת.

עזרתכם פה חשובה לי מאוד!

בתודה מראש.

פורסם

אם עובד לך טוב בPPTP, הישאר כך. אין שום משמעות לתוספות האבטחה בL2TP, כי בכל מקרה הספקים בארץ לא משתמשים בהן. כדי שהרשת שלך תהיה מוגנת, אתה צריך הצפנה טובה על הנתב, ופיירוול/אנטיוירוס טוב על המחשבים.

פורסם
  • מחבר

או קיי.

מקשיב בעצתך ואגדיר רק את הפורטים הרלוונטיים בראוטר וזהו.

תודה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים