עבור לתוכן

מפרט מחשב למשחקים - עד 15K

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הערות!!

אני חייב להודות שלעולם הייתי מבולבל כל כך.

אהיה חוצפן ואבקש ממכם, להסביר לי הנאמר:

לגבי הקירור, מהו mugen 2(מאוורר, מערכת קירור כללית)? האם למרות שכאשר המחשב מתאמץ הוא ישמור על שקט יחסי? ואכן אז ישתלם להצטייד בחלק זה?

לגבי כרטיס המסך, כרטיס 460 קיים בגרסת 768MB ו1GB הנכון הדבר? האם מומלץ להשקיע באחרון או ש768MB נופל ממנו רק במקת?

לגבי המעבד, התבלבלתי לגבי הדגמים השונים, וברצוני להדגיש שאני מוכן להשקיע עוד כמה מאות (לדבריך YairZ כ-500) בשביל להצטייד במעבד המסוגל להגיע ליותר מבלי למשוך ביצועיו, לאור הידיעה כי אוברקלוקיניג הינו הליך העלול לגרום לנזג חומרתי בלתי הפיך.

אבקשכם להמליץ לי על הדגמים החזקים יותר, ולידע אותי האם אכן משתלם לרכושם, האם ההבדל יהיה ניכר, לדוגמא, YairZ הציע i7-870, האם מעבד חזק ממנו אכן מסוגל להפיק ביצועים גבוההים יותר?

שוב תודה לכל העוזרים

פורסם

אין שום בעיה שתשאל כמה שיותר שאלות- זה הכסף שלך וכדאי שתדע מה אתה קונה איתו, שמחים לעזור.

לגבי הקירור, מהו mugen 2(מאוורר, מערכת קירור כללית)? האם למרות שכאשר המחשב מתאמץ הוא ישמור על שקט יחסי? ואכן אז ישתלם להצטייד בחלק זה?

המארז ששמו לך (P183) כולל מספר מאווררים שקטים והמארז עצמו כולל שכבדות בידוד רעשים.

מנסיון קירורי מעבד כמו שצויינו פה, שעלותם היא סביב ה120 שקלים, מתחילים להשמיע מעט מאוד רעש במאמץ. האם זה שווה להשקיע עוד 100 שקלים בMugen2? השאלה עד כמה אתה רגיש לרעשים. כעיקרון המארז אמור להשתיק את הקירור ככה שאתה לא אמור לשמוע הרבה גם במאמץ (אם כי עדין זה מחשב ויש רכיבים אקטיביים).

לגבי כרטיס המסך, כרטיס 460 קיים בגרסת 768MB ו1GB הנכון הדבר? האם מומלץ להשקיע באחרון או ש768MB נופל ממנו רק במקת?

היתרון של ה-1GB מגיע לידי ביטוי רק ברזולוציות גבוהות, כמו FHD. ברזולוציה זו כיום היתרון הוא באחוזים בודדים לכרטיס, אם כי היות ומשחקים נעשים כבדים יותר ויותר ההפרש עשוי לגדול מעט. אולם אם אתה לוקח זוג כרטיסים שכאלו, ניתן לקחת את גרסת ה768MB.

לגבי המעבד, התבלבלתי לגבי הדגמים השונים, וברצוני להדגיש שאני מוכן להשקיע עוד כמה מאות (לדבריך YairZ כ-500) בשביל להצטייד במעבד המסוגל להגיע ליותר מבלי למשוך ביצועיו, לאור הידיעה כי אוברקלוקיניג הינו הליך העלול לגרום לנזג חומרתי בלתי הפיך.

אבקשכם להמליץ לי על הדגמים החזקים יותר, ולידע אותי האם אכן משתלם לרכושם, האם ההבדל יהיה ניכר, לדוגמא, YairZ הציע i7-870, האם מעבד חזק ממנו אכן מסוגל להפיק ביצועים גבוההים יותר?

ראשית דיברנו כאן על אופציית הטורבו-בוסט שמופיע, אשר ניתן לאפשר אותה בביוס ולקבל אקסטרה ביצועים- ללא שום סיכון למעבד ועם אחריות מלאה, אני בכל אופן לא דיברתי על אוברקלוק ידני (שאגב צריך להיות מאוד מוכשר כדי לדפוק מעבד).

כיום במשחקים כמעט ואין הבדלי ביצועים בין המעבדים, אולם בכול זאת בפועל, יש הבדל של כמה אחוזים בודדים עד עשרות אחוזים (תלוי בתמיכה של האפליקציה) לכן ב500 שקלים תוספת הללו, אתה מקבל טכנולוגיית HT (שמדמה מעבד 4 ליבות פיזיות, ל8 ליבות לוגיות), את הטורבו בוסט כמובן (בשני המעבדים) ואם בכל זאת תרצה לעשות אוברקלוק ידני- יכול מאוד להיות שהמעבד הזה יהיה קל יותר לביצוע. לסיכומו של עניין, לא משנה איזה מעבד תבחר שניהם יהיו מעולים עבורך.

מעבד i7 חזק ממנו יש רק לתושבת אחרת, ללוחות אם מבוססי צ'יפסט X58 שעולים 500 שקלים יותר, ויתנו תוספת מזערית של ביצועים, אם בכלל.

לכן לא סתם הצעתי עבורך את 2 המעבדים הללו- הi5-760 מעבד חזק ומשתלם מאוד, הi7-870 לרוב פחות משתלם, אבל עדיין בגדר הסביר וכמובן חזק יותר.

פורסם

אם באמת אין לך על מה לשפוך את הכסף אז יש לי הצעה אחת שתיתן לך שקט מקסימלי, אפילו שזה נורא לא משתלם ודורש השקעה רבה יחסית: קירור מים. לא, אני לא מדבר על קירור מים לצרכי oc אלא על קירור שמורכב נגיד מרדיאטור 240, עם שני מאווררים מאוד שקטים (נגיד 800rpm) ומשאבה שקטה מאוד. זה ייתן טמפרטורות יחסית נמוכות וכמובן שקט חרישי אבל המחיר יקר מאוד, ותצטרך להזמין רכיבים מחו"ל.

דרך אגב, לאלה שממליצים על i7 זה פשוט דבר ממש לא חכם: רב המשחקים (חוץ מ gta iv, facr cry ועוד כמה) לא יודעים אפילו לנצל 4 ליבות, hyoerthreading לא ייתן אפילו בעוד כמה שנים ביצועים יותר טובים במשחקים. ייקח עוד הרבה זמן עד שתהיה לזה השפעה וכבר לפי דעתי המעבד יהיה כבר בלי ככה מיושן

פורסם
אם באמת אין לך על מה לשפוך את הכסף אז יש לי הצעה אחת שתיתן לך שקט מקסימלי, אפילו שזה נורא לא משתלם ודורש השקעה רבה יחסית: קירור מים. לא, אני לא מדבר על קירור מים לצרכי oc אלא על קירור שמורכב נגיד מרדיאטור 240, עם שני מאווררים מאוד שקטים (נגיד 800rpm) ומשאבה שקטה מאוד. זה ייתן טמפרטורות יחסית נמוכות וכמובן שקט חרישי אבל המחיר יקר מאוד, ותצטרך להזמין רכיבים מחו"ל.

שקט מקסימלי כבר יש לו (יותר נכון כמעט- שקט מקסימלי זה כאשר כל החומרה היא פאסיבית). לרכוש עכשיו רדיאטור ומאווררים לא רק מייקר את העסק, זה כנראה גם ירעיש יותר מעכשיו עכשיו (מאווררים שקטים=RPM נמוך יותר=דחיפת אויר נמוכה יותר=קירור פחות יעיל של המים) לכן לא הייתי ממליץ לעשות את זה.

בנוגע למרובע ליבה וHT- אתה לא יכול להגיד עד כמה זה ינצל בעתיד, את זה אין לדעת. כפי שאמרתי מקודם, כיום אין משחק שמנצל עד הסוף את שני המעבדים הללו, אולם עדיין יש הפרש ביצועים- זה שכרגע לא רואים אותו בפועל, לא אומר שהוא לא קיים. ככול הנראה בעתיד אם הi5-760 יגביל משחקים, אז כנראה שגם הi7-870 יהיה קרוב למצב הזה, אם כי עדיין יש לו את היתרון של OC ידני גדול יותר, במידה ויפול על מעבד טוב.

פורסם

שקט מקסימלי כבר יש לו (יותר נכון כמעט- שקט מקסימלי זה כאשר כל החומרה היא פאסיבית). לרכוש עכשיו רדיאטור ומאווררים לא רק מייקר את העסק, זה כנראה גם ירעיש יותר מעכשיו עכשיו (מאווררים שקטים=RPM נמוך יותר=דחיפת אויר נמוכה יותר=קירור פחות יעיל של המים) לכן לא הייתי ממליץ לעשות את זה.

בנוגע למרובע ליבה וHT- אתה לא יכול להגיד עד כמה זה ינצל בעתיד, את זה אין לדעת. כפי שאמרתי מקודם, כיום אין משחק שמנצל עד הסוף את שני המעבדים הללו, אולם עדיין יש הפרש ביצועים- זה שכרגע לא רואים אותו בפועל, לא אומר שהוא לא קיים. ככול הנראה בעתיד אם הi5-760 יגביל משחקים, אז כנראה שגם הi7-870 יהיה קרוב למצב הזה, אם כי עדיין יש לו את היתרון של OC ידני גדול יותר, במידה ויפול על מעבד טוב.

תקשיב זה נראה לי ממש מוגזם לתת לבן אדם שהידע שלו במחשבים ובפרט חומרה הוא לא משהו, לקנות מעבד שעולה פי 1.5 ממעבד אחר שייתן את כמעט אותם ביצועים ( הבדלים של לא יותר מ 5-10%). כלומר על 10% ביצועים לקנות מעבד שעולה 50% יותר... בכסף הזה הייתי משקיע במשהו הרבה יותר אפקטיבי, כונן ssd. גם אמין, גם חסכוני בחשמל, ישמש אותו הרבה זמן והשיפור בביצועים לעומת כונן קשיח רגיל הוא אדיר. או ב-500 ש"ח האלה ניתן לשדרג ב-sli מגרסת ה-768mb ל-1gb, שיפור שייתן בסביבות ה-15% הבדל במשחקים.

דבר שני, לדוגמא פותח האשכול בוחר בכל זאת ללכת על gtx 480. זה כרטיס רועש מאד ואני לא צריך להסביר את זה. במידה ושמים לו בלוק איכותי, רדיאטור שמותאם למאווררים שקטים ומאווררים מאוד שקטים, התוצאה תהיה מאוד שקטה, הרבה יותר אפילו מ-gtx 460.

טוב הנה סופית המפרט הכי טוב שאני יכול להציע שהוא גם מאוד שקט וגם אם ביצועים טובים (פשוט קשה לתת לבן אדם לשלם עוד 400 ש"ח על מעבד והוא כמעט לא יקבל כלום מזה אז אני לא שם i7):

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪989

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55A-UD4 ₪958

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪471

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX460 "GOLDEN SAMPLE" 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1212

כמות:2

צורב DVD:

[..] SONY NEC DVDRW AD-7260S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪105

מארז:

[..] ANTEC P183 w/o PSU ₪741

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

קרור למארז:

[..] SCYTHE S-FLEX 120mm 800rpm ₪74

כמות:3

דיסק קשיח:

[..] WD GREEN 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪325

דיסק קשיח 2:

MICRON REAL SSD C300 SATA3 2.5" 128GB ₪1311

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪7712

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

הערות:

1) דיסקים קשיחים- שמתי לך כונן ssd ענק מהיר מאד שיתאים לך למערכת הפעלה+ למשחקים (אין לו שום חלק נע בכלל אז הוא שקט לגמרי) . אני יודע שהוא מאוד יקר אבל ייתן לו תמורה לביצועים וישמש אותו לשנים ארוכות גם במערכת הבאה. כמו כן שמתי לך כונן 1tb מסדרת green שקטה במיוחד לעומת כוננים אחרים לאיחסון של מדיה.

2) שני כרטיסי מסך gtx 460 1gb במערך sli. זוהי גירסה שקטה במיוחד של הכרטיס. ניתן להחליף ל-768mb.

3) הסכמתי עם YairZ ושמתי קירור למעבד mugen 2 כי הוא באמת שקט מאוד ולא יתקשה בכלל עם המעבד.

4) הוספתי שלושה מאווררים שקטים ואיכותיים במיוחד במהירות איטית של 800rpm. הייתי שם אותם אחד מקדימה שיכניס אוויר, אחד מלמעה ואחד מאחורה שיוציאו אוויר. המאווררים שבאים עם המארז לא איכותיים במיוחד וקיבלו ביקורת.

פורסם
תקשיב זה נראה לי ממש מוגזם לתת לבן אדם שהידע שלו במחשבים ובפרט חומרה הוא לא משהו, לקנות מעבד שעולה פי 1.5 ממעבד אחר שייתן את כמעט אותם ביצועים ( הבדלים של לא יותר מ 5-10%). כלומר על 10% ביצועים לקנות מעבד שעולה 50% יותר... בכסף הזה הייתי משקיע במשהו הרבה יותר אפקטיבי, כונן ssd. גם אמין, גם חסכוני בחשמל, ישמש אותו הרבה זמן והשיפור בביצועים לעומת כונן קשיח רגיל הוא אדיר. או ב-500 ש"ח האלה ניתן לשדרג ב-sli מגרסת ה-768mb ל-1gb, שיפור שייתן בסביבות ה-15% הבדל במשחקים.

בחלק מהמשחקים לא יהיה הבדל כמעט בכלל, לכן ה500 השקלים שהולכים לגרסת ה1GB לא שוים את זה.

בנוגע למעבד, כיום זה המצב- בעתיד הפער בין המעבדים יגדל (בגלל הסיבות שציינתי כבר מספר פעמים קודם לכן) וכמובן לא שללתי את הi5-760 אלא נתתי לו עוד אופציה שהיא אפשרית עבורו. כונן SSD לא משתלם כיום ולא שווה לשים אותו כדי שמערכת ההפעלה תעלה כמה שניות מהר יותר ולא יהיה ניתן לשים בו הרבה בגלל הנפח המוגבל והנמוך מאוד. במפרט הוצא לו המומנטוס אשר מהיר יותר מהארד-דיסק רגיל ומבחינת ביצועים נמצא בין כונן קשיח לSSD.

בנוגע לרעש של GTX480 זה כבר תלוי בגרסא, או יותר נכון בקירור שלו- כל כל הקירורים שלו רועשים. בכלליות, אין שום סיבה שבעולם שהוא ילך על הכרטיס הזה (וקירור מים כפי שהסברתי מקודם בנוגע למאווררים- הכרטיס רק יחמם עוד את המים כשמאווררים חלשים בקושי יקררו אותו- יבזבז פה מאות שקלים לחינם- לא לשקט ולא לקירור.

פורסם

קודם כל יש אתרים שלמים שעוסקים בשקט, והרבה אנשים (בעיקר כאלה עם כסף מיותר) בונים מערכות קירור מים מיוחדות שהן שקטות מאוד. ותאמין לי יש רדיאטורים של 360 או 240 שהם מיוחדים למאווררים שקטים (אפילו פחות מ-1000rpm) וביחד עם משאבה איכותית ושקטה יקררו טוב מאוד כרטיס מסך יחיד ללא oc. ולמה כונן ssd לא משתלם? לעומת מעבד יותר חזק, במקרה הזה הוא תכלס ירגיש את ההבדל בביצועים כשדברים יטענו יותר מהר, הווינדוס יעלה בשניות וכל העבודה במחשב תהיה הרבה יותר זריזה. כמו כן הכונן הזה תומך ב-sata iii שזה חיבור שימשיך לשמש גם בעתיד הדי רחוק.

עוד פעם לגבי המעבד כך ציטוט מאתר tomshardware שזה אתר מכובד ביותר, שבדיוק מדבר על הסוגיה אם יש בכלל צורך לשלם יותר כסף מאשר מעבד i7 750/760. הוא באמת אומר שהסיבה היחידה זה אם רוצים להקים מערך מרובה כרטיסים כמו three-way sli. הנה ציטוט:

we have a hard time recommending anything more expensive than the Core i5-760. This is especially the case since the Core i5-760 can be overclocked to great effect if more performance is desired, easily surpassing the stock clock rate of the $1,000 Core i7-980X Extreme Edition.

קישורhttp://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-cpu-upgradable-processor-phenom-ii-x6,2731-5.html

פורסם

^ אתה ממשיך להתמקד על הדברים הלא נכונים ולא כ"כ מבין את דברי- אני אפרט.

בנוגע לקירור מים- חשב כמה כל זה יעלה+ זמן המתנה ותגיד לי אם שווה להוסיף מאות שקלים בשביל זה לעומת מארז שקט (שהוא ממילא לוקח) וקירור אויר מעולה.

מבחינתי, לא משתלם- לא יתרום בהרבה. יודע מה, בסדר. נניח ואכן שהקירור מים יקרר בצורה טובה את המעבד (וכרטיס מסך אם תרצה) ויהיה שקט בדיוק כמו קירור האויר ביחד עם המארז שהוצע לו. מה הוא הרויח מזה? הפסד של כמה מאות שקלים.

בנוגע לכונן הקשיח- הwin יעלה מספר שניות מהר יותר ותוכנות/משחקים יטענו לו מהר רק אם הוא ישים אותם על הSSD (שכאמור הנפח מאוד מוגבל, שכן נפח גבוה עולה אלפי שקלים)- מה עם שאר המקום? כמובן יהיה בנוסף הארד-דיסק, לכן, את רוב הדברים היותר כבדים שהוא יתקין- הוא יתקין על הארד דיסק מה שאומר שהם עדיין יפעלו אצלו כמו כרגיל. בנוסף, אם הוא ינסה להעביר קבצים מהSSD אל הארד-דיסק וההפך- מהירות העברה תוגבל ע"י הארד-דיסק כמובן. לכן הוא ישלם עוד כמה מאות שקלים, בשביל איזה 40GB כדי שרק המערכת הפעלה תעלה לו מהר יותר וכמה תוכנות בודדות יפעלו אצלו מהר יותר? לפי דעתי נכון להיום כונני SSD לא הגיעו למחירים משתלמים יחסית כדי שיהיו שוים קניה, פרט למקרים מיוחדים שבהם חובה כונן כזה על מנת לתת בוסט למערכת. הSATA 6Gb/s לא ממש קשור עכשיו- נכון להיום גם הSATA2 לא יוצר שום מגבלה ולא אמור לעשות אחת כזאת בשום התקן עתידי קרוב, פרט להתקנים מיוחדים (ויקרים במיוחד) אשר יצטרכו תמיכה כזו.

בנוגע למעבד מספר דברים:

-לא חלקתי על דעתך בנוגע לזה שהi5-760 הוא אחד המעבדים הכי משתלמים היום, בעיקר למערכות כאלה. הצעתי את הi7-870 בתור עוד מעבד חזק שאם הוא ממש רוצה, זה עוד איכשהו סביר שהוא יקח (היות ולא מציע לו לא מעבד i7-9xx ולא שום מעבד אקסטרים).

הנה אפילו ציטוט ממה שרשמתי מספר תגובות לאחור-

הצעתי עבורך את 2 המעבדים הללו- הi5-760 מעבד חזק ומשתלם מאוד, הi7-870 לרוב פחות משתלם, אבל עדיין בגדר הסביר וכמובן חזק יותר.

- באותו הלינק שהבאת לי, אם תרד מעט למטה, אתה תראה שגם הציעו את הi7-930 בתור מעבד משתלם יחסית במחיר של 285 דולר. המעבד שאני מציע, זול הרבה יותר ממנו (בגלל לוח-האם P55 ולא X58 ואין צורך בתמיכה בטריפל צ'אנל) וחזק יותר. הם פשוט שמו ביקורת רק על המעבד ולא על מחיר לוח-האם והזכרונות. תרשה לי גם לצטט מספר דברים מעניינים מתוכו:

the Core i7-930 is a great choice for systems coupled with multiple graphics cards in an SLI or CrossFire configuration.

למיטב ידיעתי, הוא אכן מבצע כאן SLI.

While the Core i5 performs similarly, there are a few applications and games that can take advantage of the Core i7-900-series' Hyper-Threading

בדיוק מה שאני טוען ומה שטענתי במשך הדיון וזה ועוד מספר דיונים. אני רוצה להוסיף שמספר האפליקציות שיתמכו בHT ובתכונות נוספות רק יגדל (ומדובר רק על תוספת כספית של סביב ה300-350 שקלים על המעבד הזה, לא שינוי לוח-אם ולא הוספת זכרונות על מנת לקבל מערך מתאים). אז כן, לפי דעתי, כמו שאמרתי עד כה, המעבד פחות משתלם מi5-760 אך עדיין בגדר אפשרות.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שהבנתי את עיקר הדיון בינכם.

הייתי מעוניין לקבל הערכה בכמה המחשב המוצע יותר "חזק" מהמחשב הקיים.

המפרט:

Intel® Core i7 CPU

4096MB RAM

ATI Radeon HD 4870 X2

ועוד איזה מעבד הכולל את המונח X58 שהוזכר כאן בעבר.

הסיבה לכך שאני מעוניין במחשב חדש ולא בשידרוג נעוצה בכך שהחשב הזה עובר למשתמש אחר.

YairZ, הוספת שם את המונח "אקסטרים", שנשמע מעניין, התוכל להסביר לי מה פירושו?

פורסם

-איני יודע בכמה הוא יהיה חזק בדיוק, אך אם תשים לב ללינק של הGTX460 SLI ששמתי לפני מספר הודעות, ניתן לראות שם את ההפרשים לעומת HD4870 X2.

-מעבד אקסטרים זה מעבד שעולה מאות אם לא אלפי שקלים יותר שפשוט כולל מכפלה פתוח מה שמאפשר יותר אפשרויות לביצוע אוברקלוק כמה שיותר גבוה. מעבד זה לא משתלם בכלל, וגם אף פעם בשום סדרה שלהם לא היה משתלם וכנראה שגם לא יהיה.

פורסם

- צודק YairZ שאומר שמעבד אקסטרים זה דבר מיותר- אלו מעבדים שעולים כ-1000$, שמגיעים עם תדר התחלתי גבוה יותר ויש להם מכפלה טובה מה שאומר שהם טובים יותר ל-oc אקסטרים. אתה ציינת שאתה לא רק שלא עושה oc אקסטרים (כלומר קירור מים מיוחד או דברים אקזוטים אחרים) אלא שאתה בכלל לא עושה oc, ולכן אין לך שום צורך במעבד הזה.

- gtx 460 sli יהיו חזקים בהפרש די גדול מ- hd 4870x2 הייתי אומר בכמעט 20% בגרסת ה-1gb.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על היעוץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים