עבור לתוכן

שאלות לגבי דרייברים וכדומה

Featured Replies

פורסם

לום,

הייתי בקורס טכנאי PC ולא טרחו ללמד אותי הכל

נתקלתי במצבים שעל המחשב לא היה דרייברים של USB

במידה וקורה מצב כזה מה עליי לעשות מהיכן אני מוריד אותם ואיך אני מתקין אותם

בנוסף נתקלתי במצבים שהיה בעיה ב REGISTRY ב WINDOWS האם יש כלי חינמי וחוקי לתיקון ה REGISTRY ? איך עושים את התיקון הזה ? אפילו הפצת לינוקס שמאפשרת את זה?

הרי מעבדת מחשבים לא יכולה להריץ דיסק של WINDOWS XP לא מקורי ולעשות REPAIR

מהם BAD SECTORS האם הם קשורים לחומרה והאם באמת ניתן לתקן אותם על ידי תוכנה?

מהם MBR ? האם הם קשורים לחומרה ומהם בכלל

תודה

פורסם

אני לא יודע מה בדיוק ציפית מהקורס הזה....

אנשים עם חוסר יכולת בסיסית להבין דברים שהם קוראים או חוסר עניין בנושאים טכנולוגיים זה לא ישנה.

נתקלתי במצבים שעל המחשב לא היה דרייברים של USB

במידה וקורה מצב כזה מה עליי לעשות מהיכן אני מוריד אותם ואיך אני מתקין אותם

אני לא זוכר מקרה שהיה צריך להתקין משהו כדי שUSB יעבוד עוד מתקופת Windows 2000.

בכל מערכת הפעלה מסדרת NT מגרסא 5 כבר יש דרייברים גנריים של USB ורק התקני USB 3 (כמו הבקרים של Nec שנפוצים היום) דורשים התקנה נוספת.

בנוסף נתקלתי במצבים שהיה בעיה ב REGISTRY ב WINDOWS האם יש כלי חינמי וחוקי לתיקון ה REGISTRY ? איך עושים את התיקון הזה ? אפילו הפצת לינוקס שמאפשרת את זה?

הרי מעבדת מחשבים לא יכולה להריץ דיסק של WINDOWS XP לא מקורי ולעשות REPAIR

אי אפשר פשוט לתקן registry כי אין הגדרה של משהו לא תקין שם. בדיוק מאותה סיבה אני תמיד ממליץ לאנשים להתרחק מכל מיני תוכנות שנותנות פתרונות קסם בפתירת בעיות.

התקנת תיקון לא קשורה לשום צורה לחוקיות של מערכת ההפעלה הכי היא בסה"כ משחזרת את מצב המערכת למצב ברירת מחדל. בדומה לאיפוס דפדפן.

מהם BAD SECTORS האם הם קשורים לחומרה והאם באמת ניתן לתקן אותם על ידי תוכנה?

מהם MBR ? האם הם קשורים לחומרה ומהם בכלל

bad sectors הם נתון פיסי של בעיה בדיסק קשיח/התקן איכסון flash/מדיה מגנטית וניתן ל"תקן" אותם ע"י הגדרה במערכת הקבצים לא לפנות לשם כדי לקרוא/לכתוב.

MBR הוא החלק הראשון של מחיצה לוגית שבו יושב ה bootloader וגם הנתונים של המחיצה, שזה בעצם ה meta-data שמסביר אודות פרטי המחיצה מבחינת מערכת הקבצים.

את המושגים האלו הייתי יכול גם בקלות להבין ע"י קריאה ברשת (אני שוב חוזר על מה שכתבתי בתחילת התגובה שלי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים