עבור לתוכן

למה לשדרג - תקציב עד 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי מתיישן ואני מתלבט בין שדרוג קטן של עד 1000-1200 ש:ח או לסחוב עוד קצת עם המחשב הזה עד שיימאס לי ולעשות שדרוג גדול יותר

המחשב משמש לעבודה (תכנות) ומשחקים.. במשחקים האיטיות כבר ממש מורגשת (1280*1024) ויש כוונה לשדרג מסך ל FHD קצת אחרכך (ללא קשר לשדרוג המחשב)

המפרט שלי:

Motherboard:
CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2448 MHz (9 x 272)
Motherboard Name Abit AB9 Pro (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
Motherboard Chipset Intel Broadwater P965
System Memory 6144 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Mushkin 991558 (996558) 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
DIMM2: Corsair XMS2 CM2X1024-6400 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-13 @ 270 MHz)
DIMM3: Mushkin 991558 (996558) 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
DIMM4: Corsair XMS2 CM2X1024-6400 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-13 @ 270 MHz)
BIOS Type Award (11/06/07)
Communication Port ACER Android Communications Port (COM3)
Communication Port ACER HS-USB Android DIAG (COM4)

Display:
Video Adapter ATI Radeon HD 5800 Series (1024 MB)
3D Accelerator ATI Radeon HD 5870 (Cypress)

פורסם

אנשים תמיד שוכחים שהם יכולים למכור את הרכיבים הקיימים. לאחר מכירת הלוח, מעבד וזיכרונות [יחד עם התקציב הקיים] תוכל לקנות שילוש חזק מבלי להמתין עד שימאס.

פורסם
  • מחבר

אנשים תמיד שוכחים שהם יכולים למכור את הרכיבים הקיימים. לאחר מכירת הלוח, מעבד וזיכרונות [יחד עם התקציב הקיים] תוכל לקנות שילוש חזק מבלי להמתין עד שימאס.

אני לא שוכח, אבל אני לא רוצה למכור את הציוד הישן.. לרב אני משלים לו רכיבים זולים אחרים ומייצר מזה מחשב

האמת שאין לי ממש בעייה לעלות לתקציב גבוה הרבה יותר ולשדרג הכל , אבל אני מרגיש שזה דווקא צעד שבו אני אשלם הרבה ואקבל יחסית מעט תמורה בעוד ששדרוג מעבד למשל ייתן לי יחסית אומנם פחות ביצועים, אבל הרבה יותר תמורה לכסף. לא ?

פורסם

לא נראה לי שהאיטיות שאתה מספר עליה ברזולוציה שאתה משחק נובעת מהחומרה, כי יש לך כרטיס מסך חזק מאד (מעל ומעבר עבור הרזולוציה שאתה משחק בה), 6 ג'יגה זכרון והמעבד גם לא חלש בכלל. אני הייתי מחפש את הסיבות לאיטיות במקום אחר.

בכל זאת אם אתה רוצה לשדרג ומאחר שאתה "מושקע" ב6 ג"ב זיכרון, הייתי הולך על מעבד ולוח שתומכים ב-DDR2 וזה מוציא מהפרק את כל סדרות ה-i3/5/7

אפשרות אחת היא למצוא מעבד אינטל חזק יותר שעדיין מתאים ללוח שלך ולהחליף מעבד בלבד.

אפשרות שניה היא לקנות מעבד Athlon II X3/4 עם לוח +AM2

למשל כך:

מעבד AMD Athlon II X4 640 Box

₪505

לוח אם Gigabyte GA-MA770-US3

₪351

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪856

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

פורסם

עדיף כבר לקנות Q9400 ב-750 ש"ח.

האופציות היותר טובות - לחפש את סיבת האיטיות שהיא לא ברורה עקב חומרה חזקה, בטח לרזולוציה הזאת כמו שאמרו, דבר שני אפשר לעשות OC די מכובד למעבד ולהמתין עד להחלפת השילוש (רצוי למכור זיכרונות)

פורסם

פותח הדיון ציין שהוא מתכוון בעתיד הקרוב הקרוב (אם הבנתי נכון) למסך ברזולוציה גבוהה. אני מניח שעל המסך הזה הוא גם יישחק ומכיוון שבמשחקים ברזולוציה גובהה כרטיס המסך הוא צוואר הבקבוק ולא המעבד, ובשילוב עם מגמת שוק המשחקים לעבר מעבר הדרגתי לתמיכה בריבוי ליבות, ייתכן מאוד ששדרוג כמו שהציע 'בור ועם הספר' יהיה משתלם מאוד ויותר מסתם "מערכת זמנית".

כמובן שבכל הנוגע למשחקים הנושא קצת מורכב יותר מכיוון שמשחקים שונים רצים טוב יותר על חומרות שונות (חלקם מעדיפים תדר, מיעוטם יחסית נכון להיום מעדיפים ריבוי ליבות). אבל אם הכוונה היא לשחק במשחקים חדשים וברזולוציה גבוהה בהחלט השדרוג הזה יהיה משתלם. כנ"ל לגבי שדרוג מעבד למעבד מרובע ליבה מיד שנייה.

פורסם
  • מחבר

פותח הדיון ציין שהוא מתכוון בעתיד הקרוב הקרוב (אם הבנתי נכון) למסך ברזולוציה גבוהה. אני מניח שעל המסך הזה הוא גם יישחק ומכיוון שבמשחקים ברזולוציה גובהה כרטיס המסך הוא צוואר הבקבוק ולא המעבד, ובשילוב עם מגמת שוק המשחקים לעבר מעבר הדרגתי לתמיכה בריבוי ליבות, ייתכן מאוד ששדרוג כמו שהציע 'בור ועם הספר' יהיה משתלם מאוד ויותר מסתם "מערכת זמנית".

כמובן שבכל הנוגע למשחקים הנושא קצת מורכב יותר מכיוון שמשחקים שונים רצים טוב יותר על חומרות שונות (חלקם מעדיפים תדר, מיעוטם יחסית נכון להיום מעדיפים ריבוי ליבות). אבל אם הכוונה היא לשחק במשחקים חדשים וברזולוציה גבוהה בהחלט השדרוג הזה יהיה משתלם. כנ"ל לגבי שדרוג מעבד למעבד מרובע ליבה מיד שנייה.

אכן, בחודש הקרוב מתכוון להחליף את המסך, אני לא עושה את זה עדיין כי אני מרגיש שזה רק יחמיר את הבעיות הקיימות במחשב שלי...

אולי אני צריך גם לתת עוד קצת רקע על מערכת השיקולים שלי לאור זה שאני ממש מרוצה מהתגובות כאן, ענייני ומוצלח.

קודם כל רכישה של יד שנייה לא אופציה בשבילי היות ואני עצמאי וצריך קבלות...

בכנות מוחלטת התקציב שלי גמיש מאוד, אני רק מנסה לעשות לעצמי סדר באפשריות שלי בתקציבים נמוכים, שלא לדבר על זה שאני יודע שדיונים ללא תקציב ברור לא ממש מתקבלים באהדה.

השדרוג הזה נובע בעיקר מעצלנות, אני צריך להתקין ווינדווס מחדש אבל אני אין לי כח להתקין מחדש ואז עוד 4-5 חודשים להחליף הרבה חומרה ולהתקין מחדש (אני לא אוהב להחליף הרבה חומרה בלי להתקין מחדש), העצלנות הזו עובדת לשני הכיוונים, גם אין לי כח להתעמק עכשיו כמו שאני נוהג לפני רכישה גדולה, אם אעשה שדרוג גדול זה יכלול מארז וספק. שדרוג קטן יתן לי עוד שנה - שנה וחצי לדעתי. אם לא יותר.

המעבד שלי הוא בהחלט צוואר בקבוק וזה מורגש בעיקר במשחקים עם ערים גדולות כמו GTA ו Far Cry 2.

במשחקים שלא מהווים אתגר גדול למעבד כמו fifa 11 נראה לי שבאופן מוזר המסך שלי מתקשה להחזיק את ה 40-60 FPS שהמשחק נותן, כשיש תנועת מצלמה גדולה יש סוג של קרטוע בגרפיקה, אבל לא בתגובתיות של המשחק. אני עם Samsung Syncmaster 930B. המעבד במשחק נשאר תמיד על איזור ה 70%

בכל אופן אני לא שובר על זה את הראש עדיין, גם ככה אני בקטע של מסך גדול יותר

ההצעה של בור ועם הספר מוצאת חן בעיניי רק שארצה לשדרג ללוח עם אפשרות לכרטיס מסך נוסף כדי לסחוט עוד אפציה לשדרוג בעתיד.

מתנצל על החפירה ותודה לכולם

פורסם

לי זה נראה כאילו יש לך בעיית תוכנה. החומרה שלך מספיק חזקה כדי להריץ כל משחק על HIGH ברזולוציה הזאת.

אולי דרייבירם, אולי זבל במחשב.

פורסם

כאמור ברזולוציות גבוהות המעבד הוא כבר לא צוואר בקבוק וכל עוד יש כרטיס מסך מתאים כמעט ואין הבדל, ובכן, לא הבדל משמעותי בין מעבדי Low End ומעבדי High End מהדור הנוכחי, בטח לא הפרש שעומד ביחס ישר להפרש המחיר ביניהם.

סדרת מעבדי Ahtlon IIx3/4 היא מאוד משתלמת, ובכלל כל הפלטפורמה המבוססת עליה משתלמת.

משחקים כידוע הם אחד השימושים בהם המחשב "מתיישן" באופן המהיר ביותר. אני חושב שאם תקנה מעבד Athlon II או Phenom II (קצת יקר יותר ובעיקר משתלם אם אתה מתכנן OC) זאת תהיה הרבה יותר ממערכת זמנית ותצטרך כנראה להחליף בה בעתיד רק כרטיס מסך (כאשר שלך כבר לא יספיק) או לכל היותר כרטיס מסך + OC בינוני למעבד כדי להמשיך להשתמש בה.

בנוגע ללוח שתומך ב-CFX, לדעתי זה מיותר מאוד. ברגע שכרטיס המסך שלך כבר לא יספיק יהיה לך משתלם יותר למכור אותו (או לא למכור אותו) ולקנות כרטיס מסך עדכני מאשר להוסיף בעתיד עוד כרטיס מסך זהה שגם ככה יהיה כבר "מיושן".

בנוסף, עבור CFX, בייחוד אם מתוכנן OC למעבד ו/או כרטיס מסך ייתכן שתצטרך להחליף גם ספק וזאת עוד הוצאה.

אישית אני חושב שזה מיותר בהחלט ואין טעם להשקיע דווקא בלוח שתומך בזה.

עריכה: אני כמובן מתייחס למערכת בה המשחקים ישוחקו ברזולוציה גבוהה, אם כי גם ברזולוציה נמוכה בה אתה משחק בינתיים ,יהיה שיפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים