עבור לתוכן

פרוייקט: בניית תאורה בתוך מסגרת של תמונה (פרטים בפנים) *תמונות בעמוד 2*

Featured Replies

פורסם

שלום לכם

אני צריך עזרה בשילוב תאורת לדים בתוך מסגרת של תמונה.

ברשותי מסגרת דיי עמוקה (כ2.5 ס"מ) שבתוכה אני מעונין להכניס לדים כדי שיאירו אותה בחושך.

התמונה תלויה על הקיר ולכן לא בא בחשבון קניית פס לדים שמתחבר ל12V או לחשמל כי אני לא רוצה חוטים על הקיר.

פורסם

ומה הבעיה אם זה ?

פורסם

אתה יכול לשרשר כמה לדים במקביל ולחבר לסוללת/ות מטבע ושלום על ישראל. פרקטית זה בזבוז סוללות אם זה רץ כל הזמן ככה, תחבר שנאי של מספר המתח הרצוי למטרה בצבע לבן ולא יראו כלום. עבודת אסטיתיקה פשוטה והחיים טובים (אם אתה לא מארגן שנאי לבן, תריץ לאורך הכבל איזולירבנד לבן ותכסה את הכבל השחור לצורך העניין ככה שלא יראה וסה"כ תהיה "בליטה" קלילה בקיר.).

אגב, זה לא דבר חדשני כל כך, כבר יצא לי אישית לחשוב עליו וכמעט ישמתי אותו בפרויקט דומה רק בתמונה מעט מיוחדת עם עומק (תמונות מיוחדות שסבי ז"ל היה צלם היה נוהג לפתח ולמסגר אותם בצורה שנותנת עומק לתמונה. אם יהיה ביקוש לנושא אני אצלם ואעלה, סתם עצלן.. :P). מלבד זה טובי (מנהל באתר עם אווטר של CNC/מחרטה) עשה את פרויקט הסטארגרייט היפייפה שלו שמשלב גם תאורה בתוך תמונה עם חריטה. משגע בחושך :xyxthumbs:. מלבד זה היה עוד בחור שעשה משהו עם תמונה ותאורה באתר בעבר וזה יצא לא רע אאל"ט.

בהצלחה בפרויקט, אשמח אם תצרף תמונות! ;)

פורסם
  • מחבר

יש התקדמות

חיברתי 4 לדים במקביל לUSB - עובד פיקס

אני אבדוק איך זה עובד עם 6 כבר מחר.

צריך לעבוד על קיבוע הלדים והסידור הקוסמטי. העיקר שמבחינה חשמלית זה עובד :)

אני אפרסם תמונות בהמשך

פורסם

במידה ואתה לא רוצה להשתמש בשנאים תנסה אולי את האפשרות הבאה:

חיבור 2 סוללות אצבע רגילות בטור ועוד 2 סוללות במקביל.. (מספר הסוללות כמובן תלוי בכמה מתח תצטרך בסוף)

העקרון הוא ליצור מעין 2 תאים של אספקת מתח וגם להגדיל את עוצמת הזרם שתוכל לספק.

לתא סוללות אחד אתה מחבר מד מתח פשוט (מעגל אלקטרוני פשוט מאוד) שברגע שהמתח ירד מרמה מסויימת הוא ידליק נורה מסויימת שיהיה אפשר לראות במסגרת וכך לדעת שצריך להחליף סוללות...

הרעיון בזה הוא להשתמש בסוללות נטענות ובזמן שהנורה נדלקת אתה מוציא את הסוללות ומטעין אותם ובינתיים התאורה עדיין עובדת בגלל התא הראשון .

ורק פעם בכמה זמן להטעין את הסוללות של התא השני.

כך התאורה תשאר דולקת תמיד בלי שנאים וכו'... אבל תצטרך להשתמש בסוללות נטענות שהם יקרות יותר וכמובן יש את הקטע של כל פעם להוציא ולהטעין אותם...

פורסם

אתה יכול לנסות את הדרכים האלה לחבר חשמל :

תשים את התמונה מעל שקע חשמל או קופסת חיבורים של חשמל ותחביא בתוך התמונה שנאי קטן (מטען של פלאפון וכו)

אותו דבר אם שקע טלפון - ניתן לייצר ממנו חשמל כשהטלפון לא בשימוש

תפרק פנס גינה סולארי ותשתמש אם התא הסולרי בתוך הרקע של התמונה (יעבוד רק אם חלק מהזמן יש אור שמש ישיר אל התמונה כדיי שיטען)

טעינה מ USB ואז עבודה לבד אם סוללות נטענות

צבע פלורסצנטי בתוך התמונה ותאורה מבחוץ (לא מומלץ לשימוש קבוע)

צבע זוהר בחושך (ירוק) בתוך התמונה

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על הרעיונות

האמת בהתחלה חשבתי על הרעיון של מישל עם סוללות נטענות - כאלה יש לי בשפע בבית (12 סוללות GP ירוקות)

אבל זה קצת יותר מסובך לי וגם אין לי פה את הרכיבים והכל, מעדיף משהו יותר פשוט, דרך הUSB במילא המחשב כל היום דולק.

פורסם

אבל... לא כתבת שאתה לא רוצה חוטים על הקיר..? זה USB אלחוטי? :pissed:

תקנה פס לדים תחבר לספק וזהו :\

פורסם

רעיון יפה. ההצלחה שלו מאוד תלויה בביצוע.

הצלחתי לעשות משהו דומה עבור חבר. וממש השקעתי.

אמנם לא היה מדובר בתמונה אלא בעיבוד זכוכית (עם מעין כרסום יהלום כדורי זאטוטי).

היו שם כמה שכבות של זכוכית . כל שכבה נשאה צבע אחר והכל הורכב כמו קלסטרון.

כך שבסוף יש שלט שקוף עם תאורה "מרחפת" בכמה צבעים.

אני פשוט אהבל שלא צילמתי...

המון בהצלחה ואל תהיה כמוני. תדאג לצלם...

ניר

פורסם
  • מחבר

Pure-Gold העבודה שלך הרבה יותר מושקעת

ממש אהבתי את התוצאה.

אני לא ממש חצבתי במסגרת וגם לא הכנסתי את הלדים לתוך העץ חח

הנה כמה תמונות שצילמתי במהלך העבודה

16864218.jpg

17122064.jpg

45897379.jpg

48565346.jpg

90489785.jpg

פורסם

ספציפית לפרויקט הזה הייתי ממליץ לך לעשות ללדים diffuse כדי שפחות יסנוורו.

בדרך כלל עושים את זה ע"י שיוף קל לפסלסטיק של הלד או ע"י צמר גפן שיבלום קצת את התאורה ויפזר אותה.

תנסה, תראה אם זה מתאים.

פורסם
  • מחבר

לשייף עם סקוץ את כל החלק השקוף של הלד זה בסדר?

אני אנסה את זה על לדים שעוד לא חיברתי כדי שאם אני לא אהיה מרוצה אז המקורי ישאר לי במסגרת ולא אצטרך לפרק.

פורסם

אפשר עם נייר זכוכית שהם יהיו לא שקופים לגמרי

פורסם

תגיד השתמשת בפונטציומטר או משהו או שחיברת ישירות לפלוס והמינוס של ה-USB כדי שזה יעבוד?

ולמה הרגל השניה של הלד לא מחוברת זו עם הצבע הירוק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים